2024 April 27 - شنبه 08 ارديبهشت 1403
اعطاي پناهندگي آمريكا به شيعيان پاكستان
کد مطلب: ٣٥٩٢ تاریخ انتشار: ٢٦ دي ١٣٨٨ تعداد بازدید: 1885
اخبار » عمومي
اعطاي پناهندگي آمريكا به شيعيان پاكستان

در حالي كه هيئت رسيدگي به درخواست هاي مهاجرت آمريكا اعلام كرده است كه آمادگي دارد شيعيان پاكستان را به عنوان پناهنده بپذيرد، ناظران مسايل منطقه معتقدند كه اين مسأله در راستاي تغييرات جمعيتي در مناطق شيعه نشين پاكستان قابل ارزيابي است.
به گزارش ابنا، پس از اوج گرفتن حملات روزافزون تروريست ها و طالبان به شيعيان در كشور پاكستان، "هيأت رسيدگي به درخواست هاي مهاجرت ايالات متحده آمريكا" ـ كه مسؤوليت نظارت قوانين مهاجرت و اصلاح آن را برعهده دارد ـ اعلام كرد: «آمادگي آن را دارد آزار و اذيت در پاكستان را به عنوان مبنايي براي پناهندگي تلقي كند و چون مسلمانان شيعه هدف اصلي حملات هستند، اين امر اين موقعيت را به آنها مي دهد كه از خشونت بگريزند و زندگي جديدي را در ايالات متحده آمريكا آغاز نمايند».

بنا بر اعلام اين هيأت، اين پيشرفت در دادگاهها توسط "شركت حقوقي كوان و شركاء ـCoane and Associates" صورت پذيرفته است. اين شركت در اين رابطه بيانيه زير را صادر كرد:

طالبان اخيرا حملات خود را عليه شيعيان در پاكستان افزايش داده اند. آزار و اذيت و شكنجه روزافزون شيعيان توسط طالبان در پاكستان، مبناي جديدي براي درخواست پناهندگي شيعيان پاكستاني فراهم آورده است.

شركت حقوقي كوان و شركاء اخيراً وكالت شيعيان پاكستاني را ـ كه در سال 2006 حكم اخراجشان صادر شده بود ـ برعهده داشته است.

در سال 2009 اين شركت درخواستي به هيئت رسيدگي به درخواست هاي مهاجرت ايالات متحده آمريكا داد تا اين پرونده را بر اساس شكنجه روزافزون شيعيان پاكستاني توسط طالبان بازگشايي كند؛ و هيئت هم با توجه اوضاع جديد پاكستان، موافقت كرد و حكم صادر كرد كه: «اوضاع جديد پاكستان و شكنجه وسيع شيعيان در اين كشور توسط طالبان به ما اجازه مي دهد كه اين پرونده را بازگشايي كنيم».

ناظران سياسي معتقدند كه آمريكا همواره نياز به نيروهاي متخصص و فرهيختگاني دارد تا به توسعه اين كشور كمك كنند ؛ همچنين كودكاني كه در اين كشور بزرگ شوند و بعد در مناطق بومي خود از سوي آمريكا مأموريت هاي گوناگون را انجام دهند.

اين هم كاملا آشكار است كه همه شيعيان پاكستاني نه قادر به ارائه درخواست پناهندگي هستند و نه شرايط آن را دارند و نه همه آنها اطلاعي از چنين برنامه اي در آمريكا دارند؛ بلكه تنها كساني كه به چنين اطلاعاتي دسترسي دارند مي توانند از اين برنامه استفاده كنند.

چنين كساني همانا "نخبگان شيعه" هستند كه در بخش هاي گوناگون ـ نظير پزشكي، حقوق، مديريت، رسانه، ارتش، دانشگاه ها و... ـ فعاليت دارند. از سوي ديگر آنها شيعه هستند و آمريكا در بسياري از مناطق جهان با سني ها درگير است. شيعيان پناهنده از دست خشونت هاي سني ها، بهترين نيروهايي مي توانند باشند كه هم با انگيزه هاي شخصي و هم تشويق هاي گوناگون مادي به مأموريت هايي اينچنيني بروند و به آمريكا در نيل به اهداف فرامرزي آن، كمك كنند.

نكته مشكوك ديگر اين است كه «آقاي اجي چوهدري» وكيل هندوي مقيم آمريكا هم اكنون مدافع حقوق شيعيان شده و هيدت پناهندگي را به نتيجه فوق رسانده است.

مسأله بعد، واكاوي انگيزه هاي دستگاه قضائي آمريكا براي موافقت با اين پيشنهاد است. حال آنكه مي دانيم كه آنها براي هر كاري دليل و منفعتي را دنبال مي كنند و اگر غير از اين باشد اهميتي براي آنها ندارد.

از سوي ديگر سالهاست كه شيعيان در پاكستان كشته مي شوند ولي حتي يك بار آمريكا اين حركات را محكوم نكرده است ؛ اما اخيراً بسياري از رهبران سياسي و مذهبي پاكستان اعلام كرده اند كه مداركي در دست است كه نشان مي دهد كه نيروهاي "بلك واتر" وابسته به سازمان سياي آمريكا در بسياري از اين انفجارها دست دارد.

اينك سؤال اين است كه چگونه از يك سو خود آمريكا رهبري تخريب و ترور و كشتار را برعهده دارد و از سوي ديگر از شيعيان مي خواهد در آمريكا حق پناهندگي با قيد اولويت قائل شوند؟


Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها