به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، حجتالاسلام امرالله سبحانینیا، رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، ظهر امروز ۲۱ اسفندماه در اختتامیه جشنواره نماز و فضای مجازی که در هتل نماز مشهد برگزار شد، با بیان اینکه یکی از ویژگیهای شهید مرتضی مطهری، شناخت درست ایشان از زمان خود بود، اظهار کرد: شهید مطهری هیچ کتابی ننوشت مگر آنکه داروی ضروری جامعه آن زمان بود.
وی با بیان اینکه شهید مطهری در نوشتن کتاب به اقبال مردم توجهی نداشت، ادامه داد: وی نوشتن کتاب و عرضه آن به جامعه به عنوان یک دارو را وظیفه خود میدانست.
حجت الاسلام سبحانینیا با اشاره به کتاب «داستان راستان» شهید مرتضی مطهری، بیان کرد: در جامعه آن زمان کتابهای انتقادی بسیاری نوشته میشد که زیرساختهای کود ک و نوجوان را تهدید میکرد، لذا شهید مطهری وظیفه خود دانست که در مقابل این هجمههایی که به کودک و نوجوان وارد میشود با نوشتن کتاب بایستد.
رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی با اشاره به کتاب «خدمات متقابل اسلام و ایران» شهید مرتضی مطهری، افزود: شهید مطهری با این کتاب نشان داد که هم اسلام به ایران و هم ایران به اسلام خدمت کرده، همچنین کتاب حقوق زنان شهید مطهری نیز در پاسخ به نشریهی ضد انقلابی بود که قبل از انقلاب برای زیر سؤال بردن شخصیت زن مسلمان ایجاد شده بود.
وی با تأکید برجملهای از شهید مطهری مبنی بر اینکه« من کتابی را باید بنویسم تا داروی زمانم باشد»، تصریح کرد: امروزه کمتر کتابی را در حوزه نشر میبینم که داروی زمان خودش باشد.
حجت الاسلام سبحانینیا با تأکید بر اینکه اگر امروز علمای دینی از فضای مجازی در جهت اشاعه دین استفاده نکنند، دیگران این فرصت را غنیمت شمرده و از آن در جهت برآورده کردن امیال خود استفاده میکنند، ادامه داد: امروزه باید به ابزاری که در اختیار ماست، جهت دهی درستی داد.
رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی با بیان اینکه تقوا یعنی اینکه انسان در دل جامعه مستحکم، تأثیرگذار ومتدین باشد، افزود: با همت مجموعهای از مسئولان فرهنگی استان، کارهای خوبی در راستای این جشنواره انجام دادیم؛ در فضای مجازی کانالهای پرطرفدار را شناسایی کرده و تولیدات خود را در آن عرضه میکنیم.
ارسال هزار و ۲۰۰ اثر به جشنواره نماز و فضای مجازی
وی با تأکید بر اینکه هزار و ۲۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره نماز و فضای مجازی رسیده است، بیان کرد: از بین این هزار و ۲۰۰ اثر، ۲۴ اثر برگزیده در دو بخش حرفهای و آماتوری انتخاب شد؛ در بخش آماتور بیشترین آثار را مدرسه امام رضا(ع) ارسال کرده بود.
در ادامه این مراسم محسن کاهانی، مدیر گروه کامپیوتر دانشگاه فردوسی، با بیان اینکه امروز شاهد گسترش تکنولوژی در همه عرصهها هستیم، اظهار کرد: با گسترش فضای مجازی، امکان تعامل زیادی بین همه افراد جامعه با جهان به وجود آمده است و تأثیر این فضا بر هیچ کس پوشیده نیست.
امروزه فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی اهمیت دارد
وی با تأکید بر فرمایش رهبری مبنی بر اینکه امروزه فضای مجازی به اندازهای انقلاب اسلامی اهمیت دارد، عنوان کرد: امروزه جایگاه اندیشه وتفکر در عرصه تکنولوژی از اهمیت ویژهای برخوردار است و حدود ۵۰ درصد از کاربرانی که بین ۱۸ تا ۲۴ سال سن دارند، بعد از بیدار شدن از خواب، اول شبکههای اجتماعی خود از جمله اینستاگرام و تلگرام و .. را چک میکنند.
مدیر گروه کامپیوتر دانشگاه فردوسی با بیان اینکه از حدود ۵۵۵ هزار کانال تلگرامی فعال، ۶۰۰ کانال عمومی است، ابراز کرد: حدود ۶۰ درصد از ترافیک اینترنتی کشور مربوط به تلگرام است.
ضرورت جهتدهی درست در استفاده از فضای مجازی
وی با تأکید بر آمار استفاده تلگرام و وجود کانالهای عمومی در شبکههای اجتماعی، بیان کرد: باید از این فضا به درستی استفاده و برای جوانان جهتدهی شود.
کاهانی با اشاره به اینکه باید مشخصات فضاها و شبکههای اجتماعی را به درستی بشناسیم، عنوان کرد: تا شناخت دقیقی از این فضاها نداشته باشیم، نمیتوانیم محصولی را که تولید کردهایم در آن به درستی عرضه کنیم، تا پاسخگوی نیاز امروزی جامعه ما باشد.
مدیر گروه کامپیوتر دانشگاه فردوسی با بیان اینکه امروزه در حال نزدیک شدن به اینترنت اشیا و در واقع وب سه هستیم، ادامهداد: امروزه به جز تعامل انسانها با هم، شاهد تعامل ماشینها نیز هستیم، لذا در مسیر محتواسازی باید به مدلهای کسب و کار نیز توجه داشته باشیم.
وجود ایدئولوژی خطرناک در پشت شبکههای اجتماعی
همچنین در ادامه این مراسم مسعود دریس، مدیرفضای مجازی، روابط عمومی و امور استان های ستاد اقامه نمازکشور با بیان اینکه در عرصه نماز و فضای مجازی در خراسان رضوی کارهای مهم و خوبی انجام شده است، اظهار کرد: در پشت تکنولوژی امروزی که به عنوان فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در جامعه هر روز در حال گسترش است، ایدئولوژی خطرناکی وجود دارد که تمام تلاش خود را بر این محور بنا نهاده است که خدا را در چشم کاربران کوچک و دنیا را بزرگ جلوه دهد.
در فضای مجازی باید عالمانه و مسؤلانه حضور یافت
وی با بیان اینکه باید این تکنولوژی را به درستی بشناسیم و از فضای آن به خوبی استفاده کنیم، ادامه داد: اگر حضور ما در این گونه فضا عالمانه، هوشمندانه، آگاهانه و مسئولانه باشد میتوان از آن بستری برای خدمت رسانی به دین استفاده کرد.
دریس با اشاره به اینکه اگراز این فضا شناختی درست پیدا کنیم، باید منتظر آسیبهای دامنگیر آن باشیم، افزود: با توجه به گسترش هر روزه تکنولوژی نمیتوان ازآن عقب ماند، لذا با توجه به مطالبه رهبر معظم انقلاب باید اقدام ما در این فضا مؤثر، به موقع، انقلابی و جهادگونه باشد.
مدیر فضای مجازی روابط عمومی ستاد اقامه نمازکشور با تأکید بر اینکه در مقابل دشمن آنلاین، نمی توان آفلاین بود، ابراز کرد: در عرصه شبکههای اجتماعی غفلت جایز نیست و باید با جهتدهی این فضا جوانان را از هرگونه آسیب نجات دهیم.
همچنین در این مراسم نیز از دو اثر محتوایی رسم عاشقی و تربیت مربی نماز رونمایی شد؛ اثر محتوایی رسم عاشقی حاوی ۱۱۰ کلیپ در خصوص نماز و تربیت مربی نماز حاوی ۱۴۰ ساعت آموزش برای مربیان نماز است.
در پایان آئین اختتامیه جشنواره نماز وفضای مجازی از ۲۴ اثر برگزیده نیز تقدیر شد.
همچنین در این مراسم از ۲ مجموعه صوتی و تصویری “رسم عاشقی” و “تربیت مربی نماز” رو نمایی شد. این دو اثر محتویی آموزشی جهت بهره گیری در فضای مجازی و همچنین آموزش های مجازی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
“رسم عاشقی “مجموعه ای بیش از ۱۱۰ کلیپ های ۱۰۰ ثانیه موضوعی نماز (ویژه فضای مجازی ) با موضوعات اسرار نماز – احادیث نماز – نماز شناسی – شیوه های دعوت به نماز – زیبا خوانی نماز – آموزش اذان و مکبری – قرائت و ترجمه آیات نماز – نماز و خانواده
کاری مشترک از مجتمع فرهنگی دیجیتال امام رضا (ع) و روابط عمومی ستاد اقامه نماز خراسان رضوی.
” تربیت مربی نماز ” مجموعه ۱۲ لوح فشرده آموزشی در قالب ۱۴۰ ساعت آموزشی ویژه مدرسین نماز کاری از مرکز تخصصی نماز مشهد.