2024 March 28 - پنج شنبه 09 فروردين 1403
نفوذ تفکرات یهود و مسیحیت در برخی روایات اهل سنت
کد مطلب: ١٥٠٠٧ تاریخ انتشار: ٠٧ ارديبهشت ١٤٠١ - ١٦:٤٩ تعداد بازدید: 1956
يادداشت » عمومي
نفوذ تفکرات یهود و مسیحیت در برخی روایات اهل سنت

بسم الله الرحمن الرحیم

1. «سلیمان بن مهران کاهلی» معروف به أعمش، حافظ، امام، شیخ الاسلام، و از بزرگ ترین محدثین اهل سنت است.

ذهبی، شمس الدین أبو عبد الله محمد بن أحمد، سیر أعلام النبلاء،ج:11، ص: 283، مؤسسة الرسالة، 23 جلد

2. «مجاهد بن جبر» تابعی بزرگ، امام و شیخ تفسیر نزد اهل سنت است. در «موسوعة اطراف الحدیث» بیش از چهار هزار و هفتصد بار نام او در اسناد روایات اهل سنت وارد شده است. ذهبی در سیر اعلام النبلاء، درباره آرای تفسیری مجاهد چنین نقل می نماید:

«... قَالَ أَبُو بَکْرٍ بنُ عَیَّاشٍ: قُلْتُ لِلأَعْمَشِ: مَا بَالُهُم یَتَّقُوْنَ تَفْسِیْرَ مُجَاهِدٍ؟ قَالَ: کَانُوا یَرَوْنَ أَنَّهُ یَسْأَلُ أَهْلَ الکِتَابِ...»

«ابوبکر بن عیاش نقل می کند: به اعمش گفتم: محدثین و علما را چه شده است که از تفسیر مجاهد پرهیز می کنند؟ او گفت: آنها بر این باورند که همانا مجاهد [در تفسیر آیات قرآن] از اهل کتاب می پرسید».

ذهبی، شمس الدین أبو عبد الله محمد بن أحمد، سیر أعلام النبلاء،ج:8، ص: 8، مؤسسة الرسالة، 23 جلد

به تصویر سند در زیر مراجعه کنید.

3. آیا به روایت های کسی که در تفسیر و فهم دین و قرآن از اهل کتاب کمک می گیرد، می توان اعتماد کرد؟ این در حالی است که رسول خدا صلی الله علیه و آله دستور داده است که سخنان اهل کتاب تصدیق نشود! برای نمونه، آن حضرت صلی الله علیه و آله ضمن توبیخ شدید عمر بن خطاب در این زمینه، می فرماید:

« ... وعن جابر أیضا قال : نسخ عمر کتابا من التوراة بالعربیة فجاء به إلى النبی فجعل یقرأ ووجه رسول الله صلی الله علیه و سلم تغیر فقال رجل من الأنصار : ویحک یا ابن الخطاب ألا ترى وجه رسول الله صلی الله علیه و سلم فقال رسول الله صلی الله علیه و سلم: لا تسألوا أهل الکتاب عن شیء فإنهم لن یهدوکم وقد ضلوا وإنکم إما أن تکذبوا بحق او تصدقوا بباطل والله لو کان موسى بین أظهرکم ما حل له إلا أن یتبعنی»

«... جابر می گوید: عمر بن خطاب کتابی از تورات را به عربی نسخه برداشت و آن را نزد رسول الله صلی الله علیه و آله شروع به خواندن نمود. پس ناگاه چهره رسول خدا صلی الله علیه و آله [از شدت عصبانیت] دگرگون شد. پس یکی از مردان انصار گفت: «وای بر تو ای پسر خطاب! مگر چهره پیامبر خدا صلی الله علیه و آله را نمی بینی؟» رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «از اهل کتاب چیزی مپرسید؛ زیرا آن ها شما را هرگز هدایت نمی کنند در حالی که خود آن ها گمراه هستند و شما (با تبعیت از اهل کتاب) یا حقی را تکذیب می کنید و یا یک امر باطلی را تصدیق می نمایید. به خداوند سوگند اگر موسی علیه السلام در پیش روی شما بود برای او روا نبود مگر اینکه از من پیروی نماید».

هیثمی، نورالدین علی بن ابی بکر، مجمع الزوائد ومنبع الفوائد، ج1، ص 421، دار الفکر، بیروت - 1412 هـ، 10 جلد

به تصویر اسناد در زیر مراجعه کنید!



Share
1 | بهروز امینی | Germany - Bad Muenstereifel | ٠٨:٤٦ - ٢٠ مهر ١٤٠٢ |
با سلام این روایت که عمر نزد ژیامبر تورات میخوانده آخر روایت اومده:
رَوَاهُ الْبَزَّارُ، وَعِنْدَ أَحْمَدَ بَعْضُهُ، وَفِيهِ جَابِرٌ الْجَعْفِيُّ، وَهُوَ ضَعِيفٌ اتُّهِمَ بِالْكَذِبِ. آی سند این روایت ضعیفه؟؟ ممنون

پاسخ:
 با سلام
خود هیثمی در کتاب خود در جای دیگر در رابطه با جابر الجعفی می گوید:
وفيه جابر الجعفي وثقه شعبة وسفيان
مجمع الزوائد - الهيثمي - ج 1 ص 241

در نتیجه اگر این راوی نزد برخی ضعیف هم باشد، با این دو توقیق حداقل روایت به درجه حسن می رسد و روایت حسن هم از نظر اعتبار همانند روایت صحیح است.
موفق و موید باشید
گروه پاسخ به شبهات
موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها