2024 May 1 - چهار شنبه 12 ارديبهشت 1403
ارتش پاکستان: انفجارهای پاراچنار در خاک افغانستان طرح‌ریزی شده/ وزارت دفاع افغانستان: این ادعا بی اساس است
کد مطلب: ١١١٨٢ تاریخ انتشار: ١٥ تير ١٣٩٦ - ١١:٢٨ تعداد بازدید: 1381
اخبار » عمومي
ارتش پاکستان: انفجارهای پاراچنار در خاک افغانستان طرح‌ریزی شده/ وزارت دفاع افغانستان: این ادعا بی اساس است

سخنگوی وزارت دفاع افغانستان در واکنش به اظهارات ارتش پاکستان گفت: گروه داعش در افغانستان مرکز یا مخفیگاهی نداشته و واقعیت این است که تروریست هایی که در افغانستان می‌جنگند از آن سوی خط دیورند داخل افغانستان می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ وزارت دفاع افغانستان در واکنش به اظهارات پاکستان که گفته بود انفجارهای پاراچنار در خاک افغانستان طرح‌ریزی شده اعلام کرد این ادعا بی‌اساس است.

هفته گذشته، دو انفجار پی هم در بازار تره‌بار در منطقه پاراچنار در شمال غرب پاکستان به شهادت دستکم ۷۰ نفر و زخمی شدن بیش از ۲۰۰ نفر منجر شد. این انفجارها در حالی رخ داد که شمار زیادی در این بازار حضور داشتند.

ارتش پاکستان اعلام کرده که این حمله توسط گروه تروریستی داعش در خاک افغانستان طراحی شده بود.

دولت وزیری، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان گفت: گروه داعش در افغانستان مرکز یا مخفیگاهی نداشته و واقعیت این است که تروریست هایی که در افغانستان می‌جنگند از آن سوی خط دیورند داخل افغانستان می‌شوند.

ژنرال آصف ‌غفور، مسئول مطبوعاتی ارتش پاکستان در انتقاد از دولت افغانستان گفت که تروریست های داعش به دلیل عدم استقرار نیروهای امنیتی افغانستان در ولایت‌های کنر و نورستان در حال قوی شدن است.

وی تصریح کرد که برای بهبود امنیت در امتداد خط مرزی افغانستان و پاکستان، حصارکشی سراسر این خط مرزی آغاز شده است.

دولت افغانستان پیش از این با این طرح پاکستان مخالفت کرده بود و گفته بود این طرح کمکی به مبارزه با تروریسم نمی‌کند.

داعش در نیمه اول سال ۲۰۱۵ کنترل مناطق بزرگی از سرزمین‌های شرق ولایت ننگرهار را در دست گرفت.

‎وزارت دفاع افغانستان اخیرا ‎اعلام کرده بود‎ که حملات هوایی علیه پایگاه‌های‎ داعش در ولایت شرقی کنر افزایش یافته است. ‎بخش‌های از ولایت ننگرهار در همسایگی کنر، مهمترین پایگاه‌های گروه داعش در افغانستان هستند.

دولت افغانستان تأکید کرده است که بهترین راه مقابله با تروریست ها هدف قرار دادن مخفیگاه‌های آنها در داخل خاک پاکستان و هماهنگی بیشتر میان کشورهای منطقه است.

پاکستان اما می‌گوید که برقرای امنیت در مرز با افغانستان به نفع هر دو کشور است و به صلح و ثبات کمک خواهد کرد.

دولت افغانستان مرز مشترک بین این کشور و پاکستان را که حدود ۲۴۰۰ کیلو متر طول دارد، به رسمیت نمی‌شناسد و مدعی است که معاهده‌ای که در سال ۱۸۹۳ میلادی بین امیر عبدالرحمان خان، پادشاه وقت افغانستان و سر مورتیمر دیورند، وزیر خارجه وقت هند بریتانیا امضا شده، اعتبار ندارد.

اما دولت پاکستان و جامعه بین‌المللی این مرز را به عنوان مرز بین‌المللی بین دو کشور به رسمیت می‌شناسند.

روابط افغانستان و پاکستان اخیرا تیره‌تر شده است و هر دو کشور یکدیگر را متهم می‌کنند که برای تروریست ها پایگاه امن فراهم کرده‌اند.

پاکستان چند ماه‌ پیش گذرگاه‌های مرزی‌اش را با افغانستان بست و گفت این کار را برای جلوگیری از عبور تروریست ها از خاک افغانستان کرده است.

دولت افغانستان با رد ادعاهای پاکستان گفته که تروریست های مخالف دولت افغانستان در پاکستان پناهگاه‌های امن دارند و از آنجا وارد افغانستان می‌شوند و اقدام به حملات تروریستی می‌کنند.


Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها