2024 May 3 - جمعه 14 ارديبهشت 1403
چرا نهم ذي الحجه را روز عرفه ناميده اند؟
کد مطلب: ١٦١٣ تاریخ انتشار: ٠٣ آبان ١٣٩١ تعداد بازدید: 1611
اخبار » عمومي
چرا نهم ذي الحجه را روز عرفه ناميده اند؟

روز نهم ماه ذي الحجه الحرام را روز عرفه ناميده اند، روز نيايش و مناجات با خالق هستي؛ چرا كه در اين روز، درهاي رحمت الهي بر روي همه بندگان به ويژه گنهكاران گشوده است و همه گنهكاران در اين روز، چشم اميد خود را به خداي خود دوخته اند و از دنيا بريده و به خدا نزديك مي شوند.
در اين روز دعا به استجابت نزديك است و هر نااميدي، اميدوار بر در خانه الهي دست هايش را به دعا باز مي كند. در حديثي از پيشواي ششم شيعيان، امام جعفر صادق(عليه السلام) آمده است:

«اگر شخص گناه كاري نتواند در شب هاي قدر، از قدر و منزلت خود به نحو احسن استفاده كند وبهره گيرد، مي تواند در اين روز (روز عرفه) از رحمت الهي برخوردار گردد.»

اما چرا اين روز، به روز عرفه مشهور است و يا به بيان ديگر، وجه تسميه اين روز چيست؟

در پاسخ به اين سوال مي توان گفت؛ عرفات، نام منطقه وسيعي است با مساحت حدود 18 كيلومتر مربع در شرق مكه معظمه، اندكي متمايل به جنوب كه در ميان راه طائف و مكه قرار گرفته است وزائران بيت الله الحرام در نهم ذي الحجه، از ظهر تا غروب در اين منطقه حضور دارند.

در نقلي آمده است كه آدم و حوا پس از هبوط از بهشت و آمدن به كره خاكي، در اين سرزمين يكديگر را يافتند و به همين دليل، اين منطقه «عرفات» و اين روز «عرفه» نام گرفته است. همچنين گفته اند كه جبرئيل هنگامي كه مناسك حج را به ابراهيم مي آموخت، چون به عرفه رسيد به او گفت «عرفت» و او پاسخ داد آري، لذا به اين نام خوانده شد و نيز گفته اند سبب آن اين است كه مردم از اين جايگاه به گناه خود اعتراف مي كنند و بعضي آن را جهت تحمل صبر و رنجي مي دانند كه براي رسيدن به آن بايد متحمل شد. چرا كه يكي از معاني «عرف» صبر و شكيبايي و تحمل است.

برگرفته از سايت تبيان


Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها