2024 May 7 - سه شنبه 18 ارديبهشت 1403
چرا داعش براي جوانان اروپايي جذاب است؟
کد مطلب: ٩٧٦١ تاریخ انتشار: ١٢ مرداد ١٣٩٥ - ١٩:٤٥ تعداد بازدید: 1856
اخبار » عمومي
چرا داعش براي جوانان اروپايي جذاب است؟

به اعتقاد کارشناسان ، جوانان اروپايي که بسياري از آنان هيچ دانش و پيشينه مذهبي ندارند، جذب ابهت و هيجان زندگي تروريست‌ها مي‌شوند

در همايشي که با موضوع نفوذ داعش و بررسي اثرات آن در رابطه با اروپا که توسط بخش تحقيقات و مشاوره ترندز در دانشکده کينگ لندن برگزار شده بود کارشناسان اعلام کردند: دولتمردان، رهبران مذهبي، رسانه‌ها و محققان همگي مسئوليت مهمي در همکاري و از تلاش در پشتيباني از پيشبرد درک صلح آميز از دين براي مبارزه با ايدئولوژي افراط‌گرايانه خشونت آميز دارند.

در اين نشست که توسط مرکز بين المللي مطالعات راديکاليزم در دانشکده کينگ برگزار شده بود بيش از 200 کارشناس از سوي دولت، محققان، سياستمداران و تجار خصوصي شرکت داشتند.

اتفاقات اخير در اروپا به وضوح نشان داده که ديدگاه‌هاي افراط‌گرايانه داعشي تاثير مستقيمي بر اروپا داشته و حمايت از افراط‌گرايان در اروپا در بي‌ثباتي سرتاسر دنيا نقش دارد. داعش تاکنون توانسته است به طور مستقيم حملات در اروپا را پشتيباني کرده و با نفود برافراد بتواند از آن‌ها در خشونت‌هاي بي‌رويه بهره ببرد.

دکتر احمد الحملي رياست ترندز پيش از همايش گفت: ما بايد سازمان‌هايي را که سعي مي‌کنند از اسلام براي اهداف سياسي‌شان بهره ببرند به چالش بکشيم. مذهب نبايد در راستاي اهداف خشونت آميز مورد سوءاستفاده قرار گيرد.

بايد داعش را از قلب‌ها و ذهن‌ها بيرون راند

سفير آلبرتو فرناندز، مقام سابق وزارت امور خارجه آمريکا در مبارزه با تروريسم گفت: پيشرفت‌هايي در جنگ نظامي عليه داعش بدست آمده است اما پيشرفت زيادي در دور کردن قلب‌ها و ذهن‌ها از ايدئولوژي افراط‌گرايانه نداشته‌ايم.

شيراز ماهر مدير مرکز بين المللي مطالعات راديکاليزم نيز گفت: بسياري افراط‌گرايان از دين يا باورهايي که ظاهرا از آن‌ها پشتيباني مي‌کنند دانشي ندارند. در اين ميان داعشيان از اين فرصت براي تشويق پيروان بالقوه‌اي استفاده مي‌کنند که تنها خواستار حمايت از اهداف افراط‌گرايانه خشن هستند و هيچ درکي ندارند.

به گفته متخصصان، جوانان اروپايي که بسياري از آنان هيچ دانش و پيشينه مذهبي ندارند، جذب ابهت و هيجان زندگي تروريست‌ها مي‌شوند.

داعش تنها مسئله غرب نيست

ريچارد بارت مشاور ارشد گروه صوفان و عضو سابق سرويس هاي امنيتي انگليس نيز گفت: ما گرايش داريم که مسئله داعش را تنها به غرب و اروپا نسبت دهيم حال آنکه مشکل داعش بين المللي است.

در اين نشست کارشناسان ويژه، وضعيت داعش را در انگلستان، فرانسه، آلمان، بلژيک، ايتاليا، اسپانيا و دانمارک مورد بررسي قرار دادند. هر جامعه‌اي با چالش‌هاي متنوعي در رابطه با فريب تروريست‌ها روبرو است. به گفته بعضي از متخصصان افتادن در دام افراط‌گرايي هم در ارتباط فرد به فرد و هم از طريق اينترنت انجام مي‌شود.

در نشست پاياني اين همايش نيز نتيجه گيري نهايي اين بود که دولتمردان و تجار مي‌توانند از طريق رسانه‌ها در جلوگيري و به حداقل رساندن ايدئولوژي افراط‌گرايي بسيار کمک کننده باشند.

در پايان کارشناسان و متخصصان به اين نتيجه رسيدند که بيشترين توجه بايد به اين مسئله جلب شود که چرا افراد تحت تاثير ايدئولوژي‌هاي افراط‌گرايانه قرار گرفته و اين ايده‌ها چگونه در سرتاسر جامعه ما گسترش يافته و اينکه چرا افراد براي حمايت از ايدئولوژي‌هايشان دست به خشونت مي‌زنند.

منبع: حوزه نيوز



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها