2024 March 28 - پنج شنبه 09 فروردين 1403
نماز مخفیانه صحابه
کد مطلب: ١٤٩٤٥ تاریخ انتشار: ٢٨ اسفند ١٤٠٠ - ١٣:٢٠ تعداد بازدید: 2440
فتنه وهابیت » وهابیت و جاهلیت
نماز مخفیانه صحابه

بسم الله الرحمن الرحیم


1. یکی ازکلیدی ترین و مهم ترین واجبات اسلام نماز است. خداوند ده ها آیه، به اهمیت و احکام آن اختصاص داده است. رسول خدا صلی الله علیه و آله در طی سال های طولانی، آن را علنی و به جماعت اقامه کرده است.

2. با کنار نهادن امیرمومنان علی علیه السلام از ولایت و سرپرستی دین و جامعه اسلامی، صدمات مهلکی به پیکره اسلام وارد شد. برای نمونه در یکی از معتبر ترین اسناد روایی اهل سنت آمده است که هنوز مدت کوتاهی از درگذشت رسول خدا صلی الله علیه و آله نگذشته بود که فتنه بر مسلمین چیره گردید؛ تا جایی که مومنین حقیقی از ترس و خوف، نماز خود را پنهانی و مخفیانه اقامه می کردند:

«23307 - حدثنا عبد الله حدثني أبي ثنا أبو معاوية ثنا الأعمش عن شقيق عن حذيفة قال قال رسول الله صلى الله عليه و سلم : أحصوا لي كم يلفظ الإسلام قلنا : يا رسول الله أتخاف علينا ونحن ما بين الستمائة إلى السبعمائة قال : فقال : إنكم لا تدرون لعلكم أن تبتلوا قال : فابتلينا حتى جعل الرجل منا لا يصلي إلا سرا.

تعليق شعيب الأرنؤوط : إسناده صحيح على شرط الشيخين»

« ... حذیفه (از بزرگ ترین اصحاب رسول خدا صلی الله علیه و آله) می گوید: پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمود: به من بگویید که چه شماری به اسلام اقرار می نمایند. به آن حضرت گفتیم: آیا بر ما ترس دارید در حالی که ما میان ششصد تا هفتصد نفر هستیم؟ پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: شما نمی دانید شاید مورد فتنه و امتحان قرار گیرید!

حذیفه گفت: ما مورد امتحان و فتنه واقع شدیم؛ تا جایی که مردی از ما به خاطر ترس و بیم، نماز نمی خواند مگر پنهانی و در خفا!».

شعیب ارنووط، در پاورقی­اش بر این روایت می نویسد: «اسنادش بر اساس معیارهای شیخین [بخاری و مسلم] صحیح است.

أبو عبدالله الشيباني، أحمد بن حنبل، مسند الإمام أحمد بن حنبل، ج5 ، ص 384، ناشر: مؤسسة قرطبة، قاهرة، شش جلد، به همراه تعلیقات شعيب الأرنؤوط.

به تصویر سند در زیر مراجعه کنید!

3. در قرآن کریم یکی از پایه های اصلی حکومت اسلامی، بر پا داشتن نماز بیان شده است:

الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ ﴿۴۱/ حج﴾

همان كسانى كه چون در زمين به آنان توانايى دهيم نماز برپا مى دارند و زكات مى‏ دهند و به كارهاى پسنديده وامى دارند و از كارهاى ناپسند باز مى دارند و فرجام همه كارها از آن خداست (۴۱)

بعد از وفات پیامبر صلی الله علیه و آله چه حکومتی روی کار آمد که مسلمانان از ترس و خوف، نماز را مخفیانه و پنهانی به جای می آوردند؟

4. اگر بگویید: این حدیث برای فتنه های زمان کشته شدن عثمان است! می گوییم: اولا: روایت مطلق است و دوران پس از درگذشت رسول خدا صلی الله علیه و آله تا دوران زندگانی حذیفه را در بر می گیرد و هیچ دلیلی بر حصر آن به زمان عثمان نیست. ثانیا: بسیاری از قاتلین عثمان از صحابه معروف مثل طلحه، زبیر و ...بودند، آیا این صحابه با اقامه نماز مشکل داشتند؟



Share
1 | محمد | | ١٧:٤٣ - ٢٩ فروردين ١٤٠١ |
پاسخش خیلی راحته چون نماز رو تغییرداده بودن وضو رو تغییرداده بودن طبیعیه که اگرکسی بخوادبه شکل صحیحی که رسول الله صلی الله علیه وآله وضوونمازروانجام میدادن انجام بده ازطرف مزدوران خلفای غاصب به اتهام مخالفت بابدعت هایی که غاصبین درنمازقرارداده بودن موردسوقصدواقع میشد
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب