2024 April 29 - دوشنبه 10 ارديبهشت 1403
فتنه كور بندر بن سلطان
کد مطلب: ٩٥٥ تاریخ انتشار: ٢٥ دي ١٣٩٢ تعداد بازدید: 1310
اخبار » عمومي
فتنه كور بندر بن سلطان

عربستان با احساس اين امر كه در منطقه تنها مانده و ديگر حمايت هاي آمريكا از سياست هاي عربستان مانند گذشته نيست، دست به انجام عمليات هاي كور زده تا حداقل بتواند نقش خود را به عنوان بازيگر منطقه اي حفظ كرده باشد.


به گزارش «شيعه نيوز» به نقل از جهان، دولت اسلامي عراق و شام (داعش) در حال حاضر تنها گروه سلفي است كه به تلافي شكست هاي خود و به بهانه حمايت ها و حضور گروه هاي مقاومت لبناني و عراقي در سوريه، دست به اقدامات تلافي جويانه زده است. انفجار سه بمب در ضاحيه و حمله تروريستي به سفارت جمهوري اسلامي ايران در بيروت و هم چنين انفجار هاي روزانه در بغداد از جمله اقدامات داعش مي باشد.

اما آنچه مهم است اينكه انجام عمليات هايي به اين گستردگي و در اماكن مورد نظارت و تحت كنترل نيرو هاي امنيتي من جمله منطقه ضاحيه، نمي تواند به تنهايي توسط يك گروه سلفي بدون حمايت و پشتيباني اطلاعاتي و مالي يك نهاد قوي صورت گرفته باشد. با مروري به تاريخچه شكل گيري داعش درخواهيم يافت كه نقش بندر بن سلطان، رئيس دستگاه اطلاعاتي و امنيتي عربستان سعودي در شكل دهي و تاثيرگذاري بر اين گروه بسيار زياد بوده است. پايگاه خبري عراقي «براثا» سال گذشته سندي را منتشر كرد كه نشان مي داد بندر بن سلطان دو سال پيش شخصا فرمانده جديد القاعده (داعش) در عراق را تعيين و عناصر آن را با سلاح و پول تجهيز كرده بود.

هم چنين هنگامي كه رهبر القاعده ايمن الظواهري با توجه به اختلافات زياد ميان جبهه النصره و داعش در سوريه اعلام مي دارد كه فقط جبهه النصره وظيفه جهاد(!) در سوريه را دارد و داعش نبايد در سوريه دخالت كند، رهبران داعش اين دستور را رد مي كنند و اعلام مي دارند كه هم چنان در سوريه باقي خواهند ماند و اين مسئله نشان مي دهد كه خط دستور داعش متفاوت از رهبري القاعده است و دستورات اين گروه سلفي از خارج از مجموعه القاعده صادر مي شود.

دلايل ديگري نيز وجود دارد كه نشان مي دهد، شكل گيري گروه داعش توسط دستگاه اطلاعاتي عربستان و هدايت آن توسط بندر بن سلطان مي باشد و هدف اين گروه سلفي، پيشبرد راهبرد هاي عربستان سعودي در منطقه مي باشد. اما اين سوال مطرح است كه هدف از اقدامات اين جريان در اين برهه از زمان در لبنان چيست؟ چند عامل اساسي در منطقه باعث شده است كه نقش و نفوذ سنتي عربستان در منطقه كم شود و به همين دليل، عربستان سعودي در تلاش است تا اين كاهش نقش را جبران نمايد.

1. تغيير موازنه جنگ و قدرت در سوريه به نفع دولت بشار اسد؛ جنگ داخلي در سوريه، به حالت فرسايشي تبديل شده و پيشروي هاي گروه هاي معارض در خاك سوريه متوقف شده اما در مقابل پيشروي ارتش سوريه و انهدام اماكن تحت تسلط مخالفان هر روز ادامه دارد. اختلافات داخلي ميان گروه هاي سلفي بر سر قدرت و تحت اختيار گرفتن مناطق در حال افزايش است و در روز هاي اخير شاهد تكفير كردن گروه هاي سلفي توسط خودشان هستيم و در برخي از اين مناطق، جنگ ميان اين گروه ها در حال وقوع است.

عربستان سعودي طي اين دو سال هرچه در چنته داشته براي سرنگوني دولت بشار اسد مورد استفاده قرار داده است؛ هزينه كردن ميليارد ها دلار و اعزام هزاران نيروي مبارز به سوريه براي سعودي ها تا كنون هيچ امتيازي نداشته است.

2. توافق ضمني ايران در مسئله هسته اي با غرب و آمريكا نكته مهم ديگري است كه عربستان بسيار از آن متضرر شده و احساس خطر كرده است. عربستان به درستي اين واقعيت را درك كرده كه ارتباط آمريكا با ايران به معناي آن است كه تا مدت زماني، ديگر تهديدي از جانب آمريكا عليه ايران نخواهد بود و در صورت استمرار اين امر، عربستان در منطقه براي مقابله با ايران، تنها خواهد ماند و تنها رژيمي كه در منطقه براي مقابله با آنچه كه آنان، نفوذ ايران ميدانند، حاضر به همكاري با سعودي هاس، صهيونيستها خواهند بود. بر همين اساس برخي از منابع خبري و اطلاعاتي از ديدار هاي محرمانه ميان سرويس هاي امنيتي عربستان با موساد طي ماه هاي اخير خبر مي دهند.

بندر بن سلطان به دنبال افزايش گستره جغرافياي ناامني به خارج از سوريه است تا شايد در اين شرايط هم توانسته باشد ضربه اي به گروه هاي مقاومت بزند و هم بتواند سرزمين ها و مناطق ديگري را نيز وارد درگيري هاي فرقه اي كند.

هم چنين ايجاد بي ثباتي و ناامني در شرايط كنوني لبنان با توجه به عدم استقرار دولت ائتلافي در اين كشور به دليل وجود اختلافات عميق ميان گروه ها و جريان ها كار دشواري نيست و مي تواند بر عميق شدن شكاف ميان گروه هاي سياسي و مذهبي لبنان تاثير چشم گيري بگذارد. در صورت عدم مديريت بحران، اين كشور نيز به لحاظ بافت جمعيتي و سياسي، پتانسيل جنگ مذهبي و فرقه اي بالايي دارد.
از سوي ديگر نبود دولت مقتدر و باثبات در لبنان عاملي ديگر مي باشد كه داعش با كمك اطلاعاتي بندر بن سلطان به راحتي توانسته در اين كشور نفوذ كند و دست به عمليات تروريستي بزند. فعاليت گروه سلفي عبدالله عزام به سركردگي افسر اطلاعاتي سعودي ماجد الماجد، كه مسئوليت حمله به سفارت ايران را در بيروت برعهده گرفت، بخشي از فعاليت هاي داعش در لبنان مي باشد.

در پايان مي توان اين گونه نتيجه گرفت: آنچه كه هم اكنون در منطقه شاهد آن هستيم (انفجار هاي كور در لبنان و عراق) گوياي اين مسئله مهم است كه عربستان با احساس اين امر كه در منطقه تنها مانده و ديگر حمايت هاي آمريكا از سياست هاي عربستان مانند گذشته نيست، دست به انجام عمليات هاي كور زده تا حداقل بتواند نقش خود را به عنوان بازيگر منطقه اي حفظ كرده باشد. از سوي ديگر از آنجا كه در سوريه و عراق در حال از دست دادن بازوي نظامي فرامرزي خود يعني داعش است سعي مي كند تا با به آتش كشيدن منطقه به طرف هاي پيروز يعني گروه هاي مقاوت نيز ضربه اي وارد كند و يك راهبرد باخت باخت را در منطقه ترسيم نمايد.



Share
1 | سيد وحدت هاشمي | United States - Los Angeles | ١٢:٥٢ - ٢٦ دي ١٣٩٢ |
بايد اعتراف کرد که دولت عربستان لکه ادراريست بر کل منظومه شمسي که در تمام فتنه هاي دنيا بر سر مسلمانان رد پايي بزرگ دارد
2 | اباذر غفاري نيا | | ٠٢:١٤ - ٣٠ دي ١٣٩٢ |
والله خيروالماکرين اين سردرگمي بدون شک نشان از باطل بودن آنها ست کمافي سابق ميخواهند بازور مذهب دورغين و جعلي برگرفته از غصب خود را حاکم کنندولي هر چه بيشتر در اين مرداب متعفن دست وپابزنن بيشتر فرو خواهند رفت.امروز بحول و قوي الهي شيعه با امام و صاحب خود (ارواحنا فدا) و بزرگان و علماي فقيه خود راه را براين کور دلان دنياپرست بسته اند و انشالله نفس هاي آنها به شماره افتاده است باشد که بر مرده آنها شادي کنيم. بالاخره خون هاي پاک شيعيان از امامان معصوم(ع) گرفته تا شهداي امروزمان دامن نا پاک اين بي دينان را خواهد گرفت خيلي زود با امام دوازدهم اسلام ناب محمدي (ص) شادي کنان پرچم يکتا پرستي جدش را برخواهيم افراشت . تاکور شود هرآنکه نتواند ديد.....
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها