2024 March 28 - پنج شنبه 09 فروردين 1403
چرا ديه زن نصف ديه مرد است؟
کد مطلب: ٥٢١٩ تاریخ انتشار: ١١ آذر ١٣٨٦ تعداد بازدید: 54045
پرسش و پاسخ » متفرقه
چرا ديه زن نصف ديه مرد است؟


سؤال كننده : آرزو كرمي

توضيح سؤال :

بسمه تعالي

با عرض سلام و خسته نباشيد و تشكر از اينكه چنين امكاني را براي طرح سوالات مذهبي فراهم نموده ايد .

من سوالات و شبهات فراواني در زمينه حقوق زن در اسلام دارم كه هميشه برايم جاي سوال داشته است و هيچوقت پاسخ قانع كننده اي نيافته ام :

1- با جود اينكه در اسلام مقام زن بسيار والا عنوان مي شود ولي متاسفانه زن با عنوان يك انسان كامل برخورد نمي شود و اين مسئله در بسياري از قوانين مدني و حقوقي مشهود است از جمله مسئله قصاص كه در صورتيكه يك زن توسط مردي به قتل برسد قاتل در صورت پرداخت ديه قصاص خواهد گرديد با توجه به اينكه بهانه اي كه براي اين حكم آورده مي شود نان آور بودن مرد است ،سوال من اينست حال اگر زن مقتول نيز سرپرست خانوار باشد تكليف چيست ؟ و آيا يك قاتل چگونه مي تواند سرپرست واقعي يك خانواده باشد.

پاسخ :

براي روشن شدن برخي از ابعاد مسأله توجّه به نكات زير سودمند مي‏نمايد :

1- اسلام نظامي جامع و به هم پيوسته دارد كه نظام حقوقي بخشي از آن است. فقه اسلامي زواياي گوناگون زندگي انسان را از پيش از ولادت تا پس از مرگ مورد توجّه قرار داده است. بنابراين، بايد تمام زوايا و مسائل ريز را در نگاه كلان و در راستاي آن برنامه كلي لحاظ كرد. پس تكيه به برخي نكات ريز و نگاه استقلالي به آن، بدون توجّه به پيكره كلي و برنامه كلان، نتيجه مطلوب نمي‏دهد؛ براي مثال، امروزه كشورهاي پيشرفته بر اساس نظام مالياتي خاص اداره مي‏شوند. كشور آلمان نظام اقتصادي خود را بر 16درصد ماليات در تمام معاملات استوار ساخته است. اگر كسي به پرداخت ماليات 16درصدي در مقابل خريد يك كبريت اعتراض داشته باشد، اين اعتراض بدون در نظر گرفتن برنامه كلان آن كشور كه نظام اقتصادي خود را بر اساس آن استوار داشته، صورت گرفته است.

پس از آن‏ جا كه قانون به طور كلي وضع مي‏شود ، قانون گذار مصلحت عمومي را رعايت مي‏كند و موارد استثنايي و تبصره‏اي سبب نقض حكم كلي نمي‏شود .

2- در حقوق اسلامي وظايفي خاص به عهده زن و مرد نهاده شده است كه تخلف‏ناپذير است؛ براي مثال نفقه و خرجي همسر، تهيه مسكن، خوراك، لباس، پرداخت مهريه به عهده مرد گذاشته شده است. اگر زني خود از منبع اقتصادي مستقل و موقعيت شغلي عالي برخوردار باشد، اشكال ندارد؛ ولي از نظر شرع، وظيفه پرداخت مخارج خانه و هزينه مسكن به عهده او نيست و شوهر نمي‏تواند وي را به پرداخت كمك هزينه خانه و زندگي مجبور سازد. البتّه اگر زن با رضايت خاطر و تمايل دروني شوهر را در اداره بهتر خانه ياري دهد، مسأله‏اي ديگر است؛ ولي اين وظيفه شرعاً به عهده مرد نهاده شده است.

3- ديه مالي است كه در برابر آسيبي كه به انسان وارد شده است، گرفته مي‏شود. مقدار آن به ارزش‏ . شخص آسيب ديده ارتباط ندارد. بنابراين، كسي نمي‏تواند بگويد چون ديه زن نصف ديه مرد است، زن نصف مرد ارزش دارد. عظمت و ارزش انسان به صفات و كسب مراتب علمي و عملي وابسته است و در اين جهت مرد و زن يكسانند. قرآن مجيد مي‏فرمايد:

فَاستَجابَ لَهُم رَبُّهُم أَنِّي لا أُضِيعُ عَمَلَ عامِلٍ مِنكُم مِن ذَكَرٍ أَو أُنثي بَعضُكُم مِن بَعضٍ».

پس پروردگارشان دعاي آنان را اجابت كرد [و فرمود] من عمل هيچ صاحب عملي از شما را، از مرد يا زن كه همه از يكديگرند، تباه نمي‏كنم.

آل عمران آيه 195.

بنابراين، ارزش انسان به انسانيت او و نائل شدن وي به مراتب والاي قرب الاهي است. در اين جهت جنسيت نقشي ندارد؛ زن و مرد يكسانند و چه بسا زنان از استعداد بهتري برخوردار باشند.

ديه به معناي قيمت نهادن شخص و شخصيت نيست. بدين سبب، اگر يكي از شخصيت‏هاي بزرگ علمي يا سياسي كشور در جريان يك قتل غير عمد كشته شود، ديه‏اش با ديه كارگر ساده‏اي كه اين گونه جان باخته، برابر است. كسي نمي‏تواند بگويد چون فقدان آن شخصيت خلأ بزرگي در جامعه ايجاد مي‏كند، ديه‏اش بيش‏تراست! چنان كه قتل عمد گناهي بسيار بزرگ است و در اين زمينه زن و مرد تفاوت ندارند. قرآن كريم مي‏فرمايد:

مَن قَتَلَ نَفساً بِغَيرِ نَفسٍ أَو فَسادٍ فِي الأَرضِ فَكَأَنَّما قَتَلَ النّاسَ جَمِيعاً وَ مَن أَحياها فَكَأَنَّما أَحيَا النّاسَ جَمِيعاً».

هر كس كسي را -جز به قصاص قتل يا [به كيفر] فسادي در زمين- بكشد، چنان است كه گويا همه مردم را كشته باشد.

مائده (5): 32.

اين‏كه گفته مي‏شود سهم زن در ديه نصف سهم مرد است، در همه جا نيست. ديه زن در كم‏تر از ثلث با مرد يكسان است؛ يعني ديه زن تا به ثلث ديه كامل نرسيده باشد، با ديه مرد برابر است.يعني مثلا اگر يك انگشت زن قطع شود يا يك انگشت مرد ديه آن يكي است اگر دو انگشت يا سه انگشت زن قطع شود ديه آن با سه انگشت مرد يكسان است ولي اگر از يك سوم ديه يك كامل يك مرد بيشتر شود تبديل به نصف ميشود.

النهاية، شيخ طوسي؛ قواعد الاحكام، علامه حلي، ج 3، ص 594؛ ايضاح الفوائد، فخرالحققين، ج 4، ص 571؛ مجمع الفائدة و البرهان، محقق اردبيلي، ج‏13، ص 452؛ موطأ مالك، ج 2، ص 854.

اين مسأله در ارث نيز مطرح است. در آن ‏جا هم در مواردي سهم زن با مرد تفاوت ندارد .مثلا پدر و مادر ميت به يك اندازه يعني يك ششم ارث ميبرند .

و در مواردي هم زن بيشتر از مرد ارثت ميبرد مثل جايي كه ورثه يك پدر از ميت و يك دختر از ميت باشند آنگاه پدر يك ششم و بقيه اموال يعني پنج ششم را دختر ارث ميبرد.

-4 اسلام مسؤوليت اداره اقتصادي خانواده را به عهده مرد قرار داده است و زن از اين مسؤوليت معاف است. با توجّه به اين‏كه ديه براي غرامت و جبران بخشي از خلأ ايجاد شده در خانواده آسيب ديده است، و از نظر اقتصادي نقش اصلي و كليدي به عهده مرد نهاده شده، اين ديه در مرد به طور كامل گرفته مي‏شود.

ممكن است گفته شود، در مواردي كه زن نقش اول اقتصادي را ايفا مي‏كند، حكم مسأله چه خواهد بود؟ پاسخ آن است كه قانون به نحو عام وضع و اجرا مي‏شود، و موارد استثنايي كه زن نقش عمده اقتصادي را به عهده گرفته است، سبب نمي‏شود اصل قانون ملغا گردد يا استثنا پذيرد. البتّه حتّي در اين فرض نيز مسؤوليت اقتصادي خانواده به عهده مرد است و مرد نمي‏تواند از اين مسؤوليت شانه خالي كن

5- حكم به نقص ديه زن به معناي كم‏تر بودن حق زندگي و سلامتي زن نيست. اين قانون با توجّه به ديدگاه اقتصادي اسلام و مسؤوليت‏هاي مرد و زن كه مرد را عامل اول اقتصادي مي‏داند، وضع شده است. حق زندگي در زن و مرد يكسان است. بدين سبب، اگر مردي زني را بكشد، مي‏توان قاتل را با پرداخت نيم ديه آن قصاص كرد و شارع وليّ دم را به پذيرش نصف ديه و صرف نظر از قصاص نفس مجبور نمي‏سازد. اين بدان معنا است كه در ديه مسأله به حق زندگي و سلامت باز نمي‏گردد و پيامدهاي اقتصادي لحاظ شده است. مرد، با توجّه به خصوصيات طبيعي‏اش قوي‏تر و در بُعد اقتصادي ظاهرتر است؛ و در صورت عدم، خلأ وجودش بيش‏تر احساس مي‏شود؛ وگرنه زن و مرد هر دو انسانند و از حق زندگي و سلامتي يكسان برخوردارند.

القضاء في الفقه الاسلامي، ص 73.

6- با اجراي قوانين اسلام در همه ابعاد، تعادلي كامل ميان زن و مرد ايجاد مي‏شود؛ زيرا از يك طرف مرد دو برابر سهم زن ارث مي‏برد؛ ولي وظيفه اداره اقتصادي و پرداخت هزينه‏هاي جاري خانه (خوراك، پوشاك و مسكن) بر دوش او است؛ زن سهمخويش را براي خود نگاه مي‏دارد و در موارد دلخواهش مصرف مي‏كند، بي‏آن كه مسؤوليتي خاص بر دوش داشته باشد. در نتيجه‏گاه سهم مصرف اختصاصي زن از سهم مصرف اختصاصي مرد بيش‏تر مي‏گردد.

با توجّه به اين ديد جامع، تعادلي كامل در نظام خانواده ايجاد مي‏شود. زن با ديد عاطفي خود، بر اساس ملاحظه مسائل اخلاقي، گاه در جهت حلّ مشكلات اقتصادي خانواده گام بر مي‏دارد؛ ولي شرعاً در اين مورد وظيفه‏اي ندارد.

7- مسأله تنصيف ديه زن از ديرباز در كتب فقهي مطرح شده است. شيخ طوسي پس از ذكر مسأله، آن را نظر تمام فقيهان شيعه و سني جز دو تن ازعلماي اهل سنّت معرفي مي‏كند و دليل خود را اجماع و برخي روايات مي‏داند.

ر. ك: احكام القرآن، احمد بن علي الجصاص، ج 2، ص 238؛ المبسوط، شمس الدين السرخسي، ج 26، ص 79؛ الهداية، ابوالخطاب الكلوذاني، ج‏8، ص‏306.

گروه پاسخ به شبهات

مؤسسه تحقيقاتي حضرت ولي عصر (عج)



Share
1 | فقط بنده خدا | Iran - Bastak | ١٢:٠٠ - ٠٨ مرداد ١٣٨٧ |
سلام بر مومنينبا تشكر از توضيحات جامع شما، در فلسفه ديه كامل مرد وزن يك نكته ظريفي وجود دارد كه مي خواستم افرادي كه به اين حكم الهي ايراد مي گيرند به آن توجه فرمايند و آن اينكه :ديه هرچقدر كه باشد براي "مرده" فرقي نمي كند و ارزشي برايش ندارد چه زن باشد چه مرد ،و كساني كه به اين موضوع ايراد مي گيرند اگر سنگ مرده ها را به سينه مزنند كار عبثي انجام مي دهند ولي اگر به فكر حقوق بشر زنده هستند بايد توجه نمايند كه ديه به وارثان ميرسد و زن (بعنوان فرزند، همسر يا مادر)يكي از وارثان مرد است پس هرچه ديه مرد بيشتر باشد براي او وخانواده اش كارسازتر خواهد بود مخصوصا در شرايطي كه مرد تنها نان آور خانواده بوده باشد.در واقع بالاتر بودن ديه مرد از نظر اقتصادي به نفع زنان ودر راستاي حقوق شرعي وحقه آنان است زيرا بار مسئوليت سنگيني را عهددار مي گردند لذا نياز به حمايت مالي بيشتري دارند واين امر با بالاتر بودن ديه مرد محقق مي شود. من به همه عزيزان توصيه مي نمايم از هر چه ايراد مي گيريد از احكام پاك وبدون نقص الهي ايراد نگيريد كه نتيجه اي جز پشيماني در دنيا وآخرت بدنبال ندارد.التماس دعا.
2 | نيلوفر | Iran - Tehran | ١٢:٠٠ - ٢١ تير ١٣٨٨ |
جناب فقط بنده ي خدا
بايد عرض كنم درست است كه ديه هر چقدر باشد براي مرده فرقي نمي كند اما براي زنده هايي كه مرده را مشاهده مي كنند فرق دارد.اين از نظر من يك ضعف است كه با وجود اين همه خانم (اعم از بانو و دوشيزه) كه نان آور خانواده هستند هنوز ديه زن نصف مرد است. من نميدانم زن ها در زمان صدر اسلام چه كاره بودند ولي امروز در جامعه ما پا به پاي مردان كار مي كنند. حالا چه از روي اجبار چه دلبخواهي (كه خيليش واقعا از روي اجبار است و خودم شاهدم).
وانگهي تا جايي كه بنده اطلاع دارم ديه غير مسلمان نصف مرد مسلمان است. اين ديگه واقعا كفر من را درآورده. يعني علنا زن مسلمان و غير مسلمانش فرقي نميكند. و جالب تر اينكه اخيرا به دليل وجهه ي جهاني قضيه ديه غير مسلمان و مرد مسلمان يكسان شده در حالي كه ديه زن مسلمان همچنان نصف است. به عبارتي زن مسلمان نصف زن غير مسلمان است.اگر مهم نبود نبايد ديه غير مسلمان ها را هم تغيير مي دادند.
پس همانطور كه مي بينيد وجهه اين مطلب و تاثير عاطفي كه روي خانم ها مي گذارد ( از جمله خودم) خيلي بيشتر از اثر اقتصادي آن است. من كه زنده ام از اين مطلب رنج مي برم. آيا اين هم براي اسلامي كه قوانينش را در جهت برخورد عاطفي با زن وضع كرده قابل درك هست؟
3 | عبدالله | Iran - Tabriz | ١٢:٠٠ - ٢٣ تير ١٣٨٨ |
بسمه تعالي نظر إسلام درباره ي زنان = ناقصات العقول + ناقصات الدين + ناقصات الحظوظ خداي متعال در هيچ دين إلهي به زنان حق إمامت (أعم از رسول، نبي، وصي، إمام، نايب خاص و نايب عام إمام، ولي فقيه، مرجع تقليد، مقتداء، إمام جمعة و جماعت، قاضي، حاكم شرع، حاكم و حكم، ، سفير، رئيس، وزير، ولي و قيّم و هر سمتي كه عنوان سرپرستي، مديريت و تصميم گيري داشته باشد) نداده است. و اگر در جائي از جوامع بشري، خلافش ديده ميشود ناشي از پايه ي لائيك=شوراي غيرديني آنهاست. و اگر أرباب أدياني إدعاي خلاف بنمايند حاكي از غيرإلهي بودن مدعاي آنهاست چون حكم خداي متعال مشمول مرور زمان نميشود. زن در دين خداي متعال در شهادت=گواهي و در إرث(أغلب) نصف مرد است. همچنين ديه ي زن آزاد نصف مرد آزاد و دوبرابر كنيز است. زن در جهاد=جنگ، نان آوري، كار در خانه ي خود، شيردادن به فرزند خود، تأمين مسكن، پوشاك و خرجي خودش نه تنها مكلف نيست كه ذيحق است؛ ولي مرد بالعكس مكلف است. زن در إزدواج حق مهريه دارد كه مرد ندارد. همچنين در مواقعي تكاليف و حدود إلهي درباره ي زن ساقط يا تعليق ميشود كه اين أمر براي مرد نيست. طواف نساء بر مرد حاجي واجب است. مرد ميتواند در آن واحد چند زن داشته باشد ولي زن نميتواند. اگر هم از علم زيست شناسي بپرسيم، تفاوتهاي بيشتري بين زن و مرد قائل است كه البته آنها را هم خداي متعال آفريده. كه اگر بنا بر چوُن وچراكردن باشد بايستي به اينها هم پرداخت. ولي راستي چرا شياطين به اين بخش از پرسشگري وارد نمي شوند؟ هرچند كه سعي كرده اند ناخنك هائي هم بزنند ولي چون در عمل كم آورده اند ساكت مانده اند. أما چون دين را نظري ميدانند و نظردهي هم خرجي نداشته و زبان هم استخوان ندارد، هر جور خواسته اند إيراد و أما و اگر وارد كرده اند! و أما بعد، بنده براي دين خداي متعال نه قصد بازاريابي و جلب رضايت مشتري دارم و نه قصد مشتري پراني. و چنين رويكردي أساساً مخالف روح إيمان است. إيمان يعني به خداي متعال إطمينان قلبي داشته باشيم. پروردگار جهان و جهانيان را از صميم دل رحمان=بخشنده، رحيم=مهربان، رئوف= دلسوز، خيرخواه، لطيف=بالطف و البته عادل بدانيم. إيمان عشق است و عشق إجباري نميشود. إيمان موهبت=هديه إلهي است نه منّت آدمي. خالق بر مخلوق منت دارد كه او را به بهشت إيمان هدايت مي نمايد، نه نعوذبالله =پناه بر خدا، بنده بر مولاي خويش. خدائي كه مادر و مهرباني آفريده ي اويند، حتي اگر ما را به خير و صلاحمان هدايت نمي فرمود تكليفي نداشت و اين مائيم كه حتي در آنصورت نيز تكليف داشتيم. والاترين آفريدگان و سرور پيام آوران إلهي به خداي سبحان=منزّه عرض ميكند: ماعبدتك حق عبادتك=تو را آنچنانكه بايد نپرستيده ام. ما را چه شده كه به مرضي كمابيش مسري دچاريم كه بجاي پرداختن به بدهي هايمان، كاشف طلبهائيم. بسكه بفكر حقوق و مزايائيم، تكاليف يادمان رفته. إنصاف هم خوب چيزي است اينهمه مطالبه ي حقوق و مزايا بلاعوض كه نميشود، پس لاجرم درإزاي تكليف است؛ خُب، چه كسي از خداي متعال شاكر=سپاسگذارتر است؟ كي و چندبار براي خدا كار كرديم و بي أجر و مزدمان گذاشت كه اينبار إبتدا به بررسي حقوق و مزايا ميپردازيم؟ «من»پرستاني كه خداپرستي يادمان رفته. دين يعني چه نخوريم و چه ننوشيم وگرنه نپرسيده معلوم است كه چه چيزهائي براي خوردن و نوشيدن هست. دين يعني چكار نكنيم وإلا اگر هم ندانيم كه چه كارهائي ميشود كرد، آنقدر شياطين إنس و جن و هوا و هوس هست كه ما بيكار نمي مانيم. دين براي اينست كه به ما حدّ و حدود بدهد، قيد و بند إرائه كند، دين براي نماياندن تابلوي ايست و هشدار و خطر است. دين براي أدب است و أدب در إطاعت است، نه اينكه هيچ آدابي و ترتيبي مجو * هر چه ميخواهد دل تنگت بگو. دين هنجارنماست نه هنجارشكن. راستي هيچ فكر كرده ايد بيشترين نظريه پردازان فمينيسم=زن سالاري و مدافعين آن از طبقه ي مردانند تا از زنان! كاسه داغتر از آش! چرا فقط گرگها براي آزادي گوسفندان قلم فرسائي و هوچيگري كرده و دايه ي مهربانتر از مادر شده اند، نه چوپانها؟ زوجه را همسر گفته اند درحاليكه كلام الله مجيد ميفرمايد: «الرجال قوامون علي النساء بما فضل الله بعضهم علي بعض...=مردان، سرپرست و نگهبان زنانند، بخاطر برتريهايي كه خداوند(از نظر نظام اجتماعي) براي بعضي نسبت به بعضي ديگر قرار داده است، [النساء 34 ترجمه آية الله مكارم] «...و لهن مثل الذي عليهن بالمعروف و للرجال عليهن درجة و الله عزيز حكيم=و مانند همان [وظايفي] كه به عهده زنان است، به طور شايسته، به نفع آنان [برعهده مردان] است، و مردان بر آنان درجه برتري دارند، و خداوند توانا و حكيم است. [البقرة 228 ترجمه فولادوند] «وَلاَ تَتَمَنَّوْاْ مَا فَضَّلَ اللّهُ بِهِ بَعْضَكُمْ عَلَى بَعْضٍ لِّلرِّجَالِ نَصِيبٌ مِّمَّا اكْتَسَبُواْ وَلِلنِّسَاء نَصِيبٌ مِّمَّا اكْتَسَبْنَ وَاسْأَلُواْ اللّهَ مِن فَضْلِهِ إِنَّ اللّهَ كَانَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا=آرزو (و توقّع بيجا) در فضيلت و مزيّتي كه خدا به آن بعضي را بر بعضي برتري داده مكنيد؛ كه هر يك از مرد و زن از آنچه اكتساب كنند بهره مند شوند. وهرچه مي خواهيد از فضل خدا درخواست كنيد(نه از خلق) كه خدا به همه چيز داناست. [النساء 32 ترجمه إلهي قمشه اي] خلاصه اينكه أولاً: كلما حكم به الشرع حكم به العقل=هرچه شرع به آن حكم كند عقل هم به آن حكم ميكند ولي نه بالعكس. يعني شرع با عقل من كوك نميشود بلكه اين عقل من است كه بايد با شرع كوك شود. ثانياً: دين سه ركن (1-باور قلبي 2-إقرار زباني 3-عمل آشكارا) دارد كه(بطور كلي) هر كدام نباشد نشانه ي سستي باور و يا نفاق است. ثالثاً: حساب پرسش از إشكال تراشي جداست. پرسش همراه با إيمان و تعبد است و إشكال تراشي توأم با نفاق و مغلطه بازي و عناد است. چاره ي پرسش عمل همراه با آموزش و تفكر و ممارست و مطالعه وتعمق و سرانجام قناعت به ميزان درك گوينده و شنونده آنست و مرهم آن تعبّد. أما چاره و مرهم لجبازي با خود آتش جهنم است كه همه ي كجيها را راست ميكند! والسلام علي من إتبع الهدي

پاسخ:
با سلام
دوست گرامي
1- فرموده‌ايد «خداي متعال در هيچ دين إلهي به زنان حق إمامت (أعم از رسول، نبي، وصي، إمام، نايب خاص و نايب عام إمام، ولي فقيه، مرجع تقليد، مقتداء، إمام جمعة و جماعت، قاضي، حاكم شرع، حاكم و حكم، ، سفير، رئيس، وزير، ولي و قيّم و هر سمتي كه عنوان سرپرستي، مديريت و تصميم گيري داشته باشد) نداده است»
بهتر است بدانيد كه زن ، حكم ، سفير ،‌رئيس وزير ، ولي و قيم مي‌تواند باشد .
2- علت فرق در شهادت ، به خاطر قوه احساس زن است كه امكان اثر پذيري او در محاكم به خاطر جنبه احساسي دو برابر مردان است .
3- علت فرق در ارث و ديه ، بهره مند بودن زن از حق نفقه و... است . جداي از اينكه عموما زن از ساير مواهبي كه به مرد عطا مي‌شود نيز استفاده مي‌كند !
4- خداوند از زنان حكم سخن جهاد را برداشته است ! براي تمامي كارهايي كه در خانه انجام مي‌دهد ، براي او حق دريافت دستمزد قرار داده است ، حق گرفتن مهريه ؛ و...
5- فرموده‌ايد «طواف نساء بر مرد حاجي واجب است» و البته بر زن نيز واجب است .
6- علت حق تعدد زوجات براي مرد ، فرق فيزيولوژي بدن و روح مرد با زن است . (حد اقل عمر طولاني تر زن ها نسبت به مردها و درصد بيشتر حيات آنان سبب تكثر زوجات براي مردان مي‌شود)
7- در مورد روايت «هن نواقص العقول» بهتر است نگاهي به شروح نهج البلاغه انداخته تا ببينيد كه مقصود چه كساني است و اين خطابه در چه موقعيتي صادر شده است !
موفق باشيد
گروه پاسخ به شبهات
4 | momen abdullah | Malaysia - Kuala Lumpur | ١٢:٠٠ - ١١ شهریور ١٣٨٨ |
ايها الناس ايها الناس
آهاي خلق الله آهاي ملت
اين چه وضعش هست؟ آخر چرا؟ چرا اين طوري است؟ به کدامين دليل اين طوري است؟

چرا اسلام از حقوق اورانگوتانها دفاع نمي‌کند؟ مگر اين جناب اورانگوتان چه گناهي کرده است؟

از لحاظ حجم مغزي بگوييد که بعد از انسان و شامپانزه و دلفين بالاترين حجم مغز را دارد.
از لحاظ استعداد بگوييد که جزو باهوش ترين موجودات است.
از لحاظ عواطف بگوييد که داراي عواطف بسيار لطيفي است.
اينجانب خودم بارها از اورانگوتان رفتارهاي بسيار پيچيده اي ديده ام.

حال شما به بنده بگوييد چرا اسلام براي سگ شکاري چهل درهم ديه تعيين کرده ولي براي جناب اورانگوتان ديه تعيين نکرده؟
آيا اسلام خبر ندارد که حجم مغزي و سطح هوشي اورانگوتان بسيار بيشتر از سگ شکاري است؟
5 | م | Afghanistan - Kabul | ١٢:٠٠ - ١١ شهریور ١٣٨٨ |
جناب عبدالله
اين است قانون اسلام
اگرقبول نداري پس چرانام خودراعبدالله گذاشته اي؟
عبدالشيطان نام برازنده تو وامثال توست.
6 | momen abdullah | Malaysia - Kuala Lumpur | ١٢:٠٠ - ١٥ مهر ١٣٨٨ |
«إن أكرمكم عند الله أتقاكم»
سه مطلب خطاب به سرکار خانم مانلي
*********************************
همانطور که مي‌دانيد در تشيع امامان معصوم (عليه السلام) صاحب علوم الهي و در منتهي درجه تفوق بر علومي هستند که مخلوق خداوند مي‌تواند دارا باشد.

اصولا ما يکي از ارکان خلافت را خلافت علمي و حکمتي مي‌دانيم و معتقديم که خليفه و جانشين رسول اکرم(ص) که عالم ترين موجودات بود بايد همچون ايشان صاحب علم و دانش باشد.

از رسول اکرم(ص) تا مهدي صاحب الزمان(عليه السلام) اين علوم و اسرار سينه به سينه منتقل شد.
چنانچه حضرت اميرالمومنين علي (عليه السلام) مي‌فرمايند که« پيامبر خدا صلى الله عليه وآله وسلم هزار باب از علم بر من آموخت كه از هر باب بر من هزار باب ديگر گشوده شد».

اگر شما دقت کرده باشيد يازده امام معصوم(عليه السلام) در لحظات پاياني عمر شريف دنيوي معصوم پيش از خود بر بالين ايشان حاضر شدند و اسرار امامت و هدايت را آموختند.
اين امر چنان مهم بود که حتي حضرت امام جواد (عليه السلام) با طيرالارض بر بالين امام رضا (عليه السلام) حاضر مي‌شوند و کتاب علم و سر خدا را از ايشان فرا مي‌گيرند.

حال شما تحقيق کنيد که آن هنگام که سيد الشهداء حضرت امام حسين (عليه السلام) در لحظات آخر زندگي نوراني خود بودند چه کسي واسطه انتقال اسرار امامت و هدايت الهي به حضرت امام سجاد (عليه السلام) که در بستر بيماري بودند شدند؟
اين است درجه عقلي و فکري که يک زن شريفه و عاقله به آن مي‌تواند برسد.
**********************
اگر به فيلم مالکوم ايکس نگاهي کنيد در صحنه ابتدايي آن خواهيد ديد که سياهان با استفاده از سديم هيدوکسايد موهاي مجعد خود را صاف مي‌کردند. چرا؟ زيرا «مو صاف ها» برتر بودند.
همان تفکر بردگي که سياهان را وارد به پذيرش سوزش و زخم مواد قليايي بر سرشان مي‌کرد امروز خيلي از انسانها را وادار به پذيرش سوزش در سرشان مي‌کند.
انسانهايي که به هر طريقي مي‌خواهند خود را «باهوش» جلوه دهند.
ولي چه کسي گفته که «هوش» معيار برتري است؟ اصلا هوش چيست؟ عده اي استعداد در فلان شاخه زندگي را دارند و عده اي در شاخه ديگر.
چرا در فيلم ها و رسانه اشخاص کم هوش تا اين حد تحقير مي‌شوند؟

شما حديث خواسته ايد که چرا زنان ناقص العقل هستند. چرا شما اين عقل را هوش و قدرت تفکر ترجمه کرده ايد؟
**********************
حال بنده از شما سوالي مي‌پرسم.
به نظر شما فرار از يک زندان با ديوارهاي بتوني آسان تر است و يا فرار از زنداني که علاوه بر ديوار بتوني مسلح به نرده هاي فولادين نيز شده است؟؟؟
اين که مي‌گويند «پاي بند آدميت» منظور چيست؟
آيا جز قسمت هاي تحتاني و مياني مغز است؟ آيا تمام تلاش اسلام براي سلطه مناطق بالايي مغز بر قسمت ها تحتاني نيست؟
حال اگر در زنان تعداد نورونهاي فعال تر در نواحي احساسي باشند آيا باعث خفت و خواري آنها است؟

سرکوبي احساسات براي زنان دشوار تر از مردان است. در نتيجه قوه تعقل آنها احتياج به تلاش بيشتري براي قضاوت عادلانه دارد.
و اين اعتدال قواي مغزي هيچ ربطي به هوش و حدت ذهن ندارد.
شما به اين لينک مراجعه فرماييد:
http://www.cerebromente.org.br/n11/mente/eisntein/cerebro-homens.html
آيا هيچ کدام از تفاوت هاي مغزي زن و مرد دليل بر برتري مردان نزد خداوند است؟
شما به ليست برندگان نوبل نظري بيافکنيد:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nobel_laureates
آيا کم بودن درصد زنان دليلي بر برتري مردان است؟
***************************************************************
بله زنان ناقص العقل هستند. ولي کدام عقل مراد است؟
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B9%D9%82%D9%84

http://www.hawzah.net/hawzah/Magazines/
MagArt.aspx?MagazineNumberID=3705&id=19639

7 | مانلي | Iran - Tehran | ١٢:٠٠ - ١٥ مهر ١٣٨٨ |
خواستم در جواب جناب عبدال... خان كه زنان را ناقص العقل خطاب مي كنند و اونو هم به اسلام ربط ميدهند عرض كنم كه اسلام هيچگاه زنان را ناقص العقل خطاب نكرده اتفاقا آنها را جايگاهي بلكه برتر داده كه از دامن زن مرد به معراج ميرود. اگرم در زمان اعراب جاهلي زنان را ناقص العقل ميگفتند بخاطر جاهليت اعراب بوده كه به اعراب عرب عجم (ديوانه ) لقب مي دادند.
لازم به ذكر است كه منبع و ماخذ قرآني ناقص العقلي زنان چيست؟آيا خودت ميدوني؟
8 | bahar | Iran - Tehran | ١٢:٠٠ - ٢٩ اسفند ١٣٨٨ |
کسي که خواب است رو مي شه بيدار کرد ولي کسي که خودش رو به خواب زده رو نه!!!!
9 | عليرضا | Iran - Mashhad | ١٢:٠٠ - ٢١ فروردين ١٣٨٩ |
سلام به همه دوستان!! بدون مقدمه عرض كنم: 1-احكام الهي فلسفه خاص خودشو داره شايد ما خيليهاشو نفهميم، چون تا زمان ظهور امام زمان (عج)فقط دو حرف از 27حرف علوم دنيا شناخته ميشه و اين يعني همونيكه عرض كردم ،همچنين اون زمانكه عقل همه آدما كامل ميشه و مسايل هم براشون قابل فهم. 2-اگه احكام ما قرار با باشه با وجدان و روحيه ما تنظيم بشه،ممكن بود(حتما)خيلي از احكام و نظامات جهان بهم ميريخت و به اون هدف غايي خودش نميرسيد اما به دوستاني كه ميگن زنها ناقص العقل يا ناقص الايمان يا...هستند بايد عرض كنم اسلام هيچگاه شان زن رو پايين نياورده و نخواهد آورد اگه زن ناقص الايمان بود!!تمام ايمان(پيامبر(ص))دست فاطمه زهرا(س)را نميبوسيد.در دنيا زنهايي هستند كه از لحاظ ايمان آنقدر بالا هستند كه فعلا هنوز ما بايد براي رسيدن به جايگاه اونا خيلي بدوييم و بالعكس.زن ناقص العقل نيست به معناي كمبود عقل بلكه عافه بسيار زيادي داره كه گاهي اوفات مانع از تعقل دقيق ميشه و اين ناقص العقلي نيست.و نيز زن عادات ماهيانه داره كه اين امر هم موجب ميشه تا مثلا چند روز نماز نخونه لذا ممكنه از لحاظ معنويات (اگه تلاش نكنه)از مردها عقب بمونه كه اين هم ناقص الايماني نيست و ... پس دوستان عزيز دقت كنيم كه با بعضي حرفها چهره اسلام رو خراب نكنيم و زود يه حرفي كه ممكنه رو احساس انسانها تاثير منفي ميزاره رو به ناف اسلام نبنديم. البته من به خانوم ها حق ميدم كه از اين مساله رنج ببرند اما حكمت خدا با سليقه من و شما تنظيم و تدوين نميشه.حتما. امام صادق (ص:در باره چيزي كه به آن علم داري عمل كن تا خدا آنچه را نميداني برايت روشن گرداند. ان شاالله.خدانگهدار
10 | نيلوفر | Iran - Khorramshahr | ١٦:٤٢ - ١١ خرداد ١٣٨٩ |
با سلام
عبدلله واقعا برات متاسفم.
خدمت دوستاني كه تا اينجا زنان را ناقص العقل و يا كم هوش دانسته اند عارضم كه باهوشترين فرد جهان كه تا به حال شاخته شده يك زن بوده به نام "مارلين وس سوانت" كه آي كيوش 230+ بوده و هنوز كه هنوزه كسي به اين حد از هوش نرسيده... ثانيا بعضي ها مي گن كه اين مهم نيست كه باهوشترين فرد يك زن بوده. بايد ديد متوسط هوش چقدره...خدمت اين دسته از دوستان هم عارضم كه بر طبق جديد ترين آمارها متوسط هوش زنها از متوسط هوش مردها بيشتره...راستي خداوند اين مساله را چطور توجيه مي كند؟ پس جريان "ناقص العقل" و فلان و بهمان چي ميشه؟ العياذ بالله نكنه خداوند و اليا الهي ....؟
خير برادر من. خداوند و اوليا خدا راستگو ترينند. زن "ناقصالعقل" است نه به ين معني است كه خنگ است بلكه عواطف و احساساتش اجازه نميدهد "تنها بر اساس منطق" داوري كند و احساسات و عواطفش با هم در مي آميزد.
دوست دارم اين مساله بررسي شود كه من شنيده ام حضرت زينب سلام الله عليها 3 روز امام بودند ...اين درسته؟ اگر باشه كه حرفهاي شما آقاي عبدالله نقش بر آبه....
در جواب اون دوستمون كه گفته بودن ما حكمت قوانين خدا رو درك نميكنيم بايد بگم كه واقعا موافقم ولي باز هم دلم آروم نميگيره...اگر نفقه و پاداش در ازاي كارهاي خونه و يه عالمه چيزاي ديگه وجود داره چرا هيچ كس اينقدر به اين چيزا بها ميده ولي اينقدر مساله ارث با دقت دنبال ميشه؟ جامعه مردسالاري اينه ديگه..مردا همشون همينن.... هر وقت پاي حقوق خودشون به ميون مياد سفت و سخت وايسادن ولي وقتي بحث حقوق زنها ميشه هميشه سو استفاده مي كنن
مثل جريان سلام كردن...كه همه به ما ميگفتن كوچكتر بايد به بزرگتر سلام كند. هميشه از خودم ميپرسيدم چرا در ديني مثل اسلام كه يك دين عملي است چنين چيزي گفته شده. حالا كه بزرگ شدم و ميروم پاي مجلس و منبر ميبينم كه در اسلام دقيقا برعكس اين گفته شده. حالا متوجه شدم يك عده به نام دين دستورات من درآري آوردن و مارا گول زدن
بيچاره ها بايد فرداي قيامت بريد جواب بدين
11 | حق جو | Iran - Tehran | ١٩:٤١ - ١١ خرداد ١٣٨٩ |
به نام خدا

با سلام
خدمت خواهران و برادران عزيز عرض کنم نصف بودن ديه زن نسبت به مرد مورد اجماع همه مراجع نيست و برخي حکم به برابري آن داده اند زيرا در قتل موضوع مخدوش شدن کرامت يک انسان است و زن و مرد هر دو انسانند. بنابراين اين موضوع جاي تغيير دارد و در صورت همت عالمان مي تواند برابر باشد چرا که در زمان ما که زنان بسياري بار تامين زندگي خانواده را بر دوش مي کشند اگر زني سرپرست خانواده باشد مسلماً از نظر اهميت در دنياي مادي نه تنها کمتر از مرد در خانواده نيست بلکه فقدانش بيش از فقدان يک پدر فرزندان را متضرر خواهد کرد.
دوستاني به اشتباه به روايت "ناقص الايمان، ناقص الحضوض و ناقص العقول" اشاره کردند. خود آقاي محمد تقي جعفري مفسر نهج البلاغه اين حديث را ضعيف دانسته است. در ضمن چطور ممکن است حضرت علي (ع) که بهترين زنان را در اطراف خود داشته (حضرت خديجه؛ حضرت فاطمه بنت اسد؛ عمه بزرگوارشان؛ حضرت فاطمه زهرا؛ دختران گراميشان) چنين سخني گفته باشد؟ آيا اين زنان محترم که فخر انسانها در تمام دورانها هستند چنين صفاتي داشتند؟ آيا پدري با چنين ديدگاهي مي تواند دختري چون حضرت زينب داشته باشد؟ به نظر من دشمنان حضرت علي و حضرت فاطمه (عليهما السلام) اين سخن را در ميان سخنان ايشان گنجانده اند تا بگويند اين مرد که همسرش براي اثبات جانشيني او به جاي رسول الله تا پاي جان تلاش کرد؛ خودش همسرش را قبول نداشته و چنين نظري در مورد زنان داشته. شايان توجه است اين عبارت از جانب رسول اکرم و عمر بر خطاب نيز روايت شده است. البته متاسفانه حافظه تاريخي نيز نشان دهنده برتري جويي همواره مردان نسبت به زنان بوده (به عنوان نمونه ضرب المثلهاي توهين آميزي که وجود دارند) که چنين رواياتي باورپذير شده اند. در ضمن پيشنهاد مي کنم به نظر علامه فضل الله نيز توجه کنيد ايشان اثبات کرده اند اين سخنان از نظر فقهي ايراد دارد و نزديک به محال است از جانب معصوم صادر شده باشد:
« به نظر من بايد مسايل مربوط به زنان رامثل مسايل مردان ، مثل ديگر مقولاتي كه در اسلام وجود دارد ، با يك شيوه علمي وموضوعي بررسي نمود ، احاديث مطرح را بايد دقيقا بررسي كرد كه آيا اين احاديث واقعا ازپيامبر(ص) صادر شده است ، آيا امامان چنان سخني را گفته اند ؟چه بساكه آن حديث جعلي باشد ، يا به دروغ به پيامبر (ص) يا امام معصوم (ع) نسبت داده شده باشد ، در مرحلة بعد چنانكه پيامبر (ص) يا امام (ع) چنان سخني را گفته باشد ، ما بايد شرايط و وضعيت تاريخي صور آن حديث را دقيقا بررسي كنيم، فضا يا جوي را كه حديث درآن جو وموقعيت اجتماعي مطرح شده است را بايد شناسايي كنيم ، ما با احاديثي مواجه شويم كه نمي توان براي آن احاديث تفسير دقيق جستجو كرد، وقتي مامي كوشيم تفسير دقيقي از اين احاديث به دست آوريم وعلم آن را از اهلش جستجو كنيم چنانكه در اصول گفته مي شود ، يا اينكه نمي توانيم تفسير معيني را پيدا كنيم ، ابهام زيادي در حديث وجود دارد ، مثلا خود من بار ها در بارة اين مطلب كه ظاهرا در نهج البلاغه از امير المؤ منين علي (ع) نقل شده است بحث كرده ام ، مطلبي كه مي گويد : « انّ النّساء نواقص العقول ، نواقص الحظوظ ، نواقص الا يمان » به نظر من بسيار دشوار است ، بپذيريم كه علي (ع) چنين سخني را گفته باشد ، چرا چنين نظري دارم ؟ براي اينكه اين كلمات هر كدام متكي بر يك دليل وعلّت مطرح شده كه آن دلائل قابل مناقشه اند . وقتي در بارة نقصان عقل زنان صحبت شده ، علّت اين است كه شهادت دو زن مساوي شهادت يك مرد است ، به نظرمن عالم شهادت ارتباطي با به عالم عقلانيت ندارد ، عقل يك توان و حالت فكري است. در حالي كه شهادت يك احساس طبيعي است و به وثوق در نقل ار تباط دارد ، شهادت ارتباط كلّي با عقل ندارد ، ممكن است انساني كه عقل كامل ندارد ، شهادت درست يا نادرستي بدهد . او در شهادت خود مثلا مي گويد : « اينگونه ديدم » وقتي در گفتارش صادق باشد ، شرايط شهادت محقق مي شود ، پيداست اين تعليق شهادت انسجامي باعنوان نقصان عقل ندارد ، نقصان عقل يعني اينكه امكان وتوان فكري زن از مرد كمتر است ، در حالي كه شهادت ارتباطي به اين موضوع ندارد ، اينكه برخي گفته اند قدرت عاطفة زن بيشتر است ، اين بعد عاطفي زن به معني كاستي عقل اونيست ، ممكن است ، انساني آنقدر عاطفي باشد كه در يك مسئله تصرف غير عقلاني بكند ، اين مورد ثابت نمي كند كه او دچار نقصان عقل است .

در بارة نقصان حظوظ كه « للذكر مثل حظ الانثيين » براي پسر دو برابر بهرة دختر است ، اگر خداوند بهرة مرد را دو برابر قرار داده است ، مسئو ليتهايي را هم مثل نفقة زن ومخارج فرزندان بر عهدة او گذاشته كه زن چنين مسئوليتي ندارد ، از اين رواين امر را نمي توان نقصان حظ تلقي كرد، ممكن است در بعضي حالات حتي افزايش حظ هم باشد ، مسئو ليتهاي كه برعهدة مرد است موجب مي شود كه او تمامي حظ خود را مصرف كند در حالي كه زن چنين مسئوليتي ندارد .

در بارة نقصان ايمان كه گفته شده است ، علّت آن عدم بر گزاري نماز در اياّمي از ماه است ، اين ترك نماز خود اطاعت خداوندي است نه نقص ايمان ، خداوند گفته است در اين اياّم نماز نخوانيد ، زنان از حكم خداوند تبعيت مي كنند ونمي خوانند ، خداوند را بايد در آنچه واجب كرده است يا تحريم كرده است اطاعت نمود . از اين رو واقعا نمي توانيم مراد اصلي اين كلمات را در صورتي كه بپذيريم ، امير المؤمنين علي (ع) ايراد فرموده اند درك كنيم ، مگر اينكه بگوييم اين مباحث ، بحث نقصان را از لحاظ شكلي مطرح مي كند ، نه به لحاظ محتوايي ومضموني .
http://leg120.blogfa.com/post-39.aspx

12 | momen abdullah | Malaysia - Kuala Lumpur | ٠٥:١٠ - ١٣ خرداد ١٣٨٩ |
معلم گرامي آقاي حق جو
چه کسي به شما اجازه داده است که براي پيشبرد ديدگاه خود احاديث را شکنجه و سپس تيرباران کنيد؟؟
تنها جرم اين احاديث اين است که با منافع مجامع انحصارگر آلت مردانه در تضاد هستند. مجامعي که کارخانه‌هاي توليد کننده آلت مردانه چون «Heckler & Koch» و «Colt» و ... در کنترل و قبضه کامل خود گرفته‌اند.
هدف شيطاني اين مجامع انحصار کالاي مردانگي بوسيله نابودي ساير عرضه کنندگان کالاي مردانگي است تا بدين ترتيب در بازار فقط آلت مردانگي خود آنها موجود باشد.
واضح است که چنين مجامعي افکاري چون افکار شما را به شدت تبليغ مي‌کنند تا مردان حتي خواب توليد محصول مردانگي خود را نبينند.
آري. جامعه مطلوب اين مجامع،‌جامعه‌است که همه در آن فاقد آلت مردانگي و در نتيجه زن هستند.
همه عيال هستند و هم خانه‌دار.
همه به جاي الله متعال دست نياز به سوي صاحبان «Heckler & Koch» دراز کنند و بگويند:
«Heckler & Koch» به من طعام بده!!!
«Heckler & Koch» به من تحصيلات بده!!!
«Heckler & Koch» به من جواز راه رفتن و مسافرت بده!!!
«Heckler & Koch» به من ترشح آندروژن بده!!!
«Heckler & Koch» به من شادي و لذت بده!!!
«Heckler & Koch» به من مسير بده!!!
**************************************
جناب حق جو
رک و راست به شما مي‌گويم. ولايت الله، ولايت حضرت اميرالمومنين علي (عليه السلام)، ولايت حضرت قائم (عليه السلام) امتدادش ولايت مرد است در خانه.
اولياء «Heckler & Koch» چون تمام اولياء تقلبي، از ابوبکر و عمر گرفته تا خلفاي بني‌عباس و عثماني و ....، چون مخالف ولايت الله هستند با ولايت مرد خانه مبارزه و جنگ مي‌کنند.
امروزه همانطوري که ولايت حضرت اميرالمومنين علي (عليه السلام) مظلوم است ولايت مرد خانه نيز مظلوم است.
و جامعه زير بيرق و تحت تسلط ولايت الله نمي‌آيد مگر آنکه صاحبان عقول هم ولايت حضرت قائم آل محمد (عليهم السلام) را بپذيرند و هم ولايت مرد خانه‌را. که هر دوي اين ولايات امتداد ولايت الله متعال هستند.
********
خداوند علي و عظيم همانگونه که وجود مبارک ولي الله (عليه السلام) را مجهز به علم و قدرت و حکمتي ماوراء تمام موالي آن حضرت،‌مجهز کرده است ، مرد خانه را نيز به عقل بيش و قدرت بيش مجهز کرده است.
نبرد و مبارزه شما با بيش بودن عقل مردان، نبردي است با ولايت مرد خانه و ولايت الله متعال.
نبردي که دشمنان ولايت الله يعني دوستان ولايت شيطان را خوشحال مي‌کند.

مرگ بر ضد ولايت مردخانه
يا علي
13 | حق جو | Iran - Tehran | ١٨:٣٨ - ١٦ خرداد ١٣٨٩ |
به نام يكتاي بي همتا سلام بر تمام مومنان چه زن چه مرد برادر گرامي يك نگاهي به نام خويش و راهت بيانداز. به نظرم شما مشكل داريد كه بي محابا حمله مي كنيد. اينجانب كه خدا را شكر "جناب آقا" نيستم از خودم حكم صادر نكردم و با توجه به حقايق نظرم را گفتم. اين گونه برخورد كردن مناسب افراد با ايمان نيست. خدا در قرآن فرموده است: فبشره عباد الذين يسمعون القول و يتبعون احسنهم. شما حتي توجه نكرديد بخش اعظم سخنم نقل قول از علامه بزرگوار سيد حسين فضل الله بود كه انسان بسيار روشن بيني هستند كه فكر مي كنم بيش از شما و من هم دين را مي شناسد هم علي (ع) را. به صرف اينكه يك روايتي به مذاقتان خوش آمده دليل نمي شود واقعاَ سند معتبر داشته باشد. قرائن تاريخي و شخصيتي براي هر عقل سليمي تشكيك در اين روايت را ايجاد مي كند. اميرالمومنين حضرت علي (ع) فخر بشريت از ابتداي تاريخ تا باقي جهان هستند و كسي حق ندارد ايشان را به صرف جنس مرد بودن مصادره كند. بله ولايت مردي مورد قبول است كه بتواند دختري چون زينب (س) داشته باشد و الا مرد بودن و زن بودن ارزش نيست آنچه اينان را گوهر تابناك كرده است انسان بودنشان و در نتيجه ميزان نزديكيشان به پروردگار يكتاست. ؟؟؟؟؟جسارتتان همراه با ناآگاهيست كه مظلوميت چنان انسان بي مانندي را با مظلوميت "مردان" (كه بسيارشان از پست ترين موجودات پست ترند) در خانه مقايسه كرده ايد. خدا بر شما ببخشايد و همه ما را به راه راست هدايت كند. چنين مطلق نگري خطرناك است هوشيار باشيد. مراقب باشيد خود در دام اتهامي افتاده ايد كه به اين حقير زديد چرا كه من به خود اجازه نمي دهم در جايگاه آفريدگار قرار بگيرم و حكمي صادر كنم كه تنها او شايسته صدورش را دارد "نبرد و مبارزه شما با بيش بودن عقل مردان، نبردي است با ولايت مرد خانه و ولايت الله متعال". فكر نمي كنيد با چنين سخناني به خدا دروغ مي بنديد؟ فراموش كرده ايد آن ذي الجلال و الاكرام فرموده است"يا ايها الناس انا خلقناكم من ذكر و انثي و جعلناكم شعوبا و قبائل لتعارفوا ان اكرمكم عند الله اتقيكم" و كجا مي توان گفت عقل مردان از زنان بيشتر است؟ خداوند 2 مثال از 2 پادشاه در زمان 2 پيامبر براي ما آورده است. يكي فرعون و ديگري ملكه صبا. فرعون سرمست از جام غرورش همراه با تائيد اطرافيان گردن تكبر در برابر حضرت موسي برافراشت و ملكه صبا بانويي مدبر كه به نظر اطرافيان مردش در تصميم براي مقابله با حضرت سليمان پاسخ منفي داد. جالب است كه همسر فرعون "متكبر و داراي ولايت در خانه و يك امپراتوري بزرگ" زنيست موحد كه به ولايت چنين مردي نه تنها در خانه بلكه در دنيا گردن ننهاد و خانه اي در جوار حق را بر ولايت و ثروت چنان مردي ترجيح داد. كدام يك عاقل تر بودند؟ و كدام يك در نزد پروردگار ارزشمندترند؟ و اوست كه تنها براي يك زن چنين تعبير لطيف و محبت آميزي را به كار برده است (درباره حضرت مريم)"فَتَقَبَّلَهَا رَبُّهَا بِقَبُولٍ حَسَنٍ وَأَنبَتَهَا نَبَاتًا حَسَنًا" و همين زن بر پيامبر زمان خود (حضرت ذكريا) برتر است (مي توانيد به كتاب زن در آينه جمال و جلال علامه حسن زاده آملي مراجعه كنيد). خدا را شكر وجود متبرك و اثر خورشيدوار زنان والايي چون خديجه (س) فاطمه زهرا (س) و زينب (س) و... در تاريخ شيعه هنوز از گرد افكار جزمي و ستمگرانه مرداني چون شما در محاق نرفته است. ايشان خود گواه برتري انساني و نه جنسيتي خويش اند. منظور من اثبات برتري زنان بر مردان نيست. تنها خواستم براي برتري جويان جنسيتي برخي نمونه هايي بياورم كه ناقض منطق بي پايه شان است. براي خداوند زن و مرد تفاوتي ندارند او هر دو را با هنر بي نظير و رحمت واسعه و علم بي منتها و كرم بي انتهاي خود آفريده و به عمل بندگان مي نگرد نه جنسيتشان: "كل نفس بما كسبت رهينة" "من عمل صالحا من ذكر او انثى و هو مؤمن فلنحيينه حيوة طيبة، و لنجزينهم اجرهم باحسن ما كانوا يعملون" "انى لا اضيع عمل عامل منكم من ذكر او انثى ، بعضكم من بعض""و من عمل صالحا من ذكر او انثى و هو مؤمن فاولئك يدخلون الجنة، يرزقون فيها بغير حساب" "و من يعمل من الصالحات من ذكر او انثى و هو مؤمن فاولئك يدخلون الجنة و لا يظلمون نقيرا""والمومنون والمومنات بعضهم اولياء بعضي يامرون بالمعروف و ينهون عن المنكر و يقيمون الصلوة و يوتون الزكاة و يطيعون الله و رسوله اولئك سير حمهم الله ان الله عزيز حكيم"..... تو خود حديث مفصل بخوان از اين مجمل در پايان: فراموش نكنيد با نفرين شما و آرزوي مرگ كردن براي ديگري آب از آب تكان نمي خورد چرا كه خداوند قائم به حق و عدالت است در ضمن چنان آرزوي مرگ براي ديگران كرده ايد كه گويا "ولايت مرد در خانه" از تمام آموزه هاي ديني و الهي ارزشمندتر است چرا كه از پيامبران و امامانمان چنين نفريني را حتي در سختترين انحرافات نديده ايم! رب زدني علما اهدنا الصراط المستقيم صراط الذين انعمت عليهم غير مغضوب عليهم و لاالضالين ربنا لا تزغ قلوبنا بعد اذ هديتنا و هبلنا من لدنك رحمه انك انت الوهاب والسلام علي من اتبع الهدي

پاسخ:

14 | momen abdullah | Malaysia - Kuala Lumpur | ٠٦:٣٦ - ١٨ خرداد ١٣٨٩ |
سرکار خانم حق جو
سلام عليکم
بنده به مذهبي افتخار مي‌کنم که شيرزناني چون شما را تربيت مي‌کند که چنين استوار و محکم و مردانه سخن مي‌رانيد که شخص فاقد علم غيب را به اشتباه مي‌اندازد. در هر صورت اگر از اصطلاحاتي بهره بردم که مختص رجال است پوزش مي‌طلبم. بلاشک اگر بنده احتمال مي‌دادم که با طبقه رجال مخاطب نيستم مطلبي بر رد شما تحرير نمي‌کردم. در هر صورت مطالب بنده اشاره‌اي بود به برهان مخالفين ولايت مرد خانه، که همانا چيزي نيست جز پشتيباني صاحبان زر و زور.
******
از مظلوميت ولايت مرد خانه همين بس که همان ضال و مضلي که در ولايت حضرت اميرالمومنين علي (عليه السلام) شبه افکني و فتنه انگيزي مي‌کند در آن هم تشکيک مي‌کند:
http://www.shia-forum.com/forum/showthread.php?p=33611
اين را بدانيد که رجوع به سخنان اين ضال مضل خود بزرگترين دليل بر باطل بودن و بدسرانجامي اين بخش از عقايد شما است.
اين ضال مضل نه تنها انسان روشن بيني نيستند بلکه فراموش کننده الله متعال و شريک جنايات دارفور است.
پس بيش از اين او استناد نورزيد که حتي تبليغ نام او خيانت است به اسلام.
**************
فرموده‌ايد «قرائن تاريخي و شخصيتي براي هر عقل سليمي تشكيك در اين روايت را ايجاد مي كند.»

بيابان «آتاکاما» ارتفاعي معادل 4 کيلومتر از سطح دريا دارد. آيا چون اين بيابان مرتفع است بايد منکر بلندي کوها در مقابل بيابانها شد؟؟؟
بلندي کوها قاعده کلي است و چند استثناء دليل بر رد آن نمي‌شود. چنانکه بلندي توان مغزي مردان قاعده کلي است و چند استثناء دليلي بر رد آن نمي‌شود.
توليد و اکتشاف علوم مختلف و پيشرفت فنون گوناگون و اعجازهاي تکنولوژي و مهندس توسط مردان، امري نيست که بتوان حتي با بهره گيري از 1000 رقاص و رقاصه لاعقل تلوزيوني آن را پوشاند.
دقت فرماييد که بنابر تعليمات مذهب شريف ما هيچ کدام از اين امور معيار عقل نيست. ولي چون شما به آنها را معيار دانستيد بنده به آن استناد کردم.
به عبارت ديگر حتي اگر عقل را بنا بر نظر شما، مولد تکنيک و فنون،‌تعريف کنيم بازهم برتري بلامنازع طبقه رجال حقيقت اظهر من الشمس است.
******************
حضرت اميرالمومنين علي (عليه السلام) قرآن ناطق هستند. و چون قرآن مجيد و آيات آن مظلوم هستند.
«الرجال قوامون علي النساء بما فضل الله بعضهم علي بعض وبما انفقوا من اموالهم فالصالحات قانتات حافظات للغيب بما حفظ الله واللاتي تخافون نشوزهن فعظوهن واهجروهن في المضاجع واضربوهن فان اطعنكم فلا تبغوا عليهن سبيلا ان الله كان عليا كبيرا»

ولايت مرد خانه که به نص صريح قرآن کريم توسط الله متعال جعل شده است، چون ولايت حضرت اميرالمومنين علي (عليه السلام) پرتوي از ولايت الله متعال است.
همان خداوندي که ولايت حضرت اميرالمومنين علي (عليه السلام) را بر ما واجب مي‌کند:
«يا ايها الذين آمنوا اطيعوا الله واطيعوا الرسول واولي الامر منكم »
ولايت مردخانه بر همسرش را نيز واجب کرده است:
«...فان اطعنكم...»
**********
سرکار خانم حق جو
دو مثالي که از تاريخ مومنين ذکر فرموديد جز تاييد کننده ولايت مرد خانه و دست ردي به مخالفين آن نيست:
1))) آيا از عمر و فرعون شوهري خطرناک تر و در شيطاني تر هم در تاريخ موجود بوده است؟
مي‌شود بفرماييد که سيره ام کلثوم بنت ابوبکر و يا حضرت آسيه (رحمة‌ الله عليها) چه بود؟؟
>>> آيا از خانه فرار کردند؟ نه!! پس آن دو بر عليه ولايت دنيوي آن دو مردنما شورش نکردند.
>>> آيا شوهران خود را مسموم کردند؟؟ نه!!
>>> آيا راه زليخا و عايشه را پيش گرفتند و خيانت سياسي ورزيدند؟؟ نه!!!
پس حتي آن دو تا مقدور بود اطاعت مرد خانه را کردند.
البته خداوند هم به دليل اين صبر پاداشي داد: حضرت آسيه (رحمة الله عليها) را از زير اوتاد فرعون خود خلاص کرد و ام کلثوم بنت ابوبکر را نيز با خنجر حضرت ابولولو (رحمة‌الله عليه) آزادي بخشيد.
******
2))) و اما سخن شما از ملکه صبا. اولا به نص صريح قرآن کريم سلطنت يک زن واقعه عجيب و غير عادي است. و اين بيماران رواني خورشيد پرست بودند که اختيار خود را در دست زني گذاشته بودند!!!
آري. مديريت زنان، ارمغاني است از دنياي توده گازي پرستان!!!!
همان کافري که به جاي خالق خورشيد، آفتاب را مي‌پرستد، زني را هم رئيس خود مي‌کند!!!
راستي چرا در آن جمع همه فرق آب و شيشه را مي‌دانستند الا جناب ملکه؟؟؟
يکي نبود به آن ملکه «مدير» بگويد: حال فرق آب و شيشه را نمي‌داني!!! اشکالي ندارد، عقلت ناقص است و حرجي نيست ولي چرا ساق نمايان مي‌کني؟؟؟
شما تاکنون گربه‌اي را ديده‌ايد که فرق شيشه و آب را نداند؟
************
سرکار خانم حق جو
يک سوال از خدمت شما مي‌پرسم:
چرا شما معيار برتري نزد خداوند را بيش بودن قدرت عقلي مي‌دانيد؟؟
عقل زنان ناقص است. ولي آيا اين دليلي بر خواري آنها نزد خداوند متعال است؟؟
آيا ناقص بودن عقل زنان دليل بر خواري آنها در جوامع انساني است؟؟
از آن بدتر کم هوشي زنان را چرا بايد معيار ارزش آنها بدانيم؟؟
>>> ولي سوال اساسي بنده اين است: در يک جامعه توحيدي و غير سوسياليستي، اصلا ما چرا بايد به دنبال ارزش دادن و يا ندادن به گروهي از افراد باشيم؟؟؟ <<<<

زنان محترم هر چه هستند هستند!!!! ارزش انها را خداوند کريم و عظيم مي‌داند. فقط خواهشا از بنده کسي خراج نگيرد تا صرف زنان بي‌سرپرست شود!!!. من خود بهتر مي‌دانم که چگونه مطابق سنت حسنه رسول اکرم (صلي الله عليه و آله) چگونه مشکلات زنان بي‌سرپرست اطرافم را حل کنم!!!
البته در جامعه شرک سوسياليستي و عثماني هرگروهي عادت دارد که ارزش خود را بالا نشان دهد تا مگر سهم بيشتري از خراج ابوبکري و باج عثماني داشته باشد.
ولو به قيمت مبارزه با عقل سليم!!!
*****************
سرکار خانم حق جو
بترسيد از خداوند متعال و خود را شريک در جناياتي چون استخدام زنان به عنوان منشي و تحصيل زنان در دانشگاه و کار زنان در ادارات و تحريف قرآن کريم نکنيد.
سرکار خانم حق جو
چه فرقي است بين عمَري و يزيدي که آيه اطاعت از اولي الامر را تحريف مي‌کند و کافري که «واضربوهن فان اطعنكم» را به «آنان را ترك كنيد پس اگر شما را اطاعت كردند»!!! ترجمه مي‌کند؟؟؟
1)) کافر يزيدي اولي الامر را عمَر ترجمه و تفسير مي‌کند تا با ولايت حضرت اميرالمومنين علي (عليه السلام) بجنگد.
2)) کافر يهودي «اضربوهن» را «ترک کردن» ترجمه مي‌کند تا با ولايت مردخانه بجنگد.

يا علي
15 | عبدالله | Iran - Tehran | ٠٦:٥٢ - ١٩ خرداد ١٣٨٩ |
به2: گفتي: "اخيرا به دليل وجهه ي جهاني قضيه ديه غير مسلمان و مرد مسلمان يكسان شده" جواب:1-بفرض صحّتِ خبر، اينكه أخيراً چه غلطها كرده اند، چه ربطي به إسلام دارد؟ 2-آيا إعتراض-ات را مثلاً به شوراي نگهبان فرستاده اي؟ اگر نه چرا؟ مگر أمر به معروف و نهي از منكر واجب نيست؟ گفتي: "اسلامي كه قوانينش را در جهت برخورد عاطفي با زن وضع كرده" جواب: 1- اگر ظنّ و إحساس شخصي-ات اينست كه به إسلام چه؟ 2-اگر خبرداري إسلام چنين است مستندات إرائه كن. به پاسخگو: گفتي: "بهتر است بدانيد كه زن ، حكم ، سفير ،‌رئيس وزير ، ولي و قيم مي‌تواند باشد" جواب: بهتر است از منابع فقه شيعة إثني عشرية مستندات إرائه كني؛ گرچه عجالتاً خود، جوابِ خود را داده اي كه: "امكان اثر پذيري او در محاكم به خاطر جنبه احساسي دو برابر مردان است" گفتي: "علت حق تعدد زوجات براي مرد ، فرق فيزيولوژي بدن و روح مرد با زن است . (حد اقل عمر طولاني تر زن ها نسبت به مردها و درصد بيشتر حيات آنان سبب تكثر زوجات براي مردان مي‌شود)" جواب: 1- "فرق فيزيولوژي بدن و روح" مسلّم است ولي چه ربطي به "حق تعدد زوجات" دارد؟! وانگهي، اگر مردان نسبت به زنان عمر طولانيتري داشتند چه؟ 2-همين سؤال را بعض زنان صدر إسلام مطرح نموده و از أميرالمؤمنين[عليه السلام] اينچنين جواب گرفتند: حضرت كاسه اي به آنها داده و فرمود هريك مقداري از شيرش را در آن كاسه بدوشد، پس از پرشدنِ كاسه حضرت فرمود هريك شير خود را بردارد، و با اين آزمايش ساده، ثابت فرمود كه تعدّدِ زوج، ممكن نيست زيرا با بسياري از أحكام إلهي مثلاً: نسَب، إرث و محرميّت در تعارض است، درحاليكه عكس آن[تعدّدِ زوجات] چنين محذوراتي ندارد. گفتي: "در مورد روايت «هن نواقص العقول» بهتر است نگاهي به شروح نهج البلاغه انداخته تا ببينيد كه مقصود چه كساني است" جواب: 1-بهتر است أوّلاً بگوئي چنين روايتي أساساً [صحيح] هست يا خير؟ اگر چنين خبري وجود داشت، دليلش بعهده قائلش كه البته بنده [بعكس بعضيها] هيچگه جسارت إستنطاق إمامم را روا نميدانم. 2-بنده صرفاً نقل قول نموده و درصددِ تحليل و تطبيقش برنيامده ام، و توضيح دادم كه: "بنده براي دين خداي متعال نه قصد بازاريابي و جلب رضايت مشتري دارم و نه قصد مشتري پراني. و چنين رويكردي أساساً مخالف روح إيمان است" أمّا إسلام را أوّلاً، تسليم در برابر أمر إلهي ميدانم، تسليمي كه حضرت إبراهيم و حضرت إسماعيل[عليهماالسلام] داشتند، قرآن المجيد ميفرمايد: "فَلَمَّا بَلَغَ مَعَهُ السَّعْيَ قَالَ يَا بُنَيَّ إِنِّي أَرَى فِي الْمَنَامِ أَنِّي أَذْبَحُكَ فَانظُرْ مَاذَا تَرَى قَالَ يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِي إِن شَاء اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِينَ(102)فَلَمَّا أَسْلَمَا وَتَلَّهُ لِلْجَبِينِ(103)وَنَادَيْنَاهُ أَنْ يَا إِبْرَاهِيمُ(104)قَدْ صَدَّقْتَ الرُّؤْيَا إِنَّا كَذَلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ(105الصافات) كه خالق هستي ما را به الگوگيري از آنان، فرمان داده است: "قَدْ كَانَتْ لَكُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فِي إِبْرَاهِيمَ وَالَّذِينَ مَعَهُ...(الممتحنة4) و اينهمه براي إشارة به اين فرمان إلهي است كه: "وَرَبُّكَ يَخْلُقُ مَا يَشَاءُ وَيَخْتَارُ مَا كَانَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ سُبْحَانَ اللَّهِ وَتَعَالَى عَمَّا يُشْرِكُونَ(القصص68) عاميانه-اش ميشود: فضولي موقوف! 3-اگر نصّ باشد، ديگر جاي إجتهاد نيست! به6: پرسيدي: "منبع و ماخذ قرآني ناقص العقلي زنان چيست؟ جواب: "...وَاسْتَشْهِدُواْ شَهِيدَيْنِ من رِّجَالِكُمْ فَإِن لَّمْ يَكُونَا رَجُلَيْنِ فَرَجُلٌ وَامْرَأَتَانِ مِمَّن تَرْضَوْنَ مِنَ الشُّهَدَاء أَن تَضِلَّ إْحْدَاهُمَا فَتُذَكِّرَ إِحْدَاهُمَا الأُخْرَى وَلاَ يَأْبَ الشُّهَدَاء إِذَا مَا دُعُواْ...(البقرة282) به9: گفتي: "اگه زن ناقص الايمان بود!!تمام ايمان(پيامبر(ص))دست فاطمه زهرا(س)را نميبوسيد" چواب: 1-اين فضيلتِ سيدة النساء العالمين[عليهاالسلام] است نه فضيلتِ همه زنها! 2-چه كسي گفته قاطبة زنها ناقص العقل-اند؟ بديهي است كه عقل همچون ساير فضائل و نعماتِ خدادادي نسبي است و أوّل مَن قاس إبليس! لذا سوءتفاهم ها ناشي از اين قياس شيطاني است كه مثلاً مردي به زني بگويد من از تو برترم چون زنان، ناقص العقل-اند و مردان كامل العقل! 3-اين إستدلال مانند اينستكه بگوئي: الله المتعال، همه بشر [منجمله -العياذبالله- سيّدالبشر صلي الله عليه وآله] را كافر خوانده، آنجا كه ميفرمايد: "قُتِلَ الْإِنسَانُ مَا أَكْفَرَهُ(عبس17) و بگوئي: اگر چنين چيزي بود، خداي سبحان، جانِ پيغمبر[صلي الله عليه وآله] را قسم نميخورد: "لَعَمْرُكَ إِنَّهُمْ لَفِي سَكْرَتِهِمْ يَعْمَهُونَ(الحجر72) گفتي: "با بعضي حرفها چهره اسلام رو خراب نكنيم و زود يه حرفي كه ممكنه رو احساس انسانها تاثير منفي ميزاره رو به ناف اسلام نبنديم" جواب: 1-لطفاً دايه دلسوزتر از مادر إسلام نشو! چون شارع مقدّس بيشتر از تو چهره پردازي ميدانست، بخيل هم نبود، و درصورتِ لزوم زيباترش ميكرد. 2-إسلام، مؤمنين جدّي ميخواهد و -الحمدلله- دارد، كه با وجود آنها نيازي به مسلمين إحساسي نيست. 3-"وَلَوِ اتَّبَعَ الْحَقُّ أَهْوَاءهُمْ لَفَسَدَتِ السَّمَاوَاتُ وَالْأَرْضُ وَمَن فِيهِنَّ بَلْ أَتَيْنَاهُم بِذِكْرِهِمْ فَهُمْ عَن ذِكْرِهِم مُّعْرِضُونَ(المؤمنون71) 4-صرفِ نظر از اين مورد، آيا نان-به-نرخ-روز خوردن، [كه متأسفانه دامن بعضيها را گرفته] كار درستي است؟ به10: گفتي: "باهوشترين فرد جهان كه تا به حال شاخته شده" جواب: [مدّعي]شناخته، درسته نه شناخته شده! چون ديگران ممكن است مواردِ [مرد/زن] بالاتري را شناخته باشند. گفتي: "شنيده ام حضرت زينب سلام الله عليها 3 روز امام بودند ...اين درسته؟ اگر باشه كه..." جواب: 1-بايستي از مدّعيش ميپرسيدي؟ 2-تا صحّت و سقم قولي إثبات نشده، بهتر است پيشداوري نكني. إدّعاكردي: "مردا همشون همينن" جواب: ولي هيچيك از أئمّه معصومين[عليهم السلام أجمعين] هرگز جمله اي نظير اين نگفته اند كه مثلاً: زنها همشون همينن! گفتي: "متوجه شدم يك عده به نام دين دستورات من درآري آوردن و مارا گول زدن" جواب: 1-همه را يكجور ديدن، دقيقاً مانند إحساسي است كه أطفال در برخورد با همه سفيدجامگان دارند: آمپول! 2-دستوراتِ دين را بايد از أهلش[مراجع تقليد] أخذكرد، نه هر كه پيش آمد. به11: گفتي: "اگر زني سرپرست خانواده باشد" جواب: 1-چند% زنان، نان-آور اند؟ و چرا؟ 2- چه لزومي دارد زنها نان-آور باشند؟ آيا محال است كه نظامي طرح شود كه اين عدّه [اندك] حقوقشان از بيت المال تأمين گردد؟ چرا براي بازي/بازي دهي، رقص آب و نور (آبنما)، ترميم خرابه ها، سِمي-نهارها، حاتم بخشيها از كيسه مردم و ... دهها بهانه مسرفانه ديگر، پول هست ولي براي خودِ صاحبين أصلي بيت المال [محرومين] پول نيست؟ چرا آنهائي كه در همين صفحه، شنيدنِ روايتي برايشان گران آمده و فريادِ وا-حقوق-بشرا سرميدهند، دربرابر بزرگترين بيحرمتي به قشر زن يعني نان-آوري مجبوري زنان، چيزي نميگويند؟ درحاليكه همان إسلامي كه از آن مينالند، زن را از بردن زير بار دو تكليفِ بدونِ حقّ [كار خانه و كار بيرون] معاف كرده و مقرر فرموده است كه زن تا در خانه پدري است تحتِ تكفّل پدر، و چون بخانه بخت ميرود، تحتِ تكفّل شوهر است! چرا كسي درصددِ إثبات/ردّ اين أمر كه ريشه بسياري از طلاقها و فروپاشي خانوارها و درنتيجه أفتادن به دور و تسلسلِ نان-آور شدنِ زنها، در كار بيرون از خانه نهفته است، برنمي آيد؟ پرسيدي: "چطور ممکن است حضرت علي (ع) که بهترين زنان را در اطراف خود داشته (حضرت خديجه؛ حضرت فاطمه بنت اسد؛ عمه بزرگوارشان؛ حضرت فاطمه زهرا؛ دختران گراميشان) چنين سخني گفته باشد؟ آيا اين زنان محترم که فخر انسانها در تمام دورانها هستند چنين صفاتي داشتند؟ جواب: جوابي را كه به 9 دادم بخوان. گفتي: "پيشنهاد مي کنم به نظر علامه فضل الله نيز توجه کنيد" جواب: بنده هم پيشنهاد ميكنم به نظر مراجع عظام حوزه هاي قم و نجف در باره برائت از اين "علامه" نيز توجه كني: http://www.mezan.net/index.html إدّعاكردي: "عالم شهادت ارتباطي با به عالم عقلانيت ندارد" جواب: با اينحساب، شهادتِ يك مجنونِ بيعقل با شهادتِ تو يكي است! گفتي: "ممكن است ، انساني آنقدر عاطفي باشد كه در يك مسئله تصرف غير عقلاني بكند ، اين مورد ثابت نمي كند كه او دچار نقصان عقل است" سؤال: اگر شاربِ خمري در دفاع از خود همين جمله-ات را بگويد: ممكن است ، انساني آنقدر مست باشد كه در يك مسئله تصرف غير عقلاني بكند ، اين مورد ثابت نمي كند كه او دچار نقصان عقل است! جوابت چيست؟ به13: گفتي: "ذي الجلال و الاكرام فرموده است"يا ايها الناس انا خلقناكم من ذكر و انثي و جعلناكم شعوبا و قبائل لتعارفوا ان اكرمكم عند الله اتقيكم" سؤال: آيا خودِ تقوا ملاكِ إمتياز نيست؟ اگر هست، ميشود گفت: تبعيض است؟ اگر باشد، رواست يا ناروا؟ إدّعاكردي: "همين زن بر پيامبر زمان خود (حضرت ذكريا) برتر است" جواب: 1- خداي متعال ميفرمايد: سرپرستِ مريم حضرت زكريا[علي نبينا وآله وعليه السلام] بود "فَتَقَبَّلَهَا رَبُّهَا بِقَبُولٍ حَسَنٍ وَأَنبَتَهَا نَبَاتًا حَسَنًا وَكَفَّلَهَا زَكَرِيَّا...(آل عمران37) 2-خداي متعال يفرمايد: ولايت مخصوص رجال است "وَلَوْ جَعَلْنَاهُ مَلَكًا لَّجَعَلْنَاهُ رَجُلًا وَلَلَبَسْنَا عَلَيْهِم مَّا يَلْبِسُونَ(الأنعام9) 3-إجتهاد دربرابر نصّ باطل است! 4-همه إحتراميكه براي سيدة النساء العالمين[عليهاالسلام] قائليم مانع از اين نيست كه وليّ أمر ايشان، شوهرش (حضرتِ علي عليه السلام) باشد، لذا آيا چنين حكمي تبعيض ناروا، مردسالارانه و غلط است؟ آيا اگر حكم به ولايتِ زنان صادر شود، همه مشكلاتِ زنان حلّ خواهدشد؟

پاسخ:

با سلام
دوست گرامي
آنچه خطاب به ما گفتيد چند بخش داشت :
1- خواسته‌ايد كه براي وكالت و حكميت و سفارت و... از كتب شيعه براي شما مستند ارائه كنيم :
جواز وكالت زن :
4093 . السادس : المرأة تجوز استنابتها في كل ما تصح الاستنابة فيه ، ويجوز أن تكون وكيلة في عقد النكاح إيجابا وقبولا ، وكذا يجوز أن تكون وكيلة في طلاق غيرها ، والأقرب جواز توكيلها في طلاق نفسها
تحرير الأحكام - العلامة الحلي - ج 3 ص 33
و...
جواز حكميت زن :‌
شهيد ثاني تنها شروط ذيل را براي حكمين ذكر مي‌كند :
ويشترط في الحكمين : البلوغ . والعقل . والحرية . والعدالة . والاهتداء إلى ما هو المقصود من بعثهما ، دون الاجتهاد .
شرح اللمعة - الشهيد الثاني - ج 5 ص 432
جواز نمايندگي مجلس :
التبريزي : إذا كان المجلس المذكور من المجالس الاستشارية المتعلقة بتدبير شؤون المجتمع ومصالحه ، وحفظ نظام البلاد على طبق القوانين الشرعية ، فهذا من الأمور الحسبية ، ولا يجوز للمرأة التصدي لها من غير استئذان من الفقيه ، فإن تلك الأمور يرجع أمرها إليه ، والله العالم .
صراط النجاة - الميرزا جواد التبريزي - ج 2 ص 371
و معني اين سخن مرحوم آيت الله تبريزي ، جواز مشاركت زن در مجلس با اذن ولي فقيه است . جدا از اينكه نظر صريح امام خميني و مقام معظم رهبري نيز جواز مشاركت زنان است .
2- فرموده‌ايد «"فرق فيزيولوژي بدن و روح" مسلّم است ولي چه ربطي به "حق تعدد زوجات" دارد؟!»
جواب واضح است ! وقتي كه سن زن بيشتر از مرد باشد ، نتيجه طبيعي آن بيشتر شدن زنان از مردان ، و لازمه آن جواز تعدد زوجات است ! (البته اين سخن تنها مطرح كردن حكمت است و نه علت)
فرموده‌ايد «وانگهي، اگر مردان نسبت به زنان عمر طولانيتري داشتند چه؟»! چنين چيزي نيست ! و آنچخ در طبيعت است هميشه خلاف احتمال شما است »
2- فرموده‌ايد «همين سؤال را بعض زنان صدر إسلام مطرح نموده و از أميرالمؤمنين[عليه السلام] اينچنين جواب گرفتند: حضرت كاسه اي به آنها داده و فرمود هريك مقداري از شيرش را در آن كاسه بدوشد، پس از پرشدنِ كاسه حضرت فرمود هريك شير خود را بردارد، و با اين آزمايش ساده، ثابت فرمود كه تعدّدِ زوج، ممكن نيست زيرا با بسياري از أحكام إلهي مثلاً: نسَب، إرث و محرميّت در تعارض است، درحاليكه عكس آن[تعدّدِ زوجات] چنين محذوراتي ندارد.»!
اگر كسي به شما اشكال كند كه اگر نزديكي صورت نگيرد ، يا به هر صورت مانع انتقال اسپرم به بدن زن شود ، آيا در اين صورت محذوراتي كه شما ذكر كرديد وجود خواهد داشت ؟!

3- در مورد «هن نواقص العقول» فرموده‌ايد «جواب: 1-بهتر است أوّلاً بگوئي چنين روايتي أساساً [صحيح] هست يا خير؟ اگر چنين خبري وجود داشت، دليلش بعهده قائلش كه البته بنده [بعكس بعضيها] هيچگه جسارت إستنطاق إمامم را روا نميدانم»!
فهميدن مقصود امام ، چه ربطي به استنطاق دارد ؟ آيا شما نمي‌خواهيد مقصود حضرت را از اين جمله بدانيد ؟! يعني ميخواهيد تنها جمله‌اي بدون فهميدن مضمون آن از امام داشته باشيد ؟!
آري ! اگر ثابت شد كه مقصود حضرت از نواقص العقول ، برداشت ظاهري از آن است ، و سند روايت نيز صحيح بود كسي منكر قبول بدون چون و چرا از ائمه عليهم السلام نيست !
موفق باشيد
گروه پاسخ به شبهات

16 | عبدالله | Iran - Tehran | ١٨:١٢ - ١٩ خرداد ١٣٨٩ |
السلام عليكم به پاسخگو: گفتي: "اگر كسي به شما اشكال كند كه اگر نزديكي صورت نگيرد ، يا به هر صورت مانع انتقال اسپرم به بدن زن شود ، آيا در اين صورت محذوراتي كه شما ذكر كرديد وجود خواهد داشت ؟! جواب: 1-مسئله تعددّ زوج فقط با محذوراتِ مذكوره تعارض ندارد، بلكه نهيي مولوي است مثلاً: زن، هرچقدر هم كه مسنّ باشد، بايد عدّه فوت و طلاق نگهدارد. 2-بنده هرگز نگفتم مثال مذكور، جامع تمام علل نهي تعدّدِ زوج است، و تأكيد ميكنم كه رويكردِ علّت تراشي، غايتاً و نهايتاً مخالفِ روح إيمان است. 3-بنده فقط خواستم دليلي أقوي براي نهي فوق، نقل كنم. بنده پرسيدم: "چنين روايتي أساساً [صحيح] هست يا خير؟" جوابِ مورد توقعم هم خيلي كوتاهتر و گوياتر از اين "اگر ثابت شد كه..." بود، يعني يك كلام، آيا إمام[عليه السلام] چنين سخني فرموده يا خير؟

پاسخ:

با سلام

دوست گرامي

1- سخن شما در ابتدا ثابت مي‌كند كه آنچه فرموده‌ايد ، (به اصطلاح فقهي) تنها يك حكمت است و نه يك علت ! و حكمت را هيچ‌گاه نمي‌توان در چنين برداشت‌هايي داخل كرد !

2- در مورد روايت نهج البلاغه ، اين مطلب در اين كتاب آمده است ، اما جزو معدود رواياتي است كه براي آن سند معتبر پيدا نشده است ؛ تنها مدرك ، روايتي است كه در كتاب المسترشد مرحوم طبري از شعبي از شريح بن هاني از آن حضرت نقل شده است و متن آن نيز اختلافاتي با متن نهج البلاغه دارد !

3- حتى بر فرض صحت سند روايت ،‌باز دلالت آن نيز بايد مورد بررسي قرار گيرد و لذا خوانندگان را به شروح نهج البلاغه ارجاع داديم !

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

17 | رضوي | Iran - Tehran | ٢٠:٠٨ - ٢٠ خرداد ١٣٨٩ |
بسم الله الرحمن الرحيم

خوب بود دلايل صانعي رو هم نقد ميكرديد
18 | عبدالله | Iran - Tehran | ١٣:٣٩ - ٢٢ خرداد ١٣٨٩ |
السلام عليكم جناب پاسخگو كه بنده را لايق يك جوابِ يك كلمه اي(بلي/خير) ندانست ولي بنده براي نقدنظر مخالفين روايتِ مذكوره، خوانندگان را به نشاني ذيل إرجاع ميدهم: http://www.mezan.net/Books_files/231/r231.html

پاسخ:

با سلام

بزرگوار چنين نيست که هر گاه سؤال (يا نظري که نياز به پاسخ دارد) مطرح گردد سريعا توسط گروه پاسخ به شبهات پاسخ داده شوند

بلکه روال بر اين است که معمولا اکثر نظرات (بدون نياز به پاسخ) علني شده و نظراتي که نياز به پاسخ دارند، در بخش مربوطه (نياز به پاسخ) نگهداري شده تا توسط مسئول مربوطه (گروه پاسخ به شبهات) ملاحظه و جواب داده شوند (که معمولا پروسه زمان بري مي باشد (به علت مشغله بسيار اعضاء گروه پاسخ به شبهات) )

به هر حال بابت اين تأخير پيشاپيش از شما عذرخواهي ميکنيم

موفق و مؤيد باشيد

معاونت اطلاع رساني

مؤسسه تحقيقاتي حضرت ولي عصر (عج)

19 | پارسا | New Zealand - Hamilton | ١٦:١١ - ٢١ تير ١٣٨٩ |
من يک بي دين هستم ميخواستم به چن تا از سوالات من جواب عنايت فرمائئد 1ايا قران شاهکار محمد است يا اينکه از طرف خدا نازل شده است. 2اگر خدائي که تعريفاتش در قران رفته و اسلام از ان سخن ميراند وجود دارد نحوه وجودش به چه شکل است. 3ايا دين اسلام يا ساير اديان هدف هستند يا ابزار. 4-چرا بايد انساني به دنيا بيايد به نام مهدي و از نظرها غيب شود طولاني مدت و فقط وعده ظهور دهد . 5-ايا ظهور مهدي ناگهاني است يا به تدريج. 7اصولا چه نيازي به غيبت طولاني اين شخص هست. من در خارج از ايران زندگي ميکنم ونياز دارم به جواب سوالات بالا با سپاس

پاسخ:

با سلام

دوست گرامي

1- پيامبر (ص) کلمه يا حرفي از خود به قرآن اضافه نکرده و تمام آن نازل از جانب خداوند است !

2- وجود خداوند ، کاملترين وجود است که هيچ نقص و ضعفي در آن وجود ندارد ! کمال مطلق است ، قدرت مطلق است ، علم مطلق است و...

3- دين وسيله است ، و هدف نيست ! (البته وسيله اي که هيچ جايگزيني ندارد)

4- فلسفه امام زمان و همچنين فلسفه غيبت ، به صورت کامل بايد مورد بررسي قرار گيرد ، و اگر مايل به پاسخ مفصل هستيد ، سوال را به صورت مجزا ارسال کنيد !

5- ظهور آن حضرت ناگهاني است ، اما مقدمات ظهور تدريجي

6- علت غيبت طولاني ، صلاحيت نداشتن مردم است ، اگر مردم صلاحيت داشته باشند ، غيبت ادامه نخواهد داشت .

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

20 | momen abdullah | Malaysia - Ipoh | ٠٨:٥٨ - ٢٥ شهریور ١٣٨٩ |
جناب سردرگم ولي آروم و خدادوست بنده از خدمت شما يک سوال دارم: چرا در ممالک آلمان و سوئد و ژاپن زنان را به مدت 12 سال در قفس مي‌اندازند؟ لطفا اين سوال را پاسخ دهيد تا به باقي مسائل بپردازيم. يا علي
21 | ali | United Kingdom - Lewisham | ١٩:١٢ - ٢٠ آبان ١٣٨٩ |
راستي چرا خدا به اين همه وزير احتياج دارد؟
22 | علي | Iran - Qom | ١٢:٤٤ - ٢٧ آذر ١٣٨٩ |
اين پاسخ هم ک در کتاب پاسخ به شبهات اينترنتي نوشته بود قشنگ بود: براستي آيا اين ظلم بزرگي در حق زنان نيست ؟ قبل از بيان اصل جواب دو مقدمه را خدمت شما عرض مي کنيم مقدمه اوّل: در روم باستان و همچنين دوره عرب جاهليت، زنان به هيچ وجه ارث نمي بردند. در ايران باستان هم ارتباط اقتصادي دختران با پدرانشان بعد از ازدواج قطع ميشد و فقط در صورتي ارث مي بردند که در خانه پدر بوده باشند. { با اين قانون اکثر دختران ايران باستان هم ارث نميبردند چرا که غالبا پدرانشان بعد از ازدواج آنها از دنيا ميرفتند } اسلام قوانين روم باستان و عرب جاهليت و ايران باستان شکست و براي زنان بدون قيد و شرط سهم الارث قائل شد مقدمه دوّم: در اسلام بار اقتصادي خانواده به دوش مردان گذاشته شده است ( سوره نساء آيه 34 ) و بايد طبق دستورات، نفقه و خرج خانواده را او بپردازد. در مقابل ؛ زن در نظام خانواده هيچ مسئوليت اقتصادي ندارد { يعني از ديدگاه اسلام اگر زني مال فراواني از خودش داشته باشد هيچ دستوري براي اينکه آن مال را براي خانواده بايد خرج کند، وارد نشده است و او مي تواند مال خود را براي مسائل شخصي خودش خرج کند } اصل جواب: با توجه به اينکه اسلام بار اقتصادي خانواده را به دوش مردان گذاشته است نياز است که مردان از جهت اقتصادي غني تر از زناني باشند که هيچ مسؤليت اقتصادي را در خانواده ندارند. دقت کنيد! مرد به هنگام تقسيم ارث دو سهم بر مي دارد و در مقام عمل يک سهم بيشتر ندارند چرا که بايد هر دو سهم را از باب نفقه براي خود و همسر خود خرج کند اما زن به هنگام تقسيم ارث يک سهم بر مي دارد و در مقام عمل دو سهم دارد يکي سهمي که از پدر خود به ارث برده و يکي آنچه که از سهم شوهر براي او خرج مي شود.حال خود قضاوت کنيد........ آيا اين حکم اسلام ظلم در حق زنان است ؟! اگر در جوابتان قسمتهاي نا گفته اي که در مقاله فوق اذکر آمده ذکر کنيد خيلي زيبا تر مي شود بعد هم يک ذره شکيل ترش کنيد ياعلي
23 | علي | Iran - Ardabil | ٠٨:٤٧ - ٢١ دي ١٣٨٩ |
بسمه تعالي خداونددرقران كريم درخصوص قصاص مي فرمايند النفس وبالنفس و...ودرجايي ديگرميفرمايندماشماراازيك نفس واحدآفريديم آيانتيجه گيري نمي شودكه ديه زن هم كامل است؟ وآياعلماي سلف رحمت الله عليهم اجمعين حكم ديه راازارث نگرفته اند؟وآياامروزه نبايددراين موردتجديدنظرنمايندچون درمسئله ارث آيه صريح داريم امادرخصوص نه آيه صريحي هست ونه روايات صريحي؟ اگرجواب راايمل بفرماييدممنونم.

پاسخ:

با سلام

دوست گرامي

اكنون نيز علماي اسلام مي‌گويند النفس بالنفس ، اگر مردي زني را بكشد خانواده زن مي‌توانند او را قصاص كنند ، اما بعضي از نفوس شرايطي دارند ، مثلا اگر يك آزاد يك بنده را بكشد مي‌شود او را قصاص كرد ، اما بايد تفاوت بين قيمت بنده و آزاد را به قاتل داد و بعد او را قصاص كرد .

در مورد زن نيز چنين است .

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

24 | عبدالله | Iran - Tehran | ٠٦:٠١ - ٢٦ اسفند ١٣٨٩ |
گفتي: "اگر كسي به شما اشكال كند كه اگر نزديكي صورت نگيرد ، يا به هر صورت مانع انتقال اسپرم به بدن زن شود ، آيا در اين صورت محذوراتي كه شما ذكر كرديد وجود خواهد داشت ؟!" جواب: بلي البته! الف) آيات شريفه 1- للرجال علي النساء درجة 2- الرجال قوامون علي النساء 3- الفيا سيدها عند الباب. ب) نبي مكرم ص فرمود: اگر سجده كردن به بنده اي جايز بود، سجده زن را به شوهرش روا ميداشتم. همگي دال بر رياست شوهر و مرئوسيت زنش نسبت به اوست. حال بفرض قدرت بشر بر منع توالد، بازهم محال است كه يك مرئوس چند رئيس داشته باشد، نه بالعكس؛ محالست يك مأموم به دو إمام إقتداء كند، نه بالعكس؛ خلاصه هرجا سلسله مراتبي هست، لابدّ رياست بايد واحد باشد، نه بالعكس؛ و اين اساس توحيد و توحيد اصليترين اصول دين است. گفتي: "1- سخن شما در ابتدا ثابت مي‌كند كه آنچه فرموده‌ايد ، (به اصطلاح فقهي) تنها يك حكمت است و نه يك علت ! و حكمت را هيچ‌گاه نمي‌توان در چنين برداشت‌هايي داخل كرد !" جواب: بنده كاري به بازي با كلمات ندارم و فيما نحن فيه هيچ فرقي بين بيان حكمت و علت نمي بينم؛ يعني مهم اين نيست كه نامش را چه ميگذاريد، مهم اينست كه طرف، مسئله را شيرفهم شود!

پاسخ:

با سلام

دوست گرامي

بنا بر اين ، علت آنچيزي كه شما فرموديد نيست . وفرق بين علت و حكمت در همين است ؛ و اين يك بحث لفظي و يا لفاظي نيست ، حكمت يعني چيزي شبيه علت كه در بسياري از موارد ديده مي‌شود ، اما نه در همه موارد .

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

25 | ازائيل | Iran - Tehran | ٠٨:٠٥ - ٠٣ ارديبهشت ١٣٩٠ |
باعرض سلام چرابااينكه ميگوندفقه اماميه فقهي پويا ومنعطف است درخصوص ديه زهن وارث وي وياقيمومت آنها و.... تغييراتي ايجادنميكند مگرنه اينكه فقه اماميه قادراست با توجه به اوضاع واحوال زمانه و شرايط سياسي واجتماعي حكمهاي گذشته راتغييردهد ، آيادر عصرحاضر باتوجه به اينكه سازمانهاي بين المللي به قوانين مابه ديد نقض كننده حقوق بشرمينگرند آيابهترنيست كه اين فقه پويا دست بكارشود واحكامي راهمچون رجم واعدام وديه وارث وشهادت و... راتغييردهند . باتشكرازشما

پاسخ:

با سلام

دوست گرامي

فقه منعطف به اين معني نيست که در هر زماني اساس و مباني فقه را تغيير دهند ، بلکه مقصود اين است که براي تمامي مسائل جديد و احکام محدث ، مي توان مدرکي از ادله موجود پيدا کرد .

اما حکم زنان و... از احکام ثابت اسلام است ؛وتغيير ناپذير است .

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

26 | مجيد م علي | United States - Fremont | ٠١:٤٢ - ٠٥ ارديبهشت ١٣٩٠ |
با سلام
جناب ازائيل فرموديد حقوق بشر( يعني حقوقي كه بشر انرا باي بش قرار داده ) ؟؟ در مقابل حقوق الله سبحان و تعالي ؟؟؟؟؟

استغفر الله ربي و اتوب اليه

لبيك يا علي
27 | Momen Abdullah | Iran - Khorramshahr | ٠٤:٤٦ - ٠٨ ارديبهشت ١٣٩٠ |
جناب ازائيل
با توجه به آنکه سازمانهاي بين المللي خيلي خيلي منعطف و پويا هستند آيا زمان آن نيامده است که اين انسانهاي پويا دست به کار شوند و حکم اعدام براي متمردين از قتل به اجبار را ملغي کنند؟
http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment_by_the_United_States_military
Four provisions of the UCMJ carry a death sentence only if the crime is committed during times of war:
* 85 - Desertion

يا علي
28 | mohi | Iran - Şowme‘eh Sarā | ٢٤:٢٩ - ٠٣ مرداد ١٣٩٠ |
سلام خانم هاي معترض يه کم بيشتر به موضوع ديه ي زن و مرد فکر کنيد چون واقعا درسته و به نفع ما خانمهاست همانطور که گفته شد مرد نان آور خانه است و توانايي انجام کارهاي سخت را هم دارد اما بسياري از بانوان گرامي توانايي انجام کارهاي سخت را ندارند و اينکه اگر زن بميرد و نصف ديش به مرد برسد مرد باز هم ميتواند کار کند و علاوه بر مبلغ ديه پول جمع آوري کند اما ما خانمها چي...؟يه کم عاقلانه فکر کنيد اگر خخخخخدايي نکرده همسرامون(آقايان)فوت کنند به لحاظ کامل بودن ديه رفاه بهتري پس از مرگشان براي ما فراهم ميشود.
اين نظر شخصيه منه و فکر ميکنم اين به اصطلاح بي تفاوتيا از نظر خيليا خالي از حکمت نيست مثلا مثل (شهادت شهود) که به زن کمتر بها دادن از نظر من معقوله چون شرع و شارع نميخواستن که ما خانمها خيلي در گير اين اختلافات جامعه بشيم .
29 | حميدرضا | Iran - Tehran | ٢٣:٢٥ - ٠٦ مرداد ١٣٩٠ |
اين وسط يک نکته هست و آن اينکه:
در يک خانواده ديه مرد به زن ميرسه
و ديه زن به مرد پس با اين حال زنان دوبرابر مردان از ديه سود ميبرند
اتفاقا اين وسط بايد ما مردها شاکي باشيم! (به شوخي)
30 | زهره | Iran - Tehran | ١٨:٥٢ - ١٥ شهریور ١٣٩٠ |
فقط ميتونم بگم برا تمام زنان مسلمان متاسفم که در کشورهاي اسلامي به دنيا اومدن و مجبورند اين همه تحقير بشند و هيچي از زندگي نفهمند و اين همه مرد خشک مغز بي انصاف رو هر روز و هر روز تحمل کنند...خدايا کاش صداي مهربون تو شنيده ميشد...
31 | محسن | Iran - Tehran | ٢٤:٤٢ - ١٧ شهریور ١٣٩٠ |
ايكاش همانطور كه فدراسيون فوتبال براي قرارداد فوتباليستها سقف معين كرد يك مرد هم پيدا ميشد براي مهريه خانمها سقف معين ميكرد.
32 | وهابيت | Iran - Sanandij | ٢٤:٤٧ - ٢٠ شهریور ١٣٩٠ |
هرگز ديه زن نصف ديه مرد نيست و قرآن كريم چنيني فرماني نداده است
ديه در اختيار ولي مقتول است چه ميزان تعيين كند اما لازم است آن ولي زن بودن و عبد بودن را هم در قصاص در نظر بگيرد تا عادلانه باشد چه در كشتن چه در تعيين ديه .
33 | راحله | Iran - Tehran | ١٤:٣٤ - ٠٨ آذر ١٣٩٠ |
خدا صبر بده به همخسر اين به قول خودش عبدالله. من يه همسر واقعا مومن دارم و بر خلاف عقيده ي زهره خانوم که تو کشور غير اسلامي زندگي مي کنه نه از اسلام شاکي هستم و نه از همسر خوب و با خداي خودم و هميشه خدا رو به خاطر مسلمان بودنم و داشتن همسر مومن شکر مي کنم. در ضمن به خاطر اينکه آدمهايي مثل زهره به خاطر وجود مرد هايي مثل به قول خودش عبدالله همه مردهاي مسلمون رو بد و بي فکر مي دونن متاسفم.
فکر نمي کنم هيچ وقت بين حضرت علي يا پيامبر و همسرانشون چنين بحث احمقانه اي که کي بهتره کي بدتر صورت مي گرفته حتي زن بدي مثل زن جعده که زن امام حسن بود و ايشون رو مسموم کرد هيچ بدي از ايشون نديده بود طوري که من شنيدم حتي بعد از شهيد کردن امام حسن وقتي پيش معاويه حاظر شد از امام حسن تعريف کرد و همين موضوع باعث خشم معاويه که يه مرد کم عقل بود شد. در ضمن کي مي گه آسيه بعد از ديندار شدن هم از شوهر بي عقلش تبعيت کرد اين کار بي دينيه به قول خودش عبدالله رو مي رساند. چون تبعيت يه مومن از يه بي دين خودش بي ديني به حساب مياد اصلا به همين دليل دين به زن اجازه ي ازدواج با مرد بي دين و غير مسلمان رو نداده و ما در قوانين اسلام داريم وقتي زني مسلمان شد خود به خود عقد اين زن با شوهرش باطل مي شه. اين رو محض اطلاع آقاي خشک مغز به قول خودش عبدالله مي گم.در ضمن خدا براي تشخيص ترجه خلوص و ايمان به پايين تنه آدما کار نداره و براي محک عقلشون هم همينطور. خدا ملاکش عمل آدمهاست تا بهشون برتري بده. شما هم به جاي اينکه همسرت رو با اين لاتاعلات مجبور به اطاعت از خودت بکني کمي به احاديث پيامبران و امامان مراجعه کن و ببين هيچ دکدوم مثل تو با هسرشون حرف مي زدن. و بهتره مشکلت رو با همسرت تو اينترنت مطرح نکنيد چون تو قيم همه يزنا نيستي و مشکلت رو بايد با هسرت رفع کني.
من به تجربه برام ثابت شده که از آدمهايي مثل تو که سر و صداشون زياده نبايد ترسيد اين جور آدمها تبل تو خالي هستن.
34 | ياسر | Iran - Tehran | ١٥:٠٠ - ٠٥ فروردين ١٣٩١ |
سلام ديه زن مسلمان به شوهر ميرسد يا به پدر؟

پاسخ:

باسلام

دوست گرامي

به هر دو نفر درصدي از ديه مي رسد و ديه همانند ارثيه تقسيم مي شود كه براي اطلاع از نسبت دقيق آن يا به رساله مرجع خود مراجعه كنيد و يا با دفتر و سايت او تماس بگيريد و يا با ارسال نام مرجع خود و وراث ميت اعم از فرزندان و والدين و برادران و خواهران ايشان به ما جواب خود را دريافت كنيد.

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

35 | اميرحسين | Iran - Tehran | ٠٩:٤٩ - ٠٦ فروردين ١٣٩١ |
واقعا زن هيچ وقت نميتونه به پاي مرد برسه از هرنظري که شما بگين فقط يه نکته بگم ببينيد چندتاي دانشمندان ما زن اند وچندتا مرد!!!
36 | مهدي رستمي | Iran - Tehran | ١٧:٣٣ - ١٥ فروردين ١٣٩١ |
آقاي اميرحسين ! کامنت 34 !
آيا مي دانيد مولا علي با آن علم سرشارش ، به سخنان فاطمه استناد مي کرد ؟
آيا مي داني زينب کبري در کوفه مجلس درس داشت ؟
آيا مي داني فاطمه معصومه صاحب کرسي فتوا بود ؟
آيا ميداني خداوند همان گونه که به ابراهيم و محمد ميگويد شما را برگزيدم ، به مريم هم گفت تو را برگزيدم ؟
آيا ميداني خلقت همه ي کائنات حول محور فاطمه مي چرخد ؟
آيا ميداني نيمي از واسطه ي خلقت تو يک زن ( مادرت ) بود ؟
به چه افتخار ميکني برادر ؟ به مرد بودن ؟ پيامبر به يک بانو ( يعني دخترش فاطمه ) افتخار ميکرد و ما به مرد بودنمان !
در پناه مولا علي سربلند باشي ...
37 | يه آدم معمولي | | ٠١:٣٣ - ١٨ ارديبهشت ١٣٩١ |
من يک سوال داشتم اگر زن نان آور خانواده باشد و مردي او را به قتل برساند آيا باز هم براي قصاص مرد بايد نصف ديه به خانواده ي مرد داده شود يا نه و چرا؟با تشکر

پاسخ:
باسلام
دوست گرامي
در اين خصوص از دفتر مرجع تقليد خود سوال كنيد
موفق باشيد
گروه پاسخ به شبهات
38 | سام | Germany - Hamburg | ٠١:٣٩ - ١٨ ارديبهشت ١٣٩١ |
آقاي امير حسين کامنت 35-شما بايد به اين نکته هم توجه کنيد که عرصه ي تحصيل و کسب دانش در گذشته چه قدر بر زنان کل جهان تنگ بوده. پس اين معيار شما معيار خوبي براي برتري زن يا مرد نيست
39 | سعيد | Singapore - Singapore | ٢٢:٤٨ - ١٥ شهریور ١٣٩١ |
کامنت 36 واقعن چرت و پرت و پلا گفتي!!
40 | منصوره كبيري | | ٢٤:١٧ - ٢٠ آبان ١٣٩١ |
تو اينكه زنا عقل ندارند بحثي نيست. وقتي يه زن حاضر ميشه با يه مرد زن دار ازدواج كنه، فكر ميكنه مردا خيلي خيرخواهشون، عروسش زجر كش مي كنه به خاطر پسرش، خيلي تو زندگيش فداكاري مي كنه بعدم شوهرش يه هوو سرش مياره بازم درس نمي گيره، به نظر شما اين موجود عاقله؟؟؟؟؟؟!!!!!
بعدم اينايي كه ميگن ديه نصفه به خاطر اينكه نصف ديه به زن قاتل مي رسه همونجور كه مي دونيد ديه به پدر، مادر، فرزند و دست آخر به زن قاتل مي رسه خواهشا انقد دروغ تحويل مردم نديد. بعدم خدا ميگه خدا براي گروهي تغيير ايجاد نمي كنه مگر اينكه خودشون بخواهند هر وقت زنا ياد گرفتند كه از حقوقشون دفاع كنند و براي خودشون شخصيت قايل بشن مطمئنا همه اينها تغيير پيدا ميكنه.
چه بگويم كه مشكل ما از همجنسان ماست!
  بعدی [1] [2]  
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب