2024 April 16 - سه شنبه 28 فروردين 1403
نقد و بررسی سخنان شیخ الأزهر، بر ضد مبانی اعتقادی تشیع (13)
کد مطلب: ٨٦٩٤ تاریخ انتشار: ٠٦ بهمن ١٣٩٤ - ٠٩:٠٢ تعداد بازدید: 3087
خارج کلام مقارن » نقد سخنان شیخ الازهر
نقد و بررسی سخنان شیخ الأزهر، بر ضد مبانی اعتقادی تشیع (13)

جلسه چهل و دوم 94/11/06

بسم الله الرحمن الرحیم

جلسه چهل و دوم 94/11/06

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمدلله و الصلاة علی رسول الله و علی آله آل الله لاسیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداءالله الی یوم لقاءالله.

صحبت ما در نقد سخنان آقای طیب، شیخ الأزهر به این جا رسید که ایشان صحبتهایی داشتند پیرامون مسئله وحدت بین شیعه و سنی، و اینکه الأزهر برای وحدت امت اسلامی است و...

در جلسه گذشته عباراتی را از علمای الأزهر درباره وحدت عرض کردیم و گفتیم که در حقیقت افتخار شیعه است که بنیانگذار وحدت، آیةالله العظمی بروجردی بود و نماینده بزرگوار ایشان، جناب شیخ محمد تقی قمی. ولی متأسفانه ایشان با این صحبتهایی که کردند، همه چیز را به هم ریختند.

سخنان بسیار مثبت دکتر «علی جمعه»، مفتی اعظم سابق مصر!

آقای دکتر علی جمعه - که مفتی اعظم سابق مصر است – یک تعبیر خیلی خوبی دارد. البته ایشان الآن هم مرتب هر روز برنامه تلویزیونی زنده دارد که از شبکه المصریه پخش می شود. و صحبتهای ایشان در خیلی از سایتها هم منعکس می شود. بحث های ایشان خوب و موضوع بندی شده است و خود ایشان هم آدم آگاهی است. حتی نسبت به سلفی ها تعبیر می کرد که اینها سگ های اهل آتش هستند!!

ایشان در رابطه با شیعه با سایت «العربیه نت» که یک سایت ضد شیعی است، و متعلق است به شبکه ماهواری «العربیه» و تلاش می کند که مطالب ضد شیعی را پوشش بدهد، و توسط عربستان هم راه اندازی شده است. ایشان می گوید:

« إن الشیعة بطبیعتها طائفة متطورة، وهم یُسلّمون بذلك، باعتبارهم الواقع جزءا لا یتجزأ من فقههم، ولكن هناك من ینقِّب فی الكتب الشیعیة القدیمة، و یخرج علینا بالخلافات، وهذا خطأ جسیم.

و اتهم من یقوم بذلك بالسعی لتدمیر العلاقات بین السنة والشیعة لخدمة أغراض أخرى هدفها تفتیت وحدة المسلمین و الإضعاف من شأنهم لتسهیل تنفیذ المخطط الذی تم الإعداد له منذ فترة طویلة.

وكان كبار علماء الشیعة أكدوا - فی العام الماضی، خلال ندوات و مؤتمرات- أن لعن الصحابة والخلفاء الراشدین، خصوصاً أبو بكر وعمر، وأم المؤمنین السیدة عائشة، لیس من المذهب الشیعی، وأنها أمور دخیلة قدیمة، لیس لها وجود فی الكتب الشیعیة المعتبرة.

إنه یجوز التعبد بالمذاهب الشیعیة ولا حرج، وقد أفتى بهذا شیخ الأزهر الراحل محمود شلتوت، فالأمة الإسلامیة جسد واحد لا فرق فیه بین سنی وشیعی، طالما أن الجمیع یصلی صلاة واحدة و یتجه لقبلة واحدة.»

همانا مذهب شیعه، مذهبی پیشرفته است. خود شیعیان نیز این را قبول دارند. که امروز فقه اینها، فقه پویایی است. متاسفانه برخی بدون توجه به این تحول، کتاب های قدیمی آنها را ورق می زنند تا از لابلای آن، موارد اختلافی پیدا کنند و این اشتباه بزرگی است.

آنهائی که دنبال این کارها هستند، به دنبال این هستند تا رابطه شیعه و سنی را بر هم بزنند. اینها دنبال اهداف و اغراضی هستند تا وحدت میان شیعه و سنی را از بین ببرند. و نقشه دشمن را پیاده بکنند.

علمای بزرگ شیعه بارها در سخنان و جلسات خود، تأکید کرده اند که دشنام به صحابه و خلفای راشدین از جمله ابوبکر و عمر و ام المؤمین عائشه از مذهب تشیع نیست. اینها مطالبی است که در کتابهای قدیمی بوده و الان در کتابهای معتبر وجود ندارد.

‌همانا به مذاهب شیعی هم می توان تعبد کرد و هیچ اشکالی ندارد. همچنان که شیخ راحل شیخ محمود شلتوت به آن فتوا داده بود. امت اسلامی، یک امت واحد هستند و فرقی بین شیعه و سنی نیست و ثابت شده است که همه اینها یک نماز و به یک جهت نماز می خوانند.

منبع: سایت «العربیه نت»

مواضع مثبت سابق دکتر طیب، پیرامون وحدت بین مسلمین!

البته خود دکتر طیب، شیخ الأزهر، نیز سخنان خوبی در رابطه با وحدت بین مسلمین دارد، ولی متأسفانه سخنان اخیر ایشان، متناقض با مواضع قبلی ایشان است.

ایشان در مواضع قبلی خود داشتند که:

« الخلاف بیننا و بین الشیعه، الخلاف بینی انا سنی کمالکی و بین حنفی السنی و بین الشافعی السنی و هذا هو الذی نصیر علیه و نحافظ علیه»

اختلافی که ما با شیعه داریم، مثل همان اختلافی است که ما با مالکی ها داریم. و ما این را ملاک تفرقه نمی دانیم. و ما همواره از وحدت شیعه و سنی، حمایت می کنیم.

و یا گفته بود که:

« شیعه یک مذهب اسلامی است و در دارالأفتای ما الأزهر، طبق نظر شیعه فتوا می دهند. حتی در مسئله ازدواج و طلاق، الآن در مصر طبق فتوای شیعه عمل می کنند.»

دوستان توجه دارند که اهل سنت، در ازدواج نیز، شاهد عادل را شرط می دانند. اگر دو نفر عادل شهادت ندهند، ازدواج سر نمی گیرد. همانگونه که ما در طلاق، شاهد عادل را شرط می دانیم. ولی ما در ازدواج شاهد عادل را شرط نمی دانیم. لذا ایشان می گوید که الآن در مصر ازدواج و طلاق صورت می گیرد، بر اساس فتوای شیعه.

و یا ایشان بر اساس آنچه که در سایت بوابة الأزهر - که تمام سخنان ایشان را منتشر می کند – منتشر شده است می گوید:

«ان هناک تحفظات کما قلنا من قبل من اهل السنة علی نظریة الإمامة عند الشیعة و اقول تحفظات لأنی لاأرید ان احدث فرقة أو فتنة بین السنة و الشیعة. معاذالله فما حملنی علی هذا البرنامج الا نتفاهم بحدوء لنزع اسباب الفرقة و النزاع»

ما در اینجا همانگونه که قبلاً گفته ام، درباره مسئله امامت شیعه، یک ملاحظاتی داریم. و من کلمه ملاحظات را به کار می برم زیرا من نمی خواهم بین شیعه و سنی، جدائی و درگیری پیش بیاید. آنچه که باعث شد من این برنامه ها را داشته باشم، این بود که در کمال آرامش یک تفاهمی داشته باشیم برای از بین بردن زمینه های جدائی و درگیری بین شیعه و سنی.

یا در جای دیگر نقل شده است که:

«جناب دکتر طیب بزرگان علمای اهل سنت و فضلای علمای شیعه را دعوت کرده است تا در الأزهر گرد هم آیند برای اینکه فتوائی از طرف مراجع شیعه و اهل سنت صادر بشود بر اینکه بر شیعه حرام کنند کشتن سنی را و بر سنی حرام کنند کشتن شیعه را.

دکتر طیب گفت: هدف من از این برنامه ماه رمضان، این است که یک قضیه ای را روشن کنم و با صراحت کامل و دور از هر گونه مجاملات، این بحث ها را روشن کنیم. تا ما بتوانیم به مرحله ای برسیم که این خونریزی هایی که در منطقه هست را متوقف کنیم. و امت اسلامی را از آنچه که توطئه گران و نقشه کشانی که برای نابودی امت اسلامی انجام می دهند، نجات بدهیم. و بهای آن را با خونمان بدهیم.»

باز ایشان در یکی دیگر از برنامه های ماه رمضان خود می گوید:

«ان الهدف من حدیثنا فی هذا البرنامج هو البحث عن وحدة الأمة الإسلامیة لا فرقتها فالأزهر لم یکن فی یوم من الایام مؤسسة فتنة أو فرقة بین المسلمین فهو الذی نادی فی القرن الماضی بالتفاهم بین السنة و الشیعة

هدف ما از این سخنرانی در این برنامه، گفتگو درباره وحدت امت اسلام است. نه ایجاد تفرقه بین امت اسلام. الأزهر هیچگاه باعث فتنه و جدائی بین مسلمین نبوده است. و در قرن گذشته، این الأزهر بود که شیعه و سنی را به تفاهم با یکدیگر دعوت می کرد.

لأن ما اصابنا و ما تکتفی بناره الآن ما جاء الا من هذه الفرقه بین اصحاب المذهبین فلیکن هذا معلوماً للجمیع

آن آتشی که الآن ایجاد شده است، محصول اختلاف و تفرقه بین بزرگان شیعه و سنی است و این باید برای همه روشن بشود.

در یک جا تعبیر زیبائی دارد و می گوید:

«ان الشیعه و السنة مسلمون و مؤمنون فنحن امة واحدة و ابناء دین واحد و فی زورق واحد و هذه قضیة یجب عن لانقترب منها و نحن الآن نتحدث عن قضایا مذهبیة داخل الإسلام»

همانا شیعه و سنی مسلمان هستند و مؤمن هستند. ما یک امت واحد هستیم. و فرزندان یک دین واحد هستیم. و در یک میدان واحد قرار داریم. و نباید از این مسئله فاصله بگیریم. مباحث ما الآن هر چه هست، درون دینی است.

در جای دیگر می گوید:

«الأزهر دستش را برای هر کسی که برای وحدت کار بکند، دراز می کند و من گمان می کنم که علمای بزرگ شیعه و سنی، بر این مسئله متفق هستند.

این مسائل مهم است و این اختلافات باید بین شیعه و سنی مشخص بشود و حل بشود. این مسلم است که این اختلافات، نه شیعه را از اسلام خارج می کند و نه سنی را از اسلام خارج می کند. این اختلافات درونی است.»

و همچنین ایشان می گوید:

«و اقسم بالله فی رمضان نحن لانرید توصیة الخلافات و احداث الفتنه فالازهر علی مضی تاریخه الذی تجاوز الف عام، هو دائماً مرکز لوحدة المسلمین بکل طوائفهم و مذاهبهم»

من در ماه رمضان به خدا قسم می خورم که ما نمی خواهیم ایجاد فتنه و درگیری بکنیم. الازهر در طول تاریخ، که بالغ بر هزار سال می شود، مرکز ترویج وحدت بین طوائف مختلف مسلمین بوده است.

منبع: سایت «بوابة الأزهر الالکترونیة»

اینها نمونه هایی بود از مواضع تقریبی دکتر طیب که ایشان در ماه رمضان در رابطه با وحدت بین شیعه و سنی صحبت کرده بود. و ما همه اینها را از روز اول ماه مبارک تا روز آخر ماه رمضان، جمع کردیم و دسته بندی کردیم.

تألیف کتابی ضد شیعی در دانشگاه الأزهر!!

این بحث ها، بحث هائی است که خیلی شیرین و خیلی جذاب است. ولی در همین زمینه ایجاد وحدت بین شیعه و سنی، و اینکه الأزهر همیشه منادی وحدت بین شیعه و سنی بوده و الآن هم هست؛ نکاتی هست که قابل تأمل است:

یکی از علمای الأزهر کتابی نوشته است با نام « جهود علماء الأزهر في بيان حقيقة دين الشيعة= الشیعه الوجه الآخر شقاق لا وفاق»!!! در این کتاب - که مؤلفش « شحاتة محمد صقر» و با مقدمه « محمد بكر إسماعيل حبيب» می باشد، که هر دو از اساتید بزرگ اصول فقه در دانشگاه الأزهر هستند – از شخصیت ها و اساتید مختلفی همچون شيخ حسنين مخلوف، مفتي مصر الأسبق؛ شيخ جاد الحق علي جاد الحق؛ شيخ عطية صقر؛ شيخ محمد عرفة، عضو هيئة كبار العلماء در الأزهر؛ و... نقل قولها و مواضعی بر ضد شیعه ذکر کرده اند.

این اساتید که بر ضد شیعه صحبت کرده اند و سخنانشان در این کتاب جمع آوری شده، همه از شخصیت های درجه اول الأزهر هستند. مفتی الأزهر، عضو کبار علمای الأزهر و... هستند!!

ما در اینجا ضمن تشکر از آقای دکتر طیب، و آقای دکتر علی جمعه، که می گویند الأزهر در طول تاریخ هزار ساله خود، مظهر تفرقه نبوده و همواره به وحدت بین مسلمین دعوت می کرده؛ سؤال می کنیم که آیا این آقایان، که بر ضد شیعه صحبت کرده اند، و باعث تفرقه بین شیعه و سنی شده اند، جزء اساتید دانشگاه الأزهر هستند یا نیستند!؟

این آقایان در این کتاب، مطالبی را بر ضد شیعه گفته اند که عقل شیطان هم به این مطالب نمی رسد!! آقای طیب که می گوید الأزهر نماد وحدت است، به این سؤال ما جواب بدهد که آیا این آقایان، وابسته به الأزهر هستند یا نیستند!؟

آیا آقای دکتر طیب، و شیخ علی جمعه، در برابر این حرف های تفرقه انگیز، اهانت ها، افتراها و تهمت هایی که اینها به شیعه زده اند، موضعه ای هم گرفته اند یا نه!؟ آیا آقای طیب تا بحال یک مقاله در رد اینها نوشته است یا ننوشته است!؟

آقای طیب که اخیراً دستور داده تا کتاب های شیعه را بررسی کنند، و مطالبی را که علیه خلفاء و صحابه است را بیرون بکشند!! این کار ایشان با سخنان آقای علی جمعه که نقل کردیم گفته بود که:

«برخی بدون توجه به این تحول، کتاب های قدیمی آنها را ورق می زنند تا از لابلای آن، موارد اختلافی پیدا کنند و این اشتباه بزرگی است»

از دیدگاه خود آقای علی جمعه، این کار آقای طیب، مبنی بر تفتیش کتب شیعه، محکوم است! و مهمتر از این، این آقایان که این کتاب ضد شیعی را نوشته اند، همه از اساتید دانشگاه الأزهر هستند، آیا آقای طیب، یک کلمه در مورد اینها سخن گفته است؟

آیا ایشان در سخنرانی خود آمده بگوید که این آقایانی که بر ضد شیعه کتاب نوشته اند، اشتباه کرده اند!؟ آیا کتاب «وجاء دور المجوس» - تألیف محمد سرور بن نايف زين العابدين - که یکی از وقیح ترین کتاب هایی است که بر ضد شیعه نوشته اند، و نویسنده اش هم از اساتید دانشگاه الأزهر است، آیا آقای دکتر طیب، موضعی در این خصوص گرفته است یا نه!؟

تعابیری که در این کتاب بر ضد شیعه به کار برده شده، تعابیر بسیار وقیح و زشتی است. و حتی آمده خطر شیعه را به مراتب از خطر صهیونیست بالاتر دانسته است!!!

آقای طیب! اینکه شما بیائید و فقط شعار وحدت سر بدهید، اینها ملاک نیست! عمل نیاز است. چطور شما سخنان شخصی مثل «یاسرالحبیب» که مراجع ما از او به «سفیه» و «احمق» تعبیر می کنند؛ ملاک قرار دادید و یک ماه بر ضد شیعه صحبت کردید!!

آیا اگر کسی همین کتاب «و جاء دور المجوس» را ملاک قرار بدهد و بر ضد الأزهر، یک ماه سخنرانی بکند، آیا شما می پسندید یا نه!؟

والسلام علیکم و رحمة الله



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب