2024 March 29 - جمعه 10 فروردين 1403
پاسخ به شبهات مهدویت- شبهه کشتار نود و نه درصد مردم!
کد مطلب: ١٢٦٣٩ تاریخ انتشار: ٠٧ خرداد ١٣٩٨ - ١٨:٣٠ تعداد بازدید: 3063
خارج کلام مقارن » عمومی
پاسخ به شبهات مهدویت- شبهه کشتار نود و نه درصد مردم!

جلسه هشتادم 98/01/31

بسم الله الرحمن الرحیم

جلسه هشتادم 98/01/31

موضوع: پاسخ به شبهات مهدویت- شبهه کشتار نود و نه درصد مردم!

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمدلله و الصلاة علی رسول الله و علی آله آل الله لاسیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله إلی یوم لقاء الله

پرسش:

حاج آقا ببخشید! در دعای توسل می‌گوییم «يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللَّه‏» اهل‌بیت را واسطه قرار می‌دهیم، از آن‌طرف مرحوم «كمپانی» و آقای «خوئی» دارند (...) در زیارت امام حسین خیلی به صراحت دارند كه ما برای اهل بیت ولایت تکوینی قائل هستیم این توسل و واسطه قرار دادن اهل‌بیت با ولایت تكوینی چه وجهی دارد؟

پاسخ:

ببینید! ولایت تکوینی به این معنا نیست که این‌ها مستقل از خدا می‌توانند یک کاری انجام بدهند یا بدون اذن الهی می‌توانند کاری انجام بدهند. ولایت تکوینی معنایش این است که خدای عالم به این‌ها یک قدرتی داده است به تعبیر مرحوم آقای «خویی»:

«ولهم ولایة التصریف والتصرف فی ما سوی الله»

یا:

«في كل الامور إلا العبودیة»

یعنی تمام ولایت الله، به این‌ها واگذار شده غیر از ولایت عبودیت! فقط این‌ها ولایت عبودیت ندارند و غیر از آن را دارند. یک دفعه ما مستقیم از این‌ها می‌خواهیم فلان کار را انجام بدهند، یک دفعه این‌ها را واسطه قرار می‌دهیم هیچ تفاوتی ندارد. هر دو صحیح است. یا حضرت امیر در کنار جنازه رسول اکرم می‌گوید:

«اذْكُرْنَا عِنْدَ رَبِّكَ‏»

یا پیغمبر ما را پیش خدا یاد کن

«وَ اجْعَلْنَا مِنْ بَالِك‏»

شريف الرضى، محمد بن حسين، نهج البلاغة (للصبحي صالح)، 1جلد، هجرت - قم، چاپ: اول، 1414 ق، ص355

یادت باشد! ما را از یاد نبری! هر دو قسمتش است هم «اذْكُرْنَا عِنْدَ رَبِّكَ» هم «وَ اجْعَلْنَا مِنْ بَالِك» هر دو است!

پرسش:

تنافی با هم ندارد؟

پاسخ:

هیچ تنافی ندارد هر دو در یک خطبه است و در كنار جنازه رسول اكرم قبل از دفن این تعبیر است و همین‌طور از ائمه (علیهم السلام). روایات زیادی داریم که افراد مستقیم می‌آیند از اهل‌بیت (علیهم السلام) تقاضای حاجت می‌کنند، ائمه (علیهم السلام) مستقیم احیای اموات دارند. بزرگان ما مثل مرحوم «شیخ طوسی»، «شیخ مفید»، «سید مرتضی» شاید بیش از پنجاه - شصت مورد را در کتاب «نوادر المعجزات» جمع کرده‌اند.

قضیه احیاء اموات ناممكن نیست كه خدایا تو این را زنده کن. یا خودش زنده می‌کند ولذا هیچ اشکالی ندارد. در اهل‌سنت بیش از پنجاه - شصت مورد وجود دارد. از علما و بزرگان‌شان مثل «ذهبی» و «طبری» نقل شده که افرادی کنار قبر رسول اکرم می‌آیند می‌گویند یا رسول الله:

«نحن ضیوفك»

ما مهمان تو هستیم از ما پذیرایی کن. مستقیم از حضرت می‌خواهند بعد می‌گوید مناجات ما تمام نشده بود دیدیم یک آقایی طبقی از غذا آورد و گفت پیغمبر به خواب من آمد و گفت من مهمان دارم بروید از مهمان‌های من پذیرایی کنید.

یا از حضرت مستقیم حاجت می‌خواهد؛ می‌گوید که من گرفتار بودم یک مشکلی داشتم پولی گرفته بودم و به کسی داده بودم آن شخص تصرف کرده بوده و در «مدینه» مانده بودم چه کنم؟ به آن حضرت متوسل شدم. خواب دیدم که از قبر یک دستی آمد و یک «همیانی» به من داد - به کیسه پول «همیان» می‌گویند – می‌گوید «همیانی» به من داد بلند شدم دیدم «همیان» دست من است. می‌گوید دستم را باز كردم دیدم در دستم به همان اندازه که لازم داشتم پول است!

از سنی‌ها الی ماشاء الله ما داریم؛ یعنی مستقیم از حضرت خواستند نه این‌که حضرت را بین خودشان و خدای عالم واسطه قرار بدهند. انگار یکی دو مرتبه این‌جا صحبت شده من همه این‌ها را جدا جمع کردم که توسل به نبی مکرم و نتیجه فوری دیدن آن! لذا یکی از چیزهایی که باید رویش کار بشود این است که بیاییم روایات در این زمینه را كه مستقیم به رسول اکرم و امیر المؤمنین متوسل می‌شوند را جمع کنیم. من ندیدم کسی کار کرده باشد؛ ما چون معمولاً توسل را کار کردیم همه در برابر وهابیت است، سراغ ادله اهل‌سنت رفتیم، ما معمولاً سراغ شیعه نرفتیم، خیلی وقت‌ها از شیعه سوال می‌کنند می‌گوییم ما کار نکردیم؛ چون طرف حساب‌‌مان آن‌ها بودند ما هم ناگزیر بودیم و فقط کتب آن‌ها را زیر و رو کردیم.

اگر این‌ها تنظیم بشود کتاب‌هایی که درباره توسل است، یکی از اساتید حوزه کتابی در رابطه با ولایت تکوینی نوشته و این موارد را به خوبی در آن‌جا جمع کرده «الولایة التکوینیه»، «شیخ جلال صغیر» و یکی هم «سید علی عاشور» دو تا کتاب ما در «مکتبه اهل‌بیت» در رابطه با ولایت تکوینی داریم، که به خوبی کار کردند و نمونه‌های زیادی آوردند که این‌ها مستقیم از ائمه حاجت خواستند!

مثلاً «ادلةِ الولایة التکوینیه»، «اعطائهُم الروح الآمریه»، «قدرة النبی الاعظم»، «تصرف النبی بالامور الداخلیه»، «الولایة علی النفس»، «کون النبی امان للأمه»، یا «نحن الأسماء الحسنی فادعوه الله بها» این دیگر مشخص است

« نحن - والله - الأسماء الحسنى التي لا يقبل الله من العباد إلا بمعرفتنا ».

البرهان في تفسير القرآن - السيد هاشم البحراني - ج 2 ص 617

«قدرة آل محمد على تسخير السحاب والبرق والرعد والريح وعين القطر»

الولاية التكوينية لآل محمد ( ع ) - السيد علي عاشور - ص 159

یا:

«قدرتهم على التصرف بالدنيا وسوق الأرض والجبال والماء»

الولاية التكوينية لآل محمد ( ع ) - السيد علي عاشور - ص 163

یا:

«قدرتهم على طي الأرض وتثبيتها واستقرار الجبال والسماء»

الولاية التكوينية لآل محمد ( ع ) - السيد علي عاشور - ص 167

این‌ها تمام مواردی است که به خوبی کار شده است!

اگر دو سه تا روایت صحیح بتوانیم به دست بیاوریم خیلی خوب است از نظر سندی هیچ کدام کار نکردند. یا مثلاً «الکون امانة بید المعصوم»! کتاب «عاشور» بهتر از «صغیر» است دومی را به خوبی کار کرده ظاهراً هم بعد از این کار کرده است. همین دو تا «شیخ جلال صغیر» و «شیخ علی عاشور» را شما ملاحظه کنید.

پرسش:

حاج آقا ببخشید! سند زیارت عاشورا چطور است؟

پاسخ:

ما در «سایت حضرت ولی عصر» به طور مفصل بررسی سندی کردیم و تمام اشکالاتش را هم جواب دادیم. ما سند «شیخ طوسی» را بررسی کردیم و تمام راویانش را آوردیم طریق اول، طریق دوم و «محمد ابن حسن صفار»! هر آن‌چه که امکان‌پذیر بوده آوردیم روایت «کشی» در «حسن اعتقاد»، ما سه تا سند آوردیم و اسناد «ابن قولویه» که خودش یک کتاب است.

بحث لعن که در زیارت عاشورا چه بوده آن‌ها را هم ما آورده‌ایم. بعضی‌ها می‌گویند این لعن‌ها مال زیارت عاشورا نیست بعدا اضافه شده، ما كلا ده تا مقاله در این موضوع در «سایت حضرت ولی عصر» داریم.

آغاز بحث...

ظاهرا دوستان مسافرت رفته‌اند ما در رابطه با بحث مهدویت چند تا نکته را خدمت عزیزان عرض کنیم یکی از شبهاتی که این آقایان مطرح کرده‌اند بحث:

«المهدي یقتل اهل السنة»

«قفاری» می‌گوید:

« فیحصد أهل السنه الذین تلقبهم أخبار الشیعه»

حضرت مهدی می‌آید تمام اهل‌سنت را درو می‌کند و این‌ها را ذبح می‌کند

«كَمَا يَذْبَحُ‏ الْقَصَّابُ‏ شَاتَهُ‏»

كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، الكافي (ط - الإسلامية)، 8جلد، دار الكتب الإسلامية - تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق، ج‏8 ؛ ص81

قصاب گوسفندش را چطوری ذبح می‌کند، می‌گوید حضرت با ما همین‌ كار را انجام می‌دهد!

اولاً این عبارت در «کافی» است، قفاری از «بحار» آورده که «علامه مجلسی» می‌گوید روایت ضعیف است.

در روایت دیگر است که:

«فَيَقْتُلُ‏ مِنْ‏ أَلْفٍ‏ تِسْعَمِائَةٍ وَ تِسْعَةً وَ تِسْعِين‏»

آن حضرت از هر هزار نفر، نهصد و نود و نه نفر را می‌کشد!

مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بيروت)، 111جلد، دار إحياء التراث العربي - بيروت، چاپ: دوم، 1403 ق، ج‏24 ؛ ص398

این‌كه چقدر می‌ماند و برای چه كسی می‌خواهد بیاید حکومت کند، یک بحث دیگری است! این‌جا اولاً این روایتی که آوردند «بحار» در جلد 24، صفحه 398 آورده، روایت از «عمرو ابن شمر» است که آقای «خوئی» هم می‌گوید: ضعیف است «ابن غضائری» تضعیف كرده و همچنین «نجاشی» تضعیف کرده و می‌گویند:

«زيد أحاديث‏ في‏ كتب‏ جابر بن يزيد الجعفي‏»

واسطي بغدادي، احمد بن حسين، الرجال (لابن الغضائري)، 1جلد، دار الحديث - قم، چاپ: اول، 1364 ش، ص74؛نجاشي، احمد بن على، رجال النجاشي، 1جلد، مؤسسة النشر الاسلامي التابعه لجامعه المدرسين بقم المشرفه - قم، چاپ: ششم، 1365 ش، ص287

ایشان که شاگرد «جابر ابن یزید جعفی» است مطالبی را در احادیث استادش اضافه کرده، و ثانیاً هم بحث، بحث نواصب است نه مردم!

«قَالَ‏ هُوَ عَدُوُّ آلِ مُحَمَّد»

مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بيروت)، 111جلد، دار إحياء التراث العربي - بيروت، چاپ: دوم، 1403 ق، ج‏24 ؛ ص398

یعنی حضرت از دشمنان آل محمد از هر هزار نفر، نهصد و نود و نه نفر را می‌کشد. در روایت بعدی خیلی روشن می‌شود

«عَرَفُوا كُلَّ نَاصِبٍ [نَصَبَ‏] عَلَيْهِ فَإِنْ‏ أَقَرَّ بِالْإِسْلَامِ‏ وَ هُوَ [وَ هِيَ‏] الْوَلَايَةُ وَ إِلَّا ضُرِبَتْ عُنُقُه‏»

كوفى، فرات بن ابراهيم، تفسير فرات الكوفي، 1جلد، مؤسسة الطبع و النشر في وزارة الإرشاد الإسلامي - تهران، چاپ: اول، 1410 ق، ص293

معلوم می‌شود «نواصب» از هزار نفر، نهصد و نود و نُه نفر ایمان نمی‌آورند، و بر نصب‌شان ادامه می‌دهند حضرت هم نهصد و نود و نه نفر‌شان را می‌کشد البته نهصد و نود و نه و غیره که این‌جا آمده این‌ها نشانه کثرت است مثل:

(إِنْ تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ سَبْعِينَ مَرَّةً فَلَنْ يغْفِرَ اللَّهُ لَهُمْ )

اگر هفتاد بار برايشان آمرزش طلب کني هرگز خدا آنان را نخواهد آمرزيد

سوره توبه (9): آیه 80

معنایش این نیست که اگر هفتاد و یک بار استغفار کردی خدا می‌بخشد هر چقدر بیشتر هم استغفار کنند، خدا این‌ها را نخواهد بخشید؛ یعنی این‌ها نشان کثرت است در این‌جا هم می‌گوید از هزار نفر، نهصد و نود و نُه؛ نه این‌که واقعاً دقیق بشمارد؛ یعنی از «نواصب» جمعیت زیادی ایمان نمی‌آورند این‌ها را می‌کشد و همچنین:

«عَرَضُوا كُلَّ نَاصِبٍ عَلَيْهِ فَإِنْ‏ أَقَرَّ بِالْإِسْلَامِ‏ وَ هِيَ الْوَلَايَةُ ‏»

واقعاً ایمان بیاورند

«وَ إِلَّا ضُرِبَتْ عُنُقُه أَوْ أَقَرَّ بِالْجِزْيَةِ فَأَدَّاهَا كَمَا يُؤَدِّي [يُؤَدُّونَ‏] أَهْلُ الذِّمَّة»

مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بيروت)، 111جلد، دار إحياء التراث العربي - بيروت، چاپ: دوم، 1403 ق، ج‏52 ؛ ص373

اگر ایمان نیاورد؛ ولی حاضر بشود در حکومت اسلامی توطئه نکند، (کشته نخواهد شد.) جزیه معنایش این است که تعهد می‌بندد که علیه مسلمان‌ها توطئه نکند و جزیه هم بدهد؛ یعنی تا این اندازه حضرت با منافقین و نواصب کنار می‌آید و در عبارت دیگری هم دارد:

«إِذَا قَامَ‏ غَلَبَ‏ دَوْلَتُهُ الْبَاطِل‏»

قمى، على بن ابراهيم، تفسير القمي، 2جلد، دار الكتاب - قم، چاپ: سوم، 1404ق، ج‏2 ؛ ص425

دولت‌های باطل را نابود می‌كند، فردا حضرت ولیعصر بیاید مگر «عربستان سعودی» حاضر است زیر بار برود؟ «ترامپ» حاضر است زیر بار برود؟ «اسرائیل» حاضر است؟ قطعاً با این‌ها حضرت مبارزه خواهد کرد یا در بعضی از عبارات است:

«و يبيد الجبابرة و الفراعنة»

جبار‌ها و فراعنه را حضرت نابود و ریشه كن می‌کند!

بحرانى، سيد هاشم بن سليمان، البرهان في تفسير القرآن، 5جلد، مؤسسه بعثه - قم، چاپ: اول، 1374 ش، ج‏4 ؛ ص254

آیا فردا «محمد بن سلمان» حاضر است زیر بار برود؟ الان در سخنرانی‌هایش هم چند جا گفته ما با «ایران» مبارزه می‌کنیم؛ چون «ایران» برای حکومت حضرت مهدی زمینه سازی می‌کند. کاملاً این‌ها را به زبان آوردند!

الان هم «آمریکا» به این شکل در «خاورمیانه» حضور پیدا کرده و مخصوصاً در «عربستان سعودی» و غیره، بعضی از تحلیل‌گرها بر این عقیده هستند که این‌ها از ترس ظهور حضرت مهدی، در «خاورمیانه» حضور دارند، حتی در قضیه «عراق» روزنامه‌ها نوشتند «آمریکا به دنبال مهدویت» است. در پایگاه «اطلاع رسانی حوزه» هم نقل شده است. بنا بر اخبار واصله از «عراق» این خبر برای 1383 است.

سال احتلال «عراق» توسط «آمریکا» است؛ یعنی یک سال بعد از آن که آمریكایها در سال 82 آمدند این خبر برای سال 83 است می‌گوید « به نقل یکی از روحانیونی که توسط نیروهای آمریكایی باز داشت شده... افسران «آمریکایی» مأموریت خود در «عراق» را دستگیری یا کشتن مهدی می‌دانستند، به گفته این روحانی نیروهای آمریکایی پس از دستگیری‌اش سوالات متعددی درباره حضرت مهدی از او پرسیدند از جمله این‌که آیا مهدی را می‌شناسی؟ آیا از محل اقامت او خبر داری؟ وی در ادامه می‌افزاید وقتی نیروهای آمریکایی از کسب اطلاع در این خصوص نا امید گشتند قبل از آزاد کردنم پیشنهاد کردند در صورتی که هرگونه اطلاعی از مهدی بدهی مژدگانی دریافت خواهی کرد!

این خبر برای 13/ 12 سال 83 است، «پرتو سخن». باز «خبرگزاری فارس» همین تعبیر را دارد كه افسر امریکایی می‌گوید ما به دنبال مهدی موعود می‌گردیم.

افسران آمریكایی مأموریت خود در «عراق» را دستگیری و یا كشتن حضرت مهدی موعود می‌دانند. و این‌ها هم با توجه به پیشگویی‌هایی كه «نوستر اداموس» داشت به این سمت رفتند، شما می‌دانید خیلی از پیشگویی‌های ایشان تقریبا واقعیت پیدا كرد، ایشان از ظهور «هیتلر» خبر داده بود انجام شد، پیشگویی‌ دیگرش در مورد فروپاشی «شوروی» بود انجام شد، پیشگویی‌ دیگرش در مورد نابودی حكومت شاهنشاهی در «ایران» بود، اتفاق افتاد!

كتاب پیشگویی‌های ایشان به اسم «پیشگویی‌های نوستر اداموس» و یا «تنبؤات نسترا داموس» به عربی موجود است. اگر دوستان مطالعه كنند خوب است.

اوایل انقلاب یك فیلمی بود، كه پخش شد، بعدا آن فیلم را سانسور كردند، در آن فیلم پیشگویی‌های «نوستر اداموس» را به نمایش در آورده بودند. در آن فیلم بحث «هیتلر»‌و آدم كشی و غیره را می‌آورد، بعد قضایای ایران و امثال این‌ها را مطرح می‌كند، تا آخر فیلم كه فردی را با قیافه‌ی عربی نشان می‌دهد كه یك پارچه‌‌ای با عقال مشكی بر سرش است و قیام می‌كند و مربوط به آخر الزمان است ایشان در اطاق فرماندهی نشسته و دست روی دكمه می‌گذارد و موشكها شلیک می‌شود و «نیویورك» را با خاك یكسان می‌كند! «مسكو» را با خاك یكسان می‌كند، و همچنین «پكن» را!

شهرها و همه پایتخت‌های بزرگ دنیا را نابود می‌كند، بعد حكومت جهانی تشكیل می‌دهد و بعد از مدتی هم جنگ علیه او شروع می‌شود و او را می‌كشند، این را هم حتی به تصویر كشیده بودند! این فیلم را اوایل انقلاب كه ما در «تویسركان» رفته بودیم بچه‌های سپاه فیلم را برای ما نشان دادند.

در هر صورت ...

این قضیه، قضیه‌ی تقریبا جدی برای غربی‌ها است، یكی از سوالاتی كه همین دیروز برای ما فرستاده بودند، این بود كه الان كشورهای غربی برای مهدویت بیش از ما سرمایه گذاری فرهنگی كرده‌اند! آن اندازه كه الان آن‌ها برای نابودی فرهنگ مهدویت و یا القاء شبهه سرمایه گذاری‌های فكری كرده‌اند، در ایران این‌قدر سرمایه گذاری فكری برای حضرت مهدی (ارواحنا فداه) نشده است.

لذا این‌كه دارد:

«و يبيد الجبابرة و الفراعنة»

بحرانى، سيد هاشم بن سليمان، البرهان في تفسير القرآن، 5جلد، مؤسسه بعثه - قم، چاپ: اول، 1374 ش، ج‏4 ؛ ص254

این مشخص است كه حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) كه بیاید، افرادی را كه این چنین در برابر حضرت می‌ایستند قطعا با این‌ها تعارف كه نمی‌كند و بگوید حال شما چطور است، خود اهل‌سنت هم دارند:

«ولولا السيف بيده لأفتى الفقهاء بقتله»

البته مهدی كه آن‌ها دارند و می‌گویند هنوز به دنیا نیامده است.

پرسش:

این نظر همه اهل‌سنت است كه می‌گویند هنوز حضرت مهدی به دنیا نیامده است؟

پاسخ:

عمدتا غالب‌شان بر این عقیده هستند كه هنوز به دنیا نیامده است، آن‌ها دارند:

«وإذا خرج هذا الإمام المهدي فليس له عدو مبين إلا الفقهاء خاصة»

بعد می‌گوید:

«و هو و السيف إخوان»

حضرت مهدی با شمشیر مثل دو تا برادر هستند

«ولولا السيف بيده لأفتى الفقهاء بقتله لكن الله يظهره بالسيف والكرم فيطيعونه ويخافونه ويقبلون حكمه من غير إيمان بل يضمرون خلافه إلى هنا كلامه بنصه وحروفه ( د ه ك) في الفتن ( عن أم سلمة )»

فيض القدير شرح الجامع الصغير ، اسم المؤلف: عبد الرؤوف المناوي الوفاة: 1031 هـ ، دار النشر : المكتبة التجارية الكبرى - مصر - 1356هـ ، الطبعة : الأولى، ج 6، ص 278

این‌ قضایا است، از آن طرف قیام حضرت نسبت به عموم مردم به قدری سلم است كه:

«لا يوقظ نائما و لا يهريق‏ دما»

اصلا خوابیده‌ای را بیدار نمی‌كند و خونی نمی‌ریزد!

ابن طاووس، على بن موسى، التشريف بالمنن في التعريف بالفتن المعروف بالملاحم و الفتن، 1جلد، مؤسسة صاحب الأمر (عجل الله تعالى فرجه الشريف) - قم، چاپ: اول، 1416ق، ص136

در بعضی از جاها دارد:

«فلا يهراق بسببه محجمة دم»

در قیام حضرت به اندازه خون حجامت، هم خون ریخته نمی‌شود!

الحاوي للفتاوي في الفقه وعلوم التفسير والحديث والاصول والنحو والاعراب وسائر الفنون ، اسم المؤلف: جلال الدين عبد الرحمن بن أبي بكر السيوطي الوفاة: 911هـ ، دار النشر : دار الكتب العلمية - بيروت / لبنان - 1421هـ - 2000م ، الطبعة : الأولى ، تحقيق : عبد اللطيف حسن عبد الرحمن، ج 2، ص 77

كسی را كه حجامت می‌كنند، چقدر خون می‌ریزد؟ می‌گوید تا آن اندازه هم خون ریخته نمی‌شود، این‌ها نمونه‌هایی است و از آن طرف هم ما داریم:

«أَشْبَهُ‏ النَّاسِ‏ بِي‏ فِي شَمَائِلِهِ وَ أَقْوَالِهِ وَ أَفْعَالِه‏»

خزاز رازى، على بن محمد، كفاية الأثر في النصّ على الأئمة الإثني عشر، 1جلد، بيدار - قم، 1401 ق، ص11

بازهم داریم:

«إِذَا قَامَ بِأَيِّ سِيرَةٍ يَسِيرُ فِي النَّاسِ فَقَالَ بِسِيرَةِ مَا سَارَ بِهِ‏ رَسُولُ اللَّهِ ص حَتَّى يُظْهِرَ الْإِسْلَام‏»

شيخ حر عاملى، محمد بن حسن، تفصيل وسائل الشيعة إلى تحصيل مسائل الشريعة، 30جلد، مؤسسة آل البيت عليهم السلام - قم، چاپ: اول، 1409 ق، ص77

در جای دیگر داریم:

«أَنَّ قَائِمَنَا أَهْلَ الْبَيْتِ (علیهم السلام) إِذَا قَامَ لَبِسَ ثِيَابَ عَلِيٍّ (علیه السلام) وَ سَارَ بِسِيرَةِ عَلِيٍ (علیه السلام)»

كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، الكافي (ط - الإسلامية)، 8جلد، دار الكتب الإسلامية - تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق، ج‏1 ؛ ص411

این‌ها همه نشانگر این است كه حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) نسبت به عموم مردم حالت سلمی دارد و نسبت به جباران و ستمکاران یك برخورد كاملا جدی و متفاوت دارد. حتی «ثعلبی» در تفسیر خودش درباره «حم ع س ق» تعبیر خیلی زیبایی دارد:

«( ح ) حرب تكون بين قريش والموالي ...( م ) ملك بني أُمية ، ( ع ) علو ولد العبّاس»

و در مورد «سین» دارد:

«( سين ) سناء المهدي ( ق ) قوة عيسى ( عليه السلام ) حين ينزل ، فيقتل النصارى ويخرب البيع»

الكشف والبيان (تفسير الثعلبي ) ، اسم المؤلف: أبو إسحاق أحمد بن محمد بن إبراهيم الثعلبي النيسابوري الوفاة: 427 هـ - 1035م ، دار النشر : دار إحياء التراث العربي - بيروت - لبنان - 1422هـ-2002م ، الطبعة : الأولى ، تحقيق : الإمام أبي محمد بن عاشور ، مراجعة وتدقيق الأستاذ نظير الساعدي، ج 8، ص 303

تمام كنیسه‌ها را حضرت ویران می‌كند، این‌ را خودشان دارند، این‌ها به قول معروف جوال دوز را در چشم خودشان نمی‌بینند، عین خیال‌شان نیست؛ ولی خار در چشم دیگران را می‌بینند!

ما نمونه‌هایی از این عبارات را آوردیم. عبارت زیاد در این مورد دارند، كشت و كشتاری كه در مورد حضرت مهدی نقل كردند الی ما شاء الله است! لذا یكی از مسائلی كه امروز باید یك مقداری مطرح بشود این است كه این‌ها برای ایجاد اختلاف و رعب و وحشت در مسئله مهدویت، می‌گردند یك سری روایت‌های این‌طوری را پیدا می‌كنند و مرتب هم در «شبكه كلمه» شاید بتوانم بگویم بیش از هزار بار روایت كتاب «بحار» را آوردند و می‌گویند آی مردم! این مهدی شیعیان است وقتی بیاید از هر هزار نفر نهصد و نود و نه نفرتان را می‌كشد، حواس تان را جمع كنید!

بعد می‌گویند كار شیعه كشتن و این حرف‌ها است، بعد می‌گویند آن اسلامی كه رحمة للعالمین است در شیعه نیست، این نمونه‌هایی است كه امروزه ما باید یك مقدار روی آن كار كنیم.

البته ما در نقد «قفاری» جلد 3 نزدیك پنجاه تا از شبهاتی كه وهابیت به مهدویت دارند را در جواب دادیم. در جلد 3 قسمت اول «شبهات مهدویت» فكر می‌كنم 48- تا 50 تا شبهه است.

یكی از دوستان ما «آقای دكتر آیتی» ایشان هم حدود هفتاد و هشت مورد از شبهات مهدویت را در رساله سطح چهاری كه داشتند و من استاد راهنمای ایشان بودم، پاسخ دادند. اسم کتاب «دلیل روشن» است. خوب كار كرده است و من هم خیلی برای به ثمر رسیدن رساله‌اش وقت گذاشتم.

پرسش:

در رابطه با همان نقد اصول مذهب شیعه است

پاسخ:

بله، در رابطه با همان اصول مذهب شیعه است؛ یعنی عمدتا محور بحث ایشان شبهات «قفاری» است، و چند روز قبل هم یك رساله‌ا‌ی بود كه یكی از دوستان «لرستان» نوشته بود، یك – دو ماه قبل دفاع شد، در آن‌جا حاج آقای «طبسی» استاد راهنما بود و من استاد مشاور بودم؛ ولی خیلی قوی كار نكرده بود و چون گرفتاری هم زیاد داشت و خودش هم وقت نگذاشت؛ ولی «آقای آیتی» الحق وقت گذاشت دو سال و نیم، سه سال شبانه روز برای رساله‌اش وقت گذاشت.

در این رساله دیگری كه عرض كردم من در آن مشاور بودم، خیلی از كارش راضی نبودم، در جلسه دفاع اساتید داور هم یك سری اشكالاتی گرفتند، و كلا هم فایل‌هایی را كه من به ایشان داده بودم بدون هیچ گونه ویرایش و تغییراتی و حتی غلط املایی هم كه داشت آن‌ها را هم تصحیح نكرده بود و به همان صورت كپی كرده و آن‌جا گذاشته بود!

ایشان در رساله‌اش بحث‌های تولد و حیات را مطرح كرده، بحث نهان زیستی را مطرح كرده، بحث غیبت كبری و زندگی حضرت و ملاقات و چند تا شبهه‌ی هم در رابطه با دوران ظهور است، در این موارد یك اطلاعات خوبی ایشان ارائه داده است؛ ولی خیلی زیاد نتوانسته مانور بدهد.

البته چند تا رساله در رابطه با شبهات مهدویت دادند كه بهترین آن همین دو تا است؛ ولی «آقای آیتی» به نظرم خیلی خوب و عالی كار كرده است.

پرسش:

ببخشید! در مورد كشت و كشتار و این‌كه همه را می‌كشد حدیثش چطوری است؟

پاسخ:

در این‌كه همه را می‌كشد حدیث ضعیف است، یك روایت صحیح ما در این مورد نداریم. ببینید شرط اول استناد به یك روایت صحت سند روایت است. روایت وقتی صحیح نیست نمی‌توانیم به آن استناد كنیم؛ ما خیلی وقت‌ها به «روایات صحاح سته» استدلال می‌كنیم، این‌ها می‌آیند می‌گویند روایتش صحیح نیست و منكر الحدیث است و یك سری مسخره بازی‌های دیگر! ولی وقتی نسبت به كتاب‌های ما می‌رسند، این‌ها عمدتا می‌آیند روایات ضعیف ما را ملاك قرار می‌دهند!

عرض كردم فرضا اگر صحیح هم باشد، این‌ها كنایه از كثرت است و روایات دیگر هم قید زده است، ده تا روایت هم داشته باشیم، وقتی قتل‌ها را منحصر به نواصب كرده، آن‌هم نواصبی كه نه حاضرند ایمان بیاورند و نه حاضرند دست از توطئه بردارند، با این‌ها چه كار باید كرد؟

آیا الان «عربستان سعودی» كسانی را كه علیه نظامش توطئه می‌كنند می‌آید به آن‌ها می‌گوید سلام علیكم، صبّحكم الله! یا نه این‌ها را گردن می‌زند؟ در «آمریكا» آن‌هایی كه علیه حكومت «آمریكا» توطئه كنند، برایشان كادو می‌برند و یا این‌ها را می‌ِزند و زندانی می‌كند!

«والسلام علیكم ورحمه الله و بركاته»




مطالب مرتبط:
منهج الاجابه عن الشبهات – «راه‌های توثیق راویان مجهول - زندگی در سه قرن اول هجری»راه‌های تصحیح روایت ضعیف اهل سنتنقد احمد الحسن- راه‌های تصحیح روایات اهل سنت در مناظرهمنهج الاجابه عن الشبهات – «تعریف حدیث صحیح و حدیث ضعیف و انواع آن‌ها»
Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها