2024 May 17 - جمعه 28 ارديبهشت 1403
شيعه كشي در يمن با مشاركت عربستان و باز هم سكوت داخلي !
کد مطلب: ٣٩١٤ تاریخ انتشار: ٣١ مرداد ١٣٨٨ تعداد بازدید: 1947
اخبار » عمومي
شيعه كشي در يمن با مشاركت عربستان و باز هم سكوت داخلي !

اما نگران كننده ترين اخبار رسيده، حاكي است كه «علي عبدالله صالح»، با ديدن ضعف ارتش در برابر ياران «الحوثي»، ترفندي خطرناك به كار خواهد گرفت و آن مشاركت اوباش قبايل «حاشد» ـ يكي از دو قبيله بزرگ يمن ـ است. تنها زيرمجموعه حاشد، هر كدام سيصد قبضه سلاح براي مسلح كردن اوباش خود دريافت كرده اند.

هرچند «علي عبدالله صالح»، رئيس جمهور يمن به ظاهر اعلام كرده است كه با فرا رسيدن ماه رمضان، تصميم به متوقف كردن حملات ارتش عليه شيعيان اين كشور را دارد، واقعيت ها به گونه ديگري است و نشان مي دهد پروژه نسل كشي سيعيان معترض ادامه دارد.
به گزارش «شيعه نيوز» به نقل از تابناك، منابع محلي يمن مي گويند كه جنگنده هاي عربستان سعودي در روزهاي گذشته به پشتيباني از ارتش يمن، بارها اقدام به بمباران مناطق شيعه نشين مرزي يمن كرده اند.

در مجموع و بنا بر گزارش نهاد هاي رسمي و غيررسمي در ماه هاي گذشته، بيش از صد هزار شيعه يمني آواره و صدها تن نيز كشته شده اند.

در همين باره، «الجزيره» در گزارشي گفت: يمن در حالي به استقبال ماه رمضان رفت كه صد هزار نفر از مردم اين كشور در چند ماه اخير، به دليل نبردهاي سنگين در منطقه «صعده» ميان نيروهاي دولتي يمن با شيعيان معترض به نام ياران «حوثي»، از شهر و ديار خود آواره شدند. اين در حالي است كه صندوق حمايت از كودكان سازمان ملل متحد (يونيسف) و چندين سازمان امدادي ديگر، نگراني شديد خود را نسبت به وضعيت وخيم در شمال يمن ابراز داشتند.

بر پايه اين گزارش، نظاميان يمن كه در حمله به مناطق شيعه نشين اين كشور، از به كارگيري هيچ سلاحي حتي بمب هاي شيميايي ابايي ندارند، پيش از اين و در سال هاي گذشته، پس از قتل عام شيعيان در روستاها و شهرهاي استان «صعده» و مناطقي چون «الرزامات»، «حيدان»، «مران» و «آل شافعه»، پيكرهاي شهدا را به طور كامل مي سوزانند و سپس با بستن آنها به پشت خودروهاي نظامي و با هدف ترساندن مردم، اين اجساد را در كوچه و خيابان مي گردانند تا به قول خودشان، مايه عبرت ديگران شود و اين نسل كشي به اندازه اي رسيد كه «فهمي هويدي»، روزنامه نگار سرشناس اهل سنت مصري هم نام «دارفور يمن» را بر آن اطلاق كرده است.

اما در اين ميان، نقش عربستان سعودي در سركوب شيعيان يمن، قدمتي چند ساله دارد. بسياري از تحليلگران، دليل اين نقش آفريني را ترس سعودي ها از پيروزي جنبش شيعي يمن در برابر حكومت مركزي دانسته و آن را پيامي به شيعيان عربستان مي دانند كه مي تواند وضعيت سياسي اين كشور را دگرگون كند.
از سوي ديگر، استان هاي نفت خيز يمن نيز همچون عربستان در اختيار شيعيان است؛ اما از نظر فقر و بي كاري شيعيان اين مناطق در مضيقه هستند.

چندي پيش نيز اقليت شيعه عربستاني ساكن در نزديكي مرز يمن به تبعيض هاي دولت مركزي عليه شيعيان اعتراض داشتند كه با بازداشت گسترده فعالان شيعه از سوي حكومت مركزي روبه رو شدند.
عربستان با يمن حدود 800 كيلومتر مرز مشترك دارد و به نظر تحليلگران سياسي عربستان از سرايت تب وتاب جدايي طلبي به شيعيان عربستان سخت در وحشت است.

اين گزارش مي افزايد: شايد به همين دليل باشد كه سعودي ها با كمك سه ميليارد دلاري كه سال پيش و تنها به عنوان بخش اوليه از مبلغي كه عربستان براي ريشه كن كردن جنبش الحوثي در يمن به دولت «عبدالله صالح» اختصاص داد، اين بار جنگنده هاي خود را مستقيم وارد جنگ ضد شيعي در يمن كرده است.

هرچند از ظهر چهارشنبه 28 مرداد 1388 ياران الحوثي با سيطره بر منطقه استرتژيك «الملاحيط» در غرب استان صعده، توانستند ارتش يمن را به عقب برانند، اما در يك سال گذشته، پايگاه موشكي ارتش در الملاحيط، صدها موشك به سوي منازل مسكوني شيعيان در روستاهاي «جبال مران» شليك كرده و زنان و كودكان و غيرنظاميان بي شماري را به خاك و خون كشيده است.

اما نگران كننده ترين اخبار رسيده، حاكي است كه «علي عبدالله صالح»، با ديدن ضعف ارتش در برابر ياران الحوثي، ترفندي خطرناك به كار خواهد گرفت و آن، مشاركت اوباش قبايل «حاشد» ـ يكي از دو قبيله بزرگ يمن ـ است. تنها زيرمجموعه حاشد، هر كدام سيصد قبضه سلاح براي مسلح كردن اوباش خود دريافت كرده اند.

با گسترش دامنه كشتار شيعيان در يمن كه در روزهاي گذشته به بيش از پانصد نفر رسيده است و سكوت رسانه هاي منطقه اي و داخلي كشورمان، بار ديگر شاهد تبعيض در موضعگيري ها نسبت به وضعيت شيعيان و مسلمانان هستيم، باز هم سكوت جنبش هاي به اصطلاح مستقل دانشجويي و رسانه هاي حامي مظلومان در اين ماجرا، نشان دهنده نوعي برخورد سليقگي با مسائل جهان تشيع و اسلام از سوي اين جريان ها هستيم.

هرچند ممكن است دولت به طور رسمي با معذوريت هايي براي فشار بر دولت صنعا روبه رو باشد، اما آيا جريان هاي غيرحكومتي، مردمي و تشكل هاي دانشجويي و در پايان، حوزه هاي علميه و علما نيز در اين زمينه محدوديت دارند؟


Share
1 | سيد حسين | Iran - Tehran | ١٢:٠٠ - ٠١ شهریور ١٣٨٨ |
ياوران سفياني بدانند صبح طلوع نزديك است .
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها