2024 March 29 - جمعه 10 فروردين 1403
پاسخ به سخنان شيخ الأزهر
کد مطلب: ٥٥٢٠ تاریخ انتشار: ١٩ فروردين ١٣٨٩ تعداد بازدید: 6784
سخنراني ها » پاسخگویی به شبهات
پاسخ به سخنان شيخ الأزهر

جلوگیری تبلیغ شیعه در مصر و کشورهای اسلامی و سنی
پاسخ به شبهات 89/01/19

بسم الله الرحمن الرحيم

تاریخ : 19 / 01 / 89

استاد حسيني قزويني

هر دم از اين باغ، بري مي رسد تازه تر از تازه تري مي رسد

هجمه اي كه امروز متوجه فرهنگ شيعه و أهل بيت (عليهم السلام) است، شايد در تاريخ اين 15 قرن، بي نظير باشد. از زمين و هوا، از طريق جزوه، كتاب، سايت و ماهواره، فرهنگ شيعه را مورد هجمه قرار مي دهند.

بنده، قبل از عيد، حدود يك ماه در آلمان بودم و در رابطه با ماهواره هايي كه عليه شيعه فعاليت مي كنند و برنامه توليد مي كنند، تحقيقي ميداني داشتم. نتيجه اي كه بنده داشتم، اين بود:

300 مركز ماهواره اي، عليه شيعه، برنامه توليد و پخش مي كنند.

متأسفانه از اين طرف هم يا مركز پاسخگويي نداريم، يا عزيزاني كه به فكر پاسخگويي هستند، مراكزي را راه اندازي مي كنند و به جاي اين كه ابرو را درست كنند، چشم را هم خراب مي كنند. بعضي از ماهواره هايي كه جديدا به عنوان دفاع از شيعه به ميدان آمده، متأسفانه نه تنها آن رسالت شيعي را عمل نمي كنند، بلكه بهانه به دست دشمن مي دهند.

انتظار ما اين بود كه ماهواره هاي شيعي بيشتر شوند و در حوزه پاسخگويي فعاليت كنند. الآن هم چند ماهواره جديد آمده است و بعضي هم در شُرُف راه اندازي است.

موضوع جلسه

موضوع بحث امروز ما، صحبت هايي است كه شيخ الأزهر در چند روز قبل مطرح كرد.

عزيزان مستحضر هستند كه دانشگاه الأزهر يك سابقه هزار ساله دارد. در قرن 4، توسط دولت فاطميين بنيان گزاري شد. با اين كه آنها اسماعيلي و زيدي مذهب بودند، ولي دانشگاه الأزهر با چهارچوب سني گري بنا شد. در طول اين مدت هم اين دانشگاه در جهان اسلام، حرف اول را مي زده و الآن هم حرف اول را در جهان اسلام مي زند.

البته عزيزان دقت كنند كه دانشگاه الأزهر، 3 بخش دارد:

1. رئيس دانشگاه 2. هيئت علماء و اساتيد دانشگاه 3. شيخ الأزهر

شيخ الأزهر، بالاترين مقام دانشگاه الأزهر است و رئيس دانشگاه و هيئت علماء و اساتيد، زير نظر او هستند و او هم توسط رئيس جمهور مصر انتخاب مي شود.

آقاي طنطاوي، شيخ سابق الأزهر بود، در 18 اسفند 1388 در مسافرتي كه به عربستان سعودي داشت، سكته كرد و از دنيا رفت و در قبرستان بقيع دفن شد و بعد از او، دكتر احمد طيب، كه رئيس دانشگاه الأزهر بود، به عنوان شيخ الأزهر انتخاب شد. آقاي دكتر احمد طيب، هم فارغ التحصيل دانشگاه الأزهر است و هم دكتراي فلسفه از دانشگاه سوربُن فرانسه دارد و در حقيقت، رئيس فرقه اي از صوفيه در مصر است.

سخن شيخ الأزهر

ايشان در مصاحبه اي كه در تاريخ 3 آوريل 2010 ميلادي داشتند، اعلام كرد:

ما مي خواهيم دروازه هاي دانشگاه الأزهر را به روي دانشجويان شيعه باز كنيم و تعامل با كشور ايران داشته باشيم تا هم ما به آنجا دانشجو بفرستيم و هم آنها دانشجو بفرستند و علاقه داريم كه اين تعامل ميان شيعه و سني انجام شود تا آن تقريبي را كه شيخ شلتوت در الأزهر بنيان گزاري كرد ، ادامه بدهيم.

جريدة البشادر، 3 آوريل 2010

ايشان بعد از چند روز، در مصاحبه اي در شبكه ماهواره اي العربية، بحث هايي را مطرح كرد كه از ايشان، دور از انتظار بود.

در نماز جمعه اين هفته هم حضرت آيت الله بوشهري، به اين سخنان اشاره داشت كه:

شيخ الأزهر، تخم نفاق و تفرقه را در ميان امت اسلامي منتشر مي كند.

اگر به سايت هاي وهابي هم برويد، عليه حضرت آيت الله بوشهري، مفصّل هجمه كرده اند كه خطيب قم، عليه شيخ الأزهر حرف زده است.

شيخ الأزهر در آن شبكه گفت:

تلاش ما بر اين است كه از گسترش مذهب شيعه در مصر و ساير كشورهاي اسلامي جلوگيري كنيم. با بعضي از علماء ايران هم به توافق رسيده ايم كه از تبشير شيعي دست بردارند.

كلمه تبشير، اشاره به دعوت هاي مسيحيان است. ولي در شيعه، از كلمه تبليغ استفاده مي كنند. كساني كه از كلمه تبشير استفاده مي كنند، مذهب شيعه را به مذهب مسيحيت تشبيه مي كنند.

سخن شيخ الأزهر اين است:

و كان شيخ الازهر قد قال في لقاء تلفزيوني أن:

الأزهر سيواصل دوره في مسألة التقريب الفكري التي بدأها مع المذهب الشيعي منذ عهد شيخ الأزهر الأسبق محمود شلتوت . . . وجود توافق كبير من العلماء الشيعة داخل إيران فيما يخص مسألة عدم التبشير لمذهب شيعي في أوساط سنية أو العكس، . . . سيتصدي لأي محاولة لنشر المذهب الشيعي في أي بلد إسلامي أو لنشر خلايا شيعية في أوساط الشباب السن.

ايشان چند نكته را متذكر شده است:

1. اجازه نمي دهيم مذهب شيعه در مصر و ساير كشورهاي اسلامي تبليغ شود.

2. با علماء شيعه به توافق رسيده ايم و اين عمل ما، مطابق با فرهنگ جمهوري اسلامي ايران است كه به أهل سنت، اجازه تبليغ مذهب خودشان را نمي دهد.

3. ...

البته ايشان ادعاء كرده است و معلوم نيست كه صحّت داشته باشد. بر فرض هم اگر صحّت داشته باشد، مرجع اين قضايا مشخص است و بعضي ها در ايران شعار مي دهند كه ما بايد براي وحدت، از منصوص الخلافه بودن حضرت علي (عليه السلام) دست برداريم و براي مشروعيت خلافت أبوبكر و عمر، بايد طلبه هاي حوزه علميه أدله معين كنند. اين مصاحبه ايشان در مجله نهج البلاغه، شماره 5، مفصل آمده است و جوابي هم كه بنده نوشته ام، در شماره 6 موجود است.

جواب اول:

الآن در بعضي از ماهواره ها، روزنامه ها و سايت هايي كه مربوط به أهل سنت است، حتي در خطبه هاي نماز جمعه شان، معمولاً مي گويند:

در اين 30 سال، به ما أهل سنت اجازه نمي دهند مذهب مان را ترويج و تبليغ كنيم و صدا و سيما در انحصار علماء شيعه است و مجلات و كتب هم، چنين و چنان هستند و ما گلايه داريم ... .

أولا:

من آماري را بيان مي كنم كه در تمام سايت ها هم آمده است؛ آماري كه توسط سازمان تبليغات و بعضي از مراكز ديگر از مساجد شيعه و أهل سنت در ايران اعلام كرده اند. اين آمار براي اسفند ماه 1387 است كه در سايت تبيان و تابناك و غيره آمده است:

نزديك به 70 هزار مسجد در كشور وجود دارد كه از اين ميزان، 60 هزار مسجد متعلق به شيعيان و 10 هزار مسجد نيز براي اهل سنت است.

از 72 ميليون نفر ايراني، بيش از 99٪ مسلمان و از اين ميزان، 7٪ از اهل سنت هستند. بر اين اساس نزديك به 5 ميليون سني در كشور وجود دارد كه داراي 10 هزار مسجد هستند و به طور متوسط، براي هر 500 سني، يك مسجد ساخته شده است.

بيشترين ميزان اين مساجد به استان سيستان و بلوچستان با 3546 مسجد و پس از آن كردستان و آذربايجان غربي با 1768 و 1465 مسجد اختصاص دارد. استان هاي هرمزگان با 1032 مسجد، گلستان با 1017 مسجد، خراسان (مجموعه 3 استان) با 746 مسجد، كرمانشاه با 341 مسجد، بوشهر با 106 مسجد و گيلان با 89 مسجد در رتبه هاي بعدي تعداد مساجد قرار دارند و در استان هاي كرمان و خوزستان هم هموطنان اهل سنت تعدادي مسجد دارند.

جمعيت شيعه هم بالغ بر 66 ميليون نفر خواهد بود كه به طور متوسط، براي هر 1100 شيعه، يك مسجد وجود خواهد داشت.

اين آمار ذيل، مربوط به اوائل سال گذشته است:

در سيستان و بلوچستان، در روز جمعه، 256 نماز جمعه أهل سنت برگزار مي شود. حال آن كه شيعه در اين استان، كمتر از 15 نماز جمعه دارد.

باز هم مي گويند ما آزادي نداريم.

أهل سنت در مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان رهبري، نماينده دارند. در تمام ارگان هاي نظامي و فرهنگي و غيره، تعدادي از برادران أهل سنت هستند. قاضي، شهردار، عضو شوراي شهر و ... هستند. ولي با اين حال ادعاء مي كنند آزادي ندارند و نمي توانند كار كنند و تبليغ كنند.

در رابطه با تهران هم گفته ايم كه اينها مي خواهند مسجد بسازند، ولي نظام جمهوري اسلامي از زمان امام راحل (ره) تا الآن، گفته است اجازه ساخت مسجد به أهل سنت در تهران نمي دهيم. همان طوري كه رياض و مدينه منوره و مكه مكرمه، اجازه ساخت مسجد به شيعيان نمي دهند. حتي در قطيف و أحصاء، غالب مساجد شيعيان را بسته اند و حدود يكي دو ماه قبل، شيعيان در منزل يكي از شيعيان نماز مي خواندند كه آمدند در آنجا و جلوگيري كنند. نماز جماعت خواندن شيعيان در منازل علماء را هم جلوگيري كردند. البته اين يك أمر سياسي است و ما كاري به مسائل سياسي نداريم. عربستان سعودي اين گونه تشخيص مي دهد كه اجازه ندهد، مسئولين جمهوري اسلامي ايران هم اين گونه تشخيص داده اند و اجازه نمي دهند.

هم چنين طبق اعلام دفتر ائمه جمعه كشور، در روزهاي جمعه در تهران، أهل سنت در 14 نقطه تهران، در منازل، نماز جمعه مي خوانند.

پس اين كه جناب دكتر احمد طيب، شيخ الأزهر مي گويد:

ما با گسترش فرهنگ شيعه مقابله مي كنيم، چون در ايران با گسترش فرهنگ أهل سنت مقابله مي كنند.

حرف بي اساسي است و در ايران، اين چنين نيست.

البته در صدا و سيما، تعدادي از علماء أهل سنت را آورده اند و حرف خود را زده اند. ولي اين چنين نيست كساني كه آدم هاي تندي هستند و خيلي با ادبيات حرف نمي زنند، دعوت شوند و در صدا و سيما صحبت كنند.

در زماني كه آقاي لاريجاني، رئيس صدا و سيما بود، بنده خودم با حضرت آيت الله خزعلي نزد ايشان رفتيم و اصرار كرديم و گفتيم به جاي اين كه شبكه المستقلة، مناظره ميان شيعه و سني راه بياندازد، در همين صدا و سيما، مناظره تشكيل بدهيد و از علماء معتدل و با سواد أهل سنت دعوت كنيد تا حرف شان را بزنند و ما هم حرف مان را بزنيم تا جوانان از اين سردرگمي خارج شوند. ولي ايشان قبول نكرد. حتي قرار بود در دو سال قبل اين برنامه إجراء شود، ولي نشد. ولي ما يكي از چيزهايي كه از صدا و سيما مي خواهيم و مصرّ هستيم و مي دانيم به نفع تشيع و نظام جمهوري اسلامي ايران است، اين است كه از علماء معتدل أهل سنت دعوت كنيم تا بيايند صحبت بكنند و ما هم صحبت بكنيم. به تعبير شهيد مطهري (ره):

بحث هاي علمي، نه تنها عامل تفرقه نيست، بلكه زمينه ساز وحدت است.

راه اندازي شبكه ماهواره اي ولايت

در رابطه با ماهواره هم تلاش زيادي كرده ايم و نتيجه تلاش مان اين شد كه با مشورت مراجع عظام تقليد، ماهواره اي به نام ماهواره ولايت راه اندازي كرديم و الآن از طريق «تل استار» در خود آمريكا و كانادا پخش مي شود و در اين روزها هم بنا است كه در اروپا و آمريكا هم پخش شود. بعد هم با مراكز تخصصي مذاهب و مهدويت و غيره و ساير دوستان صحبت كرديم و رايزني كرديم و إن شاء الله قبل از تابستان، ماهواره اي كه همان نظر مراجع عظام تقليد را تأمين كند و نه تندروي داشته باشيم و نه تفريط داشته باشيم و آنچه كه از ائمه (عليهم السلام) فراگرفته ايم، به تعبير امام رضا (عليه السلام):

إذا عرف الناس محاسن كلامنا لاتبعونا.

عيون أخبار الرضا للشيخ الصدوق، ج2، ص275 ـ وسائل الشيعة (آل البيت) للحر العاملي، ج27، ص92

ارائه بدهيم.

بنده خودم در اين چند سالي كه در شبكه سلام برنامه داشتم، شايد صدها هزار نفر از جوانان وهابي و سني به بركت آن برنامه ها، به مذهب شيعه مشرف شدند؛ جوانان مسيحي هم همين طور. در همين اواخر هم اگر به سايت مراجعه كرده باشيد، در خبرها آورده ايم كه يك جوان مسيحي (كه پدرش از هند بود و دين هندو داشت و مادرش از فيليپين بود و دين مسيحي داشت) به قم آمد و به مذهب شيعه مشرف شد و عكسش هم در تمام سايت ها آمده است. قبل از او هم جواني مسيحي از استراليا به اينجا آمد و مسلمان و شيعه شد و عكسش هم در سايت ها موجود است. جواني از ارمنستان، به صورت تلفني تماس گرفت و با راهنمايي ما، مسلمان و شيعه شد. هر هفته از داخل و خارج، چه مسيحي و چه وهابي و چه سني، فوج فوج به طرف مذهب أهل بيت (عليهم السلام) وارد مي شوند.

اينها هم به بركت آن فرهنگ نوراني أهل بيت (عليهم السلام) است. اين مذهب شيعه است كه برخاسته از متن قرآن و منطبق با سنت راستين پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله) است كه وقتي اينها را ارائه مي دهيم، طرف مقابل، حرفي براي زدن ندارد و يا بايد راه عِناد را پيش بگيرد و يا راه تسليم را. الحمدلله 90٪ جوانان وهابي، در برابر دليل، تسليم مي شوند و معاند نيستند و دنبال حرف مي گردند.

اين را بارها گفته ام كه:

در كنار بيت الله الحرام، مشغول طواف بوده ام. جواني آمد بر شانه من دست گذاشت و شروع كرد به جسارت كردن به شيعه و فحاشي كردن. من هم همين طوري نگاهش مي كردم و چيزي نمي گفتم. گفتم: اجازه مي دهي برويم 5 دقيقه با هم صحبت كنيم؟ گفت: برويم. رفتيم و نشستيم و 5 دقيقه با ايشان صحبت كردم. قسم به والله! قسم به جان ولي عصر (عليه السلام) و روح رسول الله (صلي الله عليه و آله)! ايشان از شرمندگي، سرش را پايين انداخت و شانه و پيشاني مرا بوسيد و عذرخواهي كرد. يكي از جوانان وهابي آنجا بود گفت: مي شود برويم به گوشه اي و با هم صحبت كنيم؟ رفتيم و حدود 15 نفر از دانشجويان وهابي هم دور ما را گرفتند و از ساعت 22:30 تا 03:30 نيمه شب با اينها صحبت مي كردم. چند شب صحبت ما ادامه داشت. حتي اينها ما را دعوت كردند به خوابگاه دانشگاه أم القري و مي رفتيم با اين دانشجويان تا نزديك اذان ظهر (كه در ماه رمضان بود) صحبت مي كرديم.

خدا شاهد است كه اين جوانان وهابي، بيشتر از جوانان ما علاقمند به بحث هاي علمي هستند. الآن وضع استقبال از فرهنگ شيعه به اين شكل است. جوانان وهابي كه حتي وابسته به شخصيت هاي طراز اول هيئت دولت عربستان سعودي هستند، مرتب با ما تماس مي گيرند و در دانشگاه هاي مختلف، مروّج فرهنگ شيعه هستند. قضيه نشر فرهنگ شيعه، به درون خانواده هاي آل سعود رفته است. ولي با اين كه ما نه تبليغ آن چناني داريم و نه موفقيت آن چناني، شاهد اين همه استقبال از فرهنگ شيعه در عرصه بين المللي هستيم. ولي آنچه كه از روايات محرز است، بايد در جهان، زمينه سازي براي آمدن حضرت باشد و جهان، آماده باشد و اين استقبال كلي و عمومي جهان، إن شاء الله جهان را آماده مي كند براي آمدن آقا ولي عصر (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء). الآن حتي اسم مهدي در كشورهاي اسلامي، حتي در ميان خاندان أهل سنت، محبوب شده است و نام فرزندان خود را مهدي مي گذارند. حال آن كه در 50 سال قبل، هم چنين مسئله اي سابقه نداشته است.

يكي از سؤالاتي كه آن جوان مسيحي كه از استراليا آمده بود، از ما پرسيد، اين بود كه فرق ميان مُنجي شيعه و مُنجي مسيحيت چيست؟ من هم چند عبارت از انحيل براي ايشان خواندم و چند عبارت از شيعه خواندم. خدا شاهد است كه اين جوان، چشمش اشك آلود شد و گفت:

الآن جوانان مسيحي از رفتن به كليسا و از شنيدن حرف هاي تكراري كشيش ها و أسقف ها خسته شده اند و تشنه اين گونه حرف ها هستند. اگر شما بياييد در آنجا، اين گونه كه با من صحبت كرديد، براي آنها صحبت كنيد، جوانان مسيحي، دسته دسته به طرف مذهب شيعه كشيده مي شوند.

در هنگام خداحافظي، تنها جمله اي كه بر زبان آورد، اين بود:

اميدوارم سفير خوبي براي أهل بيت در كشورم استراليا باشم.

الآن استقبال جهاني به اين شكل است.

ادامه حرف ها إن شاء الله در جلسه آينده.

* * * * * * *

* * * * * * *

* * * * * * *

««« و السلام عليكم و رحمة الله و بركاته »»»



Share
1 | زهرا فاضل | | ١٨:٣٥ - ١٠ خرداد ١٣٨٩ |
آيا ما شيعيان در قبال كمكاري در زمينه تبليغ و ترويج مصاديق و ادله عقلي اسلام حقيقي(تشيع)مسوليت شرعي داريم؟

پاسخ:

با سلام

دوست گرامي

دفاع از دين ، وظيفه تمام كساني است كه قدرت اين كار را داشته باشند ، و تنها از كساني ساقط است كه قدرت بر اين كار نداشته باشند .

موفق باشيد

گروه پاسخ به شبهات

2 | رضا | | ١٩:٠٤ - ١١ آذر ١٣٨٩ |
دروغ گو دشمن خداست ، امار اهل سنت رو به دروغ مي نويسيد ، در ايران بيش از 12 ميليون نفر اهل سنت وجود داره و در جهان هم از مجموع 1 ميليارد و 570 ميليون نفر مسلمان 1 ميليارد و 400 ميليون نفرش اهل سنت هستند و 170 ميليون هم شيعه هستند . شيعه فقط در 4 کشور اکثريت داره که به ترتيب عبارتند از 1- ايران 2- عراق 3- اذربايجان 4- بحرين که فقط در ايران مذهب رسمي شيعه هستش ، ايران با دارا بودن حدود 60 ميليون شيعه و پاکستان و هند با دارا بودن حدود 45 ميليون شيعه بيشترين تعداد پيرو دين شيعه رو دارند اما اهل سنت در 52 کشور اسلامي اکثريت قاطع رو دارن ، اندونزي با جمعيت اهل سنت 210 ميليوني و پاکستان با جمعيت اهل سنت 145 ميليوني بيشترين تعداد اهل سنت رو دارا هستند ، همچنين کشور هند با دارا بودن حدود 150 ميليون مسلمان اهل سنت بيشترين تعداد مسلمان اهل سنت در يک کشور غير اسلامي رو دارا مي باشد .
3 | momen abdullah | Malaysia - Kuala Lumpur | ١٠:٤١ - ١٣ آذر ١٣٨٩ |
جناب رضا
به به!!! چقدر مملکت و بلد و زمين و نفوس در اختيار شماست!!!
لطفا از اين يک تکه زمين ايران گذشت فرماييد و به همان بلاد خود از شرق تا غرب مشغول باشيد.
باور کنيد ما نه علاقه اي به عمر داريم و نه خاطره خوشي از او و عمال او داريم.
ايمان به عمر و خلافت او هم کوچکترين سودي به حال ما ندارد.
چرا که هيچ مساله اي در اسلام را نه عمر نه خلافت او و نه انديشه هاي او روشن و تبيين نمي‌کند.
ما را راحت بگذاريد به حال خودمان باشيم.
اگر قرار بود بعد از 1400 سال عمري شويم تا کنون شده بوديم.
برويد مشغول همان بنگلادش و اندونزي و پاکستان و سومالي عمر آباد خود باشيد.

يا علي
4 | محمدرضا | Iran - Rasht | ١٧:٥٩ - ١٥ اسفند ١٣٨٩ |
با سلام. از جواب دندان شكن شما به اين موجود .... تشكر مي كنيم.اللهم انصر من نصره و اخذل من خذله.يا علي.
5 | roea | Iran - Tehran | ١٥:١٤ - ٠٣ فروردين ١٣٩٠ |
من براي تمامي كساني كه اهل سنت هستم متاسفم !براي چي؟ اولا به پيغبر حضرت محمد (ص) خيانت اشكار كردند دوما با حضرت علي عليه السلام جنگيدند . واقعا اهل سنت شما چرا گمراهيند ؟چرا واقعيت را قبول نداريد كه بدون ولايت امير المومنين حضرت علي عليه السلام حتي بوي بهشت را نمي توانيد بو كنيد اصلا شما حديث الكثا را بخوانيد و واقعيت را بدين السلام ببخشيد الهم صلي علي محمد وال محمد #السلام عليك يا امير المومنين علي (ع) السلام عليكم و رحمة الله و بركات#السلام علي الحسين و علي اولاد الحسين و علي اصحاب الحسين # الهم اهلك اعداهم اجمعين الا قيام يوم الدين بحق محمد وال محمد يا علي انته و اهل بيتك الحق لا ريب فيه وبلاخره اين ما شيعه هستيم كه پيروز خواهيم ماند

پاسخ:

6 | جواد | Iran - Marvdasht | ١٤:٤٤ - ٠٢ ارديبهشت ١٣٩٣ |
عمرو ابوبکر هرگز فقط علي اميرالمومنين است
   
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها