2024 April 28 - يکشنبه 09 ارديبهشت 1403
دوری علمای شیعه و سنی از یکدیگر زمینه سوءاستفاده دشمن را فراهم می کند
کد مطلب: ٧٢٨٢ تاریخ انتشار: ١٤ ارديبهشت ١٣٩٤ - ١٠:٥٨ تعداد بازدید: 2608
اخبار » عمومي
رییس دانشگاه الزیتونه تونس:
دوری علمای شیعه و سنی از یکدیگر زمینه سوءاستفاده دشمن را فراهم می کند

رئیس دانشگاه الزیتونه تونس خواستار ارتباط و تعامل بیشتر اندیشمندان مذاهب سنی و شیعه با یکدیگر شد و گفت: در گام بعدی حوزه های علمیه و دانشگاه های سنّی و شیعه باید به تدریس فقه مقارن جهت روشن شدن وجوه اختلافی بپردازند.

هاشم قریسه با اشاره به سفر خود به ایران و انعقاد تفاهمنامه میان دانشگاه مذاهب اسلامی و دانشگاه الزیتون تونس جهت تعامل میان مذاهب سنّی و امامیه اظهار کرد:

لازم است مسلمانان به خودباوری برسند و انگیزه لازم برای محبت میان یکدیگر و کامل کردن کارهای خویش را با اتکا به آیات قرآن داشته باشند زیرا مومنان همواره مورد تکریم خداوند و تحت حمایت او هستند و باید بدانند که این بزرگ ترین پشتوانه برای آنهاست.

او با اشاره به ضرورت همکاری میان مسلمانان خاطرنشان کرد: در مقابله با مکتب سلفی و تکفیری مسلمانان به نتیجه نخواهند رسید مگر آنکه تعصبات را کنار گذاشته و به یکدیگر تهمت نزنند بلکه با روش مثبت و به دور از بدبینی با یکدیگر گفت وگو کنند.

رییس دانشگاه الزیتونه تونس با بیان اینکه بر اساس روایات، مسلمان کسی است که دیگران از دست و زبان او در امان باشند گفت: آشفتگی زندگی امروز مسلمانان به دلیل عدم وجود لوازم عبادت عمومی و ارتباط اجتماعی است و ثمره همین بی توجهی، گمراهی تدریجی است.

او یادآور شد: تا زمانی که برخی از پیروان مذاهب بدبینی بسیار شدید و توهین و لعن به صحابه می کنند، این کشتار و جنگ و خونریزی ادامه خواهد داشت.

قریسی در عین حال تصریح کرد: برخی صحابه مانند عبدالله بن امیّ واضح است که افراد فاسقی بودند اما برخی از صحابه که ظاهر خوبی داشتند ما موظف هستیم که به آنها حسن ظنّ داشته و توهین نکنیم.

او در مورد ضرورت تعامل اندیشمندان اهل تسنن و شیعه گفت: همانگونه که علمای شیعه فتوا دادند نمازخواندن پشت سر عالمان سنّی صحیح است ما هم فتوا داده ایم که خواندن نماز پشت سر علمای شیعه صحیح است اما مطلبی که باید به آن توجه کرد اینکه هردو مذهب باید افراطی های خود را سر جایشان بنشانند.

رییس دانشگاه الزیتونه تونس با اشاره به قدمت طولانی این دانشگاه یعنی تاسیس آن در سال 116 هجری عنوان کرد: الزیتون مهد پرورش علما و دانشمندان بزرگی بوده است و حتی دانشجویان ایرانی در این دانشگاه در مقطع دکتری تحصیل می کنند.

او تعامل و ارتباط علمای شیعه و سنی را ضروری خواند و افزود: هرچه ما از یکدیگر دورتر باشیم، دشمن سوء استفاده کرده و دیوار و موانع ایجاد می کند لذا باید ارتباط دوستانه را بیشتر کنیم.

قریسی دومین گام در زمینه وحدت را تدریس فقه مقارن در دانشگاه ها و حوزه های علمیه اهل تسنن و تشیّع دانست و افزود: به این معنا که آرای مذاهب خود و مذاهب دیگر گفته و مورد بررسی قرار گیرد و موارد اختلافی روشن شود.

منبع: شفقنا



Share
1 | علی | Iran - Gorgan | ١٥:٢٦ - ١٤ ارديبهشت ١٣٩٤ |
کاملا بانظرشمااهل سنت عزیز موافقم.اتحادبین شیعه وسنی می تواندراه سواستفاده ی وهابیت پلیدویهودی راببندد.اختلاف بین شیعه وسنی باگفتگوی دوستانه برطرف می شوداماوهابیت ازهمین وحشت داردومی ترسند.ببینیدبانظرات افراطی وهابیون سلفی تکفیری چه به روزکشورهای اسلامی آورده اند؟سوریه،عراق یمن،افغانستان مصر،لیبی و....درگیرجنگ وناامنی وخرابی شده اندواسراییل آسوده خاطر نظاره گرکشتارفرزندان اسلام وویرانی بلاداسلامی است.
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها