2024 March 29 - جمعه 10 فروردين 1403
نقد و بررسی سخنان شیخ الأزهر، بر ضد مبانی اعتقادی تشیع (15)
کد مطلب: ٨٧١٧ تاریخ انتشار: ١٣ بهمن ١٣٩٤ - ١٩:١٦ تعداد بازدید: 2454
خارج کلام مقارن » نقد سخنان شیخ الازهر
نقد و بررسی سخنان شیخ الأزهر، بر ضد مبانی اعتقادی تشیع (15)

جلسه چهل و هفتم 94/11/13

بسم الله الرحمن الرحیم

جلسه چهل و هفتم 94/11/13

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمدلله و الصلاة علی رسول الله و علی آله آل الله لاسیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداءالله الی یوم لقاءالله.

بحث ما در ادامه فرمایشات آقای دکتر طیب، به اینجا رسید که ایشان گفتند که الأزهر، نماد وحدت هست، و تمام تلاش الأزهر برای ایجاد الفت میان شیعه و سنی است!

آیا الأزهر واقعاً نماد وحدت است!؟

ما اشاره کردیم که اینچنین که آقای طیب می گوید نیست. تعدادی از فارغ التحصیلان، مسؤلین و اساتید الأزهر، عمدتاً تلاششان بر ایجاد تفرقه بین شیعه وسنی است. و آقای طیب باید در این باره پاسخگو باشد.

حتی این آقایان، یک کتابی نوشته اند با عنوان «جهود علماء الأزهر في بيان حقيقة دين الشيعة=الشیعه الوجه الآخر شقاق لا وفاق»!!! که تعدادی از بزرگان الأزهر در این کتاب ادعا کرده اند که مذهب شیعه عامل تفرقه میان امت اسلامی است.

بله، ما هم خیلی دوست داریم که الأزهر، همیشه نماد وحدت باشد. ولی مطالبی را که از سایت «ویکی لیکس» آوردیم مبنی بر اینکه اینها بر طبل تفرقه می کوبند، و دیدارها و قرار و مدارهای سری که با مقامات عربستان سعودی می گذارند مبنی بر تضعیف شیعه و شیعیان؛ نماد وحدت بودن الأزهر را کاملاً زیر سؤال می برد.

عرض کردیم که آقای طیب، یک دیداری داشت با سعود الفیصل وزیر سابق امور خارجه عربستان، و مطالبی در آن دیدار مطرح شده است که به هیچ وجه با خط و مشی آقای دکتر طیب، سازگاری ندارد.

انتقاد تند یکی از علمای بزرگ مصر، از الأزهر و دکتر طیب!

یکی از این آقایان به نام «ابراهیم عیسی» که در ماه رمضان سال گذشته، در همان شبکه المصریه مصر، قبل از دکتر طیب برنامه داشتند؛ در برنامه خودشان، یک سری نکاتی را مطرح کردند که قابل توجه است.

ایشان گفته است که:

«الأزهر مدرسه علمیه ای است که دارای اهمیت خیلی زیادی است. و ما باید تکیه گاه مان در تمام کارها، الأزهر باشد. و برای نشر فرهنگ اسلامی، در مصر و وطن عربی باید نمونه باشد. ولیکن الأزهر الآن جایگاه وهابیون و سلفیون و تروریست ها شده است و اینها دارند الأزهر را از درون نابود می کنند. و کارمندان و اساتیدی که امروز در الأزهر مشغول کار هستند، بخشی از این جماعت تروریستی هستند و آلت دست وهابی ها قرار گرفته اند.»

آقای دکتر «طیب» که می آید و می گوید که الأزهر چنین است و چنان است و در طول تاریخ هزار ساله اش، نماد وحدت بوده و قدمی برای تفرقه میان مذاهب اسلامی برنداشته است؛ و شیعه و سنی دو بال امت اسلامی هستند و...

این آقای «ابراهیم عیسی» که قبل از ایشان در شبکه المصریه صحبت می کند، به صراحت اعلام می کند که الآن ترورسیت ها و وهابیها و سلفی ها، در درون الأزهر نفوذ پیدا کرده اند و دارند الأزهر را نابود می کنند!!

شایسته بود که جناب آقای دکتر طیب، حداقل صحبتهای این آقا را که قبل از ایشان بوده، و با این صراحت هم الأزهر را مورد تاخت و تاز خودش قرار داده؛ اینها را جواب می داد! اگر این صحبتها را جواب می داد، خیلی خوب بود. می آمد و می گفت که این آقا که می گوید الأزهر الآن مرکز نفوذ وهابیها و تروریستها شده، نه، درست نیست! ولی ایشان هرگز چیزی نگفت!!

انتقاد دکتر «احمد راسم النفیس » از دکتر طیب، شیخ الأزهر!

نکته بعدی این است که آقای دکتر «احمد راسم النفیس» - که از شیعیان معروف و شناخته شده مصر و از مدافعین شیعه در مصر است، و بعد از سفری که به ایران داشت برای شرکت در یک همایش بین المللی در تهران؛ در فرودگاه مصر ایشان و تعدادی از شیعیان که به همراه ایشان به ایران آمده بودند را دستگیر کردند و خیلی هم اینها را اذیت کردند - یک مصاحبه ای کرده است با سایت «القدس العربی» و گفته است که:

« اینکه آقای دکتر طیب می گوید ما از علمای شیعه و سنی دعوت کرده ایم برای گفتگو و مباحثه؛ حداقل ما که جزء شیعیان مصر هستیم، دعوتنامه ای برای ما نیامده است. و ما از طریق نشریات مصر فهمیدیم که دکتر طیب همچین دعوتی را کرده است.

مشخص است که امروز دکتر طیب، اصلاً ارزش وجودی برای شیعه قائل نیست. و اسنادی که در ویکی لیکس منتشر شد از ارتباط ایشان با عربستان سعودی، نشان داد که ایشان از دور و نزدیک با دستورات عربستان هماهنگ است.

آقای عباس شومان سخنگوی الأزهر گفته است که ما به شیعیان مصر امان نامه خواهیم داد! ایشان با چه مسؤلیتی این حرف را می زند. ایشان نه وزیر امور داخلی است، و نه فرمانده ارتش است! کسی که بخواهد امنیت را برقرار کند، و به مردم امان نامه بدهد یا باید وزیر امور داخله باشد و یا فرمانده ارتش! ایشان چه کاره است؟

الآن فعلاً شیخ الأزهر مشغول است به سیاست دنیای عرب، و تمام همّ و غمش عربستان سعودی است و اهتمام و ارزشی که برای عربستان قائل است، خیلی بیشتر است از اهتمامی که برای داخل مصر دارد. و ایشان اکثر اوقات خود را برای عربستان می گذراند.

خود آقای محمد حقّی که از رهبران اخوانی است و از نمایندگان مجلس مصر است، اعلام کرد که آقای دکتر طیب، هرگز از علمای شیعه و سنی دعوتی برای گفتگوی علمی نکرده است!

خود آقای طیب هم زمانی که رئیس جمهور ایران به مصر آمد، حاضر نشد با ایشان و هیئت ایرانی دیداری داشته باشد! و این نشان می دهد که ایشان در عمل با شیعه موافق نیست و تمایلی به گفتگوی شیعه و سنی ندارد.

آقای طیب که می گوید ما باید جلوی خون و خونریزی ها بین شیعه و سنی را بگیریم، ایشان چه قدمهای مثبتی را در این زمینه برداشته است؟»

گفتگوی ایشان مفصل است. من فقط بخش هایی از صحبتهای ایشان را ذکر کردم.

لذا شما می بینید که آقای دکتر طیب که می آید سخن از وحدت می زند، در عمل خیلی پایبند نیست و التزامی به ایجاد وحدت بین شیعه و سنی و یا گفتگوی علمی میان علمای شیعه و سنی ندارد.

حتی وقتی حاج آقای مکارم در آخر ماه رمضان به ایشان نامه نوشتند و از ایشان دعوت کردند که بیائید و یک مجلس علمی تشکیل بدهید و علمای شیعه و علمای الأزهر دور هم جمع بشوند و مباحث اختلافی را با یکدیگر بحث بکنند و خروجی این مجلس هم برای شیعه و سنی حجت باشد؛ ایشان با این درخواست جواب نداد!!

فقط نوشت که ما دنبال این هستیم که یک مجلسی و همایشی تشکیل بدهیم و قطعاً در آن همایش از شما هم دعوت خواهیم کرد!!

یعنی ایشان بر سر حاج آقای مکارم منت هم گذاشته بودند که بله، ما از شما هم دعوت خواهیم کرد!!

آقای طیب! شما از آن طرف می گوئید که ما از علمای شیعه و سنی دعوت می کنیم که بیایند جمع بشوند و فتوا صادر بکنند که بر شیعه کشتن سنی حرام است، و بر سنی هم کشتن شیعه حرام است؛ ولی در عمل اقدامی نمی کنید!

شما که این قدر قدرت و اختیار ندارید یک همچین کاری را بکنید و در برابر دعوت یک مرجع شیعه که از شما می خواهد تا مجلسی تشکیل بدهید، و علمای دو مذهب جمع بشوند؛ یک جواب درست و حسابی به درخواست ایشان نمی دهید، پس چرا ادعا می کنید؟

معلوم می شود که اختیارات همه در دست ارتش است. و بدون اجازه ارتش، شما نمی توانید آب بخورید. و شما که دم از وحدت و... می زنید ادعایی پوچ است.

افتخار انحصاری مکتب تشیع!

و یک افتخاری که شیعه دارد و اهل سنت به تمامه از آن محروم هستند، استقلال حوزه های علمیه و مراجع عظام تقلید و علمای شیعه از حکومت است.

حتی در همان اوائل انقلاب که خیلی ها می خواستند که حوزه ها زیر نظر حکومت باشند، خدا رحمت کند حضرت امام را که ایشان گفت این کار به هیچ وجه صلاح نیست. و حوزه های علمیه باید مستقل باشند.

حتی بنا بود که یک شهریه ای از طرف دولت برای طلبه ها مقرر بشود، مراجع ما رد کردند و قبول نکردند که دولت شهریه ثابتی را برای طلبه ها قرار بدهد. البته الحمدلله دولت ما با ملت ما و با حوزه های علمیه، یکی هستند و مشکلی از این جهت نیست. ولی هر چقدر حوزه های علمیه ما مستقل تر باشند، زبانشان برای نقد دولت گویاتر خواهند بود.

عدالت صحابه، از بالای هفت آسمان نازل شده است!!!

آقای دکتر طیب از این طرف می گوید که ما شیعیان را به وحدت با اهل سنت دعوت می کنیم، ولی از آن طرف ما می بینیم که ایشان در ماه رمضان صحبت می کند و احساسات و عواطف شیعیان را جریحه دار می کند. و مطالب دروغ و افترائاتی را بر شیعه بار می کند.

مثلاً می گوید که: «جوانهائی که در اثر گرفتن مال و یا در اثر مسافرتها، مذهب سنی را رها کرده و شیعه شده اند، باید بدانند که سب صحابه حرام است. بلکه از گناهان کبیره است. زیرا صحابه از بالای هفت آسمان عدالتشان نازل شده است.»

آدم نمی داند که چه بگوید! اگر یک آدم بی سواد اینچنین حرفهایی را می زد، خیلی گلایه ای نبود، ولی وقتی ایشان به عنوان شیخ الأزهر، این مطالب را مطرح می کند، خیلی جای تعجب و گلایه دارد!

آدم نمی داند که آیا اینها با آیات قرآن چکار می خواهند بکنند؟ وقتی قرآن می فرماید:

(يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ جاءَكُمْ فاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصيبُوا قَوْماً بِجَهالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلى‏ ما فَعَلْتُمْ نادِمين)‏

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد اگر شخص فاسقى خبرى براى شما بياورد در باره آن تحقيق كنيد، مبادا به گروهى از روى نادانى آسيب برسانيد، و از كرده خود پشيمان شويد.

سوره حجرات (49): آیه 6

این آیه هم، در قرآن است. در تورات و انجیل و زبور که نیست! این قرآن است که از فوق آسمانها نازل شده است.

این آقایان یک حرفهای را می زنند که ما سر در نمی آوریم. آقای «ابن کثیر» در ذیل همین آیه می نویسد:

«وقد ذكر كثير من المفسرين أن هذه الآية نزلت في الوليد بن عقبة بن أبي معيط، حين بعثه رسول الله صلى الله عليه وسلم على صدقات بني المصطلق»

بسیاری از مفسرین گفته اند که این آیه در حق ولید بن عقبه نازل شده است. زمانی که پیغمبر او را برای جمع آوری صدقات قبیله بنی المصطلق فرستاده بود.

تفسير القرآن العظيم، اسم المؤلف: إسماعيل بن عمر بن كثير الدمشقي أبو الفداء ، دار النشر: دار الفكر - بيروت - 1401، ج4، ص 209

یا آقای «نسفی» در ذیل همین آیه می نویسد:

«{يا أيها الذين آمنوا إِن جَآءَكُمْ فَاسِقُ بِنَبَإٍ} أجمعوا أنها نزلت في الوليد بن عقبة»

این مسئله اجماعی است که این آیه در حق ولید بن عقبه ناز شده است.

تفسير النسفي (مدارك التنزيل وحقائق التأويل)، المؤلف: أبو البركات عبد الله بن أحمد بن محمود حافظ الدين النسفي (المتوفى: 710هـ)، حققه وخرج أحاديثه: يوسف علي بديوي، راجعه وقدم له: محيي الدين ديب مستو، الناشر: دار الكلم الطيب، بيروت، الطبعة: الأولى، 1419 هـ - 1998 م، ج3، ص 350

آقای دکتر طیب! بزرگوار! «ولید بن عقبه» صحابی نبی مکرم بوده است! آیا عدالت این شخص هم از آسمانها نازل شده است!؟

آقای «احمد بن حنبل» نیز با سند صحیح نقل می کند که این آیه در شأن ولید بن عقبه نازل شده است. و داستانش را هم نقل می کند.

مسند الإمام أحمد بن حنبل؛ المؤلف: أبو عبد الله أحمد بن محمد بن حنبل بن هلال بن أسد الشيباني (المتوفى: 241هـ)، المحقق: شعيب الأرنؤوط - عادل مرشد، وآخرون، إشراف: د عبد الله بن عبد المحسن التركي، الناشر: مؤسسة الرسالة، الطبعة: الأولى، 1421 هـ؛ ج 30، ص 404

ما روایت صریح داریم در «صحیح مسلم» که نبی مکرم به صحابه می گوید: «أُولَئِكَ الْعُصَاةُ أُولَئِكَ الْعُصَاةُ »:

«أَنَّ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ خَرَجَ عَامَ الْفَتْحِ إِلَى مَكَّةَ فِي رَمَضَانَ فَصَامَ حَتَّى بَلَغَ كُرَاعَ الْغَمِيمِ، فَصَامَ النَّاسُ، ثُمَّ دَعَا بِقَدَحٍ مِنْ مَاءٍ فَرَفَعَهُ، حَتَّى نَظَرَ النَّاسُ إِلَيْهِ، ثُمَّ شَرِبَ، فَقِيلَ لَهُ بَعْدَ ذَلِكَ: إِنَّ بَعْضَ النَّاسِ قَدْ صَامَ، فَقَالَ: «أُولَئِكَ الْعُصَاةُ، أُولَئِكَ الْعُصَاةُ»

همانا پیغمبر اکرم در سال فتح مکه، در ماه رمضان به سمت مکه به راه افتاد. حضرت روزه بود تا اینکه به منطقه کراع الغمیم رسید. مردم هم روزه بودند. حضرت آبی طلبید و ظرف آب را بالا آورد تا مردم همه ببینند. سپس آن را خورد. بعد از مدتی به پیامبر گفتند که برخی از مردم هنوز روزه هستند! حضرت فرمود: آنها گناه کارند آنها گناه کارند.

صحیح مسلم، ج2، ص 785، کتاب الصیام، باب جواز الصوم و الفطر فی شهر رمضان، ح 1114؛ المحقق: محمد فؤاد عبد الباقي، الناشر: دار إحياء التراث العربي – بيروت

آقای طیب! ما حرف شما را قبول بکنیم یا این روایت صحیح مسلم را؟

این «عایشه» همسر پیامبر است که می گوید:

« فَدَخَلَ عَلَيَّ وَ هُوَ غَضْبَانُ فَقُلْتُ: مَنْ أَغْضَبَكَ، يَا رَسُولَ اللهِ؟ أَدْخَلَهُ اللهُ النَّارَ، قَالَ: «أَوَمَا شَعَرْتِ أَنِّي أَمَرْتُ النَّاسَ بِأَمْرٍ، فَإِذَا هُمْ يَتَرَدَّدُونَ؟»

پیغمبر بر من وارد شد در حالی که عصبانی بود. پرسیدم چه کسی شما را ناراحت کرده است؟ خداوند او را وارد آتش جهنم بکند! فرمود: آیا نمی دانی که من به این مردم دستور می دهم ولی مردم در شک و تردید هستند.

صحیح مسلم، ج2، ص 879، کتاب الحج، باب بیان وجوه الاحرام، ح 1211؛ المحقق: محمد فؤاد عبد الباقي، الناشر: دار إحياء التراث العربي – بيروت

آقای طیب! آیا شما این روایات را دیده اید که می گوئید خداوند عدالت صحابه را از آسمانها نازل کرده است؟

والسلام علیکم و رحمةالله



Share
1 | دلسوخته | Iran - Qom | ١٢:٤١ - ١٤ اسفند ١٣٩٤ |
با سلام
شماره قبلی 14 بود http://www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=8699
این شماره شده 51 شد؟؟؟!!!!..اشتباه تایپی است یا اینکه یکباره شده 51.....چون بنده سخنرانی‌های اقای قزوینی را کپی می کنم و سر فرصت مطالعه می کنم خواستم طبق همان شماره و به ترتیب در سایت گذاشته بشود ممنون

پاسخ:
سلام!
همانگونه که فرمودید، این مسئله، اشتباه تایپی بوده است. و جلسات حضرت استاد، به صورت منظم و به ترتیب جلسات ارائه شده، در سایت بارگزاری می شود.
از دقت نظر شما سپاسگزاریم
موفق و مؤید باشید
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب