2024 April 28 - يکشنبه 09 ارديبهشت 1403
عصاره تمام اخلاق علوی این است: پرده دری نکنید!!
کد مطلب: ١٥٦٤٣ تاریخ انتشار: ٠٣ دي ١٤٠٢ - ١٩:٢٤ تعداد بازدید: 828
سخنراني ها » اخلاق علوی
عصاره تمام اخلاق علوی این است: پرده دری نکنید!!

برنامه اخلاق علوی و سیره مهدوی20-07-1402

 
 
 بسم الله الرحمن الرحیم

20/07/1402

موضوع: عصاره تمام اخلاق علوی این است: پرده دری نکنید!!

برنامه اخلاق علوی و سیره مهدوی

فهرست مطالب این برنامه:

اشعاری بسیار جانسوز در رثای حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)

لزوم توجه مسلمین عالم، به وقایع دردناک غزه در فلسطین!

داستان نصب پرچم حضرت ابوالفضل بر بالای گنبد حضرت زینب (علیهما السلام)

برای رفع گرفتاری های خود، خواندن این دو دعا را از دست ندهید!

خلاصه ای از مطالب مطرح شده در جلسات گذشته!

این راهی است که می تواند ما را به کمالات برساند!!

عصاره تمام اخلاق علوی این است: پرده دری نکنید!!

فناپذیری دنیا و جاودانگی آخرت در قرآن و روایت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه)

مجری:

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيم‏، بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ الْحَمْدلِلَّهِ رَبِّ العالَمين‏ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ

عرض سلام، ادب و احترام دارم خدمت همه شما بینندگان عزیز و ارجمند شبکه جهانی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

الحمدلله این توفیق را داریم در سید اللیالی در شب جمعه ای دیگر محضر همه شما گرامیان برنامه اخلاق علوی و سیره مهدوی را تقدیم کنیم. برنامه ای که این افتخار را داریم در محضر حضرت آیت الله حسینی قزوینی باشیم ان شاءالله امشب هم بتوانیم مثل سایر شبهایی که در محضر این بزرگوار هستیم از محضرشان نهایت بهره و استفاده را ببریم.

 مثل همیشه دل های خودمان را آماده کنیم برای تابش نور معرفت، برای زنگار زدایی و کنار رفتن این غبارهای که بر دلها نشسته است با وجود نازنین حضرت زهرای مرضیه (سلام الله علیها) که ذکر ایشان به تنهایی کافی است برای تابش و تلألو معرفت بر هر دلی که آماده باشد. حضرت استاد سلام عرض می کنم در خدمتتان هستم.

اشعاری بسیار جانسوز در رثای حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

سلام علیکم ورحمة الله وبرکاته.

السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا بَقِيَّةَ اللَّهِ فِي أَرْضِه،‏ السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا مِيثَاقَ اللَّهِ الَّذِي أَخَذَهُ وَ وَكَّدَهُ- السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا وَعْدَ اللَّهِ الَّذِي ضَمِنَه‏، السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا صَاحِبَ الْمَرْأَى وَ الْمَسْمَع‏ فَمَا شَيْ‏ءٌ مِنَّا إِلَّا وَ أَنْتُمْ لَهُ السَّبَبُ وَ إِلَيْهِ السَّبِيل السَّلَامُ عَلَيْكَ یَا مَنْ بِيُمْنِهِ رُزِقَ الْوَرَى وَ بِوُجُودِهِ ثَبَتَتِ الْأَرْضُ وَ السَّمَاء

خدمت بینندگان عزیز و گرامی خالصانه ترین سلامم را تقدیم می کنم موفقیت روز افزون برای همه گرامیان از خدای منان خواهانم.

طبق برنامه همیشگی مان عرائض مان را با یادی از فاطمه زهرا (سلام الله علیها) آغاز می کنیم، باشد که سیدة النساء العالمین گوشه چشمی هم به ما کند به کرمش، به جودش و عنایتش، نه به اعمال ما!

اشک از دیده خونبار بیافتد سخت است *  هر کجا بستر بیمار بیافتد سخت است

اوج این واقعه را جان علی می داند * خانم خانه که از کار بیافتد سخت است

به خدا فرق ندارد که کجا یک مادر * کوچه یا در خم بازار بیافتد سخت است

به زمین خوردن مادر به کناری اما * پیش چشم پسر انگار بیافتد سخت است

در وسط کوچه زهرای مرضیه و فرزندش امام مجتبی بود جلوی چشم پسر آنچنان سیلی به صورتش زدند گوشواره های گوشش تکه تکه شد به زمین افتاد خیلی سخت است.

به زمین خوردن مادر به کناری اما * پیش چشم پسر انگار بیافتد سخت است

مرد باشد و زنش پشت در خانه او * در دل آتش اغیار بیافتد سخت است

سینه اش شد سپر شیر خدا اما حیف * کار این سینه به مسمار بیافتد سخت است

و لست أدري خبر المسمار * سل صدرها خزانة الأسرار

مسماری که بر سینه تو فرو رفت سینه تو را زخمی کرد ای کاش بر چشمان ما فرو می رفت بر قلب ما فرو می رفت بر چشم و قلبان عزیزترین عزیزان ما فرو می رفت ولی آن مسمار سینه تو را آزرده نمی کرد!

وسيعلم الذين ظلموا أَي منقلب ينقلبون

مجری:

احسنتم، طیب الله انفاسکم، أعظم الله اجورنا وأجورکم. الحمدلله خدا را شکر این توفیق را داریم همین یک کلام و وصل شدن به نظرم کفایت می کند برای همه ما که پای این جلسه نشستیم یک لحظه دل گره بخورد با آن ناراحتی و اندوهی که حضرت آقا ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به خاطر آن اندوهگین شدند و اندوهگین هستند. صرف همین سنخیت ما را کفایت می کند ان شاءالله که نگاه مهربان حضرت آقا ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به همه ما و شما باشد.

حضرت استاد بحمدلله شبهای جمعه با بحث اخلاق علوی و سیره مهدوی در محضرتان بودیم. اگر امکانش هست مختصری از آن چیزی که تا به حال بیان شده است بفرمایید ان شاءالله بعد از آن وارد مبحث جدید بشویم.

لزوم توجه مسلمین عالم، به وقایع دردناک غزه در فلسطین!

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

قبل از آن که به سوال حضرتعالی جواب بدهم مقداری به وقایع جهان اسلام و قضیه «فلسطین» اشاره کنم.

مسلمانهای «غزه» زیر رگبار بمب های فسفری «اسرائیل» رژیم کودک کش و آدم کش دارند قطعه قطعه می شوند. جدیدترین آماری که دارم عدد قربانیان «فلسطینی» امروز به 1417 نفر، مجروحین به 6263 رسید.  همین امروز تا مغرب که آمار داشتم 250 نفر به شهادت رسیدند.

عزیزان ما بدانند «اسرائیل» در قضیه جنگ بیست و دو روزه که به عملیات صید مشهور بود بیست هزار نظامی برای جنگ با «مقاومت» آماده کرد، ولی اکنون سیصد و شصت هزار نظامی برای حمله و تصرف «غزه» فرا خوانده است.

وزیر خارجه و وزیر جنگ آمریکای جهانخوار در منطقه برای دلداری «نتانیاهو» آمدند. چون قضیه امسال «مقاومت» یک ضربه شصتی بر پیکره نامبارک «اسرائیل» بود که در تاریخ هفتاد ساله آنها بی نظیر بوده است. حق هم دارند این چنین دیوانه وار برای کشتن مسلمانها اقدام کنند.

 این را هم بدانند همانطوری که «رهبری» بارها فرمودند و «امام» فرمود «اسرائیل» غده سرطانی است امروز و فردا برای همیشه رفتنی است. به قول معروف می گویند زمستان تمام می شود ولی سیاهی برای زغال می ماند.

امروز در خبرها آمد در «فرانسه» قانونی تصویب کردند اگر کسی برای فلسطینی ها اظهار همدردی کند پنج سال زندان دارد. واقعا این اوج حقوق بشر است و از این بهتر نمی شود حقوق بشر را در جامعه عملی کرد!

این همه کشت و کشتاری که در «عراق»، «سوریه»، «افغانستان» و «فلسطین» در طول هفتاد هشتاد سال بود ده هزار، ده هزار مسلمانها را قتل عام کردند، آقایان ابرو خم نکردند ولی یک ضربه شصتی «مقاومت» به «اسرائیل» خائن و غاصب داد این همه سر و صداها بلند شد.

دیشب شبکه وهابی «من و تو» و «اینتر نشنال» لباس سیاه پوشیدند خدا را قسم می دهیم به حضرت زهرا شما را با همین یهودی ها در دنیا و آخرت محشور کند و تا ابد هم این لباس سیاه از تن شما بیرون نیاید که این قدر شماها آدم های پستی هستید.

بعضی افرادی که به قول معروف دهان گشاد و یاوه گو هستند و همیشه مرگ را برای همسایه می پسندند می گویند «فلسطینی ها» سنی «وهابی و ناصبی» هستند، من نمی دانم عقل و وجدان خدا دادی را کجا می خواهند خرج کنند؟

وطن فروشی، مذهب فروشی و دین فروشی جدا؛ این قدر وجدان فروشی؟! شما که دم از اسلام می زنید این روایت پیامبر را چه می گویید؟ مرحوم «کلینی» در «کافی» جلد 2، صفحه 163- 164 سه روایت نقل می کند که سنداً هیچ مشکلی ندارد.

تعبیر رسول اکرم این است:

«مَنْ أَصْبَحَ لَا يَهْتَمُّ بِأُمُورِ الْمُسْلِمِينَ فَلَيْسَ بِمُسْلِم‏»

هر کس درد مسلمان ها را احساس نکند مسلمان نیست!

مشکلات مسلمان ها را مشکلات خودش تصور نکند این مسلمان نیست این تعبیر،‌ تعبیر خیلی زیبایی است، برای آقایانی که از فکرها و کج اندیش ها که بحث شیعه و سنی مطرح می کنند رسول اکرم جمله ای دارد دوستان به کتاب «کافی»، جلد 2، صفحه 164، حدیث 1- 4- 5 این که عرض می کنم حدیث شماره 5 است فرمود:

«مَنْ سَمِعَ رَجُلًا يُنَادِي يَا لَلْمُسْلِمِينَ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِمٍ.»

الكافي (ط - الإسلامية)؛ نویسنده: كلينى، محمد بن يعقوب، محقق: غفارى على اكبر و آخوندى، محمد، ناشر: دار الكتب الاسلامیة، ج2، ص164، بَابُ الِاهْتِمَامِ بِأُمُورِ الْمُسْلِمِينَ وَ النَّصِيحَةِ لَهُمْ وَ نَفْعِهِم‏، ح1 و 5

اگر یک انسانی، مسلمان، شیعه، سنی، مسیحی یا خدا پرست نمی گوید «سَمِعَ رَجُلًا يُنَادِي يَا لَلْمُسْلِمِينَ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِمٍ.» یک انسانی فریاد کند از مردم فریاد رسی و کمک بخواهد کسی از دستش بیاید به او کمک نکند مسلمان نیست.  نمی دانم این روایت ها را این حضرات دیده اند یا ندیده اند؟ خیلی بعید می دانم ندیده باشند!

یا مرحوم «مجلسی» در «بحار»،‌ جلد 71، صفحه 274 روایتی دارد مؤمنین در همدردی با یکدیگر مثل بدن انسان است. اگر چنان چه یک عضوی از بدن انسان به درد بیاید تمام اعضای بدن به درد می آید. مثلا چشمت به درد می آید ولی تمام اعضای بدنت متأثر است. خاری بر انگشتت می نشیند روی انگشت خار نشسته است ولی تمام بدن احساس همدردی می کند.

این همه انسان ها جلوی چشم جهانیان دارند پر پر می شوند زیر آوار و موشک هستند نمی دانیم دولت های اسلامی چرا ساکت هستند؟ امیدواریم ان شاءالله قضایایی که پیش می آید باعث بشود همه دولت های اسلامی بیدار بشوند. به تعبیر «امام» اگر مسلمان ها نفری یک استکان آب بریزند سیلی درست خواهد شد و «اسرائیل» را از صفحه گیتی برای همیشه محو خواهد کرد.

آدم های بی دردی که در جامعه داریم، بعضی ها همدردی می کنند ولی با «یهودی»ها همدردی می کنند، باید به عقل اینها گفت (إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيهِ رَاجِعُونَ).

به همین ها در قضیه دفاع از حرم می گفتند چرا شما آن جا نمی روید؟ پاسخ می دادند این جا دفاع از حرم نیست دفاع از «بشار اسد» و چنین و چنان است. نمی دانم این آقایان مقلد هستند یا مجتهد هستند؟

داستان نصب پرچم حضرت ابوالفضل بر بالای گنبد حضرت زینب (علیهما السلام)

من به هیچ وجه فراموش نمی کنم سال 91 از طرف آیت الله «سیستانی» دستور دادند پرچم بالای گنبد حضرت ابوالفضل (سلام الله علیه) را بر بالای گنبد حضرت زینب نصب کنند.

بنده از اول قضیه در جریان بودم، «داعش» تقریباً به سی چهل متری حرم رسیده بود. سی و هشت نفر از اساتید دانشگاه ها و مفتیان «عربستان سعودی» امضاء کردند و فتوا دادند که باید حرم حضرت امیر، امام حسین و حرم حضرت زینب هم با خاک یکسان بشود. فتوایشان را دارم قبلاً هم اینها را مطرح کرده بودیم. داستان خیلی عجیبی است. به هیچ وجه فراموش نمی کنم

دوستان در اینترنت بزنند نصب پرچم حضرت ابوالفضل بر بالای گنبد حضرت زینب فیلم و متنش موجود است آن زمان تک تیر اندازها به حرم حضرت زینب (سلام الله علیها) کاملاً مشرف بودند.

در اینجا لازم می دانم یادی کنم از شهید «ابو تراب» از «لبنان» که خودش را به حرم حضرت زینب رساند و همچنین شهید «ابو حامد» از «افغانستان» و «حسام خوشنویس» آن زمان در «لبنان» بود خودشان را رساندند.

چندین نفر خواستند پرچم گنبد حضرت ابوالفضل را بر بالای گنبد حضرت زینب نصب کنند تک تیراندازهای «داعش» زدند به شهادت رساندند. چهارده، پانزده نفر شهید شدند تا آخر جناب آقای «ابو تراب» از «لبنان» آمده بود پرچم را بالای گنبد برد نصب کرد همانجا هم شعارهای خیلی زیبایی داد. انسان وقتی این شعارها را می بیند لذت می برد.

بعد از او یکی از مدافعین حرم از عزیزان «فاطمیون» می گوید در خواب دیدم وارد بر حضرت زینب شدم. حضرت زینب را زیارت کردم خیلی گریه کردم، حضرت زینب به من و عزیزان «فاطمیون» و «زینبیون» و دیگران نگاهی کردند فرمودند شما در «کربلا» کجا بودید؟ ای کاش در «کربلا» آمده بودید.

افراد بی درد این مسائل را نمی فهمند و درک نمی کنند، حتی اینها در جنگ هشت ساله حاضر نشدند یک روز در صحنه باشند یا یک ریال برای جنگ کمک کنند. می گفتند جنگ «ایران و عراق» جنگ مسلمان با مسلمان است چرا برویم مسلمانها را بکشیم؟

خیلی دردها در سینه دارم اینها یادآور قضایای امیر المؤمنین (سلام الله علیه) در «جنگ جمل و صفین» است. روایتی را مرحوم «طبرسی» در «احتجاج» دارد دوستان مراجعه کنند. امیر المؤمنین داشت می رفت دید «حسن بصری» «وما ادراک ما الحسن البصري» دارد وضو می گیرد مقداری وضویش بی موالات است حضرت فرمود:

«يَا حَسَن‏ أَسْبِغِ الْوُضُوء»

ای حسن! وضوی درست و حسابی بگیر

«فَقَالَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ لَقَدْ قَتَلْتَ بِالْأَمْسِ أُنَاساً يَشْهَدُونَ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ وَ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ يُصَلُّونَ الْخَمْسَ وَ يُسْبِغُونَ الْوُضُوء»

گفت یا علی در «جنگ جمل» هزاران نفری که وضوی درست گرفته بودند نماز می خواندند شهادت بر وحدانیت خدا و رسالت نبی مکرم می دادند آنها را کشتی حضرت فرمود اگر این طوری است

«فَمَا مَنَعَكَ أَنْ تُعِينَ عَلَيْنَا عَدُوَّنَا»

چرا با دشمنان ما همسنگر نشدی و با ما نجنگیدی؟

گفت یا علی حقش این است که من تصمیم گرفتم با ام المؤمنین «عایشه» بیایم و از او دفاع کنم، برداشتم این بود که دفاع نکردن از «عایشه»‌ در «جمل» گناه کبیره است لباسم را پوشیدم سلاحم را گرفتم آمدم در یکی از مناطق قبل از این که از شهر بیرون بروم دیدم منادی صدا زد قاتل و مقتول هر دو در جهنم هستند برگشتم.

روز دوم و سوم همین طور منطقه «خریبه» در ذهنم نیست کجا است. امیرالمؤمنین فرمود «حسن بصری» راست می گویی می دانی آن ندا از چه کسی بود؟ گفت از چه کسی بود؟ فرمود:

«ذَاكَ أَخُوكَ إِبْلِيسُ»

برادرت ابلیس بود نداء داد

«وَ صَدَقَكَ أَنَّ الْقَاتِلَ وَ الْمَقْتُولَ مِنْهُمْ فِي النَّارِ»

درست می گوید قاتل و مقتول آنها هر دو در آتش هستند.

 مقداری امیر المؤمنین روشنگری کرد برگشت گفت:

«الْآنَ عَرَفْتُ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ أَنَّ الْقَوْمَ هَلْكَى.»

الإحتجاج علی أهل اللجاج؛ نویسنده: طبرسی، احمد بن علی، ناشر: نشر مرتضی، محقق / مصحح: خرسان، محمد باقر،ج1، ص171

بعضی از آقایان راحت طلب ها خیلی زیاد در این قضایا نیستند. امیدواریم ان شاءالله عزیزان ما آنهایی که واقعاً می توانند قلماً، قدماً، مالاً و جاناً کمک کنند و اگر نمی توانند حداقل دعایی بکنند.

دوستان اگر به کانال بنده در ایتا مراجعه کنند آنجا داستان جنگ سی و سه روزه «حزب الله» با «اسرائیل» را از زبان «شهید سلیمانی» آوردم که می گوید «مقام معظم رهبری» دستور داد اینها جوشن صغیر را بخوانند. «شبکه المنار» صبح و شام مرتب این دعا را پخش می کرد. متن و صوتش را در گروه گذاشتم.

برای رفع گرفتاری های خود، خواندن این دو دعا را از دست ندهید!

همچنین اگر دوستان مراجعه کنند تلاش کردم دعایی که آیت الله «شبیری زنجانی»‌ از مراجع بزرگوار شخصاً این دعا را به من توصیه فرمودند و گفتند این دعا توسط حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) است به یکی از بزرگان و علماء داده بود

«يا من إذا تضايقت الأمور فتح لنا بابا لم تذهب إليه الأوهام فصل على محمد و آل محمد و افتح لأموري المتضايقة بابا لم يذهب إليه وهم يا أرحم الراحمين »

ای خدایی که همه درها بسته می شود و بنده در فشار و مضیقه قرار می گیرد یک دری باز می کنی که ذهن ها به او نمی رسد بر محمد وآل محمد درود بفرست خدایا بر این کار مضیقه و گرفتاری شدید من خدایا دری باز کن که هیچ عقل، وهم و خیالی به آن نرسد.

قصص الأنبياء عليهم السلام( للراوندي)؛ نويسنده: قطب الدين راوندى، سعيد بن هبة الله‏ (تاريخ وفات مؤلف: 573 ق‏)، محقق / مصحح: عرفانيان يزدى، غلامرضا، ناشر: مركز پژوهش هاى اسلامى‏، مشهد: 1409ق، ص365

این را دوستان ان شاءالله از کانال بگیرند در موبایل شان داشته باشند در مشکلات این را بخوانند تجربه شده است.

آیت الله «شبیری زنجانی» می فرمود این دعا منسوب به حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) است که به «سید مرتضی کشمیری» فرموده بود. همچنین دعایی که آقا امام حسین (سلام الله علیه) در آخرین لحظات عمر شریفشان در عاشوراء به امام سجاد آموزش دادند فرمود پسرم در فشار و مضیقه قرار گرفتی این دعا را بخوان این را در کانال گذاشتم دوستان می توانند ببینند

«بِحَقِّ يس وَ الْقُرْآنِ الْحَكِيمِ وَ بِحَقِّ طه‏ وَ الْقُرْآنِ الْعَظِيمِ يَا مَنْ يَقْدِرُ عَلَى حَوَائِجِ السَّائِلِينَ يَا مَنْ يَعْلَمُ مَا فِي الضَّمِيرِ يَا مُنَفِّسُ عَنِ الْمَكْرُوبِينَ يَا مُفَرِّجُ عَنِ الْمَغْمُومِينَ يَا رَاحِمَ الشَّيْخِ الْكَبِيرِ يَا رَازِقَ‏ الطِّفْلِ الصَّغِيرِ يَا مَنْ لَا يَحْتَاجُ إِلَى التَّفْسِيرِ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ افْعَلْ بِي كَذَا وَ كَذَا»

بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بيروت)؛ نویسنده: مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، ناشر: دار إحياء التراث العربي، محقق/ مصحح: جمعی از محققان، ج92، ص196

به جای «کَذَا وَ کَذَا» حاجتش را بخواهد ان شاءالله عزیزان این دعاها را بخوانند اولاً فرج حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) و عزیزان ما در «فلسطین» بویژه در «نوار غزه» در فشار شدید هستند از خدای عالم بخواهد که فرج خوبی برای این ها برساند و برای همیشه در آینده بسیار بسیار نزدیک ریشه «اسرائیل» برای همیشه از صفحه گیتی محو بشود و عزیزان ما بعد از هفتاد، هشتاد سال، به خانه و کاشانه شان برگردند ان شاءالله.

مجری:

الهی آمین، ان شاءالله، بسیار عالی جامع و مفید فرمودید ما همه دست به دعا بر می داریم ان شاءالله هر چه سریع تر آزادی «قدس شریف» و نابودی استعمار و در رأس آن ها نابودی رژیم صهیونیستی را ببینیم!

حضرت استاد مختصری از آن چیزی که در جلسات گذشته نسبت به این موضوع مهم و نسبت به مباحث اخلاقی که وجود دارد مطرح شده است که قطعاً همه بینندگان عزیز پی گیر هستند بدانند چه کاری باید انجام دهند تا بتوانند یکی از یاران مخلص حضرت آقا ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بشوند. مختصری از آن چیزی که مطرح شده است بفرمایید ان شاءالله در خدمت تان خواهیم بود.

خلاصه ای از مطالب مطرح شده در جلسات گذشته!

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيم‏، بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ وَبِهِ نَسْتَعين وَهُوَ خَيرُ نَاصِرٍ وَ مُعِينْ الْحَمْدُلِلَّه ‏وَ الصَّلَاةِ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ وَعلَیٰ آلِهِ آل الله لَا سِيَّمَا علَیٰ مَوْلانَا بَقِيَّةَ اللَّه‏ وَ الّلعنُ الدّائمُ‏ علَیٰ أَعْدائِهِمْ أعداءَ الله إلىٰ يَوم لِقَاءَ اللّه، وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ؛ حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ؛ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيرُ

در گذشته عرض کردیم اگر کسی بخواهد از یاران حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) باشد از سپاهیان حضرت، از فدائیان حضرت و مدافعین حضرت باشد باید تلاش کند اخلاق علوی و سیره مهدوی را در خودش احیاء کند.

اخلاق علوی و سیره مهدوی با گفتن و شعار دادن نیست. بلکه یک مسیر عملی و ریاضت های شاقّی است که انسان باید هم از نظر علمی و نظری و هم از نظر سیر و سلوکی داشته باشد.

عرض کردیم یکی از وظایف انسان برای رسیدن به یاران حضرت مهدی شناختن خدای عالم است و با شناختن خدای عالم، خدا را همواره ناظر و شاهد حال خودش ببیند و تلاش کند شبانه روزش به یاد خدا باشد. در هیچ جای قرآن نیامده است زیاد نماز بخوانید زیاد روزه بگیرید. زیاد جهاد کنید ولی می گوید:

(يا أَيهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا)

ای کسانی که ايمان آورده ‌ايد! خدا را بسيار ياد کنيد.

سوره احزاب (33): آیه 41

‏ کلمه کثیر فقط در (اذْكُرُوا اللَّهَ) آمده است

(فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُوا لِي وَلَا تَكْفُرُونِ)

پس به ياد من باشيد، تا به ياد شما باشم! و شکر مرا گوييد و (در برابر نعمت هايم) کفران نکنيد!

سوره بقره (2): آیه 152

بنده من، اگر می خواهی منِ‌ خدا به یاد تو باشم تو به یاد من باش. خدا اگر به یاد ما باشد همه اموراتمان را خودش می چرخاند. او تدبیر زندگی ما را به عهده می گیرد اویی که مالک آسمان، زمین، دنیا و آخرت است. آن خدایی که:

(لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ)

آگاه باشيد که آفرينش و تدبير (جهان)، از آن او (و به فرمان او)ست!

سوره اعراف (7): آیه 54

در مورد این آیه نکته ای بگویم که مرحوم «علامه طباطبایی» هم خیلی روی این دقت دارند. (لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ) هم خلق دست خدا است هم امر دست خدا است. همه چیز دست خدا است چرا اینها را دو تا کرده است؟

کلمه «خلق»،‌ اشاره به مسائل سیر طبیعی خلقت است مثلاً برای تولد بچه، نطفه پدر و مادر در رحم با همدیگر عجین شدن، مراحلی را باید طی کند تا این بچه به دنیا بیاید و مراحل کودکی، نوجوانی و جوانی را پشت سر بگذارد این خلق است. یعنی خلقت به صورت تدریجی، سبب و مسبب دست اوست همه چیز دست اوست

(اللَّهُ خَالِقُ كُلِّ شَيءٍ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيءٍ وَكِيلٌ)

خداوند آفريدگار همه چيز است و حافظ و ناظر بر همه اشيا است.

سوره زمر (39): آیه 62

اما امر چیست؟

(إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيئًا أَنْ يقُولَ لَهُ كُنْ فَيكُونُ)

فرمان او چنين است که هرگاه چيزی را اراده کند، تنها به آن می ‌گويد: «موجود باش!»، آن نيز بی ‌درنگ موجود می ‌شود!

سوره یس (36): آیه 82

امر خدا این است که با یک اراده همه چیز به هم می ریزد. قانون طبیعت به هم می ریزد. حضرت ابراهیم را در آتش می اندازند طبیعی اش این است که روی آتش آب بریزند مانند ماشین های آب پاش آتش نشانی، هواپیماهای آب پاش و ... ولی خدا با یک اراده آتش را گلستان می کند.

این که یک بچه باید نُه ماه در رحم مادر باشد. با یک اراده خدای عالم حضرت عیسی (علی نبینا وآله وعلیه السلام) را در عرض چند ثانیه شکل می دهد و به دنیا می آید. به مانند یک بچه ای که دو، سه ساله بشود حرف زدن یاد گرفته باشد همان لحظه به زبان می آید:

(قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتَانِي الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيا)

(ناگهان عيسی زبان به سخن گشود و) گفت: «من بنده خدايم؛ او کتاب (آسمانی) به من داده؛ و مرا پيامبر قرار داده است!

سوره مریم (19): آیه 30

این ها امر است. این آیه (لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ) اشاره به این قضیه دارد. باید همواره همتمان را بالا ببریم آن خدایی که (إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيئًا أَنْ يقُولَ لَهُ كُنْ فَيكُونُ) هر چه اراده کند در خارج محقق می شود.

البته یک بحثی است کلمه اراده، از اسماء ذات است یا از اسماء فعل است؟ مرحوم «علامه طباطبایی» نکته ظریفی دارد می گوید اراده از اسماء فعل است از اسماء ذات نیست. این نکته ای است که خیلی زیاد نمی خواهم وارد بشوم نکاتی دارد از آن هایی است که باید سیر و سلوک باشد آدم بفهمد آیا اراده حق از اسماء ذاتی است یا از اسماء فعلی خدای عالم است!

در روایات داریم مرحوم «شیخ حر عاملی» و دیگران آورده اند خدای عالم می گوید بنده من، من خدایی هستم که اراده کنم بدون هیچ سبب و مسببی هر چیزی در خارج محقق می شود.

«عبدى اطعنى حتّى اجعلك مثلي أو مثلي أقول للشي‏ء كن فيكون‏‏»

بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بيروت)؛ نویسنده: مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، ناشر: دار إحياء التراث العربي، محقق/ مصحح: جمعی از محققان، ج102، ص165

بنده من باش هر چه گفتم عمل کن به من خدایی را یاد نده؛ به وظیفه ات عمل کن تا تو را هم مثل خودم قرار بدهم هر وقت، هر چیزی را اراده کردی بلافاصله در خارج محقق بشود. انسان اگر از خدا حاجت می خواهد این را از خدا بخواهد. مثلا می گوید: خدایا گناهانم را ببخش! ولی همت را بالاتر ببریم بگوییم:

«يَا مُبَدِّلَ السَّيِّئَاتِ بِأَضْعَافِهَا مِنَ الْحَسَنَاتِ إِنَّكَ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ.»

خدایا گناهان من را افزون بر این که می بخشی به چندین برابر حسنه مبدل کن!

الصحيفة السجادية؛ على بن الحسين عليه السلام، محقق / مصحح: ندارد، ناشر: دفتر نشر الهادى - قم، 1376ش. ص36

امام صادق (سلام الله علیه) فرمودند در مسئلت و حاجت از خدا می خواهید هیچ چیزی در نظرتان بزرگ نشود این حاجت در نظر تو هر چه هم بزرگ باشد در برابر اراده و قدرت الهی خیلی ناچیز ناچیز است اصلاً قابل مقایسه نیست.

لذا باید به آن مرحله خودمان را برسانیم تا بتوانیم در کنار حضرت ولی عصر (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) ان شاءالله حضور پیدا کنیم. برای این هم یک سری برنامه هایی را گفتیم که به ما کمک می کند مواظبت از شریعت، گناه نکردن، انجام واجبات، انجام مستحبات، ترک محرمات، ترک مکروهات و تبدیل مباهات به مستحبات اینها راهکارهایی است که انسان را می تواند در این مسیر یاری بدهد.

این راهی است که می تواند ما را به کمالات برساند!!

یکی از چیزهایی که گرفتار هستیم وابستگی ما به دنیا است بچه وقتی به دنیا می آید مثال خیلی زیبایی است کاری ندارد غصه غذا و این ها را ندارد به مجرد این که گرسنه می شود بلافاصله از سینه مادر غذا می خورد. بچه شب می خواهد بخوابد اصلاً فکر نمی کند فردا صبحانه چه دارم چه ندارم؟ چون می داند پدر و مادرش آماده می کنند.

ولی این بچه وقتی آرام آرام بزرگ تر می شود عُلقه ها که وابسته به پدر و مادر بود مدام کم می شود می خواهد خودش با پای خودش بلند بشود. من باید بروم کار کنم من باید مهندس، دکتر و ... بشوم، دیگر آن نظر انقطاعی که به پدر و مادر داشت از دست می دهد.  ماها هم نسبت به خدای عالم این چنین هستیم

(فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيهَا)

اين فطرتی است که خداوند،انسانها را بر آن آفريده؛

سوره روم (30): آیه 30

خدا تمام فطرت الهی را خدا جو آفریده است و این فطرت خدا جویی در همه ما است علاقه به کمالات در همه ما است انقطاع إلی الله در همه ما است. ولی توجه نداریم به قول عرفاء ما علم به علم نداریم.

در قیامت وقتی پرده ها کنار می رود همه چیز برای ما روشن می شود عجب! همه چیز دست خدا بوده ما تصور می کردیم دست ما است. همه کمالات مال او بوده ما خیال می کردیم این کمالات مال ما است. احساس می کردیم ما نماز می خواندیم با این که با حول و قوه الهی نماز می خواندیم، احساس می کردیم ما حرکت می کردیم ولی نه به حول و قوه الهی بوده است.

نکته ای خدمت عزیزان عرض کنم آنهایی که واقعاً می خواهند در این مسیر موفق بشوند. البته بحث خیلی مفصلی دارد که تفکر در مرگ، چهار مرحله است شاید صلاح نباشد عرض کنیم.

دوستان دستشان به بعضی از مردان خدا می رسد از آن ها سوال کنند. فقط یک نکته ای را خدمت عزیزان عرض کنم این شاه کلید است اگر به این عمل کنیم خیلی چیزها برای ما روشن می شود. صبح از خواب بیدار می شویم قبل و بعد از نماز صبح چند دقیقه ای فکر کنیم الان در حال مرگ هستیم عزرائیل دم در برای قبض روح ما آمده است و داریم از دنیا خدا حافظی می کنیم.

آن جا به دست و پای عزرائیل می افتیم آقای عزرائیل تو را به خدا به من فرصت بده بر گردم خیلی کارهایم مانده است توبه نکردم مال مردم را خوردم غیبت کردم چه و چه کردم. انسان چند دقیقه ای تصور کند در حال جان کندن است دارد گریه می کند و ضجه می زند از عزرائیل می خواهد به ائمه متوسل می شود از خدا می خواهد او را برگرداند.

بعد یک دفعه تصور کند برگشت. فرض کنیم خدای عالم قبول کرد من برگشتم امروز چه کارهایی باید انجام بدهم که دم مرگ دوباره برای من این صحنه پیش نیاید! اگر این را خوب تمرین کنیم خیلی مسائل برای ما حل می شود.

مقداری بالاتر بروم چشممان را ببندیم از دنیا رفتیم ما را غسل دادند کفنمان کردند داخل قبر بردند قبر را پوشاندند ملکین آمدند سوال و جواب آنجا:

(يا حَسْرَتَا عَلَى مَا فَرَّطْتُ فِي جَنْبِ اللَّهِ)

افسوس بر من از کوتاهيهايي که در اطاعت فرمان خدا کردم.

سوره زمر (39): آیه 56

آرزو می کنیم ای کاش می شد بر گردیم چه می شد به دنیا بر می گشتیم؟ چه می شد می آمدیم نمازها و روزه های قضاء شده را اداء می کردیم؟ حق الناسی که بر گردن ما بود چه و چه فکر کنیم خودمان را در آن لحظه ببینیم. بعد از خدا بخواهیم ما را برگرداند به دنیا بر گردیم روزمان را با این وضع شروع کنیم. مرده بودم در قبر رفته بودم با کرم خدا برگشتم چه کار کنم؟

اگر یک همچنین حالتی برای بنده بیاید یقیناً لحظه ای گناه نمی کند از واجباتش دست بر نمی دارد. همواره به یاد خدا است. ائمه (علیهم السلام) این همه توصیه کردند به یاد مرگ باشید به یاد مرگ باشید به یاد مرگ باشید یکی از راه هایش این است. از ما گفتن بود از دوستان هم شنیدن، عمل کردنش هم به همّت شما بزرگواران بیننده است.

این یکی از راههایی است که ما را می تواند به کمالات برساند. از علایق دنیوی ما را نجات بدهد و به مرحله ای برسانیم که از یاران حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) باشیم.

مجری:

لازم است که انسان این تلنگر محکم را به خودش بزند تصمیم بگیرد خودش را از حالا به بعد اصلاح کند سبک و سیاق زندگیش را تغییر بدهد. آن زمانی که می رسد همه تمنا می کنند بخواهند به دنیا بر گردند اما می بینند چنین چیزی میسر نیست. خداوند به آن ها پاسخ می دهد (کلا) به هیچ وجه چنین اتفاقی نمی افتد. ان شاءالله بتوانیم برگردیم به آن چیزی که فطرت ما برای آن ساخته شده است.

حضرت استاد! نسبت به مقایسه بین دنیا و آخرت، بسیار کلام شیرینی فرمودید. اگر امکانش است این جلسه بیشتر بپردازیم به مقایسه ای که حضرت آقا امیرالمؤمنین (علیه السلام) در «نهج البلاغه» بین دنیا و آخرت انجام دادند.

عصاره تمام اخلاق علوی این است: پرده دری نکنید!!

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

در «نهج البلاغه» غالب سخنان امیر المؤمنین چه خطبه ها، چه در نامه ها و چه در کلمات قصار، تشویق مردم بر کم کردن علایق دنیوی و پرداختن به مسائل اخروی است. در خطبه 230 «نهج البلاغه» نکته ظریفی دارد:

«أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّمَا الدُّنْيَا دَارُ مَجَازٍ»

آی مردم دنیا محل عبور است.

مسلمانها یا شیعه ها، مسیحی ها، یهودی ها نمی گوید. می گوید: مردم

«وَ الْآخِرَةُ دَارُ قَرَارٍ»

آخرت خانه استقرار و قرار گرفتن است.

یعنی در حقیقت شما به مسافرت رفتید می خواهید به شهرتان برگردید مسیری که دارید می آیید جاده ها و اتوبان ها محل عبور شما است تا به خانه تان برسید. هیچ عاقلی نمی آید کنار جاده در بیابان مشغول بشود وقت تلف کند یا به قدری آنجا رحل اقامت بیاندازد که خانه و زندگیش را فراموش کند.

حضرت می فرماید دنیا مرورگاه یا عبورگاه است آخرت، محل استقرار و قرارگاه است.

«فَخُذُوا مِنْ مَمَرِّكُمْ لِمَقَرِّكُمْ»

از این دنیای عبورگاه ذخیره ای برای دنیای محل استقرارتان تهیه کنید.

تعبیر خیلی زیبایی است. کسی بازار می رود تلاش می کند وسایل ضروری برای خانه تهیه کند. به بازار نمی رود شبانه روز آنجا بنشیند، دنیا هم به منزله بازاری برای ما است که ما می خواهیم از این بازار برای زندگی جاودانه مان استفاده کنیم.

آقا در ادامه نکته ظریفی دارد و می فرماید:

«وَ لَا تَهْتِكُوا أَسْتَارَكُمْ عِنْدَ مَنْ يَعْلَمُ أَسْرَارَكُمْ»

پرده هایتان را پاره نکنید در نزد کسی که از همه اسرار شما با خبر است.

نهج البلاغة (للصبحي صالح)؛ نویسنده: شريف الرضى، محمد بن حسين، ناشر: هجرت، محقق/ مصحح: فیض الاسلام، ‏ص 320

نکته خیلی عجیبی است. یعنی اگر ما کل اخلاق علوی را بخواهیم در یک جمله حضرت امیر خلاصه کنیم کفایت می کند. پرد های که روی گناهان و اسرار شما کشیده شده است اینها را به هیچ وجه پاره نکنید.

روایتی را مرحوم «شیخ مفید» (رضوان الله تعالی علیه) در «اختصاص» از امام صادق (سلام الله علیه) نقل کرده که حضرت می فرماید:

«إِنَّ لِلَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى عَلَى عَبْدِهِ الْمُؤْمِنِ أَرْبَعِينَ جُنَّة»

خدای عالم بر روی هر بنده مؤمنش چهل پرده کشیده است

«فَمَتَى أَذْنَبَ ذَنْباً كَبِيراً رَفَعَ عَنْهُ جُنَّةً»

بنده یک گناه می کند یکی از این پرده ها کنار می رود سی و نُه پرده می ماند. گناه دوم می کند پرده دوم کنار می رود. بعد می گوید:

«فَإِذَا اغْتَابَ أَخَاهُ الْمُؤْمِنَ بِشَيْ‏ءٍ يَعْلَمُهُ مِنْهُ انْكَشَفَتْ تِلْكَ الْجُنَنُ عَنْهُ وَ يَبْقَى مَهْتُوكَ السِّتْرِ»

 اگر یک غیبت از برادر مؤمن کند همه پرده ها کنار می رود.

 در اینجا است که:

«فَيَفْتَضِحُ فِي السَّمَاءِ عَلَى أَلْسِنَةِ الْمَلَائِكَةِ»

پرده های این بنده کنار رفت در زبان ملائکه مفتضح می شود.

ملائکه می گویند چقدر آدم بدی است؟ چقدر گناه و معصیت کرده بود؟ چه کار کرده بود ما خبر نداشتیم مدام پرده ها کنار می رود.

«وَ فِي الْأَرْضِ عَلَى أَلْسِنَةِ النَّاسِ»

پرده ها کنار رفت در میان مردم هم مفتضح می شود.

الإختصاص‏؛ نويسنده: مفيد محمد بن محمد (تاريخ وفات مؤلف: 413 ق‏)، محقق: غفارى، على اكبر و محرمى زرندى، محمود، ناشر: الموتمر العالمى لالفية الشيخ المفيد، ايران- قم: ‏1413 ق‏، ص 220

یعنی یک آقایی که از سرّش با خبر بوده بین مردم فاش می کند و آبروی او می رود. یک کسی آگاه بود خدای عالم توسط یک بنده اش عیبش را در میان مردم منتشر می کند. چه خواهد شد؟

ولذا در مناجات شعبانیه که عرض کردیم مناجات همه ائمه است می گوید خدایا:

«سَتَرْتَ عَلَيَّ ذُنُوباً فِي الدُّنْيَا وَ أَنَا أَحْوَجُ إِلَى سَتْرِهَا فِي الْأُخْرَى»

خدایا یک سری گناهان من را در دنیا پرده پوشی کردی، در حالیکه در آخرت به این پرده پوشی بیشتر نیاز دارم

«إِذْ لَمْ تُظْهِرْهَا لِأَحَدٍ مِنْ عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ فَلَا تَفْضَحْنِي يَوْمَ الْقِيَامَة عَلَى رُءُوسِ الْأَشْهَادِ»

در دنیا بین بندگان صالحت من را رسوا نکردی، خدایا فردای قیامت من را در میان تمام خلایق مفتضح ام نکن.

إقبال الأعمال( ط- القديمة)؛ نويسنده: ابن طاووس، على بن موسى‏، تاريخ وفات مؤلف: 664 ق‏، ناشر: دار الكتب الإسلاميه‏، تهران‏، 1409 ق‏؛ ح2، ص 686

یکی از اسامی قیامت «یوم تُبلی السرائر» است. وقتی پرده کنار رفت پدر می بیند فرزندش چه کاره بوده، مادر، برادر، خواهر، همسایه، دوست، پیغمبر، امام و همه خلایق می بینند این که در دنیا زاهد و عابد بود این همه به او احترام می گذاشتیم، این همه کارهای بد کرده بود! لذا امام سجاد از خدا می خواهد «فَلَا تَفْضَحْنِي يَوْمَ الْقِيَامَة عَلَى رُءُوسِ الْأَشْهَادِ».

به دوستان توصیه می کنم وقتی حالی پیدا می کنند چند سطری از مناجات شعبانیه را با ترجمه اش بخوانند حال کنند، راه حرف زدن با خدا را یاد بگیرند ببینند کدام یک از فقرات مناجات شعبانیه با روحش می سازد، آن را انتخاب کنند در قنوت نمازشان، در سجده آخر نمازشان این دعا را تکرار کنند خیلی مهم است.

در روایتی امام صادق (سلام الله علیه) می فرماید:

«وَ يَقُولُ الْمَلَائِكَةُ الْمُوَكَّلُونَ بِهِ يَا رَبَّنَا قَدْ بَقِيَ عَبْدُكَ مَهْتُوكَ السِّتْرِ وَ قَدْ أَمَرْتَنَا بِحِفْظِهِ»

 وقتی پرده ها پاره می شود ملائکه می گویند خدایا به ما گفته بودی این پرده ها را بکشیم الان پرده ها کنار رفت. می گویند خدایا این بنده چنین بود

« فَيَقُولُ عَزَّ وَ جَلَّ مَلَائِكَتِي لَوْ أَرَدْتُ بِهَذَا الْعَبْدِ خَيْراً مَا فَضَحْتُهُ فَارْفَعُوا أَجْنِحَتَكُمْ عَنْهُ فَوَ عِزَّتِي لَا يَئُولُ بَعْدَهَا إِلَى خَيْرٍ أَبَدا»

خداوند می فرماید ملائکه من: اگر خیری در این بنده بود او را مفتضح نکرده بودم. شما پرهای خود را از روی اینها بردارید بگذارید میان همه رسوا بشود. خدا میگوید قسم به عزت وجلالم دیگربه طرف خیرات و کارهای خوب نمی رود.

الإختصاص‏؛ نويسنده: مفيد محمد بن محمد (تاريخ وفات مؤلف: 413 ق‏)، محقق: غفارى، على اكبر و محرمى زرندى، محمود، ناشر: الموتمر العالمى لالفية الشيخ المفيد، ايران- قم: ‏1413 ق‏، ص 220

یعنی همان:

(خَتَمَ اللَّهُ عَلَى قُلُوبِهِمْ وَعَلَى سَمْعِهِمْ وَعَلَى أَبْصَارِهِمْ غِشَاوَةٌ وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ)

خدا بر دلها و گوش های آنان مهر نهاده؛ و بر چشم هایشان پرده ‌ای افکنده شده؛ و عذاب بزرگی در انتظار آنهاست.

سوره بقره (2): آیه 7

می گوید نماز چیست، روزه چیست، قیامت چیست؟ چه کسی از آن جا آمده است خبر بدهد؟ از این حرف های چرندیات می زند. این بابا یک زمانی عابد و زاهد بود کبوتر مسجد بود وقتی مفتضح می شود کار به این جا می رسد.

همینطور از حضرت امیر (سلام الله علیه) است - سراغ اخلاق علوی برویم - روایت حضرت در «کافی» است می فرماید: "هیچ بنده ای نیست جز این که خدا چهل پرده روی اعمالش کشیده است. یک گناهی انجام بدهد یکی از پرده ها کنار می رود"

تعبیری که در این روایت از آقا امام صادق (سلام الله علیه) داشتیم. وقتی یک پرده می خواهد کنار برود به ملائکه می گوید ما بقی پرده ها را داشته باشید پرهایتان را روی این بنده من بکشید رسوا نشود ولی این بنده به جایی می رسد

«فَمَا يَدَعُ شَيْئاً مِنَ الْقَبِيحِ إِلَّا قَارَفَه‏»

هر گناهی انجام می دهد غیبت می کند دروغ می گوید دزدی می کند بر سر زن و بچه داد می کشد. اذیتش به همسایه می رسد. به مافوق و زیر دست هایش جسارت می کند. همین طور ادامه می دهد یاغی می شود.

ملائکه می گویند خدایا مدام به ما می گویی پرده بکشیم خجالت می کشیم به قدری روی گناهان این بنده ات پرده کشیدیم حیاء می کنیم. خیلی بد است ملائکه رحمت الهی از دست ما به خدا شِکوه ببرند بگویند خدایا این بنده ات مدام گناه کرد پرده کشیدیم. خدای عالم به ملائکه وحی می کند:

«أَنْ تَرْفَعُوا أَجْنِحَتَكُمْ عَنْه‏»

دیگر پرده ها را بردارید!

 این جا حضرت امیر تعبیری دارد این تعبیر خیلی عجیب است

«فَإِذَا فُعِلَ ذَلِكَ أَخَذَ فِي بُغْضِنَا أَهْلَ الْبَيْتِ»

الكافي (ط - الإسلامية)؛ نویسنده: كلينى، محمد بن يعقوب، محقق: غفارى على اكبر و آخوندى، محمد، ناشر: دار الكتب الاسلامیة، ج2، ص279، بَابُ الْكَبَائِر، ح9 

بعضی گناهان است که نتیجه اش نصب و بغض و عداوت اهل بیت است. باید خیلی مراقب باشیم خاطر جمع به خودمان نشویم.

یا مرحوم «مجلسی» در «بحار» روایتی به همین شکل دارد وقتی بنده گناه می کند مدام پرده می کشند تا آن جایی که:

«شَكَتِ الْمَلَائِكَةُ إِلَى رَبِّهَا»

ملائکه به خدا شکایت می کنند.

بحار الأنوار (ط - بيروت)؛ نویسنده: مجلسى، محمد باقر، ناشر: دار إحياء التراث العربي، محقق/ مصحح: جمعی از محققان، ج70، ص363

ملائکه می گویند خدایا دیگر خسته شدیم. بعد خطاب می آید پرده ها پاره بشود. وقتی پرده ها پاره شد انسان حتی پیش زن و بچه اش هم رسوا می شود. با زبان خودش می گوید بله فلان روز، فلان کار را انجام دادم و چه کردم همسرش می گوید عجب همسر من در حق من خیانت کرد پسر و دختر می گویند پدر ما آدم این طوری بود. حتی پیش زن و بچه اش هم رسوا می شود کینه او در دل همسر و فرزندانش می افتد.

دیگر این زن نمی خواهد روی شوهر را ببیند بچه نمی خواهد روی پدر را ببیند همه این ها در اثر گناه و معصیتی است که بنده انجام می دهد و از پرده پوشی هایی که خدا روی گناهان او می کشد قدردانی نمی کند نتیجه اش این می شود در دنیا و آخرت مفتضح می شود.  ولذا امیر المؤمنین می فرماید:

«وَ لَا تَهْتِكُوا أَسْتَارَكُمْ عِنْدَ مَنْ يَعْلَمُ أَسْرَارَكُم‏»

آی مردم پرد هایتان را پاره نکنید در نزد آن خدایی که از همه اسرار شما با خبر است.

نهج البلاغة (للصبحي صالح)؛ نویسنده: شريف الرضى، محمد بن حسين، ناشر: هجرت، محقق/ مصحح: فیض الاسلام، ‏ص 320

از خدا بخواهیم توفیقی به ما بدهد قبل از اذان صبح وقتی که تمام مردان و اولیاء الهی در آن ساعت مشغول راز و نیاز هستند از خدا بخواهیم به ما توفیق بدهد عبادت و راز و نیاز کنیم.

مرحوم «میزرا جواد آقای ملکی» همیشه تابستان ها یک ساعت و نیم قبل از اذان، زمستان سه ساعت قبل از اذان، بنده می گویم نیم ساعت قبل از اذان بیدار شوید یازده رکعت نماز را بخوانید، نمی توانید سه رکعت نماز بخوانید در قنوت نماز وتر مقداری با خدای عالم با زبان مادریمان حرف بزنیم.

تعارفات و بعضی از ادعیه که معنایش را نمی فهمیم کنار بگذاریم بگوییم خدایا در حق من هر خوبی کردی سالم من را به دنیا آوردی به من چشم، گوش، دست و قلب دادی طلب نداشتم آن افرادی که نابینا هستند چه چیزی از من کم داشتند؟

آن که دست و پا ندارد ناشنوا است آن ها را در نظر بیاورید ببینید خدا چه نعمت های به ما داده است. مهم تر از همه اینها نعمت ولایت به ما داده است. بالاترین سعادت حیات جاودانه الهی است که به ما کرم کرده است.

این ها را به یاد بیاوریم و بگوییم خدایا:

«يَا مَنْ عَارَضَنِي بِالْخَيْرِ وَ الْإِحْسَانِ وَ عَارَضْتُهُ بِالْإِسَاءَةِ وَ الْعِصْيَان‏»

خدایا هر چه تو به من خوبی کردی من در حق تو بدی کردم

إقبال الأعمال (ط - القديمة)؛ ابن طاووس، على بن موسى، محقق/ مصحح: ندارد ناشر: دار الكتب الإسلاميه، ج1، ص344

«خَيْرُكَ إِلَيْنَا نَازِلٌ وَ شَرُّنَا إِلَيْكَ صَاعِدٌ»

خدایا تمام خوبی ها و خیرات از طرف تو بر سر من سرازیر است ولی از من جز بدی به طرف تو نمی آید.

مصباح المتهجد و سلاح المتعبد؛ طوسى، محمد بن الحسن‏؛ ناشر: مؤسسة فقه الشيعة ، ج‏2، ص 586

یکی از اهداف معصومین از این دعاها، شاید این بود که به ما آموزش بدهند با خدا چطوری حرف بزنیم. به خدای عالم چه بگوییم. چه از خدای عالم بخواهیم. یک لحظه احساس کنیم الان مردیم شب اول قبر است قیامت رفتیم مکافات عمل مان را می بینیم.

آیات را خواندیم یکی از تقاضاهای مجرمین این است که خدایا ما را به دنیا بر گردان اگر بر گردیم عمل صالح انجام می دهیم کارهای بد نمی کنیم.

تصور کنیم آنجا رفتیم خدا دعای ما را به اجابت رسانده است ما را به دنیا بر گردانده است. حالا چه کار می خواهیم کنیم؟ چند مرده حلاج هستیم؟ آیا واقعاً به راستی از خدا خواستیم ما را به دنیا بر گرداند یا نه همان جا داریم دروغ می گوییم؟ خدا می گوید اگر این ها را به دنیا بر گردانیم باز گناهان خودشان را می کنند و به معصیت هایشان ادامه می دهند.

ولذا از همه عزیزان تقاضا دارم تلاش کنند در بیست و چهار ساعت چند دقیقه ای با خدای عالم در یک گوشه ای که کسی شما را نبیند با خدا خلوت کنید. در خلوتکده به دیدار خدا رفتن، مناجات خمس عشر امام سجاد (سلام الله علیه) را ببینید کدام یک از این مناجات با روحیه ات می سازد؟ مناجات تائبین، عارفین، مریدین!

پانزده مناجاتی که حضرت امام سجاد آورده است بعضی وقت ها آقایی با مناجات عارفین حال نمی کند می خواهد با مناجات مریدین حال کند یکی با مناجات شاکّین می خواهد حال کند. یکی با آن هم حال نمی کند می خواهد با مناجات تائبین حال کند. ببینید روح تان به کدام طرف کشش دارد؟ این را پیدا کنید این کلید است. بدبختی ما این است که دنبال کلید نمی گردیم. یک وقتی حوصله داریم دعایی و نمازی می خوانیم.

یا آیاتی که می خوانیم ببینیم از اول تا آخر آیات کدام آیه برای ما دلنشین است در روحیه ما اثر گذاشت آن آیه را پیدا کنید آن را تکرار کنید این خیلی مهم است.

نام ائمه را می برید به ائمه متوسل می شوید ببیند با کدام ائمه بیشتر حال می کنید؟ با رسول اکرم، یا سایر ائمه؟ ببینید با کدام بیشتر حال می کنید؟ تلاش کنید آن را در زندگی تان بیشتر تکرار کنید این از اسرار سیر و سلوک است یک دفعه به ذهن ما آمد عرض کردیم ان شاءالله اگر راه یافتید ما را هم از دعای تان فراموش نکنید.

مجری:

ان شاءالله این درس ها را همیشه نصب العین مان قرار بدهیم بتوانیم استفاده کنیم زندگی مان را متحول کنیم. در سوره مبارکه ق در مورد کنار رفتن پرده ها آمده است

(لَقَدْ كُنْتَ فِي غَفْلَةٍ مِنْ هَذَا فَكَشَفْنَا عَنْكَ غِطَاءَكَ فَبَصَرُكَ الْيوْمَ حَدِيدٌ)

(به او خطاب می ‌شود:) تو از اين صحنه (و دادگاه بزرگ) غافل بودی و ما پرده را از چشم تو کنار زديم، و امروز چشمت کاملا تيز بين است!

سوره ق (50): آیه 22

یکی دیگر از نکاتی که حضرتعالی بسیار تأکید داشتید در جلسه پیش هم بارها اشاره فرمودید مطلب این بود که وقتی مقایسه بین دنیا و آخرت را در قرآن می بینیم، می بینیم بارها اشاره شده است به این مطلب که آخرت آن سرای جاودانه است

(وَمَا هَذِهِ الْحَياةُ الدُّنْيا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِي الْحَيوَانُ لَوْ كَانُوا يعْلَمُونَ)

اين زندگی دنيا چيزی جز سرگرمی و بازی نيست؛ و زندگی واقعی سرای آخرت است، اگر می ‌دانستند!

سوره عنکبوت (29): آیه 64

با تعبیر مختلف نسبت به این مطلب، فنا پذیری دنیا از آن طرف جاودانگی آخرت؛ مطلبی که جلسات پیش نسبت به آن اشاره فرمودید می خواهیم مقداری تعمق بیشتر انجام بدهیم اگر لطف بفرمایید استفاده می کنیم.

فناپذیری دنیا و جاودانگی آخرت در قرآن و روایت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه)

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

در رابطه با فنا پذیری دنیا، و جاودانگی آخرت، آیات و روایات الی ماشاء الله داریم، اگر انسان بخواهد در این زمینه صحبت کند شاید بیست، سی جلسه مطلب است فقط کافی است که انسان آیات قرآن را کنار هم بگذارد. در سوره توبه قرآن می گوید:

(يا أَيهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انْفِرُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ أَرَضِيتُمْ بِالْحَياةِ الدُّنْيا مِنَ الْآخِرَةِ فَمَا مَتَاعُ الْحَياةِ الدُّنْيا فِي الْآخِرَةِ إِلَّا قَلِيلٌ)

ای کسانی که ايمان آورده ‌ايد! چرا هنگامی که به شما گفته می ‌شود: «به سوی جهاد در راه خدا حرکت کنيد!» بر زمين سنگينی می ‌کنيد (و سستی به خرج می ‌دهيد)؟! آيا به زندگی دنيا به جای آخرت راضی شده ‌ايد؟! با اينکه متاع زندگی دنيا، در برابر آخرت، جز اندکی نيست!)

سوره توبه (9): آیه 38

فرمود راضی شدید آخرت را رها کنید دنیا را بگیرید و حال آن که زندگی دنیا در برابر آخرت هیچ هیچ است. یعنی شما تصور کنید یک اقیانوسی است از این طرف اقیانوس به آن طرف اقیانوس بخواهی. یک قطره را در برابر این اقیانوس مقایسه کن. دنیا را بخواهیم با آخرت مقایسه کنیم قطره اش درست است ولی آخرت را به اقیانوس تشبیه کردن اشتباه است؛ چون آن جا حد و حسابی ندارد اقیانوس باز محدود است.

لذا قرآن می گوید زندگی دنیوی نسبت به آخرت خیلی ناچیز است. در سوره نساء می فرماید:

(قُلْ مَتَاعُ الدُّنْيا قَلِيلٌ وَالْآخِرَةُ خَيرٌ لِمَنِ اتَّقَى وَلَا تُظْلَمُونَ فَتِيلًا)

به آنها بگو: «سرمايه زندگی دنيا، ناچيز است! و سراي آخرت، برای کسی که پرهيزگار باشد، بهتر است! و به اندازه رشته شکاف هسته خرمايی، به شما ستم نخواهد شد!

سوره نساء (4): آیه 77

می گوید متاع دنیایی خوردن، خوابیدن، ازدواج، بچه دار شدن و ... است مدتی کوتاهی است (وَالْآخِرَةُ خَيرٌ لِمَنِ اتَّقَى) آخرت برای کسی که تقوا پیشه کرده است بهتر است با متاع چند روزه دنیوی خودتان را مشغول نکنید.

 در سوره کهف می فرماید:

(وَاضْرِبْ لَهُمْ مَثَلَ الْحَياةِ الدُّنْيا كَمَاءٍ أَنْزَلْنَاهُ مِنَ السَّمَاءِ)

(ای پيامبر!) زندگی دنيا را برای آنان به آبی تشبيه کن که از آسمان فرو می ‌فرستيم

سوره کهف (18): آیه 45

زندگی دنیا مثل بارانی است که از آسمان می بارد برکت این بارش این است که در زمین گیاهان روییده می شود. درختان سبز می شوند و میوه می دهند چه و چه. دنیا نسبت به آخرت مثل این باران است آخرت مثل گیاهان و درختانی است که میوه می دهند آن باران در عرض چند دقیقه ای می بارد ولی اینها چندین ماه سرسبز هستند.

اینها برای تقریب ذهن است می خواهد به مردم بفهماند علقه های دنیوی تان را کم کنید به آخرت تان بپردازید. این طوری نشود که همه اش به دنیا بپردازید. در خطبه 203 از حضرت امیر آوردیم آنجا که حضرت می فرماید:

«أَخْرِجُوا مِنَ الدُّنْيَا قُلُوبَكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ تَخْرُجَ مِنْهَا أَبْدَانُكُم‏»

قلب و روح خود را از دنیا بیرون کنید قبل از آن که بدن هایتان از دنیا بیرون برود.

این نکته، نکته خیلی ظریفی است. روح تان را قبل از این که به برزخ بروید به برزخ بفرستید قبل از این که به عالم مثال و ملکوت بروید روح تان را بفرستید برود. این کار در اثر مراقبه است آن چیزی که در رابطه با یاد مرگ گفتم اگر کسی یک اربعین یا دو اربعین راهکاری که عرض کردم به یاد مرگ باشیم ادامه بدهیم خیلی از مسائل و حقایق برای ما روشن می شود.

چه بسا ما یک دفعه برزخ خودمان را ببینیم قبر خودمان که چه بر سرمان می آید، قیامت مان را خدای عالم نشان ما بدهد خدا قادر به همه چیز است. حضرت می فرماید:

«فَفِيهَا اخْتُبِرْتُمْ وَ لِغَيْرِهَا خُلِقْتُم‏»

در دنیا برای امتحان آمدید خلقت شما برای آخرت است.

یعنی دنیا مثل جلسه امتحان است در جلسه امتحان دو، سه ساعت امتحان می دهد قبول می شود هر رشته ای که قبول بشود مشغول تحصیل می شود. می گوید:

«إِنَّ الْمَرْءَ إِذَا هَلَكَ قَالَ النَّاسُ مَا تَرَكَ»

وقتی یک انسان از دنیا می رود مردم می گویند چقدر ارثیه گذاشت؟

 چند خانه داشت؟ چقدر پول در بانک داشت؟ چقدر زمین داشت؟ فرزندانش چه کار می کنند؟ مردم همه اش روی مادیات حرف می زنند.

«وَ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ مَا قَدَّمَ»

ولی ملائکه می گویند چه چیزی برای قیامت، بهشت، جهنم و قبرش فرستاد؟

این کلام حضرت امیر خیلی زیبا و عالی است. بعد می گوید:

«لِلَّهِ آبَاؤُكُمْ»

این عبارت دو معنا دارد یکی این است که خدا پدرانتان را بیامرزد یکی این است که شما را به جان پدرانتان قسم!

«لِلَّهِ آبَاؤُكُمْ فَقَدِّمُوا بَعْضاً يَكُنْ لَكُمْ قَرْضاً»

فقط برای دنیا کار نکنید مقداری هم برای آخرت کار کنید.

شما در روز صد کار انجام می دهید نود و پنج تایش برای دنیا، پنج تا هم برای آخرت انجام بدهید.

«وَ لَا تُخْلِفُوا كُلًّا فَيَكُونَ فَرْضاً عَلَيْكُم‏»

همه اش به یاد دنیا نباشید وقتی از اینجا رفتید همه اش اینجا می ماند با دست خالی به آن طرف می روید.

نهج البلاغة (للصبحي صالح)؛ نویسنده: شريف الرضى، محمد بن حسين، ناشر: هجرت، محقق/ مصحح: فیض الاسلام، ص320 و 321

نکته خیلی ظریفی است. کلمات حضرت امیر بدن آدم را می لرزاند انسان مقداری دقت کند موی بدن آدم سیخ می شود که چه تعابیر زیبایی است. همه اینها نشأت گرفته از وحی است ولذا در آیات قرآن به همین شکل است.

وقتی دنیا را می خواهد با آخرت مقایسه کند می گوید دنیا چیزی نیست که شما دارید به اینها وابسته می شوید. آن جا زندگی جاودانه است برای زندگی، آن جا اصلاً عدد کار نمی کند عدد یک بگذار به اندازه تمام اتم ها، ملوکول ها و ذرات عالم جلویش صِفر بگذار باز آخرت را نمی تواند برای ما ترسیم کند چون حد و پایانی ندارد.

آیا عاقل می آید یک زندگی موقت دنیوی را انتخاب کند زندگی جاودانه و همیشگی آخرتش را خراب کند؟

این را هم در یک جمله بگویم:

تا که از جانب معشوق نباشد کششی * کوشش عاشق بیچاره به جایی نرسد

از خدا برویم گدایی را گدایی کنیم این جمله را داشته باشید. ما گدایی را بلد نیستیم توسل به اهل بیت، توسل به صدیقه طاهره، توسل به سید الشهداء آن وقتی که در روضه ها چشم مان اشک آلود می شود قلب مان می شکند وقت اجابت دعا است در آنجا از خدا بخواهیم گدایی را به ما یاد بدهد. اگر گدایی را به ما یاد داد جوینده یابنده است.

کسی که در را مرتب می زند یک وقتی این در باز می شود دیر یا زود ولی کسی که از کنار در می رود کاری به در ندارد اصلاً نگاه به در هم نمی کند تا چه رسد که این در را نکوبد.

مجری:

بسیار زیبا و دلنشین بود الحمدلله. امیدواریم حالی که در این جلسات به ما دست می دهد برای ما ماندگار باشد بتوانیم در طول هفته استفاده کنیم و این حال را برای خودمان حفظ کنیم و مختص به حال فعلی نباشد.

حضرت استاد تشکر می کنم از محضرتان بسیار استفاده کردیم و بهره بردیم. همچنین تشکر می کنم از همه شما بینندگان عزیز و ارجمند که تا انتهای برنامه امشب همراه ما بودید ان شاءالله موفق و مؤید و منصور باشید تا دیدار آینده خدا نگهدار!



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها