2024 July 27 - شنبه 06 مرداد 1403
چطور ممكن است كه روزه روز غدير معادل شصت ماه روزه باشد؟ چون اين صحيح نيست پس تمام حديث غدير، بخاطر وجود چنين مطلبي در آن، باطل است!
کد مطلب: ٤٩٣٩ تاریخ انتشار: ٢٩ خرداد ١٤٠٣ - ١٧:٤٠ تعداد بازدید: 8214
پرسش و پاسخ » عقائد شيعه
چطور ممكن است كه روزه روز غدير معادل شصت ماه روزه باشد؟ چون اين صحيح نيست پس تمام حديث غدير، بخاطر وجود چنين مطلبي در آن، باطل است!

اصل شبهه:

اين اشكال از طرف ابن كثير مطرح شده است او مي گويد:

وكذا قوله: إن صيام يوم الثامن عشر من ذي الحجة وهو يوم غدير خم يعدل صيام ستين شهرا. لا يصح، لأنه قد ثبت ما معناه في الصحيح: إن صيام شهر رمضان بعشرة أشهر، فكيف يكون صيام واحد يعدل ستين شهرا. هذا باطل ...[1]

هم چنين اين قسمت از روايت ابو هريره كه روزه روز هيجدهم ذي الحجه يعني روز غدير معادل روزه شصت ماه است صحيح نمي باشد، زيرا روايتي در صحيح وجود دارد كه مي گويد روزه رمضان معادل با ده ماه است، حال چگونه ممكن است روزه يك روز با روزه شصت ماه برابر باشد. پس ثابت مي شود كه روايت غدير باطل مي ­­باشد.

جواب:

در پاسخ به اين اشكال ابن كثير مي گوييم: كمترين آشنايي با روايات و احاديث، ما را از نظايري با خبر مي سازد كه در مورد بحث جاي استبعاد باقي نمي گذارد.

نظاير:

1 ـ ثواب معادل با شصت ماه:

عن أبي هريرة رضي الله تعالي عنه قال : من صام يوم سبع وعشرين من رجب كتب الله له صيام ستين شهرا، وهو اليوم الذي نزل فيه جبرئيل عن النبي صلي الله عليه وسلم بالرسالة، وأول يوم هبط فيه جبرئيل.[2]

ابو هريره مي گويد: هر كس روز بيست و هفتم ماه رجب، روزي كه جبرئيل براي اولين بار از آسمان به زمين نزول كرد را روزه بگيرد، خداوند ثواب شصت ماه روزه به او عنايت مي كند.

2 ـ ثواب معادل با صد سال:

عن أبي هريرة وسلمان الفارسي - رضي الله عنه - قالا قال رسول الله صلي الله عليه وسلم: «إن في رجب يوما وليلة، من صام ذلك اليوم وقام تلك الليلة كان له من الأجر كمن صام مائة سنة وقامها، وهي لثلاث بقين من رجب، وهو اليوم الذي بعث فيه نبينا صلي الله عليه وسلم.»[3]

... در ماه رجب شب و روزي است كه هر كس آن روز را روزه داشته و آن شب را به عبادبت بايستد براي او اجري معادل با روزه صد سال با عبادت شب هاي آن است و آن سه روز آخر ماه رجب است كه پيامبر ما در آن به نبوت مبعوث گرديد.

3 ـ ثواب معادل با هزار سال و دو هزار سال و سه هزار سال:

عن علي بن أبي طالب رضي الله عنه قال قال رسول الله صلي الله عليه وسلم : «إن شهر رجب شهر عظيم، من صام منه يوما كتب الله تعالي له صوم ألف سنة، ومن صام منه يومين كتب الله صوم ألفي سنة، ومن صام منه ثلاثة أيام كتب الله تعالي له صوم ثلاثة آلاف سنة.»[4]

... رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلّم فرمودند: ماه رجب ماهي بسيار بزرگ است. هر كس يك روز از آن را روزه بدارد خداوند ثوابي معادل هزار سال روزه و اگر دو روز را روزه بدارد معادل دو هزار سال و سه روز معادل سه هزار سال به او عنايت مي فرمايد.

4 ـ ثواب معادل با سه هزار سال و ... صد هزار سال:

قال علي رضي الله عنه: «صوم ثالث عشر رجب كصيام ثلاثة آلاف سنة، وصوم رابع عشر رجب كصيام عشرة آلاف سنة، وصوم عشرين كصيام مائة ألف عام ...» وعن النبي صلي الله عليه وسلم: «فضل رجب علي سائر الشهور كفضل القرآن علي سائر الكلام.» وعنه صلي الله عليه وسلم: «من صام يوما من رجب فكأنه صام أربعين سنة.»[5]

... روزه سيزده رجب ثواب روزه سه هزار سال دارد و روزه چهارده رجب ثواب روزه چهارده هزار سال و روزه بيستم ثواب صد هزار سال دارد. از رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلّم روايت شده كه فضيلت ماه رجب نسبت به ساير ماه هاي سال هم چون فضيلت قر آن نسبت به ساير كلام هاست. هر كس يك روز از ماه رجب را روزه بگيرد مانند اين است كه چهل سال روزه گرقته باشد.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

[1] . البدايه والنهايه، ابن كثير، ج 5، ص 233.

[2] . شواهد التنزيل، حاكم حسكاني، ج 2، ص 500؛ إنسان العيون في سيره الأمين والمأمون، ج 1، 384.

[3] . غنيه الطالبين، ص 502 و 503؛ نزهه المجالس، ج 1، ص 154.

[4] . غنيه الطالبين، ص 483.

[5] . نزهه المجالس، ج 1، ص 152.



Share
1 | مجيد لطفي | | ٠١:٤٢ - ٢٢ آذر ١٣٩٣ |
جواب ها فوق العاده و كوبنده بود ... ممنون
2 | Ali | | ٠٠:٣٦ - ١٣ تير ١٤٠٣ |
یک نویسنده زن عرب فمنیست دوآتشه نوشته عائشه لعنت الله علیها خیلی مورد احترام موافقان و مخالفانش بوده و فقط شیعیان مولا سلام الله علیه به او توهین کردند!!!!! آیا میتوان از منابع خود عمری اثبات کرد که غیر شیعیان به این خبیثه هم توهین کردند و اصلا این در زمان حیاتش جایگاه اجتماعی داشته؟ جدیدا این زنان عرب فمنیست مصری خیلی دم درآوردن باید یکی بیاد پوزمالشون کنه. نمی دونم فتنه جدید وهابیته روی به زنان آوردن ناکسا

پاسخ:
 با سلام
چه کسی گفته است که شیعیان به عایشه توهین می کنند؟
در روایات خود اهل سنت آمده است که همسران پیامبر صلی الله علیه و اله به عایشه فحاشی می کردند و عایشه هم به آن ها فحاشی می کرد.
موافقان و مخالفان چه کسانی بودند که به عایشه احترام می گذاشتند؟
مگر عایشه با مشرکین و یهود و نصاری ارتباط داشت که آن ها بخواهند به او احترام بگذارند؟
عایشه جایگاه اجتماعی داشته است؛ چون همسر پیامبر صلی الله علیه و آله بوده است و به خاطر همین توانست عده ای را فریب دهد و به جنگ امام زمان خویش برخیزد.
موفق و موید باشید
گروه پاسخ به شبهات
موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
3 | Ali | | ٠٠:٣٩ - ١٣ تير ١٤٠٣ |
یک شخصی گفت پیامبر صل الله علیه وآله در چهل سالگی پیامبر شد و تا قبل از اون موقع هیچ ویژگی متافیزیک نداشتن و معجزه نداشتن!! پاسخ این حرف چیه؟

پاسخ:
 با سلام
اولا که پیامبر صلی الله علیه و اله در 40 سالگی به مقام نبوت نرسیدند؛ بلکه در 40 سالگی به مقام رسالت رسیدند و روایات زیادی داریم که نبوت پیامبر صلی الله علیه و اله برای قبل از خلقت حضرت آدم علی نبینا و آله و علیه السلام بوده است
ثانیا یکی از ویژگی های پیامبر صلی الله علیه و اله این بود که همیشه ابری بر بالای سر پیامبر صلی الله علیه و اله حضور داشت و هرگاه پیامبر صلی الله علیه و آله حرکت می کرد، ابر هم به همراه ایشان می آمد که آن عالم مسیحی از روی همین نشانه پیامبر صلی الله علیه و اله را شناخت که این مسئله حتی در فیلم محمد رسول الله صلی الله علیه و آله هم منعکس شد.
ثالثا هنگام تولد پیامبر صلی الله علیه و آله معجزاتی رخ داده است؛ مثل ریختن طاق کسری و خاموش شدن آتشکده فارس و همچنین خشک شدن دریاچه ساوه و .....
رابعا معجزه برای وقتی است که شما می خواهید حجتی برای کسی اقامه کنید، این طور نیست که انبیاء هر لحظه از خودشان معجزه نشان دهند.
موفق و موید باشید
گروه پاسخ به شبهات
موسسه تحقیقاتی  حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
4 | Ali | | ٠٠:٤٤ - ١٣ تير ١٤٠٣ |
آیا تعداد جمعیت در غدیر خم مشخصه که اینا چند هزار نفر بودن و اینکه صدای پیامبر چگونه به ته جمعیت میرسیده؟ همچنین واقعا یعنی اون همه جمعیت همه چیز را فراموش کردن؟ یعنی آخه چطور ممکنه آن دو ملعون خودشونو تو دل مردم جا کردن یا شاید هم با ظلم و ستم کلا مردم را بیخیال از حمایت کردن چون تو دعای صنمی قریش یا یک دعایی شبیه آن آمده که این دو خبیث بسیاری را کشتند و بسیاری را تبعید کردن. احتمالا برخوردهای سنگین با حامیان مولا می‌کردند

پاسخ:
 با سلام
جمعیت در غدیر خم تقریبا 120 هزار نفر بوده است.
در رابطه با رساندن صدا هم، عده ای در وسط جمعیت حضور داشتند که وظیفه شان این بود که مطالبی که می شنیدند را بلند برای نفرات دورتر تکرار می کردند.
هیچ کسی چیزی را فراموش نکرد؛ بلکه عده ای قصد کودتا داشتند و عده ای دیگر انسان های خنثی بودند و برای شان فرق نمی کرد که چه کسی خلیفه باشد و عده ای هم از ترس لب به سخن نمی آوردند و آن افرادی هم که با ابوبکر مخالفت می کردند، با آن ها برخورد می شد کما این که قبیله مالک بن نویره از پرداخت زکات به فرستادگان ابوبکر خودداری کردند؛ چون او را خلیفه نمی دانستند و ابوبکر هم خالد بن ولید را برای از بین بردن آن ها فرستاد.
فضای آن زمان را اگر دقت کنید متوجه خواهید شد، در سقیفه بنی ساعده وقتی انصار جمع شده بودند، ابوبکر و عمر و چند نفر دیگر از مهاجرین به آنجا رفتند و از قبل شایعه کرده بودند که پیامبر صلی الله علیه و آله امیرالمومنین علیه السلام را عزل کرده است و بعد در سقیفه گفتند که پیامبر صلی الله علیه و اله فرموده است که خلیفه من از قریش است و در آنجا انصار به نوعی قانع شدند؛ اگرچه سعد بن عباده قانع نشد و او را کتک زدند، بعد عمر با ابوبکر بیعت کرد.
قبیله اوس و خزرج هم که با هم از قبل درگیری داشتند، تا یکی از آن ها با ابوبکر بیعت کرد، دیگری برای این که طرف مقابل با ابوبکر دست به یکی نکند و آن ها را نابود نکند، آن ها هم بیعت کردند.
قبیله بنی اسلم هم که از قبل آماده این کودتا بودند، با نیروهای نظامی خود وارد مدینه شدند و شروع کردند از مردم بیعت گرفتند و هر کسی مقاوت می کرد کتک می خورد و به زور بیعت می کردند.
موفق و موید باشید
گروه پاسخ به شبهات
موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها