2024 May 19 - يکشنبه 30 ارديبهشت 1403
مبارزه علنی و به انحراف کشاندن مجالس عزاداری دو راهبرد دشمنان برای مقابله با فرهنگ عاشوراست
کد مطلب: ٧٨٥٣ تاریخ انتشار: ٢٦ مهر ١٣٩٤ - ٠٩:١٨ تعداد بازدید: 2279
اخبار » عمومي
حضرت آیت الله مکارم شیرازی
مبارزه علنی و به انحراف کشاندن مجالس عزاداری دو راهبرد دشمنان برای مقابله با فرهنگ عاشوراست

ایشان شهادت شهدای کربلا را سرمایه عظیمی دانست که در زمان خود، سبب رسوایی خاندان بنی امیه شد و اظهار داشتند: این نهضت در زمان‌های بعد به یک جریان مهم برای مبارزه با تمام انحراف‌ها و ظلم‌ها تبدیل شد.

به گزارش مهر؛ حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی مبارزه علنی و به انحراف کشاندن مجالس عزاداری را دو راهبرد دشمنان برای مقابله با فرهنگ عاشورا بیان کرد و افزود: در زمینه مبارزه علنی، اخیراً در یکی از شهرهای ایران حمله کردند و دو نفر را کشتند و در عربستان سعودی هم به یک مسجد شیعیان حمله‌ور شدند و تعدادی را به خاک و خون کشیدند.
این مرجع تقلید در دیدار مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم و اعضای شورای هیئت‌های مذهبی استان قم، شهادت شهدای کربلا را سرمایه عظیمی دانست که در زمان خود، سبب رسوایی خاندان بنی امیه شد و اظهار داشت: این نهضت در زمان‌های بعد به یک جریان مهم برای مبارزه با تمام انحراف‌ها و ظلم‌ها تبدیل شد.
او با اشاره به ریشه تاریخی دشمنی فرزندان ابوسفیان با پیامبر اکرم(ص) تصریح کرد: ابوسفیان اولین دشمن پیغمبر اکرم(ص) و اسلام بود و جنگ‌های علیه مسلمانان به تحریک او انجام می‌گرفت. اما پس از اینکه اسلام تقویت شد و آنها نتوانستند با مسلمانان مبارزه کنند، به جمعیت منافقانی تبدیل شدند تا از طریق نفوذ در میان مسلمانان به اهداف خود برسند و متأسفانه موفق شدند.
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: از مسلمانان اوایل اسلام تعجب می‌کنم که چرا راضی شدند پسر ابوسفیان جانشین رسول الله(ص) شود. نمی‌دانیم آنها خواب بودند که اجازه دادند پسر دشمن درجه یک رسول خدا، خلیفه مسلمانان شود.
او با اشاره به تاثیرات نهضت عاشورا بر قیامهای بعد از خود گفت: به دلیل وقوع همین قیام‌ها بود که بنی امیه نتوانستند اسلام را به دوران جاهلیت برگردانند. از سوی دیگر امامان معصوم(ع) سعی کردند شعله عزاداری برای سیدالشهدا(ع) را روشن نگه دارند و پس از آن، در دوران غیبت صغری و کبری، علما سعی کردند این راه را ادامه دهند.
این مرجع تقلید به فرهنگ عزاداری و دشواری های آن در زمان قبل از انقلاب اشاره کرد و افزود: در زمان رضاخان کسی جرأت نداشت در ایام عاشورا، مجلس عزاداری برگزار کند و مردم به ناچار درب اتاق‌ها را می‌بستند و پرده را پایین می انداختند و عزاداری می‌کردند اما امروز عزاداری برای حضرت سیدالشهدا(ع) فراگیر شده و حتی به لبنان، لندن، آمریکا و دیگر کشورها رسیده است.
او افزود: دشمنان فهمیدند که این نیرو و ظرفیت، مزاحم آن‌هاست و مادامی که چراغ عزای امام حسین(ع) روشن است، منافع نامشروع آنها در خطر است، بنابراین تصمیم گرفتند با این فرهنگ دشمنی کنند.
آیت الله مکارم شیرازی مبارزه علنی و به انحراف کشاندن مجالس عزاداری را دو راهبرد دشمنان برای مقابله با فرهنگ عاشورا بیان کرد و افزود: در زمینه مبارزه علنی، اخیراً در یکی از شهرهای ایران حمله کردند و دو نفر را کشتند و در عربستان سعودی هم به یک مسجد شیعیان حمله‌ور شدند و تعدادی را به خاک و خون کشیدند.
او در تشریح خطراتی که در زمینه منحرف کردن مجالس عزاداری وجود دارد، بیان داشت: دشمنان سعی دارند مجالس عزاداری سیدالشهدا(ع) را در داخل به صورت خرافی و غیرمنطقی نشان دهند و به این حربه دل بسته‌اند.آنها معتقدند که اگر بتوانند در هیئت‌های مذهبی و مجالس عزاداری نفوذ کنند و این محافل را به صورت خرافه نشان دهند کم کم افراد فهمیده از این مجالس فاصله می‌گیرند.
این مرجع تقلید گفت: ما باید در هر دو جهت بایستیم؛ یعنی هم مراقب توطئه‌های سخت دشمنان باشیم و هم مواظب باشیم که از داخل نتوانند مثل موریانه این بنا را سست یا خدای ناکرده واژگون کنند.
آیت‌الله مکارم شیرازی نفوذ نرم دشمن را خطرناک‌تر از مقابله سخت دانست و تأکید کرد: عزاداری امام حسین(ع) بر سه پایه مداحان، خطیبان و هیئت‌های مذهبی استوار است، بنابراین این سه گروه باید دست به دست هم بدهند و در برابر آسیب‌ها بایستند.
او با تأکید بر لزوم رعایت اصول وحدت آمیز در مجالس عزاداری، تصریح کرد: در شرایطی زندگی می‌کنیم که وحدت مسلمانان از هر چیزی مهم‌تر است. امروز که دشمنان شیعه ستیزی و اسلام ستیزی را بزرگ می‌کنند، ما باید دست به دست هم دهیم و جلوی آن‌ها را بگیریم.
این مرجع تقلید گفت: رسانه‌های بیگانه، تصاویر و فیلم دسته‌های باعظمت و عزاداری باشکوه مسلمانان در ایام محرم را نشان نمی‌دهند و به جای آن مناظر خیلی سخت قمه زنی را در تلویزیون‌ها و ماهواره‌ها نشان می‌دهند. معنای این کارشان این است که می‌خواهند به فرهنگ عزاداری برای سیدالشهدا(ع) ضربه بزنند.
او یادآور شد: برخی از افرادی که اقدام به قمه زنی می‌کنند از علاقمندان امام حسین(ع) هستند که راه را اشتباه می‌روند، اما عده‌ای مأمور و مزدور هستند که باید آن‌ها را شناسایی کرد.
آیت الله مکارم شیرازی تأکید کرد: بحمدالله آسیب‌های عزاداری نسبت به سال‌های قبل کمتر شده ولی هنوز برخی از این آسیب‌ها وجود دارد و اگر مواظب نباشیم شدیدتر می‌شود.
او وحدت هیئت‌های مذهبی، خطیبان و مداحان و نیز ارائه آموزش‌های صحیح را دو راهکار مقابله با آسیب‌های عزاداری برشمرد و تأکید کرد: تشکیلات امام حسین(ع) سرمایه عظیمی است که می‌تواند دین و دنیا و آخرت ما را آباد کند. عزاداری برای سیدالشهدا(ع) ظرفیت مهمی است و حتی افرادی که مسلمان نیستند به دستگاه امام حسین(ع) علاقمندند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه جوانان بیشتر در معرض خطر حربه‌های دشمنان هستند، گفت: سعی کنید جوانان را به برنامه‌های هیئت‌های مذهبی جذب کنید، منتها روی موازین حرکت کنید نه اینکه به بهانه جذب جوانان، خدای ناکرده از خطر قرمزها عبور کنید.
او اضافه کرد: به مداحان سفارش کنید که هنگام مداحی‌ها، جوانان را به رعایت احکام، نماز، اخلاق، حلال و حرام الهی توجه بدهند.
آیت الله مکارم شیرازی در پایان شورای هیئت‌های مذهبی را نعمت بزرگ و مصداق امر به معروف و نهی از منکر توصیف کرد.



Share
1 | حامد مقری | Iran - Tehran | ١٦:٠٠ - ٢٧ مهر ١٣٩٤ |
درود بر این مرجع آگاه ، قرآنی و بصیر ای کاش برخی دیگر از بزرگان نیز کمی آگاهانه تر نسبت به زمانه اظهار نظر می کردند .
2 | هادي | Iran - Tehran | ٠٧:٠٣ - ٢٨ مهر ١٣٩٤ |
متاسفانه اين تند روي ها زياد شده كه فقط قمه زني نيست اعمالي مثل لطمه زدن ، بر سر و صورت زدن با ضربات محكم نيز از اين قبيل است. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻧﺎﻡ اﻣﺎﻡ ﺣﺴﻴﻦ(ع) ﺑﻪ ﻗﺪﺭﻱ ﻣﺒﺎﺭﻙ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻧﺒﺎﻳﺪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮاﻥ ﺯﻳﺮ ﺻﺪا ﻳﺎ ﺑﻬﺘﺮ ﺑﮕﻮﻳﻢ ﺑﻪ ﺣﺎﻟﺖ ﺻﺪاﻱ ﺟﺎﺯ اﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﻮﺩ . ﺑﺎﻳﺪ ﺑﺎ ﺭﻭﺷﻲ ﺩﺭﺳﺖ ﺟﻠﻮﻱ اﻳﻦ ﻛﺎﺭﻫﺎ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﻮﺩ.
1 |مهرتابان|Iran - Tehran |١٥:٢١ - ٢٩ مهر ١٣٩٤ |
0
 
0
به نام خدا
با احترام ....
لطم زدن برای سید الشهداء علیه السلام هیچ ایرادی ندارد . کمی مطالعه بفرمایید تا مبادا امور مجاز را به بهانه تندروی ، رد کنید!!
مرحوم صاحب جواهر در جواهر الکلام ج 4 ص 371 می فرماید :
أنه قد يستثنى من ذلك الأنبياء والأئمة ( عليهم السلام ) أو
خصوص سيدي ومولاي الحسين بن علي ( عليهما السلام ) كما يشعر به الخبر المتقدم ،
وكذا غيره من الأخبار التي منها حسن معاوية السابق عن الصادق ( عليه السلام ) " كل الجزع والبكاء مكروه ما خلا الجزع والبكاء لقتل الحسين ( عليه السلام ) " المراد به
فعل ما يقع من الجازع من لطم الوجه والصدر والصراخ ونحوها ، ولو بقرينة ما رواه جابر عن الباقر ( عليه السلام ) " أشد الجزع الصراخ بالويل والعويل ولطم الوجه والصدر وجز العشر " إلى آخره مضافا إلى السيرة في اللطم والعويل ونحوهما مما هو حرام في غيره قطعا ، فتأمل.
موفق باشید
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها