2024 April 26 - جمعه 07 ارديبهشت 1403
سیگار حرام است اما روزه را باطل نمی کند!
کد مطلب: ٩١٩٩ تاریخ انتشار: ٢٩ ارديبهشت ١٣٩٥ - ١٠:٢٣ تعداد بازدید: 13194
فتنه وهابیت » شناخت وهابیت
شیخ مصطفی راشد
سیگار حرام است اما روزه را باطل نمی کند!

سیگارکشیدن در روز رمضان روزه را باطل نمی کند چون غذا یا نوشیدنی نیست.

به گزارش ( شفقنا ) ، «شیخ مصطفی راشد» شیخ مصری که در یک برنامه تلویزیونی سخن می گفت، ادعا کرد: سیگار کشیدن شرعا حرام است اما در صورت کشیدن آن در روز رمضان، باعث گشودن روزه روزه دار نمی شود. کباب کردن و دود ناشی از چیزی، روزه را باطل نمی کند.

وی در ادامه همچنین ادعا کرد: از جمله اموری که روزه را باطل می کند، خوردن و نوشیدن عمدی می باشد؛ سیگار حرام است زیرا از چیزهای خبیث است اما روزه را باطل نمی کند زیرا جزو خوردنی و نوشیدنی نیست.


Share
1 | علی | Iran - Gorgan | ٢٠:١٥ - ٢٩ ارديبهشت ١٣٩٥ |
9
 
40
پاسخ نظر
این چه دینی است که شماتراشیده ایدوبه آن عمل می کنیدای فرزندان ابوسفیان ومعاویه!!!سیگارروزه راباطل نمی کند،شراب حرام نیست،جهادالنکاح آزاداست وحلال،نکاح المحارم برایتان حلال شده،جهاداللواط هم که دارید،زنانتان به نامحرم شیربدهندومحرم شوندو.......،خداییش خجالت نمی کشید؟کدام یک ازاین کارهای شماجماعت راپیامبرانجام داده یاسفارش کرده است؟متعه راکه قرآن سفارش وحلال کرده ایرادمی گیریدامااین همه فسادوبدعت دردینتان رانمی بینید؟واقعا که خداافسارتان راروی دوشتان انداخته است.الحمدلله الذی جعلنامن المتمسکین بولایت امیرالمومنین علی بن ابیطالب واولاده المعصومین المکرمین.
2 | محمد حسین | Iran - Qom | ١٠:٣٤ - ٠١ خرداد ١٣٩٥ |
با سلام
مطلب مذکور از شیخ مصطفی راشد، در فقه شیعه هم شاهد دارد به نظر به عنوان یک مطلب عجیب ذکر کردن معنایی ندارد و به همچنین دلیلی که ذکر شده است نیز در فقه شیعه در برخی از موارد ذکر شده است

پاسخ:
باسلام
دوست گرامي
از نظر فقه شيعه هر دود غليظي که به گلو برسد روزه را باطل مي کند لذا مراجع سيگار را مبطل روزه مي دانند
موفق باشيد
گروه پاسخ به شبهات
3 | سپهر | Iran - Tehran | ٠٧:٤٥ - ١٦ خرداد ١٣٩٥ |
جناب آقاى قزوينى
از پاسخگويان شما بعيد است كه تدليس كنند يعنى چه همه مراجع دود سيگار را مبطل روزه ميدانند ؟ از خدا بترسيد، نميدانم شايد پاسخگوى شما دانش فقهيش قليل است وگرنه حداقل فتواى صريح آقاى فاضل لنكرانى را از ياد نميبرد، البته نقل الان نيست بلكه قدمت زيادى در تاريخ فقه شيعه دارد مثلا آنجا كه مجتهدين با قليان در ايام رمضان بر منبر ميرفتند و با قل و قل كشيدن آن ميگفتند ايهالناس ! دود تنباكو مبطل صوم نيست ! متاسفانه دوستان فقط در علم كلام اندكى تخصص دارند و در فقه ضعيفند والا خبر ميداشتند كه پژوهشهاى جامعى در اين زمينه شده كه با يك سرچ كوچولو در فضاى نت قابل مشاهده است، بگذريد از نظر جناب مكارم، در اين مورد بنظرات نابغه فقه حضرت آقاى روحانى مراجعه كنيد تا صراحتا بطلان نظرتان آشكار شود

پاسخ:
با سلام
دوست گرامي
ما نيز از نظرات مراجع مطلع هستيم ولي آنچه ما درباره آن مطلبي گفتيم در خصوص نظر غالب مراجع هست لذا خوب است شما نيز در اين خصوص رجوعي داشته باشيد تا برايتان روش شود که بيشتر مراجع دود سيگار را به عنوان دود غليظ دانسته و براي روزه اشکال مي دانند در ضمن به نظر آیت الله خامنه ای، آیت الله مکارم شیرازي، آیت الله بهجت، آیت الله نورى، آیت الله زنجانى، آیت‌الله وحید خراسانی، آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانیي و غيره رجوعي داشته باشيد
پس بسیاری از مراجع معتقدند بنابر احتیاط واجب سیگار روزه را باطل می‌کند
در ضمن شما که در اين خصوص ادعاي اطلاعات بيشتر داريد لطف کنيد به فتواي آيت الله فاضل نيز نگاه کنيد که ايشان نيز نظرشان همين است
در توضيح المسائل ( محشي ) آمده است
[مسأله 1605 احتياط واجب آن است كه روزه دار دود سيگار]
مسأله 1605 احتياط واجب آن است كه روزه دار دود سيگار (1) و تنباكو و مانند اينها را هم به حلق نرساند (2). ولى بخار غليظ، روزه را باطل نمى‌كند، مگر اين كه در دهان به صورت آب درآيد و فرو دهد.
(1) گلپايگانى، خوئى، اراكى، فاضل، تبريزى: بخار غليظ و دود سيگار ..
توضيح المسائل (محشى - امام خمينى)ج‌1، ص 903
اما آن نسبتي را که به مراجع داديد که در بالاي منبر قليان کشيدند اين را اگر به برخي نسبت مي دهند سندي قابل قبولي ندارد اگر شما در اين خصوص مدرک معتبري داريد ارائه بدهيد صرف کلي گويي اعتباري ندارد هر چند نقل شده است که بعد از تحريم تنباکو توسط ميرزاي شيرازي، برخي مانند بهبهاني که خود را مجتهد مي دانست، با اين فتوا مخالفت کرد
موفق باشيد
گروه پاسخ به شبهات
4 | مهدی | Iran - Tehran | ١٠:١٥ - ٢٤ ارديبهشت ١٣٩٨ |
دوستی فرمودند چرا طوری به خصوص با سایر مذاهب اسلام برخورد می‌کنید که گویی یک مطلب عجیب ذکر کردند و پاسخ دادید که بله مطلب غیرعادی است و گویی صاحب چنین فتوایی را مغرض و یا بیسواد و بی توجه به ادله می‌دانید چون فتوای مراجع حرمت سیگار و بطلان روزه است. در حالی که اگر آشنایی با فقه شیعه داشته می‌دانید که احتیاط واجب فتوا نیست بلکه در نبود ادله قطعی که دلالت بر فتوا داشته باشد حکم به احتیاط داده می‌شود که راه عمل نکردن به آن از طریق رجوع به فالاعلم باز باشد و مسئولیتی بر ذمه فتوا دهنده از این جهت نیافتد. خودتان هم کمی پایین تر معرف شدید که بله نه همه مراجع شیعه بلکه "بیشتر" مراجع شیعه چنین نظری دارند. امیدوارم خداوند همه ما را از بلای تعصب و جهل نگه دارد.
5 | محمد | Iran - Tehran | ١٢:٢٧ - ٢٤ ارديبهشت ١٣٩٨ |
متاسفانه متن خبر و پاسخ های کامنتها با تعصب تنظیم شده است. همه مراجع فتوا نداده و احتیاط واجب داده‌اند. احتیاط به این معنا است که دلیل قطعی بر حرمت نداریم ولی ادله اجمالی هست و جای احتیاط دارد. حتی حضرت آیت‌الله بهجت با این بیان فوای خود را بیان کرده اند: عدم افساد روزه به وسیله غبار یا دود غیر غلیظ و غیر جایگزین غذا و غیر مقوى خالى از وجه نیست ولى أحوط اجتناب است.
و برخی مانند حضرت آیت الله شبیری فرموده اند چون از ادله به دست نمی آید که قطعا مبطل روزه است هم روزه آن روز را ادامه دهد و مبطلی را انجام ندهد و هم قضا به جا بیاورد.
6 | رضا | Germany - Falkenstein | ٠٥:٥٤ - ١٤ فروردين ١٤٠٢ |
اگر مبنا را قرآن در نظر بگیریم سیگار جزو خوردنی و آشامیدنی حساب نمیشه اما اگر مبنا را بر سخن آخوند بزاریم میشه حالا خودتون قضاوت کنید کدام قول محکمتر است؟

پاسخ:
 با سلام
مگر احکام فقط در قرآن است؟
پس سنت پیامبر صلی الله علیه و آله چه می شود؟
با آیاتی که شما را به سنت پیامبر صلی الله علیه و آله ارجاع می دهد چه می کنید؟
اگر مبنا قرآن است، شما چطور می خواهید چگونگی نماز خواندن را فقط از قرآن اثبات کنید؟
موفق و موید باشید
گروه پاسخ به شبهات
موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
7 | امین | Germany - Falkenstein | ٠٧:٣٤ - ١٧ فروردين ١٤٠٢ |
نیاز به فتوای مراجع نیست. سیگار مضر برای بدن است و فرو دادن دود آن مبطل روزه است .
تمام
1 |محمد|Germany - Falkenstein |١٠:٤٧ - ٢٨ فروردين ١٤٠٢ |
0
 
1
سلام شما وجوهات شرعی هم میگیرید؟
8 | جواب سوال شما از دوست دیگری | Germany - Falkenstein | ٠١:١٠ - ٠٨ دي ١٤٠٢ |
درود ببینید پیامبر بزرگوار اسلام و امامان بزرگوار شیعه هیچ کدام حدیث مکتوب نکردند آیا اگر احادیث پیامبر وامامان جز دین میبود این بزرگواران احادیث را مکتوب نمیکردند؟
دوست عزیز در قرآن گفته شده از رسول اطاعت کنید وهیچ کجا نگفته از نبی اطاعت کنید
رسول یعنی فرستاده واز فرستاده اطاعت کنید یعنی از چیزی که به سوی او فرستاده شده اطاعت کنید
یعنی قرآن
ببینید قرآن امر کرده که نماز بخوانید وامر کرده که حج بروید اینها را پیامبر به طور عملی به مردم یاد داده احتیاج به حدیث نیست مردم دیدند ایشون چگونه نماز خواندن وچگونه حج انجام دادن وبه صورت عینی یاد گرفتن
اما مشکل مطالبی هست که در قرآن نیست اما مسلمانان جز دین اسلام در مدتهای طولانی دانستند

پاسخ:
 با سلام
چه کسی گفته است که احادیث مکتوب نشده است؟
در رابطه با پیامبر صلی الله علیه و آله، قرآن هم که کلام الهی است، به وسیله ایشان مکتوب نشد و اصحاب ایشان آیات را می نوشتند نه خود حضرت چه رسد به روایات نبوی.
اما در رابطه با اهل بیت علیهم  السلام، چه کسی گفته است که روایات مکتوب نشده است؟
مصحف حضرت زهرا سلام الله علیها مکتوب شده است و امیرالمومنین علیه السلام آن را نوشته است.
قرآن به همراه احادیث نبوی که مبین آیات قرآن است توسط امیرالمومنین علیه السلام مکتوب شده است.
علاوه بر این ها کتاب دیگری است که توسط امیرالمومنین علیه السلام مکتوب شده است به نام جامع امیرالمومنین علیه السلام.
چرا شما معنی رسول که فرستاده است عوض می کنید و آن را مرسول تبدیل می کنید که معنی آن بشود چیزی که فرستاده شده؟
آیا خدا نمی توانست بگوید از مرسول تبعیت کنید؟
اگر تبعیت از رسول یعنی تبعیت از قرآن، آن وقت تبعیت از خدا چیست که در قرآن ابتدا می فرماید: از خدا تبعیت کنید و بعد می فرماید: از رسول تبعیت کنید؟
شما فکر کردید سنت پیامبر صلی الله علیه و آله فقط شامل دستورات شفاهی ایشان است؟
همان طور که دستورات شفاهی پیامبر صلی الله علیه و آله جژء سنت است، فعل پیامبر صلی الله علیه و آله هم سنت است و نقل کردن همین فعل مجدد حدیث می شود.
اگر پیامبر صلی الله علیه و آله نبود که جزئیات نماز را بیان کند، شما از کجا می دانستید چطور باید نماز بخوانید؟ حتی در معنی صلاه هم می توانستید شک کنید که آیا صلاه به معنی دعا است یا به معنی افعالی است که امروزه انجام می دهیم؟
شما که می گویید باید از قرآن تبعیت کنیم، با آیاتی که به شما امر می کند دستورات پیامبر را اطاعت کنید چه می کنید؟
موفق و موید باشید
گروه پاسخ به شبهات
موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
9 | حسین | Germany - Falkenstein | ٠٠:٤٢ - ١٧ دي ١٤٠٢ |
سلام علیکم والرحمة الله وبرکاته : این سوال بی ربط به موضوع هست اما در اینترنت دیدم کسی این سوال رو پرسیده بود وجواب دقیقی پیدا نکردم گفتم شاید آقایون وخانمها پاسخ دهنده بتوانند پاسخ سوال را دقیق بدهند این سوال اینترنتی این هست :
سوال اول : آیا در کتب صحاح سته اهل سنت حدیثی هست که بگوید نماز به زبان غیر عربی نخوانید؟
سوال دوم : آیا در سایر کتب حدیثی اهل سنت حدیثی هست که بگوید نماز به زبان غیر عربی نخوانید؟
سوال سوم : آیا در کتب صحاح سته اهل سنت حدیثی هست که فقط از زبان فارسی اسم آورده باشد وبگوید خواندن نماز به زبان فقط فارسی حرام است؟
سوال چهارم : آیا در غیر کتب صحاح سته اهل سنت حدیثی هست که فقط از زبان فارسی اسم آورده باشد وگفته باشد نماز خواندن به فارسی حرام است؟
سوال پنجم : آیا در کتب حدیثی اهل تشیع حدیثی هست که بگوید به زبان غیر عربی ویا زبان فارسی نماز نخوانید؟
سوال ششم : آیا حدیثی در کتب اهل تسنن یا در کتب اهل تشیع هست که بگوید الله را به اهورامزدا ترجمه نکنید؟
سوال این شخص دلیل نیست فقط میخواهد بداند حدیثی وجود دارد یا خیر؟

پاسخ:
 با سلام
در رابطه با سوالاتی که از اهل سنت پرسیده اید، خودشان باید پاسخگو باشند.
اما در رابطه با سوال پنجم پاسخ شیعه چنین است که عبادات توقیفی هستند؛ یعنی همان طور که در روایات آمده است، دقیقا همان طور باید انجام شوند و نمی شود چیزی از آن کم و یا زیاد کرد؛ هرچند که در روایات در رابطه با آن کمی یا زیادی چیزی نیامده باشد؛ لذا چون دستوری از سمت شارع مبنی بر فارسی خواندن نماز نداریم؛ لذا نماز باید عربی خوانده شود تا اطاعت امر مولی صورت بگیرد.
در رابطه با سوال ششم هم اگر مراد از اهورامزدا همان خدای یگانه باشد، شاید بتوان گفت اشکالی ندارد؛ اما در باورهای زرتشتی که دقت می کنیم می بینیم آن ها قائل به دو خدا بوده اند یک خدای خوبی ها و یک خدای بدی ها که این همان شرک است؛ لذا خواندن خداوند به اهورامزدا جایز نیست؛ چون اولا نقص به خدا وارد می شود با این اسم و توهین محسوب می گردد (چون قدرت خدا را محدود کرده است به خوبی ها) و هم باعث تبلیغ آئین باطل زرتشت می شود.
موفق و موید باشید
گروه پاسخ به شبهات
موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
10 | محمد کوروش | Germany - Falkenstein | ١٥:٤٠ - ٢٢ دي ١٤٠٢ |
سلام دیدم شما در جواب نظرات آئین زرتشتی آئین باطل خواندید ببینید آیه 17 سوره حج میفرماید که مجوس از مشرکین جدا هستند اما ممکن است شما بپرسید که از کجا معلوم که زرتشتیان جز مجوسیان هستند ؟ خب این سوال خوبی هست اما وقتی کتب تاریخی وکتب حدیثی رو بخونید میبنید مسلمانان جمعیت زرتشتیان ایران را جز مجوس میدونستند پس این در تاریخ مسلمانان وکتب حدیثی شون موجود است که مردم زرتشتی ایران رو جز مجوس میدانند
اما ببینید کلمه اهورا مزدا به معنای هستی بخش خردمند هست واز نظر لغوی با معنای اسمای حسنی الهی مطابقت دارد
وببینید اعراب قبل از اسلام باور داشتند فرشتگان دختران الله هستند وما به خاطر باورهای اشتباه آنها کلمه الله را کنار نزدیم
اهورا مزدا هم از نظر لغوی مطابقت با اسمای حسنی الهی دارد

پاسخ:
 با سلام
در این که ایرانیان پیامبری داشتند و دینی داشتند شکی نیست، چیزی که ما گفتیم این است که آئینی که امروزه به آن زرتشت می گویند، چنین آئینی باطل است؛ کما این که آئین یهود و مسیحیت نیز باطل است؛ چون تمامی این ادیان تحریف شدند و از انچه پیامبرشان برای آن ها آورده است دور شدند؛ لذا این آئین ها باطل هستند.
فرض را بر این می گیریم ک اساسا هیچ کدام از این ادیان تحریف نشده اند؛ اما با وجود آمدن دین بعدی، دین قبلی نسخ می گردد و دیگر پیروی از آن جایی ندارد و مورد پذیرش خداوند نیست.
این که در لغت یک کلمه چه معنایی می دهد اهمیت ندارد، آنچه که مهم است این است که مردم از این کلمه در چه معنی استفاده می کنند؛ وگرنه گفته می شود که کلمه خر معنی بزرگ هم دارد؛ اما شما اگر به کسی بگویی خر و منظورت بزرگ باشد، او توهین برداشت می کند؛ چون این کلمه در معنای دیگری استفاده می گردد.
اهورامزدا هم اگر بهترین معانی را هم داشته باشد؛ چون کلمه ای است که در یک آئین باطل از آن استفاده می شود و اصطلاحا برای آن ها این کلمه اختصاص دارد؛ پس نمی توان خداوند را به این نام صدا کرد؛ چون باعث تبلیغ آن آئین باطل می گردد.
موفق و موید باشید
گروه پاسخ به شبهات
موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
11 | کامران | Germany - Falkenstein | ١٠:٤٢ - ٢٤ اسفند ١٤٠٢ |
به نام خدا
سلام علیکم
تمام دستورات در قران ادمه اگر درست بخوانید و انجا که لازم بوده حتی وضو گرفتن و انجا که لازم بوده فرموده از پیامبر یادبگیرید و نکته مبهمی نذاشته مثل اینکه ما سگ رو نجس میدانیم ولی در قران به صراحت گفته شده نجاسات همین ها هستند و لاغیر و اسمی از سگ برده نشده . جالبه که میگیم تورات و انجیل و زبور و اوستا همگی در انها دست برده شده اما در احادیث دست برده نشده در حالیکه راویان جاعل حدیث بسیارند
دوست عزیز هنوز ما نمیدانیم مالک یوم الدین در سوره حمد درست هست یا ملک یوم الدین اونم در نمازی که مسلمانان روزی پنج بار از رسول ا... شنیده اند پس کدام درست است ؟؟؟؟؟؟ اونوقت به احادیث دل خوش کرده اید

پاسخ:
 با سلام
اگر احادیث و روایات و سنت نبوی را نادیده بگیرید، تمامی آیاتی که به شما دستور داده است تا از سنت و دستورات پیامبر صلی الله علیه و آله پیروی کنید را نادیده گرفته اید.
اگر شما بخواهید به قران بسنده کنید، آن وقت چطور می خواهید اموری مثل نماز خواندن و یا ازدواج کردن و یا .... را از قرآن به دست بیاورید؟
آیا می دانید که قرآن بسندگی باعث می شود که شما نماز نتوانید بخوانید چون جزئیات نماز در قرآن بیان نشده است؟
آیا می دانید ازدواج هایی که صورت می گیرد در صورت قرآن بسندگی همه روی هوا خواهد بود و طیب ولادت تان مورد سوال قرار می گیرد چون آیه در مورد چگونگی خواندن صیغه محرمیت نیامده است.
موفق و موید باشید
گروه پاسخ به شبهات
موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها