2024 April 25 - پنج شنبه 06 ارديبهشت 1403
ضرورت وجود حجت الهی بر روی زمین در مراة العقول کلینی
کد مطلب: ٩٣٥٧ تاریخ انتشار: ١٧ خرداد ١٣٩٥ - ١٠:١٥ تعداد بازدید: 3344
دفاع از قرآن و اهل بیت علیهم السلام » فضائل اهل بیت
ضرورت وجود حجت الهی بر روی زمین در مراة العقول کلینی

در مراة العقول آمده : اما صادق (ع) فرمودند: زمین از حجت خدا خالی نمی ماند و به واسطه آن امام خداوند نعمت را بر مردم تمام میکند.
حجم فایل کلیپ: 3620کیلوبایت - مدت فیلم: 01:42


Share
1 | متین | Iran - Ahvaz | ١١:٥٨ - ٢٧ تير ١٣٩٥ |
سلام علیکم
جماعت وهابی ها در شبکه های خود روایتی از اصول کافی را به تمسخر میگرفتند و آن را مخالف با منطق علمی حال حاضر میدانند.
روایتی از اصول کافی نقل شده است که زمین بر یک ماهی تکیه داده شده است و ... (تا آخر روایت)
آیا سند این روایت معتبر هست؟
چه جوابی نسبت به شبهات مطرح شده به این روایت داده میشود؟
و اساسا مراد از این ماهی چیست؟
و ایا این نظریه موافق نظریات امروزه در کشفیات زمین شناسی گفته میشود؟

پاسخ:
با سلام
دوست گرامی
اولا: چنین روایاتی با اسناد معتبر در منابع اهل سنت نیز وجود دارد
حدثنا أبو العباس محمد بن يعقوب ثنا بحر بن نصر ثنا عبد الله بن وهب أخبرني عبد الله بن عباس حدثني عبد الله بن سليمان عن دراج عن أبي الهيثم عن عيسى بن هلال الصدفي عن عبد الله بن عمرو رضي الله عنهما قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم إن الأرضين بين كل أرض إلى التي تليها مسيرة خمسمائة سنة فالعليا منها على ظهر حوت قد التقي طرفاهما في سماء والحوت على ظهره على صخرة والصخرة بيد ملك ...
والحديث صحيح ولم يخرجاه
المستدرك على الصحيحين ، ج 4 ص 636، محمد بن عبدالله أبو عبدالله الحاكم النيسابوري الوفاة: 405 هـ ، دار النشر : دار الكتب العلمية - بيروت - 1411هـ - 1990م ، الطبعة : الأولى ، تحقيق : مصطفى عبد القادر عطا
ثانیا: مراد از ماهی و یا امثال آن مانند گاو، خود ماهی و شاخ گاو نیست بلکه مراد عمران و آبادانی است
یعنی امام عليه السلام در مقام بيان حقايقي درباره عالم هستي است مثلا مي توان از نظر عمراني و آبادي و نيز دوره‌هاي زندگي تاريخي بشر روي زمين بدان نگريست يعني عمران و آبادي زمين از روز اول تکوين و اجتماع بشري بر چه پايه‌اي بوده و بر چه عواملي استوار شده است. در اين صورت، ماهي بيان‌گر زندگي آبرومندانه بشر است؛ زيرا در ابتداي آفرينش، تشکيل اجتماع‌ و عمران و آبادي در کنار نهرها و دريا ها بوده و اولين خوراک معمولي او از شکار ماهي تأمين مي‌شده است. پس مي‌توان ماهي را رمزي براي دوران ابتدايي زندگي بشر دانست سپس زندگاني دوران حجري بشر در سير تکامل به دوران زراعت و کشت گندم و حبوبات منتقل شده است که به‌وسيله گاو و آهن انجام مي‌گرفت. بنابراين گردش عمران و آبادي زمين و زندگاني بشر بر پايه کشت و زراعت است که به نيروي شاخ گاو از دوران بسيار قديم تا حتي عصر حاضر در برخي مناطق اداره مي‌شود هرچند امروزه بيشتر کشت و زرع به‌وسيله مکانيزه و تراکتور انجام مي‌گيرد و گاو که کار زراعت را انجام مي‌دهد، بر خاک نمناک و با رطوبت استوار است. مقصود اين است که زندگي زراعتي که روي شاخ گاو نر مي‌چرخد، بر زمين خاکي و آب کافي استوار است و گاو ابزاري است که در زمين نمناک و با رطوبت مي‌تواند توليد زراعت کند.
براي کسب اطلاعات بيشتر مراجعه شود:
شرح کتاب الروضة من الكافي يا گلستان آل محمد / ترجمه كمره‏اى، ج‏1، ص: 168
كتاب الهيئة و الاسلام.، سيد محمد علي هبة الدين الشهرستاني
مجموعه رسائل در شرح احاديثي از کافي،سليماني آشتياني، مهدي، درايتي، محمدحسين،
موفق باشید
گروه پاسخ به شبهات
2 | مهندس محسن مجدم | Iran - Ahvaz | ٢٢:١٩ - ٠٧ مهر ١٣٩٥ |
حوت یعنی صورت فلکی به ویکیپدیا مراجعه شود
اب که تشکیل دهنده بینگ بنگ هست همانطور که
تالس" نخستین فیلسوف یونانی که در سال 640 پیش از میلاد می زیست، معتقد بود که جهان هستی از آب به وجود آمده است و همه ی تغییرات جهان در اثر عناصری است که در آب تأثیر می گذارد. وی معتقد بود، خاک ریزه، تخته سنگ ها در اثر تغییرات هوا پیدا شده و هوا آبی است که به صورت بخار درآمده و ابرها بخار های انباشته اند، آتش از برخورد اجسام منجمد شده که از آب به وجود آمده است پیدا شده. همه چیز در دنیا به اصل خود که آب است باز می گردد
شاخ گاو نر راهوار که طبق علم نجوم کنار ثور است
خواجه نصیرالدین طوسی رحمة الله علیه تعداد کواکب صورت فلکی ثور رو ۴۳ کوکب دانسته که ۳۲ عدد روی نقش گاو و ۱۱ عدد خارج از نقش هستند. ازمهمترین اعضای صورت فلکی ثور کواکب خوشه پروین یا ثریا هستند که خیلی مهم و معروفند. کوکب الدُبران هم که پرنور ترین ستاره این صورت فلکیه از کواکب معروف اون بحساب میاد و نشان دهنده یکی از منازل قمر به نام دبرانه.
چون تعدادی از نورانی ترین کواکب این صورت فلکی به شکل یک ۷ هستند که شبیه به شاخ گاو هم هست و نزدیک به کواکب ثریا قرار داره بنابراین پیدا کردنش در آسمان خیلی راحته.
در شکل زیر صورت فلکی ثور رو مشاهده می کنید. خط زرد رنگ نشان دهنده محلی است که اولین درجه از صورت فلکی ثور شروع میشه و به سمت شرق امتداد پیدا میکنه. همونطور که می بینید شروع صورت فلکی ثور تقریبا از انتهای کواکب ثریاست و تا ابتدای صورت فلکی بعدی یعنی جوزا امتداد داره که البته انتهای اون در شکل پیدا نیست.
اما خاک نمناک که علم نجوم عاجز است در کشف ان پس امام صادق با علم نجوم اثبات کرده و کاملا صحیح است
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها