2024 April 29 - دوشنبه 10 ارديبهشت 1403
پارلمان بريتانيا: سعودي ها در سركوب مردم بحرين نقش دارند / رياض: در روابط با لندن تجديد نظ
کد مطلب: ١٦٤٩ تاریخ انتشار: ٢٦ مهر ١٣٩١ تعداد بازدید: 1324
اخبار » عمومي
پارلمان بريتانيا: سعودي ها در سركوب مردم بحرين نقش دارند / رياض: در روابط با لندن تجديد نظ

شاهزاده محمد بن نواف، سفير عربستان سعودي در لندن هم به بي بي سي گفت: رياض به هيچ عنوان دخالت خارجي در فعاليت هاي شوراي همكاري خليج فارس را نمي پذيرد. روابط عربستان سعودي با شوراي همكاري، مسئله داخلي ميان 6 كشور است. ما هيچ دخالتي خارجي را در فعاليت هاي شوراي همكاري نمي پذيريم.
در پي گزارش اخير پارلمان بريتانيا درباره دخالت عربستان سعودي در سركوب اعتراضات مردم بحرين، رياض تهديد كرد در روابط با بريتانيا تجديد نظر مي كند.
به گزارش «شيعه نيوز»، بي بي سي خبر قصد عربستان سعودي براي تجديد نظر در روابط با لندن را به نقل از شماري از مقامات سعودي منتشر كرده است.
پارلمان بريتانيا به تازگي تحقيقي را درباره تعامل دولت اين كشور با دولت هاي عربستان سعودي و بحرين انجام داده است. دراين تحقيق اتهاماتي عليه رياض وجود دارد كه اين كشور با اعزام نيروهاي نظامي به بحرين، در سركوب انقلاب بحرين كمك كرده است.
البته تهديد مقامات سعودي به سطح توقف قراردادهاي بازرگاني ميان دو كشور نرسيده است.
با اين حال وزارت خارجه بريتانيا اعلام كرد عربستان سعودي يك كشور دوست، نزديك و هم پيمان باقي خواهد ماند.
در تحقيق كميته امور خارجي پارلمان بريتانيا درباره منافع خود در عربستان سعودي و بحرين در زمينه هاي دفاع، بازرگاني ، امنيت ، مبارزه با مواد مخدر و حقوق بشر مطالبي بيان شده است اما عربستان سعودي معتقد است اين تحقيق توهين آميز و به دنبال اعمال فشار فعالان شيعه بحريني از جمله افرادي حاميان سرنگوني حكومت منامه، تدوين شده است.
"شاهزاده محمد بن نواف" سفير عربستان سعودي در لندن هم به بي بي سي گفت: رياض به هيچ عنوان دخالت خارجي در فعاليت هاي شوراي همكاري خليج فارس را نمي پذيرد. روابط عربستان سعودي با شوراي همكاري، مسئله داخلي ميان 6 كشور است. ما هيچ دخالتي خارجي را در فعاليت هاي شوراي همكاري نمي پذيريم.
وي درباره مشاركت نظاميان سعودي در سركوب انقلابيون بحرين ادامه داد: عربستان سعودي نيروهاي گارد ملي خود را به بحرين اعزام نكرد تا در درگيري ها مشاركت كنند اما به عنوان يك عضو شوراي همكاري به اعزام نيروهاي نظامي ويژه تامين امنيت مراكز مهم و حفاظت از تاسيسات حياتي و زيرساخت ها در بحرين اقدام كرد . اين نيروها در هيچ عمليات امنيتي عليه شهروندان بحريني مشاركت نمي كردند.
سخنگوي وزارت خارجه بريتانيا هم در واكنش گفت: دولت لندن به حق پارلمان در انجام تحقيق، احترام مي گذارد ولي در زمان مناسب به اين كميته پارلماني پاسخ خواهيم داد و جزئيات روابط عميق و گسترده با عربستان سعودي و قدرت و اهميت همكاري موجود ميان دو طرف را توضيح خواهيم داد. بريتانيا، عربستان سعودي را شريك استراتژيك و اصلي در منطقه مي داند.
قبل از اين در دوره نخست وزيري توني بلر در بريتانيا، دولت اين كشور در دسامبر 2006 تحقيق درباره اتهامات در زمينه پرداخت رشوه از سوي يك شركت بزرگ اسلحه سازي بريتانيايي براي امضا قراردادهاي بزرگ را متوقف كرد.


Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها