2024 April 29 - دوشنبه 10 ارديبهشت 1403
شيعيان سعودي به زبان عربي حرف مي زنند و نه فارسي
کد مطلب: ٣٢١٣ تاریخ انتشار: ٠٨ تير ١٣٨٩ تعداد بازدید: 1565
اخبار » عمومي
شيعيان سعودي به زبان عربي حرف مي زنند و نه فارسي

آنان در ايران گروه معارضان سعودي را تشكيل داده و شيخ «حسن صفار» رهبري آنان را بر عهده داشت تا اينكه در سال 1993 مذاكره اي ميان معارضان با دولت سعودي انجام شد و پس از آن بيشتر آنان به كشورشان بازگشتند اما همچنان زير ظلم و رفتارهاي ضدشيعي بوده اند.



به گزارش شيعه آنلاين، روزنامه «فاينانشال تايمز» طي گزارشي تحت عنوان "شيعيان سعودي، سني ها را نااميد كردند" نوشت: شيعيان سعودي فعال با تنظيم سفرهاي گردشي براي اهل سنت و آوردن آنها به شهرهاي شيعه نشين در شرق عربستان، نگاه و انديشه سني ها را نسبت به خود عوض مي كنند.

اين گزارش كه توسط خبرنگار «فاينانشال تايمز» در شهر شيعه نشين قطيف نوشته شده، در ادامه به نقل از يك دختر سني مذهب كه براي اولين بار از مناطق شيعه نشين ديدار كرده بود، مي افزايد: هميشه فكر مي كردم كه شيعيان عربستان بجاي زبان عربي به زبان فارسي با يكديگر حرف مي زنند. نگاهم نسبت به شيعيان سعودي به كلي عوض شد. من هميشه فكر مي كردم شيعيان سعودي بجاي قرآن كريم، كتبي كه از ايران برايشان مي آيد را مقدس مي دانند اما اكنون حقيقت را فهميدم.

روزنامه «فاينانشال تايمز» در اين گزارش خود از رفتارهاي نژادپرستانه دولت عربستان عليه شيعيان سعودي سخن گفته و مي نويسد: شيعيان در حال حاضر حتي يك پست سياسي غير مهم در دولت سعودي را در اختيار ندارند.

اين گزارش در ادامه به نقل از «محمد محفوظ» چهره سرشناس شيعيان عربستان مي افزايد: دولت سعودي همچنان با شيعيان، برخوردي امنيتي دارد و به آنان مانند ديگر شهروندان اهميت نمي دهد و به مشكلاتشان رسيدگي نمي كند.

گزارش «فاينانشال تايمز» كه تلاش دارد نگاهي عادلانه و منصفانه به اين قضيه داشته باشد، در ادامه مي نويسد: البته ناگفته نماند، وضعيت شيعيان سعودي طي هفت سال اخير، يعني از زمان روي كار آمدن «ملك عبدالله بن عبدالعزيز آل سعود» به شكل قابل توجهي در زمينه بهداشت و آموزش بهبود يافته است اما همچنان از نقص هاي زيادي رنج مي برند.

اين گزارش همچنين با اشاره به گزارش ساليانه سازمان آمريكايي دفاع از حقوق بشر «هيومن رايتس» به رفتارهاي نژادپرستانه دولت سعودي عليه شيعيان اين كشور و رفتارهاي رهبران ديني اهل سنت سعودي كه آنان را بدعت گران ديني مي نامد، اشاره مي كند.

گفتني است آمار موجود حاكي از آن است كه در حال حاضر شيعيان عربستان حدود 10 تا 15 درصد از مجموع 25 ميليون جمعيت سعودي را تشكيل مي دهند و اكثر آنان در مناطق شرق اين كشور و بخش اندكي از آنان نيز در مدينه منوره سكونت دارند. ناگفته نماند آخرين درگيري شديد ميان شيعيان سعودي با دولت حاكم در اين كشور در سال 1979 يعني تنها چند ماه پس از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران، رخ داد.

آنان در ايران گروه معارضان سعودي را تشكيل داده و شيخ «حسن صفار» رهبري آنان را بر عهده داشت تا اينكه در سال 1993 مذاكره اي ميان معارضان با دولت سعودي انجام شد و پس از آن بيشتر آنان به كشورشان بازگشتند اما همچنان زير ظلم و رفتارهاي ضدشيعي بوده اند. سال گذشته نيز در پي فيلمبرداري يكي از عناصر وهابي «هيئت امر به معروف و نهي از منكر سعودي» از زنان شيعه، درگيري شديدي ميان شيعيان با نيروهاي دولتي، مقابل مسجدالنبي (ص) رخ داد كه يك هفته به طول انجاميد. در همان زمان شيخ «نمر باقر النمر» از چهره هاي سرشناس شيعيان سعودي تهديد كرد كه در صورت ادامه رفتارهاي ضدشيعي دولت، شيعيان كه شهرهايشان در مناطق نفت خيز قرار دارد، خواستار جدايي طلبي خواهند شد.



Share
1 | momen abdullah | Malaysia - Kuala Lumpur | ٢١:١٦ - ٠٨ تير ١٣٨٩ |
«حدود 10 تا 15 درصد از مجموع 25 ميليون جمعيت سعودي را تشکيل مي‌دهند»
اين ديگر چه سخن غلطي است؟
شيعيان 100 درصد جمعيت حجاز را تشکيل مي‌دهند. بقيه افراد مشتي سرباز انگليس و اسرائيل هستند که وظيفه غارت منابع حجاز را برعهده دارند.
براستي چرا يک عمري فکر مي‌کند که بر خاک حجاز به اندازه سرسوزني حقي دارد؟ پايه گذار اين تفکر باطل که محب عايشه در حجاز حتي مالک دانه شني است، کيست؟
محب عمر و عايشه خيلي خيلي حقي در حجاز داشته باشد يک جرعه آب است.
يا علي
2 | navid | Iran - Tehran | ٢٣:١٢ - ٠٨ تير ١٣٨٩ |
نه خسته
يا علي
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها