2024 May 5 - يکشنبه 16 ارديبهشت 1403
برخورد امام صادق(ع) با وحدت شعاري نبود/ وحدت گرايي؛ راهبرد اصولي ائمه(ع)
کد مطلب: ٤٩٠ تاریخ انتشار: ٢٩ مرداد ١٣٩٣ تعداد بازدید: 827
اخبار » عمومي
برخورد امام صادق(ع) با وحدت شعاري نبود/ وحدت گرايي؛ راهبرد اصولي ائمه(ع)

گروه حوزه هاي علميه: مدير شبكه جهاني ولايت با تاكيد بر اينكه وحدت گرايي راهبرد اصولي و سيره ائمه(ع) بوده است تاكيد كرد: امام صادق(ع) با پرهيز از برخورد شعاري با وحدت آن را به صورت عملي در جامعه عصر خويش محقق كردند.

به گزارش خبرگزاري بين المللي قرآن (ايكنا) حجت الاسلام والمسلمين سيدمحمد حسيني قزويني، 29 مرداد در دوره كوتاه مدت امام صادق(ع) شناسي، در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به اهميت وحدت گفت: قرآن در آيه 103 سوره آل عمران «وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ» بر اين موضوع تاكيد كرده است و امام صادق(ع) نيز به عنوان مفسر واقعي قرآن پيشگام اين موضوع در عصر خود بودند.

وي با اشاره به آيه 10 سوره حجرات «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ» تصريح كرد: خداوند در اين آيه رحمت را با اخوت و وحدت پيوند زده است و نگاه قرآن به مسئله تفرقه، نگاهي تند و غضب آلود است و وحدت را مقدمه نزول رحمت مي داند.

ائمه(ع)؛ منادي عملي وحدت بودند

حسيني قزويني با اشاره به سيره ائمه(ع) در ايجاد وحدت اسلامي گفت: امام علي(ع) با اين كه 25 سال خانه نشين شدند و حق تحقق امامت از ايشان سلب شد اما در طول 25 سال و در دوره خلافتشان نيز منادي وحدت بودند.

رئيس موسسه تحقيقاتي حضرت ولي عصر(عج) با اشاره به سيره امام صادق(ع) در وحدت امت اسلامي، تاكيد كرد: امام(ع) اصحاب خود را از پاسخ هاي فقهي بر مبناي فقه اهل سنت منع نكردند و با پرهيز از شعاري برخورد كردن با وحدت آن را به صورت عملي در جامعه محقق ساختند.

وي ادامه داد: امام صادق بيش از چهار هزار شاگرد داشتند كه هر كدام در رشته و شاخه اي و با مذهب و فرقه اي فعاليت مي كردند.

مدير شبكه جهاني ولايت با اشاره به عبارت ابن تيميه با اين مضمون درباره امام صادق(ع) كه «ايشان شخصيتي بي نظير است كه تاريخ تاكنون همانند او را نشان نداده است و امامان و پيشوايان ما اهل سنت، افتخار شاگردي جعفر بن محمد(ع) را داشته اند» عنوان كرد: آيا اين عبارت مصداق عملي وحدت نيست.

افراطي گري؛ ريشه اختلاف در عالم اسلام

استاد حوزه علميه اظهار كرد: يكي از مشكلاتي كه امروز جهان اسلام با آن دست و پنجه نرم مي كند، شيعيان افراطي است كه بر خلاف مشي ائمه(ع) رفتارهاي بعضا نادرستي مانند اهانت به اعتقادات اهل سنت مي كنند و هفته وحدت و ولايت را هفته برائت مي خوانند در حالي كه اين كارها بر خلاف مشي امام صادق(ع) است.

وي با اشاره به روايتي از امام صادق(ع) مبني بر چگونگي رفتار با اهل سنت تاكيد كرد: ايشان در پاسخ به سؤال يكي از صحابه در ابن باره فرمودند كه نظر به امامان خود كنيد كه چگونه با آنان رفتار مي كنند هر كاري كه آنان كردند شما نيز بكنيد. به خدا سوگند كه امامان شما بيماران آنها را عيادت مي كنند و در تشييع جنازه شان حاضر مي شوند و به نفع و ضرر آنها گواهي مي دهند و امانت را به آنها باز مي گردانند».

داعش؛ محصول توطئه استكبار

وي با اشاره به توطئه هاي استكباري در برهم زدن وحدت اسلامي ادامه داد: دشمنان يكي از راه هاي نابودي شيعه را ايجاد اختلاف ميان آنها و اهل سنت مي دانند لذا به تحريك متعصبان هر دو مذهب مي پردازند تا اختلافات را دامن بزنند.

حسيني قزويني تصريح كرد: آنچه امروز در قالب گروه هاي تكفيري در كشورهاي اسلامي شاهد هستيم برنامه استكبار براي تشديد اختلاف ميان شيعه و سني است تا با پول ملت هاي مسلمان، آنان را به جان هم بيندازند.

مدير شبكه جهاني ولايت تاكيد كرد: امروز مشكل جهان اسلام، در درجه اول عقبه اي است كه داعشي ها را تحريك و به آنان پول و امكانات مي دهد تا نيروگيري كرده و اين چنين مسلمان كشي راه بيندازند.



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها