2024 May 11 - شنبه 22 ارديبهشت 1403
فتاواي مثبتي از سوي مراجع ايران در حرمت سب صحابه ديده ايم/ شيعيان برادران ما هستند
کد مطلب: ٤٤ تاریخ انتشار: ٠٢ بهمن ١٣٩٣ تعداد بازدید: 1286
اخبار » عمومي
فتاواي مثبتي از سوي مراجع ايران در حرمت سب صحابه ديده ايم/ شيعيان برادران ما هستند

شيخ الازهر با بيان اينكه تلاش ها براي شيعه كردن اهل سنت در مصر موفق نخواهد بود، اين اقدامات اجرا شده توسط جريان هاي تندروي شيعه را اقدامي ناپسند نه با هدف آزادي انتخاب مذهب بلكه با اهداف سياسي دانست.

به گزارش خبرگزاري اهل بيت (ع) ـ ابنا ـ احمد الطيب شيخ الازهر اين روزها در مسير وحدت امت اسلامي گام هاي خوبي برداشته است و در آخرين اقدام در گفت وگو با روزنامه «المصري اليوم» علاوه بر صحبت درباره مشكلات مصر و الازهر به مسائل امت اسلامي و مشكلات پيش روي آن پرداخته است.

* افراطي گري با كنفرانس ها رفع نمي شود، مسئله اي اجتماعي است

وي در اين گفت وگو با اشاره به تلاش هاي الازهر براي مقابله با افراطي گري، تلاش هاي فارغ التحصيلان اين دانشگاه را در اين زمينه دانسته و گفت: ما براي تبليغ ميانه روي الازهر براي اصلاحات در آموزش و پرورش، حلقه هاي تدريس در مساجد، رسانه ها، كنگره هاي جهاني و نشست با جوانان دنبال مي كنيم اما اين كافي نيست و نيازمند ايفاي نقش موسسات دولتي، امنيتي و قانوني و همچنين فعاليت هاي دپيلماتيك در عرصه سياست خارجي هستيم.

الطيب با اشاره به كنگره اخير الازهر در مقابله با تروريسم و افراطي گري كه با حضور نماينده ايران برگزار شده بود، افزود: البته هيچ كس نبايد فكر كند كه افراطي گري با كنفرانس ها و كنگره ها از بين مي رود؛ اين مسئله يك روزه از بين نمي رود چراكه ما با يك مسئله اجتماعي روبروييم كه شرايط سياسي و اجتماعي فضاي مناسبي براي رشد و انتشار افراطي گرايي ايجاد مي كند و براي همين مبارزه با آن چندوجهي و نيازمند وقت زياد است.

شيخ الازهر همچنين در اين گفت وگو به برخي تهمت ها درباره تدريس افراطي گري در الازهر پاسخ داده و گفت: اين مسئله(تندروي) با روح الازهر و رسالت آن كه رسالت اسلام است منافات دارد و بايد بدانيد كه تندروي خصوصيت هاي شخصي است كه به شرايط اجتماعي، اقتصادي و سياسي و مقام تربيت افراد برمي گردد و البته در طول زمان ها در حركت بوده است.

وي در عين حال افزود: البته ممكن است تندروها به الازهر نفوذ كرده باشند و از جايگاه هاي آن چون معلم و استاد استفاده كرده باشند.

الطيب در ادامه اين گفت وگو به حمله به مجله «شارلي ابدو» اشاره كرد و گفت: بارها الازهر گفته كه اسلام شاهد حكومت اشخاصي است كه به نام آن جنايت مي كنند و بيانيه هاي الازهر در اين زمينه واضح است و معتقديم راه دفاع از اسلام و پيامبرش(ص) پناه بردن به خشونت و كشتاري كه مسلمانان جهان هزينه آن را بپردازند، نيست.

وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره نقش الازهر براي تصحيح تصوير ارائه شده از اسلام در غرب، تصريح كرد: تصحيح چهره اسلام مسئوليت 1.7 ميليارد مسلمان است كه دين خود را به بهترين شكل نشان دهند به گونه اي كه به انديشه ها و اعمالي كه اسلامي نيست ضربه بزند؛ رفتارهايي كه توسط گروه ها و دولت هاي غربي مورد سوءاستفاده قرار گرفته؛ سوءاستفاده هايي كه مورد حمايت طرف هاي پژوهشي و آكادميك و رسانه اي ئي است كه ادعاي بي طرفي دارند اما در حقيقت ماموريت بي شرفانه آنها تبديل اسلام در نظر مردم مغرب زمين به دين نفرت، تخريب و كشتار است.

* كشورهاي اسلامي براي تصحيح چهره اسلام و مقابله با اسلام هراسي بودجه اختصاص دهند

وي خواستار اختصاص بودجه هايي از سوي دولت هاي اسلامي براي مقابله با اسلام هراسي شد و افزود: مسئوليت گروه هاي ديني تبليغ انديشه ميانه رو و مبارزه با انحرافات و مسئوليت مسلمانان به ويژه آنها كه در غرب زندگي مي كنند ارائه الگوي اسلامي است به گونه اي كه رفتارهاي آنان التزام به قانون و رفتار متمدنانه و در نهايت انسانيت باشد كه اين خود عبادتي بزرگ است و اجري عظيم دارد و الازهر در اين راستا از ارائه آنچه در توان دارد دريغ نخواهد كرد.

احمد الطيب، شيخ الازهر در ادامه اين گفت وگو به بحث ارتباط شيعه و سني و ارتباط الازهر با ايران پرداخت و در پاسخ به اين سوال كه آيا به دعوت ايران براي ديدار از اين كشور پاسخ مي دهد يا نه، مدعي دخالت ايران در كشورهاي اسلامي شد و گفت: دعوت ايران براي ديدار از اين كشور را قدردان هستم و الازهر بر اساس اصول و طبيعت خود هر تلاش براي نزديكي بين مسلمانان را ايجابي مي داند اما اين دعوت بايد داراي همراه با رفتار حقيقي و واقعي ايران باشد.

وي در پاسخ به اين سوال كه «الازهر را چه به سياست... آيا فكر نمي كنيد داريد شروط سياسي مي گذاريد و بهتر است ديدار شما به حل اختلافات ديني بپردازد» نيز گفت: الازهر هيئت سياسي نيست و من هم رجل سياسي نيستم اما سفر من ضرورتا تفاسير سياسي پيداخواهد كرد و به نوعي ابعاد سياسي طبيعتا در سفر ديده خواهد شد و نمي توان آن را ناديده گرفت.

وي در سخناني كه برخاسته از فشارهاي سياسي ارتجاع عرب و جريان هاي غربي است، مدعي شده و افزود: مداخله در امور داخلي كشورهاي اسلامي و به مخاطره انداختن ثبات كشورهاي عربي و اسلامي مسئله اي است كه به وحدت مسلمانان ضربه مي زند و به نوعي همانگونه كه مساله اي سياسي است مساله اي ديني نيز هست؛ آيا تلاش براي تغيير وضعيت در يمن با قدرت و سلاح و همچنين در بحرين، لبنان و سوريه ضربه به ثبات مسلمانان و وحدت آنها ضربه نمي زند؟ اين مشكل اساسي من است.

الطيب با بيان اينكه بايد استفاده از امورمذهبي براي كسب منافع سياسي متوقف شود، تاكيد كرد: مصلحت همگان در اين است كه سهمي در ثبات داشته باشند و از جنبش ها و افكاري كه موجب تفرقه مي شود حمايت نكنند.

وي با بيان اينكه آنچه مي گويد شرطي براي پاسخ مثبت به دعوت ايران نيست، افزود: من همانگونه كه گفته ام از هر تلاشي براي نزديكي استقبال مي كند اما نمي خواهم ديدار من به صورت سياسي و براي ارائه چهره اي معين و بدون تحرك واقعي در مسير حل مسائل مورد سوءاستفاده قرار بگيرد؛ به نظرم زبان ديپلماتيكي كه برخي استفاده مي كنند امر نيكويي است اما تطبيق عملي آن صورت نگرفته است.

* شيعيان برادران مسلمان ما هستند/ فتواي شهير شيخ شلتوت دباره تقريب شيعه و سني موجود است

شيخ الازهر در ادامه در پاسخ به اين سوال كه «شما قبلا درباره خطر ايران در منطقه درباره تبليغ تشيع هشدار مي داديد آيا الازهر شيعيان را براي اسلام خطرناك تر از داعش مي داند» گفت: نه ما همچين چيزي هرگز نگفته ايم، شيعيان برادران مسلمان ما هستند و فتواي واضح و شهير شيخ محمود شلتوت دباره تقريب و وحدت اسلامي بين شيعه و سني موجود است.

وي افزود: البته ما به برخي امور مشخص مثل سب ام المومنين عايشه و صحابه پيامبر اكرم(ص) اعتراض داشته ايم چراكه اين رفتارهاي بد تاكنون در حد مطلوب با آن برخورد نشده و البته برخي از طرف ها به دنبال تبليغ شيعه بين اهل سنت با تطميع، پول و سوءاستفاده از فقر مردم و ارائه فرصت هاي آموزشي و كاري هستند.

الطيب با بيان اينكه تلاش ها براي شيعه كردن اهل سنت در مصر موفق نخواهد بود، اين اقدامات اجرا شده توسط جريان هاي تندروي شيعه را اقدامي ناپسند نه با هدف آزادي انتخاب مذهب بلكه با اهداف سياسي دانست و تاكيد كرد: آنچه موجب نگراني ماست اين است كه اين تلاش ها در فضاي متشنج اين روزها موجب گسترش شكاف ها و صدماتي شود كه در ثبات مصر و كشورهاي اسلامي خلل ايجاد كند چه اينكه چنين حركاتي موجب به راه افتادن جنبش هاي افراطي و افتادن به مسير ناامن مي شود.

* فتاواي مثبتي از سوي مراجع عراق و ايران در حرمت سب صحابه ديده ايم/خواستار اقدامات قاطع از سوي مراجع بزرگ شيعه داراي نفوذ هستيم

شيخ الازهر در پاسخ به سوالي درباره تقاضايش از مراجع شيعه عراق و ايران در صدور فتواي قاطع حرمت سب صحابه و همسران پيامبر و بزرگان اهل سنت، گفت: اقدامات مثبت و فتاواي مثبتي از سوي مراجع عراق و ايران عليه بسياري از اقدامات منفي صورت گرفته اما من اين اقدامات را به صورت واضح و قاطع از سوي مراجع بزرگ شيعه داراي نفوذ خواستارم تا بتوان باب شر را ببنديم.

وي افزود: مشكل اين است كه برخي نيروهاي سياسي و ديني چشم شان به افراطي هاست و از اين فضاي افراطي گري سوءاستفاده كرده و به دنبال منافع خود هستند و اين رفتاري تخريبي است كه نمونه آن را در عراق ديديم؛ چه اينكه اگر حاكم و مسئول يا نيرويي سياسي فكر كند كه سوء استفاده از افراطي گري مهارتي سياسي است كشورش را به سوي نابودي مي برد و در حق مردمش گناه كرده است.

الطيب با اشاره به حوادث در عراق و يمن با بيان اينكه اين اتفاقات سياسي است، افزود: در اين كشورها از دين به عنوان سلاح استفاده شده و اضافه شدن رنگ ديني به اين درگيري ها خشونت را بيشتر مي كند.

* زنان مي توانند رئيس جمهور شوند چون در دوران خلافت و ولايت اسلامي نيستيم

شيخ الازهر در ادامه اين گفت وگو به آزادي اجتهاد در ديدن اسلام اشاره كرد و گفت: الازهر هميشه از اجتهاد در دين حمايت كرده چراكه زندگكي پر از تحولاتي است كه نيازمند حكم شرعي است و تا وقتي آراي فقهي بر قواعد معروف شرعي و ضوابط و شروط آن كه مستلزم معرفت عميق علومن شرعي است، باشد از آن حمايت مي كنيم و به علماي سراسر جهان در اين زمينه كمك مي كنيد.

وي در پايان با اشاره به ديدگاه الازهر درباره حقوق زنان گفت: شريعت اسلامي زن را از خيلي چيزها آزاد كرده است و حتي در بسياري از مذاهب مكلف به خدمت به همسر و فرزندانش نيز نيست و مرد بايد از باب نفقه زينت آلات و روزي او را تامين كند و حتي اگر ثروتمند باشد اين امور بر مرد تكليف شده است.

وي با اشاره به حضور زنان در جايگاه نماينده مجلس، وزير و استاندار، افزود: شرع منعي در رياست جمهوري زن ندارد چه اينكه شرع در مسئله ولايت عامه و خلافت عامه منع كرده و ما در زمان خلافت و ولايت نيستيم بلكه در دوراني زندگي مي كنيد كه كشورها مرزها و سيادت مستقلي دارند و براي همين نبايد به حقوق آن اعتراف نكنيم.


Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها