2024 April 19 - جمعه 31 فروردين 1403
نگاهي گذرا بر زندگينامه حضرت معصومه (سلام الله علیها)
کد مطلب: ٥٨٤٦ تاریخ انتشار: ٠٣ آبان ١٤٠٢ تعداد بازدید: 199556
يادداشت » عمومي
نگاهي گذرا بر زندگينامه حضرت معصومه (سلام الله علیها)

حضرت فاطمه معصومه (س)

در روز اول ذيقعده سال 173 هجري، در شهر مدينه چشم به جهان گشود. اين بانوي بزرگوار، از همان آغاز، در محيطي پرورش يافت كه پدر و مادر و فرزندان، همه به فضايل اخلاقي آراسته بودند. عبادت و زهد، پارسايي و تقوا، راستگويي و بردباري، استقامت در برابر ناملايمات، بخشندگي و پاكدامني و نيز ياد خدا، از صفات برجسته اين خاندان پاك سيرت و نيكو سرشت به شمار مي رفت. پدران اين خاندان، همه برگزيدگان و پيشوايان هدايت، گوهرهاي تابناك امامت و سكان داران كشتي انسانيت بودند.

سرچشمه دانش

حضرت معصومه (س) در خانداني كه سرچشمه علم و تقوا و فضايل اخلاقي بود، پرورش يافت. پس از آنكه پدر بزرگوار آن بانوي گرامي به شهادت رسيد، فرزند ارجمند آن امام، يعني حضرت رضا (ع) عهده دار امر تعليم و تربيت خواهران و برادران خود شد و مخارج آنان را نيز بر عهده گرفت. در اثر توجهات زياد آن حضرت، هر يك از فرزندان امام كاظم (ع) به مقامي والا دست يافتند و زبانزد همگان گشتند. ابن صباغ ملكي در اين باره ميگويد: ?هر يك از فرزندان ابي الحسن موسي معروف به كاظم، فضيلتي مشهور دارد?. بدون ترديد بعد از حضرت رضا (ع) در ميان فرزندان امام كاظم (ع)، حضرت معصومه (س) از نظر علمي و اخلاقي، والامقام ترين آنان است. اين حقيقت از اسامي، لقب ها، تعريف ها و توصيفاتي كه ائمه اطهار (ع) از ايشان نموده اند، آشكار است و اين حقيقت روشن مي سازد كه ايشان نيز چون حضرت زينب (س) ?عالمه غير معلمه? بوده است.

مظهر فضايل

حضرت فاطمه معصومه (س) مظهر فضايل و مقامات است. روايات معصومان (ع) فضيلت ها و مقامات بلندي را به آن حضرت نسبت مي دهد. امام صادق (ع) در اين باره مي فرمايند: ?آگاه باشيد كه براي خدا حرمي است و آن مكه است؛ و براي پيامبر خدا حرمي است و آن مدينه است. و براي اميرمؤمنان حرمي است و آن كوفه است. بدانيد كه حرم من و فرزندانم بعد از من، قم است. آگاه باشيد كه قم، كوفه كوچك ماست، بدانيد بهشت هشت دروازه دارد كه سه تاي آن ها به سوي قم است. بانويي از فرزندان من به نام فاطمه، دختر موسي، در آن جا رحلت مي كند كه با شفاعت او، همه شيعيان ما وارد بهشت مي شوند.?

مقام علمي حضرت معصومه (س)

حضرت معصومه (س) از جمله بانوان گرانقدر و والا مقام جهان تشيع است و مقام علمي بلندي دارد. نقل شده كه روزي جمعي از شيعيان، به قصد ديدار حضرت موسي بن جعفر (ع) و پرسيدن پرسش هايي از ايشان، به مدينه منوره مشرف شدند. چون امام كاظم (ع) در مسافرت بود، پرسش هاي خود را به حضرت معصومه (س) كه در آن هنگام كودكي خردسال بيش نبود، تحويل دادند. فرداي آن روز براي بار ديگر به منزل امام رفتند، ولي هنوز ايشان از سفر برنگشته بود. پس به ناچار، پرسش هاي خود را باز خواستند تا در مسافرت بعدي به خدمت امام برسند، غافل از اين كه حضرت معصومه (س) جواب پرسش ها را نگاشته است. وقتي پاسخ ها را ملاحظه كردند، بسيار خوشحال شدند و پس از سپاسگزاري فراوان، شهر مدينه را ترك گفتند. از قضاي روزگار در بين راه با امام موسي بن جعفر (ع) مواجه شده، ماجراي خويش را باز گفتند. وقتي امام پاسخ پرسش ها را مطالعه كردند، سه بار فرمود: پدرش فدايش.

فضيلت زيارت

دعا و زيارت، پر و بال گشودن از گوشه تنهايي، تا اوج با خدا بودن است. دعا و زيارت، جامي است زلال از معنويت ناب دركام عطشناك زندگي؛ و زيارت حرم معصومه (س)، بارقه اميدي در فضاي غبارآلود زمانه، فرياد روح مهجور در هنگامه غفلت و بي خبري، و نسيمي فرحناك و برخاسته از باغستان هاي بهشت است. زيارت مرقد فاطمه معصومه (س)، به انسان اعتماد به نفس مي دهد، و او را از غرق شدن در گرداب نوميدي باز مي دارد و به تلاش بيشتر دعوت مي كند. زيارت مزار با صفاي كريمه اهل بيت (س)، سبب مي شود كه زائر حرم، خود را نيازمند پروردگار ببيند، در برابر او خضوع كند، از مركب غرور و تكبر- كه سرچشمه تمامي بدبختي ها و سيه روزي هاست- فرو آيد و حضرت معصومه (س) را واسطه درگاه پروردگار عالميان قرار دهد. بر همين اساس است كه براي زيارت آن حضرت، پاداش بسيار بزرگي وعده داده شده و آن، ورود به بهشت است. در اين باره از امام جواد (ع) نقل شده كه فرمود: ?هر كس عمه ام را در قم زيارت كند، بهشت از آن اوست?.

برگزيدن شهر قم

پس از آنكه حضرت معصومه (ع) به شهر ساوه رسيد، بيمار شد. چون توان رفتن به خراسان را در خود نديد، تصميم گرفت به قم برود. يكي از نويسندگان در اين باره كه چرا حضرت معصومه (س) شهر قم را برگزيد، مي نويسد: ?بي ترديد مي توان گفت كه آن بانوي بزرگ، روي ملهم و آينده نگر داشت و با توجه به آينده قم و محوريتي كه بعدها براي اين سرزمين پيش مي آيد - محوريتي كه آرامگاه ايشان مركز آن خواهد بود - بدين ديار روي آورد. اين جريان به خوبي روشن مي كند كه آن بانوي الهي، به آينده اسلام و موقعيت اين سرزمين توجه داشته و خود را با شتاب بدين سر زمين رسانده و محوريت و مركزيت آن را با مدفن خود پايه ريزي كرده است.

زيارت حضرت معصومه (س) از منظر روايات

درباره فضيلت زيارت حضرت معصومه (س) روايات فراواني از پيشوايان معصوم رسيده است. از جمله، هنگامي كه يكي از محدثان برجسته قم، به نام ?سعد بن سعد? به محضر مقدس امام رضا (س) شرفياب مي شود، امام هشتم خطاب به ايشان مي فرمايد: ?اي سعد! از ما در نزد شما قبري است?. سعد مي گويد: فدايت شوم! آيا قبر فاطمه دختر موسي بن جعفر (س) را مي فرماييد؟ مي فرمايد: ?آري، هر كس او را زيارت كند، در حالي كه به حق او آگاه باشد، بهشت از آن اوست.?

پيشواي جهان تشيع امام جعفر صادق (س) نيز در اين باره مي فرمايد: ?هر كس او را زيارت كند، بهشت بر او واجب گردد?. و در حديث ديگري آمده است: ?زيارت او، هم سنگ بهشت است?.

زيارت مأثور درباره حضرت معصومه (ع)

يكي از ويژگيهاي حضرت معصومه (س)، ورود زيارتنامه اي از سوي معصومان (س) درباره ايشان است كه پس از حضرت فاطمه زهرا (س)، او تنها بانوي بزرگواري است كه زيارت مأثور دارد. بانوان برجسته اي چون: آمنه بنت وهب، فاطمه بنت اسد، خديجه بنت خويلد، فاطمه ام البنين، زينب كبري، حكيمه خاتون و نرجس خاتون كه هيچ شك و ترديدي در مقام بلند و جايگاه رفيع آن ها نيست. هيچ كدام زيارت مأثور از سوي معصومان (س) ندارند و اين نشان دهنده مقام والاي اين بانوي گرانقدر اسلام است. باشد كه شيعيان و پيروان اهل بيت عصمت و طهارت (س) به ويژه بانوان، اين مقام بزرگ و عالي را پاس بدارند و همواره الگو و مظهر عفاف و تقوا و حيا باشند. تنها در اين صورت است كه روح باعظمت اين بانوي بزرگ از همه ما خشنود خواهد شد.

امام رضا (ع) و لقب معصومه

حضرت فاطمه معصومه (س) بانويي بهشتي، غرق در عبادت و نيايش، پيراسته از زشتي ها و شبنم معطر آفرينش است. شايد يكي از دلايل «معصومه» ناميدن اين بانو، آن باشد كه عصمت مادرش حضرت زهرا (س) در او تجلي يافته است. بر اساس پاره اي از روايات، اين لقب از سوي امام رضا (ع) به اين بانوي والامقام اسلام وارد شده است؛ چنان كه فقيه بلند انديش و سپيد سيرت شيعه، علامه مجلسي (ع) در اينباره ميگويد: امام رضا (ع) در جايي فرمود: «هركس معصومه را در قم زيارت كند، مانند كسي است كه مرا زيارت كرده است».

كريمه اهل بيت

حضرت معصومه (س) در زبان دانشمندان و فقيهان گران قدر شيعه، به لقب ?كريمه اهل بيت? ياد مي شود. از ميان بانوان اهل بيت، اين نام زيبا تنها به آن حضرت اختصاص يافته است. بر اساس روياي صادق و صحيح نسب شناس گرانقدر، مرحوم آيت الله مرعشي نجفي، اين لقب از طرف امام صادق (ع) بر حضرت معصومه (س) اطلاق شده است. در اين رؤيا، امام صادق (ع) به آيت الله نجفي كه با دعا و راز و نياز، تلاش پيگيري را براي يافتن قبر مطهر حضرت زهرا (س) آغاز كرده خطاب فرمود: برتو باد به كريمه اهل بيت.

القاب حضرت معصومه (س)

به طور كلي، سه زيارت نامه براي حضرت معصومه (س) ذكر شده كه يكي از آن ها مشهور و دو تاي ديگر غير مشهور است. اسامي و لقب هايي كه براي حضرت معصومه (س) در دو زيارت نامه غير مشهور ذكر شده؛ به قرار ذيل است: طاهره (پاكيزه)، حميده (ستوده)؛ بِرّه (نيكوكار)؛ رشيده (حد يافته)؛ تقّيه (پرهيزگار)؛ رضّيه (خشنود از خدا)؛ مرضيّه (مورد رضايت خدا)؛ سيده صديقه (بانوي بسيار راستگو)؛ سيده رضيّه مرضّيه (بانوي خشنود خدا و مورد رضاي او)؛ سيدةُ نساء العالمين (سرور زنان عالم). هم چنين محدثّه و عابده از صفات و القابي است كه براي حضرت معصومه (س) عنوان شده است.

شفاعت حضرت معصومه (س)

بالاترين جايگاه شفاعت، از آن رسول گرامي اسلام است كه در قرآن كريم، از آن به ?مقام محمود? تعبير شده است. همين طور دو تن از بانوان خاندان رسول مكرم اسلام، شفاعت گسترده اي دارند كه بسيار وسيع و جهان شمول است و مي تواند همه اهالي محشر را فرا گيرد. اين دو بانوي عالي قدر، صديقه اطهر، حضرت فاطمه زهرا (س) و شفيعه روز جزا، حضرت فاطمه معصومه (س) هستند. در مورد شفاعت گسترده حضرت زهرا (س) همين بس كه شفاعت، مهريه آن حضرت است و به هنگام ازدواج، پيك وحي طاقه ابريشمي از سوي پروردگار آورد كه در آن، جمله ?خداوند مهريه فاطمه زهرا را، شفاعت گنهكاران از امت محمد (ص) قرار داد?، اين حديث از طريق اهل سنت نيز نقل شده است. پس از فاطمه زهرا (س) از جهت گستردگي شفاعت، هيج بانويي به شفيعه محشر، حضرت معصومه (س) نمي رسد. بر همين اساس است كه حضرت امام جعفر صادق (ع) فرمودند: ?با شفاعت او، همه شيعيان ما وارد بهشت مي شوند?.

سرّ قداست قم

در احاديث فراواني به قداست قم اشاره شده است. از جمله امام صادق (ع) قم را حرم اهل بيت (ع) معرفي و خاك آن را، پاك و پاكيزه تعبير كرده است. همچنين ايشان در ضمن حديث مشهوري كه درباره قداست قم به گروهي از اهالي ري بيان كردند، فرمودند: ?بانويي از فرزندان من به نام فاطمه دختر موسي، در آن جا رحلت مي كند كه با شفاعت، او همه شيعيان ما وارد بهشت مي شوند?. او مي گويد: من اين حديث را هنگامي از امام صادق (ع) شنيدم كه حضرت موسي بن جعفر(ع) هنوز ديده به جهان نگشوده بود. اين حديث والا، از رمز شرافت و قداست قم پرده برمي دارد و روشن مي سازد كه اين همه فضيلت و شرافت اين شهر كه در روايات آمده، از ريحانه پيامبر، كريمه اهل بيت (س)، مهين بانوي اسلام، حضرت معصومه (س) سرچشمه مي گيرد كه در اين سرزمين ديده از جهان فرو مي بندد و گرد و خاك اين سرزمين را، توتياي ديدگان حور و ملايك مي كند.

محبت و مباهات حضرت معصومه (س) به امام هشتم

مدت 25 سال تمام، حضرت رضا (ع) تنها فرزند نجمه خاتون بود. پس از يك ربع قرن انتظار، سرانجام ستاره اي تابان از دامان نجمه درخشيد كه هم سنگ امام هشتم (ع) بود و امام (ع) توانست والاترين عواطف انباشته شده و در سوداي دلش را بر او نثار كند. بين حضرت معصومه و برادرش امام رضا (ع) عواطف سرشار و محبت شگفت انگيزي بود كه قلم از ترسيم آن عاجز است. در يكي از معجزات امام كاظم (ع) كه حضرت معصومه (ع) نيز نقشي دارد، هنگامي كه نصراني مي پرسد: شما كه هستيد؟ مي فرمايد: ?من معصومه، خواهر امام رضا (ع) هستم?. اين تعبير، از محبت سرشار آن حضرت به برادر بزرگوارش امام رضا (ع) و نيز از مباهات ايشان به اين خواهر- برادري سرچشمه مي گيرد.

سرآمد بانوان

فاطمه معصومه (س) از جهت شخصيت فردي و كمالات روحي، در بين فرزندان موسي بن جعفر (ع) بعد از برادرش، علي بن موسي الرضا (ع) در والاترين رتبه جاي دارد. اين درحالي است كه بنا بر مستندات رجالي، فرزندان دختر امام كاظم (ع) دست كم هجده تن بوده اند و فاطمه در بين اين همه بانوي گران قدر، سرآمد بوده است. حاج شيخ عباس قمي آنگاه كه از دختران موسي بن جعفر (ع) سخن مي گويد، درباره فاطمه معصومه (س) مي نويسد: ?بر حسب آنچه به ما رسيده، افضل آن ها، سيده جليله معظمه، فاطمه بنت امام موسي (ع) معروف به حضرت معصومه است.

فضيلت بي نظير

شيخ محمد تقي تُستري، در قاموس الرجال، حضرت معصومه (س) را به عنوان بانوي اسوه معرفي كرد و فضيلت وي را در ميان دختران و پسران حضرت موسي بن جعفر (ع)، غير از امام رضا (ع) بي نظير دانسته است. ايشان در اين زمينه چنين مي نويسند: ?در ميان فرزندان امام كاظم (ع) با آن همه كثرتشان، بعد از امام رضا (ع) كسي هم شأن حضرت معصومه (س) نيست?. بي گمان اين گونه اظهار نظرها و نگرش به شخصيت فاطمه دختر موسي بن جعفر (ع) بر برداشت هايي استوار است كه از متن و روايات وارده از ائمه اطهار (ع) به دست آمده است. اين روايت ها، مقام هايي را براي فاطمه معصومه (س) برشمرده اند؛ مقامي كه نظير آن، براي ديگر برادران و خواهران وي ذكر نكرده اند و به اين ترتيب، نام فاطمه معصومه (س) درشمار زنان برتر جهان قرار گرفته است.

به جـــان پاك تو اي دختر امام، ســلام به هر زمان و مـكان و به هر مقام، سـلام

تويـي كه شــاه خراسان بود بــرادر تــو بـــر آن مقام رفيــع و بـر اين مقام، ســلام

به هر عدد كه تكلم شـود به ليل و نهار هــــزار بـار فـــزون تـر ز هـر كـلام، ســلام

صبح تا شب و از شام، تا طليعه صبــح بر آستـانه قــدسـت علي الـدوام، ســلام

در آســـمان ولايــت، مــه تمــامي تـــو ز پاي تا به ســرت اي مـــه تـمـام، ســلام

به پيشگــاه تو اي خواهـــر شه كـَـونين ز فـرد فـرد خليـق، به صبح و شام ســلام

منم كه هر سر مويم به هر زمان گويـد به جـان پــاك تـو اي دخــتـر امـام، ســلام

غروب غمگين

حضرت فاطمه (س) پس از ورود به شهر قم، تنها هفده روز در قيد حيات بود و سپس دعوت حق را لبيك گفت و به سوي بهشت برين پرواز كرد. اين حادثه در سال 201 هجري رخ داد. سلام بر اين بانوي بزرگوار اسلام از روز طلوع تا لحظه غروب. درود بر روح تابناك معصومه (س) كه اينك آفتاب حرم باصفايش، زمين قم را نوراني كرده است. سلام بر سالار زنان جهان و فرزند پيام آوران مهر و مهتران جوانان بهشتي. اي فاطمه! در روز قيامت، شفيع ما باش كه تو در نزد خدا، جايگاهي ويژه براي شفاعت داري.




Share
81 | حسين رمضاني | Iran - Tehran | ١٠:٢٧ - ١٥ شهریور ١٣٩٢ |
درباره ي جوابي که به سوال77 داده شد من چيز ديگري هم ديده ام .گفته اند :هيچکدام از دختران امام کاظم ع ازدواج نکردند چون کفوي براي آنها نبوده
82 | محمدرضا قاسميان - شهرستان بشرويه | Iran - Mashhad | ١١:٢١ - ١٥ شهریور ١٣٩٢ |
سلام خيلي عالي است. متشکرم. موفّق باشيد.
83 | رضا قزي | Iran - Tehran | ١٦:٤١ - ١٥ شهریور ١٣٩٢ |
عالي بود به دردم خورد
84 | آرين ماهر | Iran - Tehran | ١٧:٢٤ - ١٥ شهریور ١٣٩٢ |
سلام مي خواستم بدونم حضرت معصومه بعد از وفتن به قم به چه مكاني رفت؟

پاسخ:
با سلام

دوست گرامي

حضرت معصومه (س) بعد از ورود به قم با استقبال گرم مردم قم مواجه شده و در منزل موسي بن خزرج, بزرگ اشعريان قم، ساکن شدند. حضرت در خانه " موسي بن خزرج " عبادتگاهي براي خود مهيا كرد تا در آنجا به راز و نياز با خداي بزرگ بپردازد و اين عبادتگاه هنوز باقي مانده و " بيت النور"( واقع درخيابان عمار ياسر) نام گرفته است.

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات
85 | زينب | Iran - Karaj | ١٧:٥٤ - ١٥ شهریور ١٣٩٢ |
باسلام من شنيده ام که حضرت معصومه س به مدت 17 روز در قم بعد از بيمار شدن ماندند ميخواستم بدانم که در کجاي قم ساکن بودند

پاسخ:
با سلام

دوست گرامي

حضرت معصومه (س) بعد از ورود به قم با استقبال گرم مردم قم مواجه شده و در منزل موسي بن خزرج, بزرگ اشعريان قم، ساکن شدند. حضرت در خانه " موسي بن خزرج " عبادتگاهي براي خود مهيا كرد تا در آنجا به راز و نياز با خداي بزرگ بپردازد و اين عبادتگاه هنوز باقي مانده و " بيت النور"( واقع درخيابان عمار ياسر) نام گرفته است.

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

86 | مهدي اسفندياري | Iran - Abrīsham | ٢٢:٢١ - ١٥ شهریور ١٣٩٢ |
يا حضرت معصومه يه گوشه چشم به زندگيم کن. التماس دعا از تمامي عاشقان حضرت فاطمه معصومه
87 | زينت | Kazakhstan - Shymkent | ٠٩:٠٦ - ١٦ شهریور ١٣٩٢ |
سلام انشاءال....فاطمه معصومه (س)خودش کمکت ميکنه.
88 | رازقي سيرواني | Iran - Tehran | ٠٩:٣٣ - ١٦ شهریور ١٣٩٢ |
انشاالله فرمانده
89 | bisetareh | Iran - Qom | ١٣:٣٨ - ١٦ شهریور ١٣٩٢ |
کانت 84و85Hآدرسش خيلي سراست هست توي 45 متري عمار ياسر ميدان مير بيت النور
90 | هستي | Iran - Tehran | ١٦:٢٩ - ١٦ شهریور ١٣٩٢ |
واقعا عالي بود خيلي به درد تحقيقم خورد ممنون بابت سايت خوبتون
91 | مجZد ZاسمZ | Iran - Isfahan | ٢٢:٣٦ - ١٦ شهریور ١٣٩٢ |
‏>‏Zافاطمه اشفعZ لنا فZ الجنه‏<‏ Zاحضرت معصومه نوکرتم کمک همه محبZن خودت وبرادر بزرگوارت بکن 1گوشه چشمZ هم ب من حقZر بکن
92 | علي زارعي نژاد | Iran - Isfahan | ١١:٠٣ - ١٧ شهریور ١٣٩٢ |
سلام خييييييلي عالي بود
اجرکم الله............
93 | عشاق الحسين | Iran - Tehran | ١١:٣٥ - ١٧ شهریور ١٣٩٢ |
سلام...مطالب عاليه...بااجازتون اين مطالب ودر وبلاگم استفاده كردم...
اللهم عجل لوليك الفرج
www.oshagh-h.zarinblog.ir

پاسخ:
باسلام

دوست گرامي؛ در چنين مواقعي كه از مطالب اين سايت استفاده مي كنيد جهت تبليغ و معرفي اين سايت، نام منبع را هم ذكر نماييد.

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

(1)
94 | محمدرضا محمدي بايزيدي -تربت حيدريه | Taiwan - Taipei | ١٨:٥١ - ١٧ شهریور ١٣٩٢ |
با سلام وعرض تشکر فراوان بسيار مفيد بود مطالبتان، استفاده کردم. اميدوارم موفق باشيد.
95 | محمد حسين مرادي قومنجان | Iran - Tehran | ٠٨:٠٦ - ١٨ شهریور ١٣٩٢ |
باسلام
ازاطلاع رساني شما متشکرم .اگر منابع و ماخذ احاديث وروايات نيز درج گردد خيلي بهتر خواهد بود
96 | صالحه اسماعيلي | Iran - Qom | ١٢:٢٢ - ٠٥ بهمن ١٣٩٢ |
بباسلام بسيارعالي بودبراي برنامه صبحگاه مدرسه ومسابقه كتابخواني مدرسه استفاده كردم .باكمال تشكر مدرسه دخترانه روستاي طايقان قم
97 | مهدي | Iran - Tehran | ١٩:٠٨ - ١٩ بهمن ١٣٩٢ |
ممنون از از متن بسيار زيبا........مخصوصاروايت امام صادق درباره حرم ما به بعد قم ميباشد
98 | سميه كريمي | Iran - Isfahan | ١٣:٢٠ - ٢٠ بهمن ١٣٩٢ |
باسلام بران عزيز فاطمه وان زينب ثاني وشما عزيزان التماس دعا براي همه شيعيان (همه بيماران همه گرفتاران همه فقيران وهمه اسيران خاك )
99 | دارالاحسان حضرت فاطمه س | Iran - Tehran | ١٦:٢٧ - ٢٠ بهمن ١٣٩٢ |
سلام
قم نائب الزياره همه شما هستم iهرکس ميخواد اس بده
http://yazahramadad.blogfa.com/
سامانه پيامکي خيريه 50002060519350
100 | اردوان جهان كهن | Japan - Tokyo | ٢٠:٣٥ - ٢٠ بهمن ١٣٩٢ |
اخ كه چقد دلم براش تنگ شده ......برا منم دعا كنيد
101 | محب المهدي | | ٠١:٠٥ - ٢١ بهمن ١٣٩٢ |
با سلام اللهم عجل لوليك الفرج براي ظهور اقا پيوسته دعا كنيد ممنون از مطالب زيبا و جامعتان
102 | مصطفي | | ١٥:١٢ - ٢١ بهمن ١٣٩٢ |
خانم حضرت معصومه از ذريه خودش يه زن مهربان بهم هديه داد خدايش بزرگ خانوميه......
103 | محمود بانشي | Iran - Shiraz | ١٥:٤٣ - ٢١ بهمن ١٣٩٢ |
سلام خيلي ممنون
104 | پيمان ثابتي | | ١٧:٣٥ - ٢١ بهمن ١٣٩٢ |
السلام عليک يا فاطمه معصومه(س)
105 | حميدپاسره | | ١٨:٥٢ - ٢١ بهمن ١٣٩٢ |
بسم الله.بايدشکرکردخدارا که توفيق ميزباني ازحرم امام رضا(ع)وحضرت معصومه(ع)رابهايران داده است.
106 | حسنا | | ٢٤:١٨ - ٢١ بهمن ١٣٩٢ |
با سلام ممنونم از مطلب عاليتون
107 | مباركه ملاكي | | ١٦:٥٠ - ٢٢ بهمن ١٣٩٢ |
سلام مطلبتون خوندم خيلي خوب بود فک ميکنم زياد در مورد حضرت معصومه چيزي نميدونستم خيلي کمکم کرد خسته نباشيد انشاالله خداوند به شما توفيق دهد
108 | سعيدموسوي | | ٢٢:٢٧ - ٢٣ بهمن ١٣٩٢ |
سلام خيلي ممنون دست شما درد نکند به بانو علاقه داشتم اما روايت امام صادق ع مرا شيفته مقام ان بزرگوارنمود با تشکر ازمطالب مفيدتان
109 | امير | | ٢١:٤٨ - ٠٥ اسفند ١٣٩٢ |
سلام آيا حضرت معصومه (س) ازدواج کرده بودند؟

پاسخ:
با سلام

دوست گرامي

حضرت معصومه عليها السلام ازدواج نکردند که علت آن را در قسمت نطرات همين مقاله ذکر کرديم

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات
110 | عطيه | | ١٣:٠٨ - ٠٩ فروردين ١٣٩٣ |
سلام مي خواستم بدونم که حضرت معصومه چند تا بچه داشتند ؟

پاسخ:
باسلام

خواهر گرامي؛ ايشان هنوز ازدواج نکرده بودند که به شهادت رسيدند.

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

(1)
111 | رافعلي شعباني | | ٢٣:٤٩ - ١٠ ارديبهشت ١٣٩٣ |
با سلام و تشكر بنده عاشق اين معصومين هستم و از اين بزرگان خيلي معجزات ديده ام و آرزوي غلامي دارم.
112 | sam | | ٢٣:٣٨ - ٢٠ ارديبهشت ١٣٩٣ |
خدا قوت -التماس دعا
113 | عطا محمدزاده | | ١٣:٣٩ - ٠٢ خرداد ١٣٩٣ |
سايتتون واقعا جالب است .
114 | ابوالفضل انديشه | | ٠٤:١٥ - ١٩ خرداد ١٣٩٣ |
عالي بود
115 | اميرحسين صادقي | | ٠٧:٠١ - ١٢ مرداد ١٣٩٣ |
عشق همواره به مقصود به مقصد نرسيد
...و به همراه همان ابر که باران آورد
مهرباني خدا در زد و مهمان آورد
باد يک نامه بي واژه به کنعان آورد
بوي پيراهني از سوي خراسان آورد
به سر شعر هواي غزلي زيبا زد
دختر حضرت موسي به دل دريا زد
چادرش دست نوازش به سر دشت کشيد
دشت هم از نفس چادر او گل مي چيد
چه بگويم که بيابان به بيابان چه کشيد
من به وصف سفرش هيچ به ذهنم نرسيد
باور اين سفر از درک من و ما دور است
شاعرانه غزلي راهي "بيت النور" است
آمد اينگونه ولي هر چه که آمد نرسيد
عشق همواره به مقصود به مقصد نرسيد
که اويس قرني هم به محمد(ص) نرسيد
عاقبت حضرت معصومه(س) به مشهد نرسيد
ماند تا آينهء مادر دنيا باشد
حرم او حرم حضرت زهرا(س) باشد
صبح شب مي شد و شب نيز سحر هفده روز
چشم او چشمه اي از خون جگر هفده روز
بين سجاده ، ولي چشم به در هفده روز
چشم در راه برادر شد اگر هفده روز
روز و شب پلک ترش روضه مرتب مي خواند
شک ندارم که فقط روضهء زينب مي خواند
116 | حجت اله روان پرست | | ٠١:٠٥ - ٢٩ مرداد ١٣٩٣ |
آيا ححضرت فاطمه معصومه(س)خواهران ديگري هم داشت؟نام آنها چيست و محل دفن آنها کجاست؟

پاسخ:
با سلام

دوست گرامي

شيخ مفيد در كتاب ارشاد خود فرزندان آن امام موسي بن جعفر عليه السلام را 37 تن مي داند كه 18 تن پسر و 19 تن دختر قيد نموده است:

وَ فَاطِمَةُ الْكُبْرَى وَ فَاطِمَةُ الصُّغْرَى وَ رُقَيَّةُ وَ حَكِيمَةُ وَ أُمُّ أَبِيهَا وَ رُقَيَّةُ الصُّغْرَى وَ كُلْثُمُ وَ أُمُّ جَعْفَرٍ وَ لُبَابَةُ وَ زَيْنَبُ وَ خَدِيجَةُ وَ عُلَيَّةُ وَ آمِنَةُ وَ حَسَنَةُ وَ بُرَيْهَةُ وَ عَائِشَةُ وَ أُمُ‏ سَلَمَةَ وَ مَيْمُونَةُ وَ أُمُ‏ كُلْثُومٍ‏ لِأُمَّهَاتِ‏ أَوْلَادٍ. الإرشاد، المفيد ج‏2 244 .إعلام الورى، الطبرسي ج‏2 36 البته در منابع ديگر تا 20 تا دختر نيز براي حضرت ذکر شده است

از دختران حضرت موسي‌بن جعفر-عليه السلام- افضل آنها فاطمه بنت موسي‌بن جعفر-عليه السلام- معروف به حضرت معصومه است که در قم مدفون است اما در مورد محل دفن ديگر دختران امام موسي کاظم(ع) اختلاف وجود دارد اگرچه در شهرهاي مختلف مانند قم، رشت، اصفهان و ساير شهرها و کشورها امثال باکو، مقابر ومشاهدي منتسب به آنان است که ازشهرت بسزايي برخوردار ومورد زيارت عاشقان اهل بيت هستند. و لي متاسفانه در اين خصوص تحقيق جامعي صورت نگرفته است

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

117 | عليرضا | | ١٢:٤٩ - ٠٦ شهریور ١٣٩٣ |
زيارت مأثور درباره حضرت معصومه (ع)

يکي از ويژگيهاي حضرت معصومه (س)، ورود زيارتنامه اي از سوي معصومان (س) درباره ايشان است که پس از حضرت فاطمه زهرا (س)، او تنها بانوي بزرگواري است که زيارت مأثور دارد. بانوان برجسته اي چون: آمنه بنت وهب، فاطمه بنت اسد، خديجه بنت خويلد، فاطمه ام البنين، زينب کبري، حکيمه خاتون و نرجس خاتون که هيچ شک و ترديدي در مقام بلند و جايگاه رفيع آن ها نيست. ........هيچ کدام زيارت مأثور از سوي معصومان (س) ندارند و اين نشان دهنده مقام والاي اين بانوي گرانقدر اسلام است............ باشد که شيعيان و پيروان اهل بيت عصمت و طهارت (س) به ويژه بانوان، اين مقام بزرگ و عالي را پاس بدارند و همواره الگو و مظهر عفاف و تقوا و حيا باشند. تنها در اين صورت است که روح باعظمت اين بانوي بزرگ از همه ما خشنود خواهد شد.
داداش جون اين متنه که زديد فکر کنم مشکل داشته باشه کامل نوشتم تا اصلاح بشه(چون زيارت از معصوم نداره الگو هستن؟؟؟؟؟؟)

پاسخ:
باسلام

دوست گرامي؛ ما در اين متن مشکلي نمي بينيم، الگو بودن يا نبودن ربطي به زيارت نامه داشتن يا نداشتن ندارد.

آنچه در اين متن آمده که «همواره الگو و مظهر عفاف و تقوا و حيا باشند» منظور بانوان شيعه است نه حضرت آمنه و خديجه و ... که زيارت نامه ندارند.

دوباره با دقت بخوانيد فکر کنم مشکل حل بشه

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات.

(1)
118 | فرشاد عزيزخاني | | ١٥:٢٠ - ٠٩ شهریور ١٣٩٣ |
باسلام در بعضي منابع نوشته شده حضرت با زهر به شهادت رسيدند,و همچنين يک سري مخالفان در ساوه با ايشان جنگيدند.نظر شما چيست؟

پاسخ:

باسلام

دوست گرامي؛ گرچه مشهور وفات اين بانوي گرانقدر است و مدرک معتبري بر اثبات شهادت ايشان وجود ندارد ولي مويداتي وجود دارد که اين مساله را دور از واقعيت نمي داند:

1. در برخي از منابع متاخر شهادت ايشان مطرح شده است(گفته اند ايشان توسط زني در ساوه مسموم شدند.):

أ) وسيله المعصوميه, نوشته ميرزا ابوطالب بيوك, ص 68

ب) الحياة السياسية للامام الرضا عليه السلام، ص 428.

ج) قيام سادات علوي، علي اكبر تشيّد، ص168.

و... .

2) حمله گماشتگان حکومت مامون به کاروان ايشان و درگيري خونين در ساوه و کشته شدن تعداد زيادي از همراهان ايشان بخصوص حدود چهار يا بيشتر از چهار برادر ايشان در اين شهر که نشان از قصد جدي حکومت براي از بين بردن سادات علوي و عدم ملاقات بين ايشان و امام رضا عليه السلام دارد. يقينا آنها که تمام کاروان را به قتل رساندند دست از شخصيت اول اين کاروان يعني حضرت معصومه سلام الله عليها بر نداشته و طبيعتا براي شهادت ايشان هم اقداماتي کرده اند که به جهت مخفي بودن در تاريخ ثبت نشده است.

3) ايشان بعد از اين حادثه مغموم و مريض شدند و صحت نيافته بودند که از دنيا رفتند و قبل از اين حادثه هم مريضي گزارش نشده ظاهر اين روند احتمال مسموميت را تقويت مي کند.

4) سن ايشان که در حدود 28 سال بوده است.

5) شدت مصائب وارده در اين حادثه ؛ اگر شهادت را در اثر تاثير سم ندانيم هم شدت مصائب را مي توان باعث شهادت دانست.

6) حضور دشمنان اهل بيت در ساوه آن روز، که از درخواست ايشان براي انتقال به قم برداشت مي شود.

موفق باشيد

کروه پاسخ به شبهات

(1)
119 | مائده | | ٢٠:٢٢ - ٠٥ بهمن ١٣٩٣ |
چه وبــــــــــــــلاگ زيباييـــــــــــــــ !!!!!!!
چه متــــــــن هاي مفيــــــــــــــــــــــــــــدي!!!!!!!!!!!
عجب دوست داشـــــــــــــــتني!!!!!!!!!!!
خيــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــتلي ممنون
مي خواستم بگم اگرمي شه لطف کن وبه وبلاگ من يه سري هم بزن آدرسش روبرات مي نويسم
؟؟/
دوست دارم عزيزم حتماًبه وبلاگ من يه سري هم بزن دوست دارم ازنظرات وانتقاداتت باخبربشم ومشکلات وبلاگم رودرست کنم....
120 | بيت الاحزان كازرون | | ٠٩:١٤ - ١١ بهمن ١٣٩٣ |
باسلام ممنون از مقاله خوبتان با اجازتون مطلب کوچکي از آن را با ذکر منبع در وبلاگمون استفاده کرديم
  بعدی [1] [2] [3] [4]   قبلی
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها