2024 May 2 - پنج شنبه 13 ارديبهشت 1403
داعش برای پوشش خلأهای خود به تکنیک های سینمایی روی آورده است
کد مطلب: ٦٩٦٣ تاریخ انتشار: ٠٤ اسفند ١٣٩٣ - ١٢:١٥ تعداد بازدید: 1615
اخبار » عمومي
داعش برای پوشش خلأهای خود به تکنیک های سینمایی روی آورده است

رویکرد داعش در حوزه استفاده از تکنیک های سینمایی برای تاثیرگذاری، ایجاد رعب و وحشت یا ایجاد قدرت است؟

پس از انتشار ویدیوی کشتار اسیران توسط گروه تروریستی داعش، برخی از کارگردانان مشهور سینمایی ویدیوهای منتشر شده را غیرواقعی و ساختگی دانستند.

دکتر حسن لاسجردی، کارشناس مسایل بین الملل در این رابطه گفت: دلیل اول این رویکرد از سوی داعش به رخ کشیدن قدرت و توانش است؛ داعش علاوه بر اینکه یک گروه تروریستی و غیرقابل کنترل از منظر دولت ها و همچنین ارگان های رسمی است یک سیستم ایجاد رعب و وحشت هم دارد که می تواند به قدرت خود اضافه کند.

او ادامه داد: دومین نکته ارتباط داعش با مراکز مختلف ایجاد استودیوهای بزرگ فیلم سازی یا مراکز مدیریت حوزه فیلم و سینماست که داعش نشان داده در این زمینه دارای قدرت مناسبی است؛ بدین معنا که در حال حاضر داعش دارد خود را تثبیت می کند به اینکه من قدرت دارم و این قدرت از یک گروه تروریستی خشن، بی سواد، کم سواد و فاقد پشتوانه تکنیکی بر نمی آید لذا به نظر من داعش با گروه های بزرگ فیلم سازی یا دولت ها یا مراکز بزرگ سینمایی که دارای این تجربه هستند، ارتباط دارد یا می تواند از امکانات و وسایل آنها استفاده کند.

این کارشناس مسایل بین الملل افزود: نکته دیگر این است که داعش دچار یک کاستی هایی است که این کاستی ها را می خواهد با ایجاد نقاط قوت جعلی یا ساختگی درست کند چون استفاده ای که آنها از فضای وب و مجازی و فضاهای تصویری می کنند، نشان می دهد که اگر آنها قدرتمند بودند دیگر نیازی به ایجاد رعب و وحشت از طریق فیلم ساختگی و جعلی نداشتند. داعش در واقع برای اینکه خلاءها و شکاف های خود را پوشش دهد و تکمیل کند به این تکنیک ها رو آورده است.

لاسجردی درباره تأثیر انتشار تصویری خشونت های داعش بر میزان جذب یا دفع مخاطب، گفت: هر چقدر حوزه جنایات غیر بشری و تاثیر بر عواطف انسان ها تشدید و تکثیر شود به همان اندازه هم ایجاد نفرت در انسان بروز و ظهور می کند البته در این زمینه قبل از اینکه موضوع عاطفی مطرح باشد، نکته مهم تر پوشش این مساله است که آیا رسانه ها، مراکز خبری و اطلاع رسانی یا کسانی که ارباب حوزه اطلاع رسانی و افکار عمومی هستند، با داعش همراهند یا در جهت مخالف آنها قرار می گیرند؟! اگر ارتباطات امروز و فضای شبکه های ارتباطی مجازی، غیر مجازی، شنیداری و تصویری بتوانند درک درستی از داعش ارایه کنند به طور حتم این تاثیر را خواهد داشت. اما نکته مهم تر اینکه تکنیکی که داعش استفاده می کند به نظر من الگوبرداری از تکنیک های اسراییل است، جنایت های مختلف در برخی از روستاهای اسراییل دقیقا بر همین مدل است؛ به عنوان مثال اسراییل به یکی از روستاها حمله می کند و کسانی که باقی مانده اند را در یک خانه قرار می دهد و خانه را بر سر آنها ویران می کند، سپس به افراد دیگر می گوید، تایید کنید که چنین کسانی می آیند؛ در واقع باعث ایجاد رعب و وحشت می شوند.

لاسجردی درباره علت و انگیزه همکاری شرکت های بزرگ سینمایی برای ساخت ویدیوی کشتار توسط داعش اظهار کرد: همراهی استودیوها یا مراکز بزرگ سینمایی با داعش چند معنا دارد، اول اینکه آنها چون با برخی از دولت ها همراهند، منافع دولت ها را حفظ می کنند و دولت ها در این زمینه به آنها ماموریت دادند که این کار را انجام دهند. نکته دوم به رخ کشیدن تکنیک و امکانات است؛ به هر صورت یک رقابت پنهانی بین استودیوهای بزرگ دنیا در فیلم سازی و کلیپ وجود دارد. نکته سوم بحث های اقتصادی و مسایل تجاری است، به هر صورت داعش از سوی برخی کشورهای عربی حمایت می شود و به آنها پول، امکانات و سلاح می دهند، به همین دلیل قطعا داعش جیب پرپولی دارد و می تواند به برخی از این مراکز هنری کمک کند یا هزینه فعالیت ها آنها را بدهد. اما در این میان نکته ای که بسیار مهم تر است، اینکه استودیوهای خبری یا فیلم سازی امروز بخشی از نبرد تمدن ها، مکاتب و کشورها هستند، آنها وارد این جنگ و نزاع می شوند تا به نوعی به منازعه میان قدرت ها، دولت ها و نهضت ها کمک کنند.

منبع: شفقنا



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها