2024 March 29 - جمعه 10 فروردين 1403
مولوی لاشاری تضاد عقیده وهابیت با اهل سنت (3)
کد مطلب: ٨١٤٠ تاریخ انتشار: ١٠ آذر ١٣٩٤ - ١٩:٣٥ تعداد بازدید: 2964
نقد وهابیت » اهل سنت در نقد وهابیت
مولوی لاشاری تضاد عقیده وهابیت با اهل سنت (3)


بسم الله الرحمن الرحیم.
در خدمت شما هستیم با یکی از مسائل دیگر اختلافی بین سلفیت و اهل سنت و جماعت در چهارچوب ائمه چهارگانه که سلفی ها این مسلک را حق نمی دانند و این اختلاف بین این فرقه ظهور کرده. البته اینجا اگر صف بندی بشود. صف ها جدا هستند در مسائل اخذ مطالب به اصطلاح صف بریلویت نسبت به اهل سنت جداست. صف مودودیت نسبت به اهل سنت جداست.صف تشیع نسبت به اهل سنت جداست یا اهل حدیث همچنین با اهل سنت جداست.ولی سلفی ها قهرا یا از باب کینه دوزی مسائل پوچی را در چهارچوب مذهب عنوان میکنند و مطالبی را ارائه میدهند و بر خلاف مذاهب چیزهایی را بروز میدهند و به خصوص درمذهب احناف وهابی ها اختلاف نظر شدیدی دارند و کینه های بسیار از نظر خودشون ارزنده ای به گرایش های مسلک خودشان ارائه میدهند و این مسائل را بین جوانان مطرح میکنند،حال آنکه این دور از انصاف و خلاف دیانت است.حتی در قرائت قاری هم اختلاف می اندازند . وقتی که ما قرائت قاری یا قران را به اصطلاح اگر مد نظر خودمان داشته باشیم سلفی ها اختلاف می اندازند در فهم قرائت هفتگانه یا چند گانه ای که در دین مقدس اسلام وجود دارد .
پس هر گاه ما قرائت های قاری را اختلاف بیاندازیم خود به خود میشود قران و ترک صحاح سته میشود و با احادیث به اختلاف می افتد و در این هنگام درگیر میشوند با مذاهب اربعه و هرگاه با مذاهب اربعه اختلاف بشود به معنی خروج از مذهب است که همین مذهب باعث خروج اینها شده از صف اهل سنت و جماعت واقعی . بنابراین سلفی ها چیز زائد و اضافی را ادعا میکنندو احترام به مذاهب چهارگانه و هیچ قشر و گروهی از مذاهب و فرقه های اسلامی را حفظ نمیکنند و در چهارچوب تندروی حرکت های خودشان، خودشان را نشان میدهند و این دین و مذهب و مسلک و دیانت آنها شده است. هرگاه ما با این زاویه حرکت کردیم دچار اشتباهات فراوانی میشویم و این اشتباهات مارا به انکار ضروریات اساسی و دینی در دین اسلام می اندازد و اسلامیت و مسلمانیت انسان را زیر سوال میبرد. بنابراین یکی از اختلافات واضح و روشن بین مذاهب اربعه و این گرایش نوپا و نو ظهور این است. مذاهب اربعه اهل سنت عبارتند از مذهب حنفی به رهبری امام اعظم ابوحنیفه ، مذهبی شافعی ها به رهبری امام شافعی، مذهب مالکی ها به رهبری امام مالک و مذهب حنبلی ها به رهبری امام احمد ابن حنبل اداره میشود و با مدیریت و فقهی که اینها تدوین نمودند با آن زاویه این مسلک تا قرن هاست محفوظ مانده و امیدواریم تا قیام قیامت این روال پیش برود.
ولی سلفی ها نمیخواهند از این زاویه حرکت بکنند و حرکتشان یک حرکت نفسانی هست و در چهارچوب تندروی است. و لذا تندروی انسان را به راهی نخواهد برد. امیدواریم الله تعالی توفیق بدهد که ما در محور مسالمت آمیز و احتیاط کامل عدالت محوری را پیشی بگیریم تا بتوانیم ان شاء الله این مطالب مهم را حفظ داشته باشیم.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته


Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب