بسم الله الرحمن الرحیم
تاریخ: 99/11/02
موضوع: پاسخ ادعای «عدنان عرعور» پیرامون جایگاه حضرت زهرا (سلام الله علیها)
برنامه حبل المتین
فهرست مطالب این برنامه:
«فاطمیه» أس اساس عقیده شیعه است؛ ما دست بردار نیستیم!
منشور و اساس نامه قطعی شبکه جهانی حضرت ولیعصر (ارواحنا فداه)
1) تبیین معارف اهلبیت عصمت و طهارت (سلام الله علیهم اجمعین)
2) دفاع از حریم ولایت و امامت به صورت علمی و مستند
3) لزوم احترام به مقدسات اهل سنت و حرمت اهانت به مقدسات ایشان
4) بازخوانی مستند حقایق صدر اسلام برای تقویت عقاید جوانان
نقد ادعای «شیخ عدنان عرعور» پیرامون جایگاه حضرت زهرا (سلام الله علیها)
1- هماهنگی عرعور با ابن تیمیه در رد فضائل حضرت زهرا (سلام الله علیها)
2- مبنای ابن تیمیه در دوستی و غصب خداوند با دوستی و غضب بندگان
3- مخالفت ادعای «شیخ عرعور» با منطق قرآن کریم و روایات صحیح
4- أسناد رضایت و غضب حضرت زهرا (سلام الله علیها) رضایت و غضب خداوند!
آیا محل دفن حضرت زهرا (سلام الله علیها) در مدینه مشخص است!؟
چرا صحابه پیامبر، به این آیه و روایات عمل نکردند!؟
بعد از رحلت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، چه بلائی بر سر احادیث نبوی آمد!؟
مجری:
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین
رفتی ولی نرفته گلم بوی تو هنوز
دارد سرم هوای سر کوی تو هنوز
بعد از تو سوی چشم مرا اشک میبرد
ای سمت چشمهای ترم سوی تو هنوز
قلبم سرم تمام تنم تیر میکشد
از آن لگد که خورد به پهلوی تو هنوز
عرض سلام و ادب و احترام داریم خدمت همه شما بینندگان عزیز و ارجمند «شبکه جهانی حضرت ولی عصر».
این ایامی که ظاهراً منسوب به حضرت صدیقه طاهره بود، در نام به پایان رسید، اما خودمان می دانیم که کون و مکان و زمین و زمان همگی تحت اختیار آن حضرات هست و تمام اینها به طفیلی آن حضرات آفریده شده است.
به خاطر همین ما شیعیان در دلمان به سختی میتوانیم دل بکنیم از این مناسبتها و این ایام. به خاطر همین امشب هم سعی میکنیم که به برنامهمان حال و هوای زهرایی بدهیم.
ان شاءالله بتوانیم امشب هم با برنامه «حبل المتین» در خدمت دیدگان شما باشیم و بتوانیم برنامهای را که شادی دل حضرت فاطمه زهرا را به دنبال دارد، تقدیم نگاههای مهربان شما عزیزان کنیم.
امشب هم به رسم برنامه «حبل المتین»، در محضر حضرت استاد دکتر حسینی قزوینی هستیم. ان شاءالله بتوانیم از محضرشان بهره مند شویم. سلام علیکم و رحمة الله؛
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
سلام علیکم و رحمة الله و برکاته؛ بنده هم خدمت بینندگان عزیز و گرامی و دوست داشتنی که در هرکجای این گیتی پهناور بیننده این برنامه هستند و ما را مهمان کانون گرم و باصفای خانواده خودشان قرار دادند، خالصانهترین سلامم را همراه با آرزوی موفقیت تقدیم میکنم.
شهادت جانسوز و مظلومانه حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا، پاره وجود پیغمبر اکرم را به پیشگاه مقدس مولایمان حضرت بقیة الله الأعظم (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) و همه علاقه مندان به اهلبیت عصمت و طهارت و شما گرامیان تسلیت و تعزیت عرض میکنیم.
خدا را به آبروی این بانوی دو سرا و سیده نساء اهل الجنة سوگند میدهیم پاداش ما را در این مصائب جانکاه، فرج موفور السرور مولایمان حضرت بقیة الله الأعظم (ارواحنا فداه) قرار بدهد، ان شاءالله.
مجری:
ان شاءالله که همینطور باشد. حضرت استاد همانطور که اشاره شد، ما هنوز دلمان نمیآید از برنامههایی که در جهت پاسداشت عظمت و شأن حضرت فاطمه زهرا هست، دل بکنیم.
در همین رابطه کلیپی از سوی یکی از علمای بزرگ وهابی به نام «عرعور» به دست ما رسیده که صحبتهایی در رد فضائل حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) بیان کرده است.
ان شاءالله این کلیپ را ببینیم، شروع برنامهها اینگونه باشد تا بعد از آن هم نقدهای حضرتعالی را بشنویم و به مبحث خودمان برسیم. اگر اجازه بدهید با بینندگان عزیز این کلیپ را میبینیم و بعد از آن برمی گردیم و به نقد آن مینشینیم.
"در مورد برادری که گفت: خداوند به خاطر غضب فاطمه غضبناک میشود، می گویم: ای برادر! خداوند بالاتر از آن است که پیرو یک انسان باشد، والسلام. خداوند اجل از این است."
بسیار خوب همه شما هم مشاهده کردید. اولین چیزی که بعد از دیدن این کلیپها باید بپرسیم، این است که آیا صحبتهایی که این شخص مطرح میکند از جانب خودش است یا واقعاً کتب خودشان و علمای بزرگشان به این معتقد هستند؟!
همیشه باید این سؤال را پرسید همچنانکه در حال حاضر هم متأسفانه زیاد دیده میشود علمایی که منتسب هستند و در ایران هم زندگی میکنند، بعضاً صحبتهایی میکنند و نسبتهای دروغینی به مابقی کتب و مابقی علمایی که وجود داشته میبندند.
نظر علمای اهل سنت نسبت به روایتی که این شخص مطرح کرد، چیست؟! آیا آنها به این روایت تصریح میکنند یا مثل این آقا ادعا دارند که اصلاً چنین چیزی وجود ندارد؟!
«فاطمیه» أس اساس عقیده شیعه است؛ ما دست بردار نیستیم!
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمدلله و الصلاة علی رسول الله و علی آله آل الله لاسیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله إلی یوم لقاء الله الحمدلله الذی هدانا لهذا و ما کنّا لنهتدی لولا أن هدانا الله
خدا را بر تمام نعمتهایش به ویژه نعمت ولایت اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) سپاسگذاریم.
زمانی که ایام فاطمیه فرا میرسد، آقایان در گوشه و کنار اعم از شبکههای وهابی و رسانهها و بعضاً علمای اهل سنت داخل کشور، مطالبی در رابطه با حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و شهادت حضرت صدیقه طاهره مطرح میکنند.
این ادعاها واقعاً مایه تأسف و تأثر هست. بعضی از این افراد مطالبات خود را به جایی میبرند و ادعا میکنند که اگر میخواهید وحدت برقرار شود، باید ایام فاطمیه را کنار بگذارید و صحبتی از شهادت حضرت فاطمه زهرا نکنید.
مطالبات ایشان به عبارت دیگر این است که شما سنی شوید تا ما با همدیگر وحدت برقرار کنیم.
فاطمیه أس اساس عقیده شیعه است. حضرت فاطمه زهرا ملاک حقانیت شیعه است. حضرت فاطمه زهرا معیار تشخیص حق از باطل است. چگونه ما میتوانیم چیزی که ملاک حقانیت ما هست را کنار بگذاریم؟!
امسال ما دیدیم بعضی از آقایان حرفهایی میزنند و مطالبی مطرح میکنند. یکی از آقایان گفته بود: حضرت زهرا در کدام جنگ شرکت کرده بود که شهید شده است؟!
ما از این آقای محترم سؤال میکنیم: شما که معتقد هستید خلیفه دوم شهید شد، در کدام جنگ شرکت کرده بود؟! عثمان را شهید مینامید و ما از شما میپرسیم که ایشان در کدام یک از جنگها شهید شدند؟!
بالاتر از اینها حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) خلیفه چهارم شماست. ما نمیدانیم شما حضرت را شهید می دانید یا خیر، اما ایشان در کدام جنگ شرکت کرده بودند؟!
حرفی بزنید که حداقل مرغ پخته به شما نخندد. حرفی بزنید که حداقل زن و بچه شما وقتی حرف شما را میشنوند، متأثر نشوند و اظهار تأسف نکنند.
منشور و اساس نامه قطعی شبکه جهانی حضرت ولیعصر (ارواحنا فداه)
من قبل از اینکه سؤال حضرتعالی را پاسخ بدهم، ناگزیرم چند نکته را مطرح کنم. گرچه بارها این نکتهها را عرض کردیم.
1) تبیین معارف اهلبیت عصمت و طهارت (سلام الله علیهم اجمعین)
نکته اول اینکه هدف ما در «شبکه جهانی حضرت ولی عصر» تبیین معارف اهلبیت عصمت و طهارت (سلام الله علیهم اجمعین) و نشر معارف اهلبیت و پاسخ به شبهات مخالفین و معاندین و وهابیت است.
2) دفاع از حریم ولایت و امامت به صورت علمی و مستند
نکته دوم این است که ما دفاع از حریم ولایت و امامت و مظلومیت اهلبیت (علیهم السلام) را به صورت علمی و مستند، یک واجب شرعی و یک امر ضروری می دانیم و به هیچ حد و مرزی هم در این زمینه جز قرآن و سنت پیغمبر اکرم و اهلبیت قائل نیستیم.
حد و مرز ما قرآن و سنت نبی گرامی اسلام و سنت و سیره ائمه اطهار (علیهم السلام) است.
مشاهده کنید امام صادق (علیه السلام) حضرت فاطمه زهرا را درک نکرده است، اما زمانی که اسم حضرت فاطمه زهرا میآید، اشک از چشمانش جاری میشود.
راوی خدمت حضرت میرسد و عرضه میدارد: خدا فرزند دختر تازهای به من داده است. حضرت فرمود: اسم او را چه گذاشتی؟ راوی عرضه داشت: اسم دخترم را فاطمه گذاشتم. تا شنید اشک از چشمان امام صادق (علیه السلام) جاری شد و با خود نام فاطمه را زمزمه کردند و فرمودند:
"حال که اسم دخترت را فاطمه گذاشتی مبادا بلند با او صحبت کنی، مبادا او را بزنی و مبادا سر او فریاد بکشی. به جهت اینکه نام دخترت فاطمه است، به احترام حضرت فاطمه زهرا صدایت را بر او بلند نکن."
آیا با این توصیفات ما میتوانیم دست از فاطمیه برداریم. همچنین نقل شده است شخصی خدمت امام صادق (علیه السلام) میرسد و عرضه میدارد: خانمی زمین خورد، پهلویش درد گرفت و یادی از مصائب حضرت فاطمه زهرا و ضاربین حضرت کرد.
مأمورین او را کشان کشان به طرف زندان بردند. امام صادق بسیار متأثر شدند و فرمودند: بلند شو به مسجد برویم و برای خلاصی این خانم دعا کنیم.
حضرت به مسجد میآیند و شروع به نماز خواندن برای آزادی خانمی که یادی از مصائب حضرت فاطمه زهرا و ظالمین حضرت کرده و گرفتار شده است، میکنند.
راوی میگوید: ما از مسجد بیرون نیامده بودیم که دیدیم این خانم از زندان آزاد شد. آیا ما میتوانیم دست از فاطمیه برداریم؟!
بنابراین ملاک در مظلومیت اهلبیت (علیهم السلام) برای ما احادیث اهلبیت و سیره اهلبیت و تقریر اهلبیت (علیهم السلام) است. حد و مرز ما این است و حاضر نیستیم به هیچ قیمتی از این حد و مرز کوتاه بیاییم.
3) لزوم احترام به مقدسات اهل سنت و حرمت اهانت به مقدسات ایشان
نکته سوم این است که ما بارها گفتیم که احترام به اهل سنت را بر خودمان واجب و لازم می دانیم و اهانت به مقدسات اهل سنت و دیگر اتباع ادیان ابراهیمی را حرام و خلاف شرع می دانیم و عقیده ما این است.
البته ما معصوم نیستیم و دیگر کارشناسان و مجریان ما هم معصوم نیستند. اگر به صورت ناخودآگاه مطالبی توسط اینجانب که ملتزم و مقید هستم سر زد، پیشاپیش پوزش میطلبم.
بنده دو سه سال قبل با جناب «عبدالحمید» تلفنی صحبت داشتیم. ایشان میفرمودند: ما تا به حال جملهای از شما توهین به اهل سنت نشنیدیم. بنده گفتم:
(هذا مِنْ فَضْلِ رَبِّی)
این از فضل پروردگار من است.
سوره نمل (27): آیه 40
اگر دیگر کارشناسان و مجریان به صورت ناخودآگاه مطلبی بگویند که موجب رنجش اهل سنت باشد، بنده رسماً پیشاپیش از همه عزیزان پوزش میطلبم. این رسم و رسوم و عقیده ما هست و به این عقیده هم خودمان را ملزم و ملتزم می دانیم.
بنده برنامهای به زبان آذری داشتم. عزیزی آمد و عبارت تندی گفت. بنده بلافاصله صحبت ایشان را قطع کردم و ایشان را توبیخ کردم. بنده گفتم: ما در این شبکه جایی برای توهین و فحاشی به مقدسات اهل سنت نداریم و به کسی اجازه نمیدهیم.
عزیزان در طول این مدت دیدند که ما به هیچ وجه به عزیزانی که روی خط میآیند، اجازه نمیدهیم که نسبت به نمادهای اهل سنت توهین کنند.
ما با تمام وجود معتقدیم که بعضی از شبکههای منحرف تشیع انگلیسی که اهانت به نمادهای اهل سنت میکنند و آن را از اولویتهای کار خودشان میدانند، ما بارها از آنها برائت و بیزاری جستیم.
ما ضرر این شبکهها یا بعضی از مداحان و آخوندها که در ایران و عراق و کشورهای دیگر به اهل سنت توهین میکنند را برای تشیع بیش از وهابیت می دانیم.
امروزه استکبار جهانی و صهیونیسم و دولت سعودی به دنبال این هستند و به بعضی از افراد پول میدهند و دستور میدهند که شما بروید و در جلساتتان به ابوبکر و عمر و عثمان و عایشه توهین کنید و از مجالستان کلیپ تهیه کنید و برای ما ارسال کنید.
استکبار جهانی میخواهد از این کانال زمینه قتل شیعه را فراهم کند. بنده در این خصوص مدرک قطعی دارم، اما اگر نام ببرم شاید بسیاری از بینندگان در جریان باشند. بنابراین این مباحث برای ما کاملاً واضح است.
4) بازخوانی مستند حقایق صدر اسلام برای تقویت عقاید جوانان
نکته چهارم این است که ما بازخوانی حقایق صدر اسلام و نقل مطالب علمی مستند را برای روشن شدن افکار عمومی و تقویت عقاید جوانان شیعه لازم و ضروری می دانیم.
نقل مطالب علمی به تعبیر «شهید مطهری» سروکارش با عقل و منطق و خرد هست. فحاشی و توهین و جسارت، ارتباطی به عقل و منطق ندارد. کسی توهین میکند و فحش میدهد که منطق ندارد و جواب برای شبهه ندارد.
بعضی افراد تصور میکنند که اگر در جلسهای چندین فحش به مقدسات اهل سنت دادند رضایت حضرت فاطمه زهرا و رضایت حضرت صاحب الزمان را به دست آوردند، والله تالله بالله در اشتباه هستند.
مشاهده کنید در «شبکه فدک» برای شب فوت عایشه جشن گرفتند، لباس قرمز پوشیدند و کف زدند و شعار «عایشة فی النار، عایشة فی النار» سر دادند.
اولاً شخص مقام معظم رهبری بیانیه داد و این اقدام را محکوم کرد، به طوری که رئیس دانشگاه الأزهر «شیخ احمد» رسماً از ایشان تشکر کرد.
بنده بارها گفتم که در گوگل عبارت «اسپایکر + کلیپ» را سرچ کنید. میبینید بعد از این که داعش موصل را تصرف کرد، روز دوم یا سوم در دانشکده افسری موصل هزار و هفتصد تن از جوانان شیعه را به انتقام توهین آقایان به عایشه، قتل عام کردند.
اصلاً خدا میداند وقتی این کلیپ را دیدم، قلبم به درد آمد. داعشی ها اسلحه را به شقیقه جوانان شیعه میگذارند و می گویند: «هذا انتقام عایشة فی النار»!! آنها می گویند این انتقام همان توهینی است که در آن شبکه به عایشه شده است.
بنده یکی از سالها در کابل پایتخت افغانستان بودم. یکی از اساتید حوزه به نام «دکتر نوری» که هم در دانشگاه و هم در حوزه تدریس دارد، در جلسه حضور داشت.
ایشان خود برای من نقل کرد که ما داشتیم با مینی بوس به مزار شریف میآمدیم که تعدادی از اعضای طالبان جلوی ماشین را گرفتند، دو تن از جوانان شیعه را پایین آوردند و جلوی زن و بچهاش به قدری گلوله زدند که بدنشان همانند لانه زنبور شد!
یکی از آنها درون ماشین آمد و گفت: به «شیخ اللهیاری» پیام بدهید و بگویید پاسخ توهینهای شما به خلفا و عایشه همین است. اگر ادامه بدهید، ما هم ادامه خواهیم داد.
ما اصلاً کاری به مباحث شرعی نداریم. آیا عقل ما قضاوت میکند که بیاییم چنین مطلبی را مطرح کنیم و زمینه قتل شیعه را فراهم کنیم؟!
بنده بارها عرض کردم که در اینترنت عبارت «بهجت + عید الزهراء» را سرچ کنید. ایشان میگوید:
"اگر به بهانه عید الزهراء در قم و کاشان و اصفهان و تبریز به مقدسات اهل سنت اهانت کنید و در آن طرف دنیا نسبت به شیعه هتک حرمت کنند و خون از بینی یک شیعه بیاید، شما در این کار سهیم و شریک هستید!!"
بنابراین ما در ضمن اینکه این مسائل را رعایت میکنیم، در دفاع از مظلومیت اهلبیت (علیهم السلام) یک قدم کوتاه نخواهیم آمد.
عبارت «علامه شهید مطهری» در کتاب «امامت و رهبری» چنین است: "ما وحدت را از ضروریات اسلامی می دانیم، اما حاضر نیستیم به خاطر وحدت از یک مستحب و مکروه خودمان هم دست برداریم و چنین توقعی هم از طرف مقابل نداریم."
ملاک وحدت و تقریب برای ما این مسائل هستند.
مجری:
استاد اگر اجازه بفرمایید قبل از اینکه بخواهیم به این قضیه بپردازیم، یک فاصلهای بگیریم و بعد از آنان شاءالله هم کلیپ را برای عزیزان بیننده یادآوری میکنیم و هم حضرت استاد مفصلاً پاسخ را میفرمایند. میان برنامه میبینیم و در خدمت شما هستیم.
عرض سلام مجدد دارم خدمت همه شما بینندگان عزیز و ارجمند «شبکه جهانی حضرت ولی عصر».
تا اینجای برنامه الحمدلله حضرت استاد نکات بسیار نابی فرمودند که سرمشق برنامه و شبکه و هرکسی که طالب این هست تا دعوت به تشیع را انجام بدهد، روشن شد و قطعاً باید این نکات را در نظر بگیرد و با توجه به آنها پیش برود.
ان شاءالله فعالیتی که افراد در این راستا انجام میدهند، مرضی حضرت فاطمه زهرا و اهلبیت (علیهم السلام) قرار بگیرد.
نقد ادعای «شیخ عدنان عرعور» پیرامون جایگاه حضرت زهرا (سلام الله علیها)
حال به سؤالی که بنا بود مطرح کنیم بپردازیم. به جهت اینکه فاصلهای افتاد، کلیپی که در ابتدا پخش شد را دوباره پخش میکنیم و ان شاءالله پاسخ آن را از حضرت استاد خواهیم شنید.
"در مورد برادری که گفت: خداوند به خاطر غضب فاطمه غضبناک میشود، می گویم: ای برادر! خداوند بالاتر از آن است که پیرو یک انسان باشد، والسلام. خداوند اجل از این است."
کلیپ را با هم دیدیم. ما این سؤال را از حضرت استاد میپرسیم که آیا عقیدهای که مطرح شد، صرفاً عقیده شخصی ایشان بود یا خیر؟!
وقتی که شبکههای وهابی را دنبال میکنید، همیشه این سؤال را با خودتان بپرسید که آیا ادعایی که مطرح میشود عقیده شخصی این شخص است و حرفهایی که می زند تنها خوشایند خود این شخص و افرادی است که بودجهای به آنها میدهند یا خیر!؟
در غیر این صورت این سؤال مطرح میشود که آیا حقیقتاً علمای خودشان در کتب خودشان چنین مطلبی را آوردند؟! در خدمت شما هستیم.
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
آقای «شیخ عدنان عرعور» در شبکههای وهابی از اینطور حرفهای بی اساس زیاد دارد. اگر ایشان یک مرتبه ادعا کند که ما روایت نداریم یا روایت داریم و روایت ضعیف است، کار معقولی است و انسان به این فکر می افتد که شاید سند یا دلالت روایت اشکال دارد.
رفتار این شخص همانند کشیشهای مسیحی است که ادعا میکنند شما اینقدر به ما پول بدهید و ما هم اینقدر در بهشت به شما جا میدهیم یا گناهان شما را میبخشیم!!
همچنین گاو پرستان که روی سینه شخص قرار میگیرند و پا می زنند و این نشانه بخشش گناهان آنهاست.
الحمدلله ظاهراً ایشان سخنگوی خداوند عالم هم شده است و مقامشان بسیار بالا رفته است. ایشان ادعا میکند که خداوند اجل از این است که رضایتش تابع رضایت بنده باشد!!
این ادعا هم با منطق قرآن کریم سازگاری ندارد و هم با صحبتهایی که بزرگان اهل سنت در صحاح آوردهاند.
ما در جواب آقای «عرعور» چند نکته را عرض میکنیم.
1- هماهنگی عرعور با ابن تیمیه در رد فضائل حضرت زهرا (سلام الله علیها)
نکته اول اینکه «ابن تیمیه» هم در کتاب «منهاج السنة» جلد چهارم عبارتی دارد. مبنای ایشان این است که هر روایتی را میبیند، اصلاً کاری ندارد که این روایت در چه موردی است. ایشان مینویسد:
«وأما قوله ورووا جمیعاً أن النبی قال یا فاطمة إن الله یغضب لغضبک ویرضی لرضاک»
سپس مینویسد:
«فهذا کذب منه ما رووا هذا عن النبی»
این دروغ است و کسی چنین روایتی از پیغمبر اکرم نقل نکرده است.
«ولا یعرف هذا فی شیء من کتب الحدیث المعروفة»
در کتابهای حدیث مشهور چنین روایتی نیست.
«ولا له إسناد معروف عن النبی لا صحیح ولا حسن»
و نه سند معروفی از پیغمبر در این زمینه نقل شده و نه صحیح و حسن است.
منهاج السنة النبویة، اسم المؤلف: أحمد بن عبد الحلیم بن تیمیة الحرانی أبو العباس، دار النشر: مؤسسة قرطبة - 1406، الطبعة: الأولی، تحقیق: د. محمد رشاد سالم، ج 4، ص 248، فصل قال الرافضی ولما ذکرت فاطمة أن أباها رسول الله
مبنای ایشان از ابتدا تا انتهای کتاب «منهاج السنة» همین است. وقتی ایشان این کتاب را نوشت، افرادی به «علامه حلی» عرضه داشتند: چرا جواب این کتاب را نمینویسید؟
«علامه حلی» فرمودند: اگر من میدانستم که «ابن تیمیه» انسانی نفهم نیست و حرف مرا میفهمد، جواب مینوشتم. حال می دانم که خداوند عالم از علم و شعور، ایشان را بی بهره کرده است.
2- مبنای ابن تیمیه در دوستی و غصب خداوند با دوستی و غضب بندگان
نکته دوم این است که «ابن تیمیه» در کتاب «مجموع الفتاوی» جلد دهم تعبیری دارد. ایشان مینویسد:
«لأن المحب یحب ما یحب محبوبه ویبغض ما یبغض محبوبه»
انسان عاشق دوست دارد هرآنچه که محبوبش او را دوست دارد و دشمن میدارد هرآنچه محبوبش او را دشمن میدارد.
«ویوالی من یوالیه ویعادی من یعادیه»
سپس مینویسد:
«ویرضی لرضاه ویغضب لغضبه»
راضی میشود به رضای محبوبش و غضبناک میشود به غضب محبوبش.
«ویأمر بما یأمر به وینهی عما ینهی عنه فهو موافق له فی ذلک»
سپس مینویسد:
«وهؤلاء هم الذین یرضی الرب لرضاهم ویغضب لغضبهم»
این مردان خدا هستند که خداوند عالم به رضایت آنها راضی میشود و به غضب آنها غضبناک میشود.
«إذ هم انما یرضون لرضاه ویغضبون لما یغضب له»
کتب ورسائل وفتاوی شیخ الإسلام ابن تیمیة، اسم المؤلف: أحمد عبد الحلیم بن تیمیة الحرانی أبو العباس، دار النشر: مکتبة ابن تیمیة، الطبعة: الثانیة، تحقیق: عبد الرحمن بن محمد بن قاسم العاصمی النجدی، ج 10، ص 58
آقای «عرعور» شما که «ابن تیمیه» را امام و پیغمبر و بالاتر از خدا می دانید. حداقل منطق «ابن تیمیه» را رعایت کنید، سپس ادعا کنید که خداوند عالم اجل از این است که برای غضب کسی غضبناک شود!! این منطق «ابن تیمیه» هست.
حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) مصداق اتم انسانهای متّقین است، و خداوند عالم میفرماید:
(إِنَّ اللَّهَ یحِبُّ الْمُتَّقِین)
زیرا خداوند پرهیزکاران را دوست دارد.
سوره توبه (9): آیه 4
حضرت فاطمه زهرا مصداق اتم محسنین است، و قرآن کریم میفرماید:
(إِنَّ اللَّهَ یحِبُّ الْمُحْسِنِین)
خداوند، نیکوکاران را دوست میدارد.
سوره بقره (2): آیه 195
حضرت فاطمه زهرا مصداق اتم صابرین است، و خداوند متعال میفرماید:
(وَ اللَّهُ یحِبُّ الصَّابِرِین)
و خداوند استقامت کنندگان را دوست دارد.
سوره آل عمران (3): آیه 146
حضرت فاطمه زهرا مصداق اتم متوکلین است، و خداوند عالم میفرماید:
(إِنَّ اللَّهَ یحِبُّ الْمُتَوَکلِین)
زیرا خداوند متوکلان را دوست دارد.
سوره آل عمران (3): آیه 159
حضرت فاطمه زهرا مصداق آیه تطهیر است و خداوند عالم میفرماید:
(وَ اللَّهُ یحِبُّ الْمُطَّهِّرِین)
و خداوند پاکیزگان را دوست دارد.
سوره توبه (9): آیه 108
اگر شما ذرهای با قرآن کریم آشنا باشید و با صفات حضرت فاطمه زهرا تطبیق بدهید، خواهید دانست که خداوند عالم از کانالهای زیادی حضرت فاطمه زهرا را دوست میدارد.
3- مخالفت ادعای «شیخ عرعور» با منطق قرآن کریم و روایات صحیح
نکته سوم اینکه شما ادعا میکنید که خدا اجل از این است که با رضایت کسی یا با غضب کسی غضبناک شود. خداوند متعال در سوره مبارکه نساء میفرماید:
(مَنْ یطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ وَ مَنْ تَوَلَّی فَما أَرْسَلْناک عَلَیهِمْ حَفِیظاً)
کسی که از پیامبر اطاعت کند اطاعت خدا کرده و کسی که سرباز زند تو در برابر او مسئول نیستی.
سوره نساء (4): آیه 80
چطور شد اطاعت از پیغمبر اکرم، اطاعت از خداوند شد؟! شما که می گویید خداوند اجل از این است که به خاطر رضایت یا غضب بنده بخواهد متأثر شود.
همچنین شما در کتاب «صحیح بخاری» تعبیری دارید که روایت خیلی زیبایی است. ما هم این روایت که از قول «ابوهریره» نقل شده است را داریم. خداوند عالم میفرماید:
«من عَادَی لی وَلِیا فَقَدْ آذَنْتُهُ بِالْحَرْبِ»
هرکسی یکی از دوستان مرا دشمن بدارد، من با او اعلان جنگ میکنم.
آیا روایت از این بهتر برای شما بیاوریم؟! روایت در کتاب «صحیح بخاری» نقل شده است. اگر شما بی سواد هستید و مراجعه نمیکنید یا عناد دارید و نمیتوانید قبول کنید، تقصیر ما چیست؟!
«وما تَقَرَّبَ إلی عَبْدِی بِشَیءٍ أَحَبَّ إلی مِمَّا افْتَرَضْتُ علیه وما یزَالُ عَبْدِی یتَقَرَّبُ إلی بِالنَّوَافِلِ حتی أُحِبَّهُ»
سپس می مینویسد:
«فإذا أَحْبَبْتُهُ کنت سَمْعَهُ الذی یسْمَعُ بِهِ»
وقتی بندهای را دوست داشته باشم، گوش او میشوم که با او میشنود.
«وَبَصَرَهُ الذی یبْصِرُ بِهِ»
من چشم او میشوم که با او میبیند.
«وَیدَهُ آلتی یبْطِشُ بها وَرِجْلَهُ آلتی یمْشِی بها»
و دست او میشوم که با آن کار میکند و پای او میشوم که با آن راه میرود.
«وَإِنْ سَأَلَنِی لَأُعْطِینَّهُ»
هرچه این بندهام از من بخواهد، به او عطا میکنم.
«وَلَئِنْ اسْتَعَاذَنِی لَأُعِیذَنَّهُ»
الجامع الصحیح المختصر، اسم المؤلف: محمد بن إسماعیل أبو عبدالله البخاری الجعفی، دار النشر: دار ابن کثیر, الیمامة - بیروت - 1407 - 1987، الطبعة: الثالثة، تحقیق: د. مصطفی دیب البغا، ج 5، ص 2384، ح 6137
طبق این روایت خداوند متعال میفرماید: اگر بندهای از من اطاعت کند، من چشم و گوش و دست و پا و اعضا و جوارح او میشوم!!
آیا این روایت با منطق شما که ادعا میکنید خداوند اجل از این است که برای رضایت کسی راضی باشد، منافات ندارد؟! خداوند عالم اصلاً میفرماید که من چشم و گوش بنده مطیع خود میشوم.
اینها واقعاً مایه تأسف هست. من واقعاً نمیدانم در این زمینه چه بگویم. با توجه به این مسائلی که عرض شد، بی اساس بودن حرف ایشان به استناد آیات قرآن کریم و حدیث «صحیح بخاری» باطل است.
4- أسناد رضایت و غضب حضرت زهرا (سلام الله علیها) رضایت و غضب خداوند!
نکته دیگری که در اینجا باید مطرح کنم، در رابطه با حدیث: «إن الله یغضب لغضبک ویرضی لرضاک» است.
اولاً قبل از آن نکتهای خدمت عزیزان روحانی یا جوانانی که در بحثهای فضای مجازی همانند گروه «ندای شیعه» هستند که مخلصانه زحمت میکشند و ما در حقشان دعا میکنیم، عرض کنم.
بنده هرگاه به کانال و گروه «ندای شیعه» مراجعه میکنم و نحوه بحثهایشان را میبینم، لذت میبرم و دعا میکنم. حال بعضی افراد وارد میشوند و تندیهایی هم دارند که بنده آنها را نمیپسندم و به طور کلی روحم با تندی سازش ندارد.
الحق و الانصاف اعضای مجموعه، مورد تأیید ماست و ما به دستان هم می گوییم که مجموعه «ندای شیعه» الحق و الانصاف خوب کار میکنند. البته افراد دیگری هم هستند که فعلاً نمیخواهم نامی از آنها ببرم.
بنده میخواهم برای این افراد عبارتی از کتاب «مجموعه رسائل و مسائل ابن تیمیه» بیاورم. دوستان به عنوان یک دلیل خوب این قضیه را داشته باشند، زیرا ما میخواهیم از این مطلب، کفر «عرعور» و «ابن تیمیه» را اثبات کنیم.
بنده بارها گفتم بهترین جواب، جوابی است که ما از شبهه علیه شبهه پراکن، شبهه تولید کنیم. ایشان در «مجموعه رسائل و مسائل» که سه جلد در یک مجلد هست، مینویسد:
«والسنة والإجماع منعقد على أن من بلغته دعوة النبي صلى الله عليه وسلم فلم يؤمن فهو كافر»
سنت و اجماع منعتقد است اگر روایتی از پیغمبر اکرم به کسی برسد و به آن روایت پیغمبر اکرم ایمان نیاورد کافر است.
«لا يقبل منه الاعتذار بالاجتهاد»
اگر بخواهد آن روایت را توجیه کند و اجتهاد خود را به کار ببرد، هیچ عذری از او پذیرفته نیست.
مجموعة الرسائل والمسائل؛ المؤلف: تقي الدين أبو العباس أحمد بن عبد الحليم بن تيمية الحراني (المتوفى: 728هـ)، علق عليه: السيد محمد رشيد رضا؛ الناشر: لجنة التراث العربي، ج 3، ص 15، الجزء الثالث
خیلی جالب است. در روایت آمده که اگر روایتی از پیغمبر اکرم به کسی برسد و به او ایمان نیاورد و اجتهاد کند، کافر است. حال ما به سراغ این روایت میرویم.
آقای «طبرانی» متوفای 360 هجری در کتاب «معجم الکبیر» جلد اول صفحه 108 میگوید:
«قال رسول اللَّهِ صلی اللَّهُ علیه وسلم لِفَاطِمَةَ رضی اللَّهُ عنها أن اللَّهَ یغْضِبُ لِغَضَبِک وَیرْضَی لِرَضَاک»
المعجم الکبیر، اسم المؤلف: سلیمان بن أحمد بن أیوب أبو القاسم الطبرانی، دار النشر: مکتبة الزهراء - الموصل - 1404 - 1983، الطبعة: الثانیة، تحقیق: حمدی بن عبدالمجید السلفی، ج 1، ص 108، ح 182
محقق کتاب هم میگوید سند روایت صحیح است. همچنین آقای «حاکم نیشابوری» در کتاب «مستدرک علی الصحیحین» جلد 3 صفحه 167 مینویسد که پیغمبر اکرم به حضرت فاطمه زهرا فرمودند:
«إن الله یغضب لغضبک ویرضی لرضاک»
در ادامه مینویسد:
«هذا حدیث صحیح الإسناد ولم یخرجاه»
المستدرک علی الصحیحین، اسم المؤلف: محمد بن عبدالله أبو عبدالله الحاکم النیسابوری، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت - 1411 هـ - 1990 م، الطبعة: الأولی، تحقیق: مصطفی عبد القادر عطا، ج 3، ص 167، ح 4730
آقای «ابن حجر عسقلانی» یکی از استوانههای علمی اهل سنت در کتاب «الإتحاف المهرة» جلد یازدهم مینویسد:
«إِنَّ اللَّهَ یغْضَبُ لِغَضَبِک، وَیرْضَی لِرِضَاک»
در ادامه مینویسد:
«صَحِیحُ الإِسْنَادِ»
إتحاف المهرة بالفوائد المبتکرة من أطراف العشرة، المؤلف: أبو الفضل أحمد بن علی بن محمد بن أحمد بن حجر العسقلانی (المتوفی: 852 هـ (، تحقیق: مرکز خدمة السنة والسیرة، بإشراف د زهیر بن ناصر الناصر (راجعه ووحد منهج التعلیق والإخراج)، الناشر: مجمع الملک فهد لطباعة المصحف الشریف (بالمدینة) - ومرکز خدمة السنة والسیرة النبویة (بالمدینة)، الطبعة: الأولی، 1415 هـ - 1994 م، ج 11، ص 345، ح 14166
آقای «هیثمی» در کتاب «مجمع الزوائد» جلد نهم صفحه 203 مینویسد که پیغمبر اکرم فرمودند:
«قال رسول الله إن الله یغضب لغضبک ویرضی لرضاک»
در مورد سند روایت مینویسد:
«رواه الطبرانی وإسناده حسن»
مجمع الزوائد ومنبع الفوائد، اسم المؤلف: علی بن أبی بکر الهیثمی، دار النشر: دار الریان للتراث/دار الکتاب العربی - القاهرة, بیروت – 1407، ج 9، ص 203، باب مناقب فاطمة بنت رسول الله رضی الله عنها
همچنین آقای «سیوطی» در کتاب « الثغور الباسمة» صفحه 55 مینویسد:
«وأخرج الطبراني بسند حسن: عن علي قال: «قال رسول الله صلى الله عليه وسلم لفاطمة: إن الله يرضى لرضاك، ويغضب لغضبك»
الثغور الباسمة في مناقب سيدتنا فاطمة بنت رسول الله صلى الله عليه وسلم؛ المؤلف: عبد الرحمن بن أبي بكر، جلال الدين السيوطي (المتوفى: 911 هـ)، المحقق: السيد حسن الحسيني، الناشر: دار البشائر الإسلامية [طبع ضمن سلسلة لقاء العشر الأواخر بالمسجد الحرام (137)، الطبعة: الأولى 1431 هـ - 2010 م؛ ص 55
آقای «صالحی شامی» در کتاب «سبل الهدی و الرشاد» جلد یازدهم صفحه 44 مینویسد:
«فی أن الله تبارک وتعالی یرضی لرضاها، ویغضب لغضبها»
در ادامه مینویسد:
«روی الطبرانی بإسناد حسن»
سبل الهدی والرشاد فی سیرة خیر العباد، اسم المؤلف: محمد بن یوسف الصالحی الشامی، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت - 1414 هـ، الطبعة: الأولی، تحقیق: عادل أحمد عبد الموجود وعلی محمد معوض، ج 11، ص 44، الباب التاسع فی بعض مناقب السیدة فاطمة بنت رسول الله
همچنین جناب آقای «صبان شافعی» در کتاب «اسعاف الراغبين فى سيرة المصطفى» همین تعبیر را با سند صحیح آورده است. «علامه زرقانی» در کتاب «شرح علی المواهب اللدنیه» اثر «قسطلانی» جلد چهارم صفحه 331 میگوید:
«أخرجه الطبرانی فی الأوسط بسند صحیح علی شرط الشیخین، وأخرجه ابن أبی عاصم عن علی أنه صلی الله علیه وسلم، قال لفاطمة: "إن الله یغضب لغضبک ویرضی لرضاک"»
شرح الزرقانی علی المواهب اللدنیة بالمنح المحمدیة، المؤلف: أبو عبد الله محمد بن عبد الباقی بن یوسف بن أحمد بن شهاب الدین بن محمد الزرقانی المالکی (المتوفی: 1122 هـ)، الناشر: دار الکتب العلمیة، الطبعة: الأولی 1417 هـ-1996 م، ج 4، ص 331، باب فوقه الدثار
نُه تن از علمای اهل سنت به صراحت گفتهاند که این روایت از پیغمبر اکرم آمده و سند آن هم صحیح است.
جناب آقای «عرعور»! نظر پیغمبر شما «ابن تیمیه» این است که اگر یک روایتی به کسی برسد و ایمان نیاورد، کافر است. آیا این روایات را دیدهاید یا خیر؟!
اگر این روایات را ندیدید، یک انسان جاهل هستید که روایتی را ندیدهاید که نُه تن از بزرگان و اعاظم شما این روایت را تصحیح کردهاند. آنها نه تنها این روایت را آوردهاند، بلکه آن را تصحیح کردهاند. ما کم روایتی داریم که نُه تن از بزرگان روایت را تصحیح کنند.
در مقابل یک نفر هم نیامده به این روایت کوچکترین خدشهای وارد کند. اگر واقعاً این روایت را ندیدی و اینقدر بی سواد هستی، چرا واقعاً ادعای علم میکنی؟!! اگر این روایت را دیدی و ایمان نیاوردی، طبق نظر امام شما «ابن تیمیه»، شما کافر هستید!!
اصلاً بر فرض این روایت را هم ندیدید. حداقل در کتاب «صحیح بخاری» همه چاپها این روایت را آوردهاند که حضرت فرمود:
«فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی فَمَنْ أَغْضَبَهَا أَغْضَبَنِی»
الجامع الصحیح المختصر، اسم المؤلف: محمد بن إسماعیل أبو عبدالله البخاری الجعفی، دار النشر: دار ابن کثیر, الیمامة - بیروت - 1407 - 1987، الطبعة: الثالثة، تحقیق: د. مصطفی دیب البغا، ج 3، ص 1361، ح 3510
این روایت در کتاب «صحیح مسلم» جلد 7 صفحه 141 حدیث 6202 هم نقل شده است. ما به قدری این روایات را گفتهایم که کودکان خردسال هم آن را حفظ کردهاند.
آیا پیغمبر اکرم در آنجا فرمودند: فاطمه پاره وجود من است، هرکسی او را اذیت کند مرا اذیت کرده است؟! حداقل بگویید که در کتاب «صحیح بخاری» و «صحیح مسلم» آمده است یا خیر. از طرف دیگر خداوند متعال در قرآن کریم به صراحت میگوید:
(وَ الَّذِینَ یؤْذُونَ رَسُولَ اللَّهِ لَهُمْ عَذابٌ أَلِیم)
و آنها که فرستاده خدا را آزار میدهند عذاب دردناکی دارند.
سوره توبه (9): آیه 61
همچنین قرآن کریم در سوره مبارکه احزاب میفرماید:
(إِنَّ الَّذِینَ یؤْذُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ وَ أَعَدَّ لَهُمْ عَذاباً مُهِینا)
آنها که خدا و پیامبرش را ایذاء میکنند خداوند آنها را از رحمت خود در دنیا و آخرت دور میسازد، و برای آنان عذاب خوار کنندهای آماده کرده است.
سوره احزاب (33): آیه 57
آیا مطالبی که ما میآوریم، از کتب شیعه هست یا همگی از کتب اهل سنت است؟! آیا شما این که غضب حضرت فاطمه زهرا غضب خداوند است و غضب خداوند هم عذاب دردناکی به دنبال دارد و موجب لعنت میشود را اصلاً به هیچ وجه در نظر نگرفتید که چنین ادعایی کردید؟!
شما ادعا میکنید که خداوند اجل از این است که به خاطر رضایت یا غضب بندهاش، به رضایت و غضب برآید. آیا تو وکیل تام الاختیار خداوند هستی و از طرف خداوند متعال وکالت نامه داری که به ما ارائه بدهی؟!
مگر خدای ناکرده خداوند متعال در قرآن کریم آیاتی آورده که بعد از آوردن آن پشیمان شده است و وحی فرستاده است.
شما مدرک وحی خود را برای ما بفرستید تا ما ببینیم که اگر واقعاً وحی به شما رسیده است، که خداوند آنچه در قرآن کریم آورده را به شما نصب کرده است. شاید طبق فرموده قرآن کریم در آیه شریفه:
(وَ إِنَّ الشَّیاطِینَ لَیوحُونَ إِلی أَوْلِیائِهِم)
و شیاطین به دوستان خود مطالبی مخفیانه القا میکنند.
سوره انعام (6): آیه 121
شیطان چنین وحی را به حضرت مستطاب عالی ابلاغ فرموده است که اینطور قاطعانه خطاب به شیعیان ادعا میکنید که خداوند اجل از این است که رضایت و غضبش تابع رضایت بندگانش باشد. من در خدمت شما هستم.
مجری:
سلامت باشید. حضرتعالی این دو احتمال را مطرح فرمودید که شاید این شخص جاهل بوده است، در صورتی که بیننده خود این روایت را میخواند.
اگر این شخص براساس آنچه «ابن تیمیه» گفته است بخواهد کفری را اثبات کند، در بالاترین مرتبه میشود. او بعد از اینکه به وجود چنین روایتی متذکر شد، بدون اینکه بخواهد بگوید سند آن را بررسی کند کأنّ آنها نمیدانست چنین اتفاقی افتاده است.
او بنابر فرمایش حضرتعالی تمام اینها را رد کرد و وحی بر او نازل شده بود. الحمدلله خیلی زیبا و کامل و جامع فرمودید و استفاده کردیم.
سؤالهای بسیار زیادی از بینندگان به دست ما رسیده و تماسهایی هم داریم. ان شاءالله یک میان برنامه میبینیم، برمی گردیم و سؤالات را مطرح خواهیم کرد.
عرض سلام مجدد خدمت همه شما بینندگان عزیز و ارجمند «شبکه جهانی حضرت ولی عصر».
قبل از اینکه به سراغ سؤالات و تماسها برویم، یک یادآوری کنم که حتماً شما که پیگیر برنامه هستید و صفحات برنامه را در فضای مجازی دنبال میکنید، مطلع هستید که امشب جلسه دوم مناظره بین آقای «شریفی» و آقای «سجودی» برقرار است.
آقای «سجودی» کارشناس وهابی «شبکه نور» هست و موضوع مناظره «خدای وهابیت» است. حتماً آقای «سجودی» بیشتر خود را آماده کرده است و قطعاً بینندگان خود قضاوت خواهند کرد.
قضاوتی که ایشان خود انجام داده بود و ما فقط قرار است یادآوری کنیم، این است که بعد از مناظره در برنامه گفت که من آمادگی اینطور مناظرهای را نداشتم و خودم را آماده نکرده بودم.
حال که قدری حساب کار دستش آمده است، ان شاءالله خود را آماده کرده و قرار است از خدای وهابیت دفاع کند. خدای وهابیت جوانی مو فرفری است که هر از گاهی عکسهایش منتشر میشود. ان شاءالله مناظره امشب را از دست ندهید.
حال به سراغ تماسهای بینندگان برنامه برویم. آقای احمدی از مشهد پشت خط هستند. آقای احمدی صدایتان را میشنویم، بفرمایید:
بیننده (آقای احمدی از مشهد – شیعه):
سلام عرض میکنم خدمت شما مجری محترم آقای مرعشی و حضرت آیت الله حسینی قزوینی.
اولاً میخواستم بگویم بنده از مشهد تماس میگیرم و استاد چندین مرتبه از مشهدها درخواست میکنند که به نیابت از طرف ایشان به حرم امام رضا برویم و بگوییم: «السلام علیک یابن فاطمة الزهراء».
ما این کار را از طرف استاد انجام دادیم، ان شاءالله خداوند به ما بیشتر توفیق بفرماید تا بیشتر خدمتگذار باشیم.
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
از شما تشکر میکنیم.
بیننده:
استاد! بعضی از محققین می گویند که در حال حاضر مکان قبر حضرت فاطمه زهرا در مدینه مشخص است. بنده میخواستم بدانم که این حرف درست است یا خیر. این در حالی است که روضه خوانان تأکید دارند که قبر حضرت هنوز مشخص نیست.
مجری:
آقای احمدی از تماستان و لطفی که به برنامه و شبکه دارید تشکر میکنیم. الحمدلله دعاگو و نماینده خوبی برای شیعیان در محضر شریف حضرت علی بن موسی الرضا باشید. حضرت استاد! پاسخ سؤالشان را میشنویم.
آیا محل دفن حضرت زهرا (سلام الله علیها) در مدینه مشخص است!؟
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
در رابطه با قبر حضرت صدیقه طاهره آنچه از قرائن و شواهد معلوم است و «مرحوم شیخ صدوق» هم با صراحت بیان میکند و قاطعانه می گوید که قبر حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در منزل خودشان بوده است.
یکی از درهای ورود به مسجد النبی دری به نام «باب السلام» است که وقتی وارد میشویم، کنار مرقد مطهر رسول گرامی اسلام است. همچنین درب دیگری هم در طرف چپ است. وقتی از در سمت چپ وارد میشویم، ضریح هست.
در قسمت ضریح کمی با دیوار فاصله وجود دارد. همین بخشی که با دیوار فاصله دارد، در داخل ضریح قبر حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (سلام الله علیها) است.
کسانی که قدری اهل دل و معنویت هستند اگر به آنجا بروند و با اهلبیت (علیهم السلام) أنس بگیرند و بوی حضرت فاطمه زهرا را استشمام کنند، مظلومیت و بوی پاک حضرت صدیقه طاهره را خواهند شنید.
این که امیرالمؤمنین جنازه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را به بقیع برده باشند، عقلا امکان پذیر نیست.
ما روایات متعددی داریم که حضرت فاطمه زهرا وصیت فرمودند مرا مخفیانه دفن کنید تا کسانی که من از آنها به غضب هستم، در نماز من حضور پیدا نکنند.
البته «مرحوم شیخ صدوق» در کتاب «علل الشرایع» هم نقل میکند که امیرالمؤمنین برای اینکه از خود رد پایی نگذارند، در بقیع چند صورت قبر درست کردند.
آنچه مسلم هست و بعضی از بزرگان قاطعانه نظر دارند و ما هم با احتمال قوی عرض میکنیم، این است که قبر حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) منزل آن بزرگوار است.
منزل حضرت فاطمه زهرا چسبیده به حجره پیغمبر اکرم است. همان جایی که قبر مطهر رسول اکرم است، منتهی الیه آن سمت چپ منزل امیرالمؤمنین بوده که الآن داخل ضریح هست و بیرون ضریح نیست. نرسیده به صفه سمت چپ قبر حضرت فاطمه زهرا است.
مجری:
ان شاءالله که این توفیق را داشته باشیم و آن حال و هوا هم به برکت این برنامهها به ما دست بدهد. آقا عبدالله از افغانستان پشت خط هستند. آقا عبدالله در خدمت شما هستیم، بفرمایید:
بیننده (آقا عبدالله از افغانستان – شیعه):
سلام علیکم.
مجری:
علیکم السلام و رحمة الله.
بیننده:
سلام و درود و رحمت خداوند بر شما و استاد گرامی و مؤمنان.
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
سلام علیکم و رحمة الله.
بیننده:
من از مهمان بزرگوار شما سؤال دارم که دین در زمان پیغمبر اکرم تکمیل شد و آیه تکمیل در زمان پیغمبر اکرم نازل شد. در آن زمان حج تکمیل شد، روزه تکمیل شد، نماز تکمیل شد، امامت تکمیل شد.
پیغمبر اکرم فرمودند شما به ابوبکر رجوع کنید، زیرا امامت او را خداوند و پیغمبر اکرم قبول دارند. تمام اصحاب گرامی بر این باور بودند که دین به اکمال رسید.
وقتی که پیغمبر اکرم رحلت کردند و از دنیا رفتند، چه چیز باعث شد که همان دینی که براساس روایات متواتر به ما رسیده بود تغییر کرد؟! نماز تغییر کرد. روزه تغییر کرد. صحابه تغییر کردند. چه دلیلی وجود دارد؟! بعد از آن چرا مذاهب به وجود آمدند؟!
چرا صحابه پیامبر، به این آیه و روایات عمل نکردند!؟
مجری:
متأسفانه کیفیت صدا کامل نبود، اما تا اینجا سؤال اصلی ایشان واضح شد و ما این سؤال را از حضرت استاد میپرسیم. با توجه به اینکه آیه اکمال نازل شد و تمامی احکام کامل شدند، دلیل به وجود آمدن مذاهب و اختلافاتی که الآن میبینیم چیست؟
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
برادر بزرگوارم! آیه اکمال میفرماید:
(الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دِینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دِینا)
امروز دین شما را کامل کردم و نعمت خود را بر شما تکمیل نمودم و اسلام را به عنوان آئین (جاودان) شما پذیرفتم.
سوره مائده (5): آیه 3
اگر ما این آیه را ملاک قرار بدهیم، همه چیز روشن میشود. شما به کتاب «تاریخ بغداد» اثر «خطیب بغدادی» یکی از استوانههای علمی اهل سنت مراجعه کنید.
در جلد هشتم صفحه 289 روایتی با سند معتبر از «ابوهریره» نقل شده است مبنی بر اینکه پیغمبر اکرم در منطقه غدیر خم دست امیرالمؤمنین را گرفت و فرمودند:
«من کنت مولاه فعلی مولاه»
در ادامه نقل میکند:
«فقال عمر بن الخطاب بخ بخ لک یا بن أبی طالب أصبحت مولای ومولی کل مسلم»
تاریخ بغداد، اسم المؤلف: أحمد بن علی أبو بکر الخطیب البغدادی، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت -، ج 8، ص 289، ح 4392
تعبیری که آقای «ابن کثیر دمشقی» در کتاب «البدایة و النهایة» جلد هفتم صفحه 350 دارد، این است که گفتند:
«اصبحت الیوم ولی کل مؤمن»
البدایة والنهایة، اسم المؤلف: إسماعیل بن عمر بن کثیر القرشی أبو الفداء، دار النشر: مکتبة المعارف – بیروت، ج 7، ص 350، باب حدیث غدیر خم
بعد از تبریک خلیفه دوم و دیگر صحابه، جبرئیل نازل شد و فرمود:
(الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دِینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دِینا)
پیغمبر اکرم هم فرمودند:
«الله أکبر علی إکمال الدین وإتمام النعمة ورضاء الرب برسالتی وولایة علی کرم الله وجهه بعدی»
روح المعانی فی تفسیر القرآن العظیم والسبع المثانی، اسم المؤلف: العلامة أبی الفضل شهاب الدین السید محمود الألوسی البغدادی، دار النشر: دار إحیاء التراث العربی – بیروت، ج 6، ص 61، باب المائدة: (3) حرمت علیکم المیتة... ..
رسول اکرم تکمیل دین را با ولایت علی بن أبی طالب معرفی کردند. بنده این قضیه را سربسته می گویم و میگذرم.
چرا مردم بعد از رسول اکرم به سراغ علی بن أبی طالب نرفتند؟! آیا پیغمبر اکرم در طول این بیست و سه سال کم در رابطه با ولایت و خلافت امیرالمؤمنین صحبت کرده بودند؟! رسول گرامی اسلام با عبارتهای مختلف فرمودند:
«وأنت خلیفتی فی کل مؤمن من بعدی»
السنة، اسم المؤلف: عمرو بن أبی عاصم الضحاک الشیبانی، دار النشر: المکتب الإسلامی - بیروت - 1400، الطبعة: الأولی، تحقیق: محمد ناصر الدین الألبانی، ج 2، ص 565، ح 1188
این روایت همچنین در کتاب «مستدرک علی الصحیحین» اثر «حاکم نیشابوری» جلد 3 صفحه 133 و کتاب «سلسلة الأحادیث الصحیحة» اثر آقای «ألبانی» جلد پنجم صفحه 222 نقل شده است. رسول گرامی اسلام همچنین فرمودند:
«أنت ولی کل مؤمن بعدی ومؤمنة»
المستدرک علی الصحیحین، اسم المؤلف: محمد بن عبدالله أبو عبدالله الحاکم النیسابوری، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت - 1411 هـ - 1990 م، الطبعة: الأولی، تحقیق: مصطفی عبد القادر عطا، ج 3، ص 143، ح 4652
«ألبانی» در کتاب «سلسلة الأحادیث الصحیحة» جلد پنجم صفحه 222 میگوید: روایت صحیح است. «حاکم نیشابوری» در جلد 3 صفحه 148 میگوید:
«أوحی إلی فی علی ثلاث أنه سید المسلمین وإمام المتقین وقائد الغر المحجلین»
در ادامه مینویسد:
«هذا حدیث صحیح الإسناد ولم یخرجاه»
المستدرک علی الصحیحین، اسم المؤلف: محمد بن عبدالله أبو عبدالله الحاکم النیسابوری، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت - 1411 هـ - 1990 م، الطبعة: الأولی، تحقیق: مصطفی عبد القادر عطا، ج 3، ص 148، ح 4668
من دیدم یکی از آقایان وهابی اشکال کرده است و میگوید: از این روایت که نقل شده «إمام المتقین» هست، معلوم میشود که امام همه مردم نیست و تنها امام متقین هست و امام غیر متقین نیست!!
ظاهراً این شخص قرآن نخوانده است. اگر ایشان صفحه اول قرآن کریم آیه اول سوره بقره را خوانده بود، میدانست که خداوند متعال فرموده است:
(الم ذلِک الْکتابُ لا رَیبَ فِیهِ هُدی لِلْمُتَّقِین)
این کتاب با عظمتی است که شک در آن راه ندارد، و مایه هدایت پرهیزکاران است.
سوره بقره (2): آیات 1 و 2
این قرآن هدایتگر متقین است. برای غیر متقین امام باشد و حرف او را گوش ندهند، چه فایده و اثری دارد؟!
مجری:
اینجا گفته است که شاید نمیخواهد متقین باشد، بلکه میخواهد از گمراهان باشد و به سراغ امامی دیگر رفته است. خود او خوب فهمیده که امام متقین هست و امام همگان نیست.
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
اگر این را هم میخواهید، آقای «خوارزمی» در کتاب «مناقب» صفحه 61 میگوید:
«أنت امام کل مؤمن ومؤمنة»
المناقب، نویسنده: الموفق الخوارزمی، تحقیق: الشیخ مالک المحمودی - مؤسسة سید الشهداء (ع)، چاپ: الثانیة، سال چاپ: ربیع الثانی 1414، چاپخانه: مؤسسة النشر الإسلامی، ص 61، ح 31
این روایت بدان معناست که هرکسی مؤمن هست، علی بن أّبی طالب امام اوست. پیغمبر اکرم به چه زبانی بفرماید؟! شما هر عبارتی بخواهید، ما با آن عبارت برایتان مطلب میآوریم. با تمام این احوالات علی را رها کردند و به سراغ دیگری رفتند.
بعد از رحلت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، چه بلائی بر سر احادیث نبوی آمد!؟
بنده تنها دو آدرس خدمت دوستان میدهم. در کتاب «تذکرة الحفاظ» اثر «ذهبی» جلد اول صفحه 2 و صفحه 5 نقل شده است که جناب خلیفه اول در لحظات اول که به خلافت رسید، به دخترش عایشه دستور داد هرچه روایت از پیغمبر دارید را جمع کنید.
وقتی روایات را جمع کردند، مجموع آنها پانصد روایت شد. ابوبکر تمامی این روایات را آتش زد!! در صفحه دو این کتاب مینویسد که ابوبکر گفت هرکسی از شما سؤالی پرسید، بگویید:
«فلا تحدثوا عن رسول الله شیئا فمن سألکم فقولوا بیننا وبینکم کتاب الله»
من در اینجا سؤالی دارم. عایشه پانصد روایت آورد و پدرش آتش زد. من آدرسی میآورم تا دوستان نگویند فلانی از خود مطلبی میگوید. در کتاب «تذکرة الحفاظ» جلد اول صفحه 5 مینویسد:
«قالت عائشة جمع أبی الحدیث عن رسول الله وکانت خمسمائة حدیث»
در ادامه مینویسد:
«فدعا بنا فحرقها»
ابوبکر آتشی خواست و همه آن روایات را آتش زد.
تذکرة الحفاظ، اسم المؤلف: أبو عبد الله شمس الدین محمد الذهبی، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت، الطبعة: الأولی، ج 1، ص 5، ح 1
بازهم در این کتاب جلد اول صفحه 3 آمده است:
«أن الصدیق جمع الناس بعد وفاة نبیهم فقال إنکم تحدثون عن رسول الله»
ابوبکر بعد از وفات پیغمبر اکرم مردم را جمع کرد و گفت: شما دارید از پیغمبر اکرم حدیث نقل میکنید.
«فلا تحدثوا عن رسول الله شیئا فمن سألکم فقولوا بیننا وبینکم کتاب الله»
از رسول خدا چیزی نقل نکنید و هرکسی سؤال پرسید، بگویید: بین ما و شما قرآن هست.
تذکرة الحفاظ، اسم المؤلف: أبو عبد الله شمس الدین محمد الذهبی، دار النشر: دار الکتب العلمیة - بیروت، الطبعة: الأولی، ج 1، ص 3، ح 1
البته «ذهبی» در کتاب «سیر أعلام النبلاء» جلد پنجم میگوید: خلیفه دوم مردم را قسم داد که هرکسی حدیثی از پیغمبر اکرم دارد، بیاورد.
«فلما أتوه بها أمر بتحریقها»
وقتی روایات را آوردند، عمر دستور داد همه آنها را آتش زدند.
سیر أعلام النبلاء، اسم المؤلف: محمد بن أحمد بن عثمان بن قایماز الذهبی أبو عبد الله، دار النشر: مؤسسة الرسالة - بیروت - 1413، الطبعة: التاسعة، تحقیق: شعیب الأرناؤوط, محمد نعیم العرقسوسی، ج 5، ص 59، باب 18 القاسم بن محمد
همچنین در کتاب «تقیید العلم» اثر «خطیب بغدادی» آمده است:
«ثم کتب فی الأمصار من کان عنده منها شیء فلیمحه»
عمر بن خطاب دستور داد هرکسی از سنت پیغمبر اکرم چیزی دارد، محو کند.
تقیید العلم للخطیب البغدادی، اسم المؤلف: الخطیب البغدادی، دار النشر: دار إحیاء السنة النبویة، ج 1، ص 53، باب 1 عمر یعدل عن کتب السنن ویحرق الکتب لذلک
حال بنده چند سؤال دارم. سؤال اول اینکه جناب خلیفه میفرماید هرکسی از شما سؤال کرد، بگویید: «بیننا وبینکم کتاب الله».
بنده میخواهم از جناب خلیفه سؤال کنم که من میخواهم نماز صبح بخوانم. در کجای قرآن گفته شده که نماز صبح دو رکعت است؟!
من میخواهم نماز صبح را چهار رکعت بخوانم. من میخواهم یک رکعت بخوانم. اصلاً میخواهم یک نماز بدون رکوع و سجود بخوانم. در کجای قرآن کریم چنین چیزی ثابت شده است؟! این سادهترین سؤال است. ما کاری به قسمتهای دیگر نداریم.
سؤال دوم اینکه طبق عبارتی که آقای «ابن حزم أندلسی» در کتاب «اصحاب الروات» آورده است، میگوید: عایشه دو هزار و دویست و ده روایت از پیغمبر اکرم نقل کرده است. چرا تنها پانصد روایت را آتش زدند؟! مابقی روایات چه شد؟!
آیا بدان معناست که آنها روایات مربوط به ولایت و خلافت و امامت و فضائل حضرت امیرالمؤمنین را آتش میزدند و نابود میکردند تا به گوش مردم نرسد؟! اگر کسی روایتی در رابطه با نماز و روزه و زکات و حج نقل میکرد، مشکلی نداشت.
مجری:
دقیقاً همین مطلبی که حضرتعالی به آن اشاره میفرمایید را بارها فرمودید و بیان کردید وقتی امیرالمؤمنین که مصاحب همیشگی رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) هست را در زمره دیگر راویان در «صحیحین» میگذاریم و نسبت سنجی میکنیم.
حضرتعالی بیان کردید که وقتی میخواهیم ببینیم چند روایت از امیرالمؤمنین نقل شده و چند روایت از «ابوهریره» نقل شده است، نسبت خنده داری به دست میآوریم که کاملاً در تأیید فرمایش حضرتعالی هست.
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
اصلاً ما بارها گفتیم که در کتاب «مقدمه فتح الباری» شرح «صحیح بخاری» صفحه 471 راویان را طبق حروف الفبا آورده است.
ایشان مینویسد که «صحیح بخاری» از امیرالمؤمنین بیست و نُه روایت آورده است. این تمام روایاتی است که از امیرالمؤمنین آورده است. حال از «ابوهریره» چهارصد و چهل و شش روایت آورده است.
«ابوهریره» تنها هجده ماه با پیغمبر اکرم بود. او سال ششم یا هفتم هجرت سال فتح خیبر مسلمان شد و بعد از آن به بحرین رفت. حال «بخاری» از او چهارصد و چهل و شش روایت نقل کرده است، اما از امیرالمؤمنین بیست و نُه روایت آورده است!
«بخاری» از حضرت فاطمه زهرا یک روایت نقل کرده است، اما از عایشه دویست و چهل و دو روایت آورده است. ما با این مسائل چکار کنیم؟! این افراد نه تنها اهلبیت را کنار گذاشتند، بلکه روایاتشان را هم کنار گذاشتند.
حضرت خدیجه (سلام الله علیها) بیست و پنج سال با پیغمبر اکرم زندگی کرده است. مشاهده کنید در کتاب «صحیح بخاری» و «صحیح مسلم» و «سنن ابن ماجه» و «سنن نسائی» و دیگر کتب روایتی از حضرت خدیجه نقل شده است یا خیر!؟
ما مجموعاً یک روایت از حضرت خدیجه (سلام الله علیها) داریم. آقا عبدالله عزیز! اینها مسائل ریشهای و اساسی است. بنده درد دل زیاد دارم.
بنده همین چند روز قبل روایتی در رابطه با مظلومیت امیرالمؤمنین دیدم. خدا شاهد است سرم را روی میز گذاشتم و یک دل سیر با صدای بلند گریه کردم، عقده دلم باز شد و دومرتبه شروع به مطالعه کردم. ما در خدمت عزیزان هستیم.
مجری:
سلامت باشید، خیلی ممنون. آقای احمدی از قم پشت خط هستند. آقای احمدی صدایتان را میشنویم و در خدمت شما هستیم.
بیننده (آقای احمدی از قم – شیعه):
سلام عرض میکنم خدمت مجری محترم آقای مرعشی و استاد گرامی حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی.
مجری:
علیکم السلام.
بیننده:
استاد میفرمایند که باید مطالب گفته شود و وحدت هم حفظ شود. ما بینی و بین الله بین دو محذور گیر کردهایم.
از یک طرف اگر غاصبین ولایت و خلافت و قاتلین حضرت فاطمه زهرا و توهین کنندگان به حضرت فاطمه زهرا و بیت وحی را معرفی نکنیم، مسئله سر جای خود باقی است و تبلیغ نمیشود.
اگر آنها را معرفی کنیم، باز همان آش و همان کاسه است و اختلاف به وجود میآید. بنده میخواهم استاد یک راه معقولی که هم مکتب حفظ شود و هم وحدت حفظ شود طی دو سه امری بیان کنند مفید است.
این قضیه برای افراد بسیاری همانند شبهه است. فرض بفرمایید اگر بگوییم حضرت فاطمه زهرا مظلوم بودند و شهید شدند، اما قاتل حضرت را معرفی نکنیم سؤال به وجود میآید که قاتلین حضرت چه کسانی بودند.
اگر قاتلین حضرت فاطمه زهرا را بگوییم، اختلاف به وجود میآید. اگر نامی از قاتلین حضرت نبریم، به مقصد نمیرسیم. التماس دعا، موفق باشید. امیدواریم امام زمان زودتر ظهور کند تا این مشکلات حل شود.
مجری:
ان شاءالله خداوند در ظهور حضرت بقیة الله الأعظم تعجیل بفرماید. آقای چوپانی از خراسان شمالی پشت خط هستند. آقای چوپانی بفرمایید:
بیننده (آقای چوپانی از خراسان شمالی – شیعه):
سلام علیکم، حالتون خوب است؟
مجری:
سلام علیکم، سلامت باشید.
بیننده:
باعث افتخار بنده است که با شما مجری بزرگوار و حضرت آیت الله دکتر حسینی قزوینی فخر شیعه صحبت میکنم.
مجری:
نظر لطفتان هست، بفرمایید.
بیننده:
غرض از مزاحمت اینکه بنده دو سؤال از محضرتان داشتم. اگر پاسخ بدهید، بسیار ممنونم. سؤالات ما بسیار حقیر است و شما شخصیتی بسیار بزرگ دارید و در شأن شما نیست که پاسخ امثال بنده را بدهید.
مجری:
در خدمت شما هستیم. ان شاءالله سریعتر بفرمایید تا فرصت پاسخگویی داشته باشیم.
بیننده:
غرض از مزاحمت اینکه من کتب شیعه و اهل سنت را زیاد مطالعه میکردم و تحقیق میکردم. مطلبی در کتب اهل سنت دیدم مبنی بر اینکه توسل بر زنده مشکلی ندارد، همانند اینکه پدر و مادر برایتان دعا کنند و ما هم این روایت را داریم.
در این کتب آمده که توسل بر میت جایز نیست. احادیث در این زمینه زیاد است و بنده خودم احادیث در کتب اهل سنت در این زمینه زیاد دیدم و مشکلی هم ندارد. آیا در قرآن کریم هم آیهای در این زمینه هست یا خیر؟!
سؤال دوم اینکه جسارتا باید بگویم در اینترنت صحبتهایی وجود دارد مبنی بر اینکه دار و دسته آقای قزوینی را از «شبکه جهانی ولایت» اخراج کردند. اگر میشود در این خصوص هم شفاف سازی کنید، زیرا هجمه نامناسبی علیه شما در اینترنت وجود دارد.
از برنامه بسیار خوبتان و «شبکه جهانی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بسیار ممنونم.
مجری:
سلامت باشید، آقای چوپانی خیلی از شما تشکر میکنیم که با برنامه خودتان تماس گرفتید. حضرت استاد ما در حد سه دقیقه فرصت داریم. آقای احمدی زودتر تماس گرفتند و پرسیدند چکار کنیم که هم مکتب حفظ شود و هم وحدت؟!
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
جناب آقای احمدی عزیز بنده در ابتدای امر عرض کردم که خط قرمز ما نسبت به بیان مظلومیت اهلبیت (علیهم السلام) قرآن و سنت اهلبیت است. معیار اهلبیت است و هرآنچه آن بزرگواران بیان کردند ما موظف هستیم بیان کنیم و کوتاه نمیآییم.
ائمه اطهار (علیهم السلام) عموماً در جلسات عمومی سب نمیکردند، لعن نمیکردند، رعایت وحدت را حفظ میکردند و مظلومیت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را هم بیان میکردند بدون آنکه اشارهای به قاتل حضرت فاطمه زهرا باشد.
ملاک ما اهلبیت هست. حال اگر کسی از ما برنجد یا نرنجد برای ما ملاک نیست، بلکه ملاک سیره ائمه اطهار (علیهم السلام) است.
بنده عرض کردم به تعبیر «شهید مطهری» بحثهای علمی سروکارش با عقل و منطق و خرد هست. بحثهای جنجالی و فحش و اهانت کار اراذل و اوباش است.
بنابراین ما بدون آنکه فحش بدهیم و توهین کنیم، از کتب اهل سنت مطالبی را بیان میکنیم و می گوییم که جواب بدهید.
مجری:
آقای احمدی یک مصداق عملی میخواستند. اگر شما برنامههای حضرت استاد را پیگیری کنید، بهترین مصداق برای حضرتعالی هست.
اگر شما منش و روش حاج آقا را در این مسئله ملاحظه بفرمایید و همین گونه هم رفتار کنید، قطعاً هم مکتب حفظ خواهد شد و هم وحدت.
آقای چوپانی سؤال اولشان راجع به این بود که آیا میتوانیم آیهای در خصوص توسل به میت در قرآن کریم پیدا کنیم یا خیر.
آیت الله دکتر حسینی قزوینی:
برادر بزرگوارم! آیه 64 سوره مبارکه نساء میفرماید:
(وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جاؤُک فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّاباً رَحِیماً)
و اگر این مخالفان هنگامی که به خود ستم میکردند (و فرمانهای خدا را زیر پا میگذاردند) به نزد تو میآمدند و از خدا طلب آمرزش میکردند و پیامبر هم برای آنها استغفار میکرد خدا را توبهپذیر و مهربان مییافتند.
سوره نساء (4): آیه 64
اگر شما همین آیه را ملاحظه کنید، بزرگان اهل سنت همگی اتفاق نظر دارند بر اینکه این آیه هم شامل زمان حیات پیغمبر اکرم است و هم بعد از وفات رسول گرامی اسلام است.
بنده برای اینکه حضرتعالی میفرمایید، یک سند به شما نشان میدهم. در کتاب «الفجر الصادق فی الرّد علی الفرقة الوهابیة المارقة» اثر «جمیل صدقی زهاوی» نقل شده است که این آیه هم شامل حیات پیغمبر اکرم است و هم بعد از رحلت رسول گرامی اسلام.
همچنین آقای «حصنی» در کتاب «دفع شبه» صفحه 412 میگوید: این آیه شامل حیات و بعد از وفات رسول گرامی اسلام است.
همچنین «سمهودی» در کتاب «خلاصة الوفاء» جلد اول صفحه 367 همین نظر را دارد. جناب آقای «صالحی شامی» در کتاب «سبل الهدی و الرشاد» جلد 12 صفحه 380 میگوید که این آیه شامل زمان حیات و بعد از رحلت رسول گرامی اسلام است.
شما به تمام کتب فقهی اهل سنت مراجعه کنید. کتاب «مجموع» اثر «نووی» مفصلترین کتاب فقهی شافعیهاست. کتاب «مدونة الکبری» مفصلترین کتاب فقهی مالکیهاست. کتاب «مبسوط» مفصلترین کتاب فقهی حنفیهاست.
همچنین کتاب «المغنی» اثر «ابن قدامه» مفصلترین کتاب فقهی حنبلیهاست. هرکدام از این کتب همانند کتاب «جواهر الکلام» ما شیعیان است و حدود چهل جلد است.
تمام این کتب آوردهاند که در زیارت قبر نبی گرامی اسلام این آیه را بخوانید و بعد از خواندن آیه بگویید: یا رسول الله! ما خدمت شما آمدهایم و استغفار میکنیم و شما هم از خدا برای ما طلب مغفرت کند.
برادر بزرگوارم! ما خوشحال میشویم که در فضای مجازی از سوی وهابیت یا طرفداران «احمد الحسن» به ما فحش و اهانت میکنند. خدا را شکر میکنیم که حرفهای ما اثر گذاشته و آنها جز فحاشی و اهانت ندارند.
ما این اهانتها را سرمایه خودمان برای قبر و قیامتمان می دانیم. اگر نزد حضرت فاطمه زهرا دست خالی رفتیم، می گوییم: یا فاطمة الزهراء! ما در نماز و روزه و جهاد شبیه حضرت علی نبودیم، اما در فحش خوردن شباهتی به امیرالمؤمنین داریم.
امیدواریم اینها وسیلهای نزد حضرت فاطمه زهرا باشد تا از شفاعت حضرت بهره ببریم. این بالاترین سرمایه برای ماست.
به تعبیر امام خمینی اگر روزی دیدید که آمریکا از شما تعریف میکند، بدانید که مسیرتان غلط است. اگر آنها از شما مذمت کردند و به شما توهین کردند، بدانید که راه درست است.
روایتی در خصوص امیرالمؤمنین است که مضمون آن چنین است: ما چطور حق را از باطل تشخیص بدهیم؟! حضرت فرمودند: ببینید دشمن کجا را بمباران میکند. آنجا حق است!
دشمن همیشه محل حق را مورد بمباران قرار میدهد و حمله میکند. ببینید حملهها کجاست، فحشها کجاست، توهینها کجاست.
شما در طول تاریخ شخصی همانند امیرالمؤمنین سراغ ندارید که به تعبیر «زمخشری» در طول هفتاد سال بالای شصت هزار منبر به حضرت ناسزا بگویند و سب کنند و نستجیر بالله در قنوتها حضرت را لعن کنند.
مجری:
خیلی عالی، بسیار ممنونیم. حاج آقا از محضرتان خیلی تشکر میکنیم. همچنین تشکر میکنیم از همه شما بینندگان که تا انتهای برنامه این برنامه را همراهی کردید، خدانگهدارتان.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته