2024 March 29 - جمعه 10 فروردين 1403
بیگانگی اهل سنت با اهل بیت علیهم السلام در نقل روایات
کد مطلب: ١١٧٩١ تاریخ انتشار: ٢٤ بهمن ١٣٩٦ - ١٨:٤٥ تعداد بازدید: 1089
خارج کلام مقارن » عمومی
بیگانگی اهل سنت با اهل بیت علیهم السلام در نقل روایات

جلسه شصت و دوم 96/11/21

بسم الله الرحمن الرحیم


جلسه شصت و دوم 96/11/21

آشنایی با فرَق کلامی اهل سنت (28)

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمدلله و الصلاة علی رسول الله و علی آله آل الله لا سیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی أعدائهم أعداء الله الی یوم لقاء الله.

الان قضیه‌ی احمد الحسن یک فتنه‌ای برای حوزه‌های علمیه شده است.

پرسش:

ایشان (یکی از هواداران احمد الحسن) می‌گوید با آقای قزوینی مناظره می‌کنیم!

پاسخ:

بیاید! چرا نمی‌آید، شما هماهنگی بکنید در پردیسان مسجد حضرت زینب بیاید من یک هفته در میان، آن‌جا برنامه دارم، بیاید جلوی مردم باهم مناظره کنیم. یا در هر کجای دیگر. اصلا بیاید در همین‌جا من هیچ حرفی ندارم. همین‌جا بیاید ما فیلم برداری می‌کنیم و در فضای مجازی پخش می‌کنیم در رسانه هم اگر لازم باشد ما پخش می‌کنیم اگر راست می‌گوید بیاید چرا نمی‌آید؟ ما که بارها گفتیم علنا هم صحبت من پخش شده و شاید 5- 6 میلیون نفر هم از کلیپ من دیدن کردند.

همین پنج اشکالی که اساس عقاید یمانی‌ها را ویران می‌کند، ما در این‌جا هم رسما اعلام مناظره و هم اعلام مباهله کردیم.

شما ببینید فتحیه آمده برای ده دقیقه صحبت من دو ساعت جواب داده است، این دوساعت جواب او شاید 500 برابر حرف من بیشتر اساس یمانی‌ها را تخریب کرده است.

(يخْرِبُونَ بُيوتَهُمْ بِأَيدِيهِمْ وَأَيدِي الْمُؤْمِنِينَ)

سوره حشر (59)، آیه2

ما اتفاقا به همه دوستان می‌گوییم شما حتما کلیپ او را ببینید که در جواب ما گفته است، حالا فحش‌ها و توهین‌هایی که کرده است دلیل این است که دلیلی نداشته است.

یکی از اتهاماتی که به شیعه می‌زنند و ما هم در بحث به آن خواهیم ‌رسید، این است که شیعه معتقد به سنت پیامبر صلی الله علیه واله وسلم نیست. و مخالف سنت پیامبر صلی الله علیه واله و سلم هستند دلیلش هم این است که به روایات پیامبر صلی الله علیه واله وسلم عمل نمی‌کنند. ما مفصل جواب دادیم که چرا شیعه به روایات موجود در کتب اهل‌سنت عمل نمی‌کند.

به نظر من یکی از شاهکارهایی بود که ما انجام دادیم . قبل از ما علامه امینی، میرحامد حسین، حتی مرحوم شرف الدین و... به این شکل به میدان نیامد‌ه‌اند. البته این را از عنایات و تفضلات خدای عالم می‌دانم. بحث مهم، مشاکل حدیثی در نزد اهل‌سنت است که هرگونه اطمینان را به سنت پیامبر صلی الله علیه واله و سلم از بین می‌برد.

سرفصل‌های بحث ، امر به احراق احادیث، منع تدوین احادیث، تعرض سنت به تغییر و تبدیل است. بعد ما بحثی را تحت عنوان ترک علوم اهل‌بیت شروع کردیم، پیغمبر صلی الله علیه واله و سلم درباره اهل بیت علیهم السلام آن همه سفارش فرمود ولی این‌ها آمدند اهل‌بیت را کنار زدند.

پیامبر صلی الله علیه واله وسلم فرمود:

« إنِّي تاركٌ فيكم ثقلينِ : كتاب اللَّهِ وعترتِي»

اللباب في علوم الكتاب ، ج 18، ص 329، اسم المؤلف: أبو حفص عمر بن علي ابن عادل الدمشقي الحنبلي الوفاة: بعد 880 هـ ، دار النشر : دار الكتب العلمية - بيروت / لبنان - 1419 هـ -1998م ، الطبعة : الأولى ، تحقيق : الشيخ عادل أحمد عبد الموجود والشيخ علي محمد معوض.

پیغمیر صلی الله علیه واله و سلم فرمود:

«فَلا تَقْدُمُوهُمَا ... وَلا تُعَلِّمُوهُمْ فَإِنَّهُمْ أَعْلَمُ مِنْكُمْ»

المعجم الكبير، ج 5، ص 166، اسم المؤلف: سليمان بن أحمد بن أيوب أبو القاسم الطبراني الوفاة: 360 ، دار النشر : مكتبة الزهراء - الموصل - 1404 - 1983 ، الطبعة : الثانية ، تحقيق : حمدي بن عبدالمجيد السلفي

این‌ها آمدند یک سری کارهایی انجام دادند که سنت پیغمبر صلی الله علیه واله و سلم را کنار زدند.

نکته‌ی مهمی که در این‌جا هست بحث قلّت روایات از علی سلام الله علیه و کثرت روایات از مخالفین ایشان است. مثلا ابوهریره، شما ببینید این مقدمه‌ی کتاب فتح الباری است عزیزان دقت کنید. یک جلد هم مقدمه‌ی آن بیشتر نیست در صفحه 500 می‌گوید در بخاری ابوهریره‌ 446 روایت دارد. در دیگر جوامع روایی اهل‌سنت -که در کتاب «اسماء الصحابه وما لکل واحد منهم من العدد» ابن حزم اندلسی تمام روایاتی که از صحابه بوده را آمار گرفته است- ایشان در صفحه 31 کتاب می‌گوید از ابوهریره:

«خمسة آلاف حدیث و ثلاث مئة و اربعة سبعون حدیثا»

پنج هزار و سیصد هفتاد و چهار روایت از ابوهریره دارند.

یعنی حدود 5400 تا روایت از ابوهریره دارند! از علی ابن ابیطالب سلام الله علیه چه تعداد حدیث دارند؟ فقط در بخاری از ابوهریره 446 تا روایت داشتند از علی علیه السلام در کل بخاری 29 روایت نقل کرده اند!

در کلّ جوامع روایی اهل‌ْسنت چه تعداد روایت از حضرت علی علیه السلام دارند؟ کلّ روایاتی که از امام علی سلام الله علیه دارند 537 روایت است.

جالب این است که ابن حزم اندلسی می‌گوید از علی سلام الله علیه 500 و اندی روایت هست:

«یصح منها نحوه خمسین»

فقط نزدیک 50 تا روایت علی علیه السلام صحیح است!

الفصل في الملل والأهواء والنحل ، ج 4، ص 108، اسم المؤلف: علي بن أحمد بن سعيد بن حزم الطاهري أبو محمد الوفاة: 548 ، دار النشر : مكتبة الخانجي - القاهرة

از علی علیه السلام 537 تا روایت دارند و نزدیک به 50 تا روایت صحیح است ولی در رابطه با ابوهریره چه؟ آیا آن‌جا هم می‌گویند روایت ضعیف هم دارد؟ اصلا و ابداً!!

اما از عایشه چند روایت دارند؟ -این کتاب فتح الباری است که می‌گوید- در خود صحیح بخاری از عائشه 242 روایت دارد، از علی سلام الله علیه 29 تا روایت داشت. از عایشه 242 تا روایت دارند، کل روایات عایشه چقدر است؟ کل روایات عایشه 2210 روایت است.

از علی علیه السلام 537 تا داشتند که آن هم 50 تا بیشتر صحیح نیست! ببینیم از حضرت زهرا سلام الله علیها چقدر روایت دارند؟ این کتاب فتح الباری است که ما به آن استناد می‌کنیم. -من به دوستان می‌گویم یک مقدار دقت کنید شما یک برنامه آماده کنید ولی برنامه‌ای مستند و همراه با سند باشد، چون امروز اگر بگوییم ابن ابی الحدید این را گفته می‌گویند غلط کرده گفته است! بگوییم گنجی شافعی این را گفته است می‌گویند ما او را به اندازه یک الاغ هم قبول نداریم! این طوری ارزش ندارد ما باید:

(وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِي هِي أَحْسَنُ)

سوره نحل (16): آیه125

ما باید طوری استدلال کنیم که طرف مقابل کاملا مبهوت شود.

(فَبُهِتَ الَّذِي کفر)

سوره بقره (2): آیه 258

و تماشا کننده‌ و ناظرین ما هم مبهوت کار بشوند ؛

«کالشمس فی رابعة النهار»

در صفحه501 مقدمه‌ی فتح الباری می‌گوید:

«فاطمة الزهراء حدیث واحد»

عجب! حضرت زهرا سلام الله علیها که 18 سال عمر کرده البته اهل‌سنت 27 سال عمر برای حضرت زهرا سلام الله علیها می‌گویند. در مکه که در خانه پیامبر صلی الله علیه واله و سلم بود در مدینه هم دیوار به دیوار پیغمبر صلی الله علیه واله و سلم بوده است. هر روز هم پیامبر صلی الله علیه واله وسلم صبحانه خانه حضرت زهرا سلام الله علیها بوده است و یک پنجره‌ای هم از حجره خودش به حجره‌ی حضرت زهرا سلام الله علیها داشت که هر وقت دلتنگ می‌شد از همان پنجره حال حضرت زهرا سلام الله علیها را می‌پرسید.

بخاری از حضرت زهرا سلام الله علیها فقط یک روایت نقل کرده ! ولی از عایشه 242 روایت نقل کرده است! حالا در کل جوامع روایی از حضرت زهرا سلام الله علیها چند روایت دارند؟ 18 روایت دارند.

از عایشه در کل جوامع روایی‌شان چند حدیث است؟ از عایشه 2210 روایت دارند.

به ما می‌گویند چرا شما به کتب ما مراجعه نمی‌کنید؟ چرا به سنت پیامبر صلی الله علیه واله و سلم که ما نقل کردیم استناد نمی‌کنید؟ آیا با این وضع می‌شود؟!

پیامبر صلی الله علیه واله و سلم به چه زبانی بگوید:

« إنِّي تاركٌ فيكم ثقلينِ؛ ترکت فیکم الثقلین؛ ترکت فیکم خلیفتین؛ اهل‌بیتی کسفینة نوح؛ اهل‌بیتی امان للامة من الاختلاف».

ولي اين نتيجه شده است! حضرت زهرا سلام الله علیها دختر پیامبر صلی الله علیه واله و سلم است، اضافه بر این‌که از صحابه است دختر آن حضرت هم هست. شما (اهل سنت) تمام احادیثی که از حضرت زهرا سلام الله علیها نقل کردید 18 تا روایت است، ولی از عایشه 2210 روایت نقل کردید.

«أمن الانصاف یابن الطلقاء؟»

که ما بیاییم به کتاب‌های شما استناد کنیم؟!

از خدیجه ام المؤمنین سلام الله علیها، خیلی جالب است این مقدمه فتح الباری و طبق حروف الفبا است حفصة بنت عمر خطاب، 5 روایت، خدیجه جایش خالی است! از آن‌جا به خَنْساء می‌رسد. یعنی حتی یک روایت هم در بخاری از حضرت خدیجه نیست، حضرت خدیجه‌ای که 25 سال در خدمت پیامبر صلی الله علیه واله و سلم بوده است. و دوازده سال بعد از بعثت با پیغمبر بود. آخر بی‌انصاف! در دوازده سال، هر سال یک روایت شنیده باشد باید شما 12 تا روایت داشته باشید سالی یک روایت!

اگر ماهی یک روایت از حضرت خدیجه بخواهید داشته باشید باید 140- 150 تا روایت از حضرت خدیجه داشته باشید. از حفصه که حرف (ح) است رفته سراغ خنساء، در کل روایات:

«اصحابُ الأفراد»

صحابه‌ای که فقط یک روایت دارند نهصد و پنجاه وچهارمین فرد خدیجه ام المؤمنین سلام الله علیها است، در تمام مصادر اهل‌سنت یک روایت از حضرت خدیجه دارند!

از امام حسن و امام حسین علیهما السلام چه؟ ببینید حسّان ابن ثابت بعد از آن باید الحسن بیاید ولی رفته حکیم، (ح) بعدهُ سین باید حسن بیاید و بعد حسین بیاید، اما سراغ حکیم رفته است.

بخاری از امام حسن و امام حسین علیهما السلام یک روایت هم ندارد! طبق شهادت ابن حجر در کل مصادر از امام حسن علیه السلام 13 تا روایت دارند از امام حسین علیه السلام 8 تا روایت دارند، خیلی عجیب است!

از عایشه 2210 روایت نقل شده از امام حسین علیه السلام 8 روایت نقل شده است!

یکی از بزرگان اهل‌سنت آقای محمود ابو رَیَّه عبارت خیلی زیبایی دارد، خیلی جالب حرف زده است به قدری شیرین است حرف ایشان من دیروز با چه مصیبتی شاید حدود یک ساعت از من وقت گرفت تا توانستم تصویر را بگیرم ولی لذت بردم. کتابی دارد به نام ابوهریره شیخ المضیره، محمود ابو ریّه از علمای بزرگ مصر است، می‌گوید از ابوهریره پنج هزار و اندی روایت آمده ولی از حضرت علی علیه السلام پانصد تا روایت بیش‌تر روایت نیامده! که آن هم پنجاه تا روایت بیشتر صحیح نیست.

ایشان می‌گوید:

«ولوکان علی رضی الله عنه قد حفظ کل یوم عن النبی وهو الفتن اللبیب الزکی الحافظ»

با این‌که علی ابن ابیطالب علیهما السلام هم زرنگ است، هم عاقل است، و هم حافظه‌ای قوی دارد و هم ربیب النبی است اگر بنا بود علی علیه السلام هر روز:

« حدیثاً واحداً »

هر روز یک حدیث از پیغمبر صلی الله علیه واله و سلم شنیده باشد با این‌که ثلث قرن با پیامبر صلی الله علیه واله و سلم بوده است

« لبلغ ما کان یجب أن یرویه، اکثر من 12 الف حدیث»

دوازده هزار حدیث! اگر علی هر روز یک حدیث از پیامبر صلی الله علیه واله و سلم شینده بود ما باید 12 هزار روایت از علی علیه السلام می‌داشتیم، ولی مجموعا 500 روایت نقل شده و آن هم فقط 50 تا روایت را گفته‌اند صحیح است1

« هذا اذا روی حدیثاً واحداً فی کل یوم»

روزی یک حدیث!

«فما بالک لو کان قد روی کل ما سمعه»

شیخ المضیرة ابوهریرة، ص 140 .

چه تصور می‌کنید که علی علیه السلام تمام آن‌چه را که از پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم شنیده بود برای ما نقل می‌کرد.

آقای غروی -خدا رحمتش کند- از اساتید نجف است روزی من منزل ایشان بودم گفت ما در نجف بودیم روایات امیرالمؤمنین سلام الله علیه را که جمع کردیم 40 هزار حدیث شد. ولی زمان صدام که ما را از نجف بیرون کردند، تمام نوشته‌های ما در آن‌جا ماند و دیگر معلوم نشد نوشته‌های ما چه سرنوشتی پیدا کرد.

پرسش:

آیا مجموع روایات در نهج السعاده نیست؟

پاسخ:

نه، نتوانستند کامل بیاورند، خیلی کم است به ده هزار تا روایت نرسیده است، آقای غروی گفت که ما چهل هزار روایت از علی ثبت کردیم.

والسلام علیکم ورحمة الله وبرکاته



Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :
  

آخرین مطالب
پربحث ترین ها
پربازدیدترین ها